Çözüldü Sunucu nasıl çoklu versiyon yapılır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

King800

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Merhaba sunucumu 1.8 x 1.12 arası sürümler yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ? İkinci olarak da kendi yazdığım pluginleri seçerken 1.12 diye seçiyorum 1.8 de çalışır mı ?

Viaverson plugini var forumda araştırırsan birçok konusu var

Merhaba sunucumu 1.8 x 1.12 arası sürümler yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ? İkinci olarak da kendi yazdığım pluginleri seçerken 1.12 diye seçiyorum 1.8 de çalışır mı ?
Merhaba hocam,
Öncelikle taban sürümünüzün 1.8.8 olması gerekli. Eğer ki 1.8.8 - 1.12 sürümleri arasında olmasını istiyorsanız VIAVERSION eklentisini kullanabilirsiniz. Ve hayır, eğer ki kuracağınız eklentiler 1.8.8 desteği sunmuyorsa maalesef kullanamazsınız.

Sunucu ana sürümü 1.12 yapıp 1.8'e destek sunarsan ve eklentilerin 1.12 destekliyse 1.8 oynayanlarda da sıkıntı çıkmaz, ancak sunucun 1.8 ise ve sen 1.12 ye destek verirsen eklentinde 1.12 destekliyorsa bu sıkıntı oluşturur, direkt olarak eklentin çalışmaz. Önemli olan hangi sürümlere destek verdiğin değil sunucunun ana sürümünün ne olduğu diye biliyorum

viaversion yüklü son sürümünü yüklemiştim sunucu da 1.12 fakat 1.8.8 den girilmiyor

ViaRewind adlı eklentiyi de kurmanız gerekiyor 1.12 den 1.8'e girişi aktif etmek için

ViaRewind adlı eklentiyi de kurmanız gerekiyor 1.12 den 1.8'e girişi aktif etmek için
1.16.5 e rewind kurdugumda 1.16.5 ile girdiğimde 1.8 de olmayıp 1.16.5 de olan bloklar değişime uğruyor bunu düzeltebiliyormuyuz?

1.16.5 e rewind kurdugumda 1.16.5 ile girdiğimde 1.8 de olmayıp 1.16.5 de olan bloklar değişime uğruyor bunu düzeltebiliyormuyuz?

Hayır çünkü client-side tabanlı olduğu için bloklar onlar değişmez viaversion o bloklara yakın bir blok otomatik seçer o clientte varolan tabii ki.

Hayır çünkü client-side tabanlı olduğu için bloklar onlar değişmez viaversion o bloklara yakın bir blok otomatik seçer o clientte varolan tabii ki.
Öylede örnek 1.16.5 tabanlı sunucuya 1.16.5 ile giriş yapan kişi sunucuyu 1.8 ile girişede açtıgımda bazı bloklar değişip 1.8 e uyumlu oluyor.

Şöyleki tamamıyla imkansız değil, eğer client tabanında tüm blockları müzik kutusu ve mantar bloğuna çevirip hepsine düzgün şekilde texturelarsan bu mümkün ama bildiğim herhangi bir eklenti bunu yapmıyor şuanda

Şöyleki tamamıyla imkansız değil, eğer client tabanında tüm blockları müzik kutusu ve mantar bloğuna çevirip hepsine düzgün şekilde texturelarsan bu mümkün ama bildiğim herhangi bir eklenti bunu yapmıyor şuanda
bende diyorumki 1.16.5 ile giren oyuncunun blokları enazından değişmesin , 1.8 dekilerde bloklar değişebilir düşük versionda o gözükmesi lazım sadece , 1.16.5 giren adamın blok ve itemleri değişince bi anlamı kalmıyor.

bende diyorumki 1.16.5 ile giren oyuncunun blokları enazından değişmesin , 1.8 dekilerde bloklar değişebilir düşük versionda o gözükmesi lazım sadece , 1.16.5 giren adamın blok ve itemleri değişince bi anlamı kalmıyor.
1.16.5 de girenler için bir değişim olmaması lazım eğer sunucu tabanınız 1.16.5 ise 1.16.5 de girenler yine 1.16.5 blocklarını düzgün görür 1.8 de girenler farklı görecektir

1.16.5 de girenler için bir değişim olmaması lazım eğer sunucu tabanınız 1.16.5 ise 1.16.5 de girenler yine 1.16.5 blocklarını düzgün görür 1.8 de girenler farklı görecektir
İşte sorun burda bende 1.16.5 tabanlı oldugu halde bloklar 1.16.5 ile girendede değişti :D

Ağa bende 1..16.5 ile yapılmış bir map var lobi paketinde kullaniyorum bunu ve paketin sürümü 1.8.8 ve bloklarda 1.16.5 teki gibi gözüküyor ve ayrıca 1.8.8 ile girdiğimde 1.16.5 bloklarını kendi textureleri ile görüyorum:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl