Sunucularda Bot Oyuncu Kullanımı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinyorelder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 377

Bu yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kesinlikle yanlış, güven kaybettirir

Oy: 4 66,7%
  • Rahatsız etmiyor, tercih meselesi

Oy: 0 0,0%
  • Yeni sunucular için mantıklı olabilir

Oy: 2 33,3%
  • Kararsızım / Fikrim yok

Oy: 0 0,0%

• Kullanılan toplam oy
    6
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sinyorelder

The artist
Emektar
Elmaslar
715
Discord İzni
Minecraft
iELDER

Discord:

sinyorelder

Bazı Minecraft sunucuları, daha kalabalık görünmek için bot oyuncular kullanıyor.

Giren kişi 100 oyuncu görüyor ama içerisi bomboş...
Sizce bu haksız rekabet mi, yoksa stratejik bir yöntem mi?

Sizce bu etik mi?​

Bu yönteme nasıl bakıyorsunuz?
Gerçek oyuncu toplamak yerine botla kalabalık gösteren sunuculara güven duyar mısınız?

Aşağıya fikirlerinizi yazarsanız güzel bir tartışma başlatabiliriz.
Topluluğun bu konuda ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum.

Son düzenleme:
Kullanımını doğru bulmuyorum, hiçbir sebep veya bahane kullanımını doğru kılmaz. ne 50 kişi varken 200 göstermek ne 200 varken 500 göstermek etik değildir. Kendisine ve sunucusuna güvenen zaten oyuncuyu normal şekilde sunucusuna getirebilir, bu tarz hile hurdaya karışması gerekmez. Bir şirketin veya uygulamanın incelemeleri düşük olduğunda botlar ile 5 yıldız sahte inceleme basması gibi düşünebilirsiniz.

Yeni sunucular kullanabilir sözüne katılmıyorum, etikliğini geçtim zaten sunucu yeni olacağı için az kişi olacak az kişi olduğu hissedilecek, istediği kadar sahte oyuncu bassın zaten az kişi olduğu anlaşılıyor, yarardan çok zarar getirir.

Cidden tercih meselesi olacak bir yönteme para ödüllerini örnek verebilirim, bana göre bir sakıncası yok isteyen yapabilir rekabeti de bozmaz. Zaten sunucuya pek yararı olacağını düşünmüyorum bana kalırsa o parayı örnek 10.000 TL'yi ödül olarak vermek yerine reklama verilse daha çok yararı olur en azından oyuncu sırf para için gelmez sunucuyu beğendiği için gelir böylece daha çok aktif oynama potansiyeli fazla oyuncular girmiş olur.

Son düzenleme:
Kullanımını doğru bulmuyorum, hiçbir sebep veya bahane kullanımını doğru kılmaz. ne 50 kişi varken 200 göstermek ne 200 varken 500 göstermek etik değildir. Kendisine ve sunucusuna güvenen zaten oyuncuyu normal şekilde sunucusuna getirebilir, bu tarz hile hurdaya karışması gerekmez. Bir şirketin veya uygulamanın incelemeleri düşük olduğunda botlar ile 5 yıldız sahte inceleme basması gibi düşünebilirsiniz.

Yeni sunucular kullanabilir sözüne katılmıyorum, etikliğini geçtim zaten sunucu yeni olacağı için az kişi olacak az kişi olduğu hissedilecek, istediği kadar sahte oyuncu bassın zaten az kişi olduğu anlaşılıyor, yarardan çok zarar getirir.

Cidden tercih meselesi olacak bir yönteme para ödüllerini örnek verebilirim, bana göre bir sakıncası yok isteyen yapabilir rekabeti de bozmaz. Zaten sunucuya pek yararı olacağını düşünmüyorum bana kalırsa o parayı örnek 10.000 TL'yi ödül olarak vermek yerine reklama verilse daha çok yararı olur en azından oyuncu sırf para için gelmez sunucuyu beğendiği için gelir böylece daha çok aktif oynama potansiyeli fazla oyuncular girmiş olur.
Para ödülleri yurt dışında aslında çok popüler. Çünkü oyun modlarını gerçekten güzel tasarlıyorlar ve oyuncular da bu sunuculara destek veriyor — orayı sadece bir para kapısı olarak görmüyorlar. Asıl güzellik de burada: Sevdiğin şeyi yaparken bir yandan ödül de kazanabiliyorsun.
Türkiye’de ise, dediğiniz gibi, bu tarz ödüller genellikle sadece oyuncu çekmek için kullanılıyor. Sunucu sahipleri bir kez ödül verse, ikincisinde içlerine oturacak ya da batacaklarını düşünüyorum. Bu yüzden bu tür ödüller, özellikle küçük sunucular için sadece bir hayal satmak gibi geliyor bana.

Sunucu projeme sadece Türklere açacağım ikinci bir oyun modu bakıyordum, sunucu listesinden bulduğum 5-6 sunucuya girdim. İsimler Mehmer2, Mehmet3, Selam1, Selam2 vs. Bot basmayı da doğru düzgün beceremiyorlar. Türkiye'de gerçekten SonOyuncu vesaire de dahil olmak üzere global kaliteyi yakalayabilecek bir sunucu ne yazık ki henüz yok (kişisel görüşüm). İnsanlar Minecraft sunucularını bir yatırım aracı olarak gördüğü için BuiltByBit'ten 30-40 dolara paket alan, 2-3 tane ücretli eklenti alan kişi sunucu açıyor. Çoğu Türkçeleştirmeyi bile tamamlamıyor. Ne yazık ki Türkiye'deki sunucular global düzeyin belki 5-6 sene gerisinden geliyor vizyon olarak.

Para ödülü konusunu şöyle söyleyeyim; bence hile hurda karışmadıkça bir problemi yok. Sonuçta oyuncularından aldığının bir kısmını geri topluluğuna dağıtmak kötü bir şey değil. Ancak ne yazık ki ben şahsen sadece para ödülü var diye bir sunucuda oynamayı bırak girmem bile. Halihazırda oyuncu kitlesi oturmuş, iyi satışlar yapan bir sunucunun para ödüllü turnuvalar, lider tablosu vesaire yapması gayet yerinde ve topluluğu daha da bağlayacak bir davranış.

Bu bot mevzusu sadece Türkler'de yok tabii ki yabancı girdiğim bir çok sunucuda da bot vardı. Tekrar söylüyorum, kesinlikle saçmalık. Kendini kandırmaktan başka bir şey değil. Bu durumun bu kadar vahim olduğunu bilmediğim için 5-6 sunucuya kayıt oldum ancak sonrasında bilerek az oyunculu sunuculara girip baktım - yani aslında biraz durumların farkında olan bir insan tamtersine bir sunucuya bot olduğu için girmez zaten.

Son olarak etiklik konusuna gelecek olursak bence etiklik herhangi bir durum yok. Bot oyuncular para harcayamayacağı için vesaire zaten haksız kazanç yok. Diğer sunucular arasında bot basan sunucunun öne çıkacağını düşünmüyorum, hatta kendilerine kötülük ediyorlar bence. Dediğim gibi 5-6 tane sunucuya girip tab'a basmam ile çıkmam bir oldu, belki o sunucuda gerçekten 20 oyuncu olsaydı sürüklenip oynayacaktım. Bugün sadece sistem ilhamı almak için PotterWorldMC'ye girdim (hayatımda gördüğüm en büyük haritalı sunucu. tamamen Harry Poter'in hikayesini ve mekaniklerini kullanıyorlar ve muhteşem sistemler var). Normalde bir kaç özelliği görüp aklımda yeni özellikler türetecektim, not defterine yazıp uyuyacaktım çünkü yarın sabah sınavım var. 23:30'da girdim şuan daha yeni çıkabildim sunucudan, yaklaşık 22-23 tane görev bitirdim.

Yani diyeceğim o ki, işini kaliteli yapan insanların böyle dertleri olmaz zaten. Umarım sunucu projemi bitirdiğim zaman insanlara beklediklerini sunabilirim.

Bana kalırsa uygun değil. Sunucu sahibinin kendini kandırmasından başka bir şey değil, botlar zaten belli oluyor yeni gelen oyuncularda oynamadan çıkıyor. Gün sonunda sunucu sahibi botlarıyla kalıyor ve batıyor.

Çoğu server belli bir oyuncu sayısına ulaştıktan sonra, oyuncularının afk hesapları ile hali hazırda chat kullanmayan oyuncu sayısı elde ediyor. Bu durum serverlar için tamamiyle kabul edilebilir bir davranıştır. Fakat elinde oyuncu olmadan yeni insanları botlarla kandırıp, forumlarda oyuncu sayısı fazla göstererek, çeken serverlar doğru olmayan hareketler sergileyerek hem yeni gelen oyuncuları, hemde kendilerini kandırmaktatırlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl