Çözüldü SUNUCU SAHİPLERİNİN DİKKATİNE! - Vulcan Açığı Hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CengizTate

Creeper Evimi Patlattı
Elmaslar
181
Discord İzni
Minecraft
CengizTate

Discord:

cngtate

Merhaba değerli forum üyeleri,

Bu konuda sizlere alanında oldukça popüler olan Vulcan hile koruma eklentisinin açığından bahsedeceğim.
Bugün Vulcan eklentisinin sahibi frap'ın yapmış olduğu açıklama ile çoğu sunucunun haberi oldu.

Bu açık sunucularınızı çökertebilecek bir derecededir.
Resimde de gözüktüğü gibi bir açık ile Vulcan Admin Menüsüne girip punishment command satırlarına kendilerine op verme komutunu ekliyorlar ve sunucunuzda diledikleri her şeyi yapabiliyorlar.
vulcan.png

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Ekli dosyalar

• vulcan.png
    vulcan.png
    87,1 KB · Görüntüleme: 276
Tüm sunucu sahiplerinin dikkate alması gereken bir konu.

Bu şekilde grief yedi sunucum :D
Eski sunucum da leak kullanıyordum yaşım küçüktü ve pek neyin ne olduğunu bilmiyordum, forumdan biri ve şuan iyi satış yapan biri beni dolandırdı resmen leak vulcan ı sattı. leak ı aldığı yer jar ı bir güzel editlemiş ben çalıştırınca adamların panele düştüm, sunucuma geldiler ben o esnada öğlen yemek yiyordum benim arkadaş bakıyordu sunucuya çocuk Hırvatistanlı 2 dil biliyor bu gelen çocuklar mod başvurusu yapmış bu da direkt kabul etmiş... ben geldiğim de lobi de delik vardı son anda cmd'de çarpıya bastım fakat bazı yapılar gitmişti... Siz siz olun leak kullanmayın.

Bilmeyenler için eklenti yapımcısı frap ücretsiz olarak paylaştı. Sadece tek seferlik olduğunu ve destek alamayacaklarını bildirdiler.

1705984034805.png

Bu tarz eski ve işe yaramaz hile korumaları yerine yeni hile korumalarını tercih edebilirsiniz. İşte bunlardan birkaçı; Polar Anticheat (mükkemmel derecede stabile çalışıyor) , Grim Anticheat (ücretsiz bir eklentiye göre mükemmel bir koruma).
Şahsen vulcanın işe yaramadığını söylemek biraz saçma olur. Günümüzde sunucuların %90 ı vulcan + grimac kombinasyonunu kullanıyor ve bende aynı şekilde. Neredeyse bütün hileleri engelleyebiliyor.
Grim ac fight konusunda iyi değil
Vulcan flight, speed vb konularda iyi değil(çok kötüde değil)

Yani bu iki koruma birbirini tam olarak tamamlıyor.

Bu tarz eski ve işe yaramaz hile korumaları yerine yeni hile korumalarını tercih edebilirsiniz. İşte bunlardan birkaçı; Polar Anticheat (mükkemmel derecede stabile çalışıyor) , Grim Anticheat (ücretsiz bir eklentiye göre mükemmel bir koruma).
Bunu sanırım tek başınıza ücretsiz bir hileyle test ettiniz. Polar'ı ilk gördüğümde iyi bir koruma olabilir diye düşünmüştüm ama hiç referans sunucuları yoktu ve Verus gibi etrafta çok bypass videosu dolaşıyordu. Polar'ı önerdiğiniz için tekrar kontrol ettim ve hiçbir şey değişmemiş.
IMG_20240126_012710.jpg

Bu açığı engellemenin bir yolu yok sanırsam?

Yeni yayımladıkları sürüm ile bu açık kapatıldı hocam bu konu bunu yaymak için açıldı.
Eğer OP verme komutunu kendilerine veriyorlarsa op komutunu .. isminden başka birisi kullanamasın şeklinde küçük bir skript yazsan bu problem düzelmez mi zaten?

Eğer OP verme komutunu kendilerine veriyorlarsa op komutunu .. isminden başka birisi kullanamasın şeklinde küçük bir skript yazsan bu problem düzelmez mi zaten?
O konuda pek bir bilgim yok hocam ama sizin dediğiniz mantığa göre böyle bir açık oldugutbilinmiyordu bilinmediğini içinde böyle bir skripti kim kullanır merak konusu.

Artık açığı bilipte güncellemek istemeyen kişiler olursa bu tarz skriptler ile engelleyebiliyorsa engellerler. Zaten bu tarz bir açık var ise pluginde güncelleme ile bunu kapatmak zorundalar.

Şahsen vulcanın işe yaramadığını söylemek biraz saçma olur. Günümüzde sunucuların %90 ı vulcan + grimac kombinasyonunu kullanıyor ve bende aynı şekilde. Neredeyse bütün hileleri engelleyebiliyor.
Grim ac fight konusunda iyi değil
Vulcan flight, speed vb konularda iyi değil(çok kötüde değil)

Yani bu iki koruma birbirini tam olarak tamamlıyor.
Eğer Vulcan Eklentisinin ayarını yaparsan iyi, fakat eklentinin açıkları mevcut, ve ayrıca yeni olan bir kaç hile yazılımlarının önüne geçemiyor, Vulcan eklentisini 20 Dolar para dökmek yerine GrimAC gibi ücretsiz anticheat eklentileri kullanılabilir. Yanı sıra son günlerde Vulcan eklentisinde cıkan sorundan dolayı pek güven kalamıyor maalesef.

Eğer Vulcan Eklentisinin ayarını yaparsan iyi, fakat eklentinin açıkları mevcut, ve ayrıca yeni olan bir kaç hile yazılımlarının önüne geçemiyor, Vulcan eklentisini 20 Dolar para dökmek yerine GrimAC gibi ücretsiz anticheat eklentileri kullanılabilir. Yanı sıra son günlerde Vulcan eklentisinde cıkan sorundan dolayı pek güven kalamıyor maalesef.
Zamanla bu yeni yazılımlar da engellenecektir. Yeni geliştirilen çoğu hile yazılımı paralı olduğunu düşünüyorum. Bunları sırf bu yüzden Tr de alacak kişi sayısı azdır. Grimac gayet güzel bir koruma fakat fight koruması olarak kullanılamaz çünkü bunlarla ilgili bir tespiti yok. Bu tarz koruma sağlayan ücretsiz düzgün bir plugin olmadığı için de vulcan kullanmak en mantıklı çözüm. Matrix desek aşırı kastırır. AAC desek eh işte ama eskide kaldı.

Bu son çıkan sorunun neden bu kadar abartıldığını anlamıyorum aslında. Log4j gibi bir açık var ve bu açık yüzünden çoğu kişinin verileri çalınabilir fakat mojang tarafında daha tam olarak net bir çözüm yolu yok.

Zamanla bu yeni yazılımlar da engellenecektir. Yeni geliştirilen çoğu hile yazılımı paralı olduğunu düşünüyorum. Bunları sırf bu yüzden Tr de alacak kişi sayısı azdır. Grimac gayet güzel bir koruma fakat fight koruması olarak kullanılamaz çünkü bunlarla ilgili bir tespiti yok. Bu tarz koruma sağlayan ücretsiz düzgün bir plugin olmadığı için de vulcan kullanmak en mantıklı çözüm. Matrix desek aşırı kastırır. AAC desek eh işte ama eskide kaldı.

Bu son çıkan sorunun neden bu kadar abartıldığını anlamıyorum aslında. Log4j gibi bir açık var ve bu açık yüzünden çoğu kişinin verileri çalınabilir fakat mojang tarafında daha tam olarak net bir çözüm yolu yok.
Son Çare Kendi Eklentimiz :D, Son çıkan sorunun neden bu kadar abartılma nedeni şu; Evet, vulcan eklentisini büyük sunucular ve büyük bir çoğunluk kullanıyor. Zaten buradan kulağa rahatsız edici geliyor, bu acık yüzünden Türkiye ve diğer Ülkelerin sunucuları büyük bir zarara uğradı, ve bu yüzden acık ve eklenti bir anda gündeme düştü. Bu acık çoğu kişinin Aklına "Eğer böyle bir açığı unuttularsa daha nice açıklar vardır?" sorusu yerleşti ve bu soru pek çok kişiye kaygı yarattı.

Ücretli hile kullanan adam bu forumdaki sunucularda oynamaz zaten gider 1.8 faction, practice sunucularında oynar. O yüzden boşuna endişelenmeyin vulcan gibi basit korumalar sunucunuza fazlasıyla yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl