Proje Sunucu Listesi geliştiriyorum öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emre

LEOLAND GAMES
Elmaslar
131
Minecraft
EmreeU

Discord:

EmreAurora

Selam dostlar bir süredir aklımda olan sunucu listeleme sitesini geliştirmeye başladım, sizlerden isteğim böyle bir uygulamada olmasını istediğiniz özellikler varsa bana konu altından yada discord üzerinden iletebilirseniz çok sevinirim. Uçuk kaçık fikirlerinizi de belirtebilirsiniz yazılım konusunda kendime güveniyorum

Sunucu Listelerinin en büyük eksiği sunucu hakkında yeterli bilgi vermemesi, artık sunucunun bannerına ve ipsine bakıp tamam buna gireyim demiyor bir çok oyuncu, girmeye değer mi önceden bilmek istiyor, girmeden önce güzel sunucu mu değil mi bilmek istiyor. bu yüzden sunucunun üstüne tıkladığımızda o sunucuya özel bir sayfa açılması, sahibinin sunucu açıklaması hakkımda kısmı veya özellikleri sayabildiği bir sayfa olması, bu sayfaya video resim koyabilmesi hem sunucular hem oyuncular için yarar diye düşünüyorum.

Öbür türlü sunucu listesinde şaşalı ve hareketli banner yoksa ve üst sıraya girmeyi satın almayan sunucular listeden çok çok az oyuncu çekiyor.

Son düzenleme:
Sunucu Listelerinin en büyük eksiği sunucu hakkında yeterli bilgi vermemesi, artık sunucunun bannerına ve ipsine bakıp tamam buna gireyim demiyor bir çok oyuncu, girmeye değer mi önceden bilmek istiyor, girmeden önce güzel sunucu mu değil mi bilmek istiyor. bu yüzden sunucunun üstüne tıkladığımızda o sunucuya özel bir sayfa açılması, sahibinin sunucu açıklaması hakkımda kısmı veya özellikleri sayabildiği bir sayfa olması, bu sayfaya video resim koyabilmesi hem sunucular hem oyuncular için yarar diye düşünüyorum
Hocam tam olarak ne istiyorsun sen :D Sunucu ile ilgili bilgiyi sunucu sahipleri kendileri verecek site sahipleri değil :D Bende vote sitesi yönetiyorum tam olarak bizim suçumuz nedir? :D

Örneğin;

Ana sayfada görüntü bu
1743864237501.webp

isme tıklayınca görüntü bu.
1743864267890.webp

Sunucu sahibi açıklama olarak ne yazarsa eklerken sen onu görürsün. Site sahipleri ile alakalı bir sorun değil bu. Ha şöyle bir hata olur, tam detaylı bir açıklama yazmasına müsade etmezse site sahibi sen göremezsin.

Sunucu ile ilgili bilgiyi sunucu sahipleri kendileri verecek
Tam yazdığınız an edit yapmıştım, üst mesajda dediğim gibi, klasik sunucu listesi formatında şaşalı ve hareketli banner yoksa ve üst sıraya girmeyi satın almayan sunucular listeden çok çok az oyuncu çekiyor. Survival tagı olan sunucuları filtrelesen 50 milyon tane sunucu var bunların ne farkı var girmeden anlayamazsın bu sefer de zaman kaybı oluyor, oyuncu sunucunun nasıl bir şey olduğu hakkında girmeden ufaktan da olsa fikir sahibi olması lazım. Kimse artık aa banner güzelmiş hemen gireyim demiyor 2015'de kaldı o olay.

Tam yazdığınız an edit yapmıştım, üst mesajda dediğim gibi, klasik sunucu listesi formatında şaşalı ve hareketli banner yoksa ve üst sıraya girmeyi satın almayan sunucular listeden çok çok az oyuncu çekiyor. Survival tagı olan sunucuları filtrelesen 50 milyon tane sunucu var bunların ne farkı var girmeden anlayamazsın bu sefer de zaman kaybı oluyor, oyuncu sunucunun nasıl bir şey olduğu hakkında girmeden ufaktan da olsa fikir sahibi olması lazım. Kimse artık aa banner güzelmiş hemen gireyim demiyor 2015'de kaldı o olay.
Bu her sitede olan bir şeydir, sen tam olarak ne istiyorsun ki? Survival yazınca o etikete sahip sunucular göstermesin mi? Benim sitemde de arama motoru var, oraya ne yazarsan gösteriyor.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Selam dostlar bir süredir aklımda olan sunucu listeleme sitesini geliştirmeye başladım, sizlerden isteğim böyle bir uygulamada olmasını istediğiniz özellikler varsa bana konu altından yada discord üzerinden iletebilirseniz çok sevinirim. Uçuk kaçık fikirlerinizi de belirtebilirsiniz yazılım konusunda kendime güveniyorum
Kral bu arada şimdiden hayırlı olsun açacağın site, şöyle çevrede aktif olan siteleri gez dolaş eksik gördüğün ve varsa ne hissettiysen üstüne eklemeni öneririm. Burada forumlarda şu eksik bu eksik yorumlarına pek takılmanı önermem. Çünkü genellikle var olan özellikleri öneriyorlar farklılık hiç bulamıyoruz. Bende zamanında denedim, kendi keşif yapmamla özellikler bulup ekledim.

Sunucu sahibi açıklama olarak ne yazarsa eklerken sen onu görürsün
Video ve resim eklenilebiliyorsa, aynı bu forum üstündeki gibi bir tanıtım yapılabiliyorsa birden fazla resimli vb. o zaman okey, ama sadece yazı ise eksik ve oyuncunun girmesi için yeterli değil, Ayrıca açıklama eklenilen kutucuk acayip küçük ve muhtemelen büyük resim ekleyince sıkıntı çıkar. Benim demek istediğim aynı konu tanıtımları gibi büyük resimler eklenilebilmesi ve video eklenilebilmesi Sitenizde 64x64 sunucu logosu dışında açıklamada resim göremedim

Video ve resim eklenilebiliyorsa, aynı bu forum üstündeki gibi bir tanıtım yapılabiliyorsa birden fazla resimli vb. o zaman okey, ama sadece yazı ise eksik ve oyuncunun girmesi için yeterli değil, Ayrıca açıklama eklenilen kutucuk acayip küçük ve muhtemelen büyük resim ekleyince sıkıntı çıkar. Benim demek istediğim aynı konu tanıtımları gibi büyük resimler eklenilebilmesi ve video eklenilebilmesi
Ben özel olarak bu video ile alakalı yeni bir özellik getiricem, bu sana mini spoiler olsun tam halini anlatmim piyasada kopyacı çok :D Ve de benim site vote sitesi, haliyle forum gibi tanıtım konusu açmalık yer değil. Mini açıklama yeterli bulduğum için küçük yaptım.

haliyle forum gibi tanıtım konusu açmalık yer değil. Mini açıklama yeterli bulduğum için küçük yaptım.
Eğer tanıtım konusu gibi bir açıklama yeri olmazsa, büyük resimler eklenmezse bu haliyle sunucu hakkında pek bilgi edinmek zor. Oradaki mini açıklama hiçbir şekilde beni ve bir çok oyuncuyu sunucuya girmeye teşvik edemez. Zaten kaç yorumdur bunu anlattım. Ekranın çok küçük bir kısmında eksik özellikli bir mini açıklama olması hiç bir şeyi değiştirmiyor şu an

girmeye değer mi önceden bilmek istiyor, girmeden önce güzel sunucu mu değil mi bilmek istiyor.
Öbür türlü sunucu listesinde şaşalı ve hareketli banner yoksa ve üst sıraya girmeyi satın almayan sunucular listeden çok çok az oyuncu çekiyor.
Mini Açıklama bu bahsettiğim sorunları çözemez, daha çok açıklama özelliği gelirse, ben belki üst sıradaki sunucuyu beğenmeyip, alt sıradakini beğenebilme şansım olur daha girmeden. Bir çok Sunucu Listesinin şuanki formatı para vermeyen hiçbir sunucu ufak bile olsa listede olmasından yarar kazanamıyor (eğer listede az sunucu yoksa tabii), bir çoğu sırf para kazanmak için tasarlanıyor, verenler vermeyenlere göre gabar dağı kadar avantaj sağlıyor, Fakat yeni özelliklerle vermeyenlerin de en azından düzgün şekilde oyuncu çekme fırsatı olur. Bu Sunucu sahibi veya oyunculuk durum değil site sahibinin çözeceği iştir. Bunu çözmeyip sadece para verenlerin ilsteden ekmeğini yiyip vermeyenlere hiç bir şey bırakmıyorsa kendi tercihi.

Bu sorunları çözmeyen hiçbir vote sitesini kullanmıyorum, eğer bunları çözen bir site çıkarsa hem kullanır hemde bir ton para yatırırım. Ama şuanki formatı kullananlar sitelerini para yatırmadan yararsız hale getirdikleri için bu tarz sitelere para yedirmemeyi tercih ediyorum şahsimce.

Son düzenleme:
Eğer tanıtım konusu gibi bir açıklama yeri olmazsa, büyük resimler eklenmezse bu haliyle sunucu hakkında pek bilgi edinmek zor. Oradaki mini açıklama hiçbir şekilde beni ve bir çok oyuncuyu sunucuya girmeye teşvik edemez. Zaten kaç yorumdur bunu anlattım. Ekranın çok küçük bir kısmında eksik özellikli bir mini açıklama olması hiç bir şeyi değiştirmiyor şu an

Mini Açıklama bu bahsettiğim sorunları çözemez, daha çok açıklama özelliği gelirse, ben belki üst sıradaki sunucuyu beğenmeyip, alt sıradakini beğenebilme şansım olur daha girmeden. Bir çok Sunucu Listesinin şuanki formatı para vermeyen hiçbir sunucu ufak bile olsa listede olmasından yarar kazanamıyor (eğer listede az sunucu yoksa tabii), bir çoğu sırf para kazanmak için tasarlanıyor, verenler vermeyenlere göre gabar dağı kadar avantaj sağlıyor, Fakat yeni özelliklerle vermeyenlerin de en azından düzgün şekilde oyuncu çekme fırsatı olur. Bu Sunucu sahibi veya oyunculuk durum değil site sahibinin çözeceği iştir. Bunu çözmeyip sadece para verenlerin ilsteden ekmeğini yiyip vermeyenlere hiç bir şey bırakmıyorsa kendi tercihi.

Bu sorunları çözmeyen hiçbir vote sitesini kullanmıyorum, eğer bunları çözen bir site çıkarsa hem kullanır hemde bir ton para yatırırım. Ama şuanki formatı kullananlar sitelerini para yatırmadan yararsız hale getirdikleri için bu tarz sitelere para yedirmemeyi tercih ediyorum şahsimce.
Bu tür düşünceyi bir tek senden ben mesela duydum. Siteme koyduğum tüm özellik genellikle önceden böyle bir şey yapsak nasıl olur gibi sorular sorarak yola çıktığım için her seferinde de taktir edici yorumlar aldım. Benim sitemde oya göre sıralama mevcut değil. 1 onlinesi olanda 300 onlinesi olanda aynı seviyede. Ana sayfada ikiside her türlü yer alabiliyor boost sistemi sayesinde. Senin bahsettiğin özellik maalesef forum siteleri için geçerli. Benim sitemde olacak özelliklerden dolayı öyle geniş bir metin alanı eklemelik bir yeri olamıyor.

@College Park dostum söylediğin şeyi çok iyi anladım, bu benim de rahatsız olduğum bir konu. Bir siteye girince dümdüz sadece hareketli banner listesi görmek kullanıcı taraflı ilgi çekici ve bilgilendirici olmuyor. Üzerinde çalışmaya ve geliştirmeye devam ediyorum çok yakında görsel olarak konu altına güncellemelerimi ekleyeceğim devamında ise bir beta adresi ile test edilebilir bir sürümünü duyuracağım. Tavsiyen için teşekkürler.

Bu arada konunun çarpıtılarak benim sitem gayet iyi gibi konulara girilmesini saçma buluyorum üstü kapalı sabote etmekten başka bir çaba gibi geliyor bana.

Piyasada en çok kullanılan eklentilerden bir liste olsa ve paylaşım yapılırken onlardan seçilebilse belki güzel bir ayrıştırma olabilir örnek bir aralar skill eklentileri çok kullanılıyor ve ben pek hoşlanmıyordum ona göre filtreleme yapabilsem güzel olurdu.

Piyasada en çok kullanılan eklentilerden bir liste olsa ve paylaşım yapılırken onlardan seçilebilse belki güzel bir ayrıştırma olabilir örnek bir aralar skill eklentileri çok kullanılıyor ve ben pek hoşlanmıyordum ona göre filtreleme yapabilsem güzel olurdu.
Çoğu sunucu sahibinin sunucularında kullandıkları eklentileri herkese açık paylaşacağını düşünmüyorum, bunun yerine özellik bazlı etiket eklemeleri özelliği daha mantıklı geliyor bana.

Tavsiye için teşekkürler

@College Park dostum söylediğin şeyi çok iyi anladım, bu benim de rahatsız olduğum bir konu. Bir siteye girince dümdüz sadece hareketli banner listesi görmek kullanıcı taraflı ilgi çekici ve bilgilendirici olmuyor. Üzerinde çalışmaya ve geliştirmeye devam ediyorum çok yakında görsel olarak konu altına güncellemelerimi ekleyeceğim devamında ise bir beta adresi ile test edilebilir bir sürümünü duyuracağım. Tavsiyen için teşekkürler.

Bu arada konunun çarpıtılarak benim sitem gayet iyi gibi konulara girilmesini saçma buluyorum üstü kapalı sabote etmekten başka bir çaba gibi geliyor bana.
Onca yazılan yazıdan bunu mu çıkardın? Orada ben benim sitem daha iyi, gayet benim ki güzel gibi bir yorum yapmadım. Daha detaylı anlayacak şekilde yazıları okursan anlar ve nelere dikkat etmen gerektiğini de sana öneri olarak söylemek istediğimi de anlarsın. Sabote edecek olsam yapma girişme bu işlere uğraşmaya değmez gibi bir yorum yapardım öneri vermek yerine.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl