- Elmaslar
- 1.010
- Discord İzni

- Minecraft
- benjamin1734
Discord:
benjamin17
Yukarıda yazdığınız şeyleri anlıyorum hocam ancak şuda varki test etmek gerekiyor. Herşey veriler üstünde vs vs olabiliyor ama sonuçlar bazı etmenlere göre değişiklik gösterebilir. Ama bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum.19 TPS pek oynanılabilecek bir değer değildir, ayrıca MSPT 19 tps'de 15-20 olmaz 50 üstü olur 15-20 demek sağlıklı bir 20 tps demek ve lag neredeyse hiç hissedilmez zaten? 19 tps de herhangi bir farm pvp aktivitelerine girdiyseniz 19 tps ile 20 tps arasındaki devasa farkı görürsünüz, TPS'in düşmesi direkt oyunun yavaşlaması demek TPS bir zaman aracı olduğu için 1 tps kaybı demek bütün oyunun %5 ila %10 yavaşlaması demek ki zamanın yavaşlaması önemli önemsiz her şeyi etkiliyor, Mesela bir Zombi sana doğru yürürken %5 daha yavaş yürür ve Takılır hele 19'un aşağısı zaten hiç oynanılamaz. 19 TPS'de MSPT 50 üstü olacağı için bu oyunun her aktivitesinin 50 MS daha geç gelmesi demek Oyunlardaki Ping değerinin MS'inin arttıkça nasıl oyun keyfini bozduğu gibi benzer bir durum bu. Fakat Ping'de oyun normal işleyip sadece Senin Bağlantında sorun varken yüksek MSPT de bütün oyunun tüm aktiviteleri yavaşlar. Ciddiyetini sen anla artık
Oyuncuların TPS'e dayanması ve katlanması oynarken keyif alması anlamına gelmiyor, benimde oynadığım sunucularda lag spikelar çıkıyordu dakikalar boyunca 15 TPS'de oynuyorduk, fakat katlanıyorduk geçiyordu, geçene kadar keyif alıyor muydum? hayır, 19 TPS uzun süre katlanılabilecek bir değer kabul ederiz ama 19 TPS'in altında sıkıntı başlıyor
Lag çıkmaya başlaması 17 TPS Altında başlamaz, dedik ya TPS bir zaman aracı, 17 TPS de bütün oyun ve oyun mekanikleri %15 ila %20 yavaşlıyor zaten, Oyuncular Lagı zaten %5 de Farkedecekken %20'de O lag zaten çığırından çıkar.
Spigotun Kendi verdiği TPS ve oynanılabilirlik değerleri
TPS Ratings
20.0 = Flawless - Well done. (Mükemmel)
19.95-19.99 = Great - Unnoticeable TPS loss. Most servers live here. (Lag Farkedilmez, Sunucuların çoğu bu kısımda)
18.5-19.94 = Fair - Maybe some annoyances, but nothing game-ruining. (Keyif kaçıran bazı durumlar var ama oyunu bozmaz)
16.0-18.4 = Poor - You definitely need to fix this if this is your average. (Eğer bu değerler sizin ortalama TPS değerinizse acilen düzelt)
<16.0 = Unplayable... (16 ve aşağısı) (Direkt oynanılmaz)
Sizin oynanılabilir dediğiniz 17 Değeri Spigotun acil düzelt dediği bir değer, Oynanılamaz olarak başlayan 10 Değerinizi Spigot 16'da başlatmış zaten.
Minecraftta TPS Catchup dediğimiz bir durum vardır, TPS belirli bir sayının aşağısına inerse Sunucu kısa bir süre kendini durdurur ve 20 TPS'ye eşitlemeye çalışır, hepimizin en az 1 kere yaşadığı bir durum sunucu laglanınca ve komple durunca Örneğin uzaktaki bir Zombi oyun durduğunda uzaktayken oyun geri gelince birden yanımıza ışınlanmış ve bize 20 kere vurmuş olur, Bu durum özellikle Lag Spike'larda olur fakat Düşük TPS'lerde de yaşanır. ve oyun keyfini en çok bozan şeylerden birisi Çünkü yakınlarında bir mob varken bu durum yaşanırsa genelde ölü oluyorsun daha sunucu kendine gelmeden.
Son dediğinizi anlamadım, Spigot Paper Purpur ve bütün camia bu eklentileri kullanmayın diyor evet, ama spigot sayfasından kaldıracak değil ya, adamlar tavsiye veriyor kullanmayın verimli değil ama sanki devletmiş gibi yasaklamaz, sayfalarından kaldırmaz Spigot'un sayfasından bir plugin kalkma durumu aşırı istisnai ve spigota zarar verici durumlarda ve malware/virüs durumlarında kalkar.
Bu eklentileri hic biryer önermiyor derken is evet fork yapımcıları genelde bunları önermiyor fakat sizin dediğiniz gibi örnek olarak clearlaggtan daha iyi optimizasyon vb eklentiler varken ve bunlar belirli bir perfonmans artışı gösteriyorsa sunucuya neden onerilmediğini merak ediyorum.