Çözüldü Sunucu Kurmak İstiyorum Nelere Dikkat Etmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nivel

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
Bynivel

Discord:

nivelr

Merhabalar mc-tr ekibi ve ailesi,
Yeni bir sunucu açmayı planlıyorum, ancak bu konuda deneyimsizim ve süreci daha iyi anlamak istiyorum. Sunucu açma sürecinde dikkat edilmesi gereken ana noktaları öğrenmek, hangi araçlar ve yazılımlar kullanılması gerektiği hakkında tavsiyelere ihtiyacım var.

İhtiyaçlarım şu şekilde:

1. Sunucu Seçimi:
    Hangi sunucu tipini tercih etmeliyim? Dedicated sunucu, VPS ya da bulut tabanlı sunucu arasındaki farklar nelerdir? İhtiyacım olan kapasiteyi seçmek için neye dikkat etmem gerekir?
  2. Yazılım ve Yönetim:
    Sunucu işletim sistemi olarak Windows veya Linux tercih etmemin avantajları ve dezavantajları nedir? Yönetim için bir kontrol paneline ihtiyacım olacak mı? Eğer evet ise, hangi kontrol panelleri popüler?
  3. Güvenlik Önlemleri:
    Sunucumun güvenliği için hangi adımları atmalıyım? İlk etapta hangi güvenlik yazılımlarını kurmak önemli olur?
  4. Yedekleme ve İzleme:
    Sunucumun sürekli çalışması için hangi yedekleme çözümleri kullanılmalı? Ayrıca, sunucu performansını izlemek için hangi araçları önerirsiniz?
  5. Ağ ve Bağlantı:
    Sunucumun bağlantı hızını nasıl optimize edebilirim? Trafik yönetimi için ne tür ayarlamalar yapmalıyım?

bu maddeler haricinde hangi pluginlere ihtiyacım var basic olarak neleri kurmam gerekiyor bütçe konusunda bir problemım yok!!!

(ADMINLER HERHANGI BIR SUNUCU SAHIBI OLMADIGIM ICIN latest log ve timings raporlarını random verdım onun dısında nasıl ne yaparım anlamadım saygılarımla)

Sunucu açma süreci hakkında her türlü öneri ve ipucu benim için çok değerli olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

1. İlk olarak vds ile başlayabilirsin sucucunun oyuncusu artarsa ilerde dedicated sunucuya geçebilirsin
2. Linux daha performanslıdır linux ubuntu kullanabilirsin
3. Velocity kullan botları engellemek için sonar kullan crash, dupe ve exploit saldıranı engellemek için CoffeProtect kullan hostinginin DDoS koruması sağlam olsun
4. Hostingin yedekleme hizmeti veriyorsa onu kullanabilirsin veya eBackup pluginin kullanabilirsin performansı izlemek için Spark kullan

TEMEL OLARAK NELERİ KURABILIRIM PLUGİN OLARAK
LINUX UBUNTU KURSAM KOMUTLARINI NASIL OGRENIRIM KOLAYCA

Son düzenleme:
Merhaba,

1.​

Sunucu seçerken birkaç seçenek var, her biri farklı ihtiyaçlara hitap ediyor.

• Dedicated Sunucu: Bunu düşündüğünüzde, tek başınıza tüm sunucu donanımını kullanıyorsunuz. Eğer gerçekten büyük bir iş yapıyorsanız, yani çok fazla işlem gücü veya depolama ihtiyacınız varsa, dedicated sunucu iyi bir seçenek olabilir. Ama tabii ki fiyatı da daha yüksek olur.
  • VPS (Virtual Private Server): Bu aslında daha küçük ama yine de güçlü bir çözüm. Bir fiziksel sunucu var, ama o sunucu üzerinde birden fazla sanal sunucu (VPS) çalışıyor. Yani ihtiyacınız olan kaynakları alıp daha uygun bir fiyata çözüm bulabilirsiniz. Hem fiyat/performans açısından iyi, hem de ihtiyacınız olduğunda daha fazla kaynak ekleyebilirsiniz.
  • Bulut Sunucuları (Cloud): Bu tip sunucular daha esnek ve ölçeklenebilir. Yani ilk başta az bir kaynakla başlayıp, ihtiyacınız arttıkça kaynak ekleyebiliyorsunuz. Eğer belirsiz bir büyüme planınız varsa veya kaynak yönetiminde esneklik istiyorsanız, bulut sunucuları iyi bir seçenek olabilir.

Ne Seçmelisiniz?
Bütçeniz çok sıkıntı değilse ve gerçekten güçlü bir altyapı istiyorsanız dedicated olabilir. Ama daha uygun fiyatla başlayıp, esneklik istiyorsanız VPS veya bulut tabanlı bir seçenek değerlendirilebilir.

2.​

Sunucunun işletim sistemi, yönetim tarzınızı ve sunucunuzun güvenliğini etkiler. İki ana seçenek var:

• Windows: Eğer Windows tabanlı bir yazılım kullanıyorsanız (örneğin, bazı oyun sunucuları ya da özel yazılımlar), Windows daha uygun olabilir. Ama Windows’un lisans ücretleri ve sistem kaynakları konusunda daha fazla yük getirebileceğini unutmayın.
  • Linux: Genelde daha stabil ve hafif bir seçenek. Çoğu sunucu yazılımı Linux’la daha uyumlu. Ücretsiz, açık kaynaklı olması da büyük bir avantaj. Ama Linux kullanmayı bilmiyorsanız biraz öğrenme süreci olabilir. Özellikle web hosting ve oyun sunucuları için çoğu kişi Linux’u tercih eder.

Kontrol Paneli Kullanmalı Mısınız? Evet, bir kontrol paneli kullanmak işleri kolaylaştırır. En popüler kontrol panelleri:

• cPanel: Özellikle web hosting için yaygın bir seçenek.
  • Plesk: cPanel’e benzer, fakat daha geniş yazılım desteği sunuyor.
  • Webmin: Ücretsiz, açık kaynak bir seçenek. Linux sunucuları için iyi bir alternatif.

3.​

Sunucunuzun güvenliği çok önemli! İşte başlamak için birkaç öneri:
  • Güçlü şifreler: Her hesabınız için karmaşık ve uzun şifreler kullanın.
  • SSH Anahtarları: Eğer Linux kullanıyorsanız, SSH anahtarlarıyla giriş yapmak çok daha güvenlidir.
  • Güvenlik Duvarı (Firewall): Sunucunuzun hangi portlara ve IP’lere erişim verdiğini kontrol etmelisiniz.
  • Antivirüs & Güvenlik Yazılımları: Windows sunucu kullanıyorsanız, güvenlik yazılımları kullanmanız önemlidir. Linux’ta da ufak ek güvenlik önlemleri almak faydalı olur.
  • Düzenli Güncellemeler: Sunucunuzdaki yazılımları sürekli güncel tutmalısınız.

4.​

Yedekleme ve izleme, sunucunuzun stabil çalışmasını sağlamak için kritik.
  • Yedekleme:
    • Acronis veya R1Soft gibi yazılımlarla günlük yedekleme alabilirsiniz.
    • Veri merkezinden uzak yedeklemeler (yani bulut tabanlı yedeklemeler) faydalı olabilir.
  • İzleme:Sunucunuzun performansını takip etmek için bazı araçlar kullanabilirsiniz:
    • Prometheus veya Zabbix gibi açık kaynaklı izleme araçları oldukça popüler.
    • New Relic veya Datadog gibi premium servisler de daha fazla özellik sunuyor.

5.​

Sunucunuzun bağlantı hızını artırmak için birkaç şey yapabilirsiniz:

• Yük dengeleme: Trafiği birden fazla sunucuya yönlendirerek, tek bir sunucunun aşırı yüklenmesini engelleyebilirsiniz.
  • CDN (Content Delivery Network): Özellikle dünya çapında büyük bir kullanıcı kitleniz varsa, içerikleri bir CDN üzerinden sunmak çok faydalı olabilir. Örneğin, Cloudflare gibi bir servis, web sitenizi hızlandırır.

6.​

Başlangıç için temel şeyleri kurduktan sonra aşağıdaki plugin'leri de göz önünde bulundurabilirsiniz:

• Web Server: Apache veya Nginx (web siteniz için).
  • PHP/MySQL: Web hosting veya oyun sunucusu kullanıyorsanız.
  • Let's Encrypt SSL: Web sitenizi güvenli hale getirmek için ücretsiz bir SSL sertifikası.
Yani özetle, ihtiyacınıza göre sunucu tipi seçmeli, yönetim için uygun yazılımları kullanmalı ve güvenlik önlemlerini ihmal etmemelisiniz. Ayrıca, yedekleme ve izleme araçları ile sisteminizi kontrol altında tutmalısınız. Sunucu kurmayla alakalı her şeyi anlattım umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

wwwwwwwwwwww
Merhaba,

1.​

Sunucu seçerken birkaç seçenek var, her biri farklı ihtiyaçlara hitap ediyor.

• Dedicated Sunucu: Bunu düşündüğünüzde, tek başınıza tüm sunucu donanımını kullanıyorsunuz. Eğer gerçekten büyük bir iş yapıyorsanız, yani çok fazla işlem gücü veya depolama ihtiyacınız varsa, dedicated sunucu iyi bir seçenek olabilir. Ama tabii ki fiyatı da daha yüksek olur.
  • VPS (Virtual Private Server): Bu aslında daha küçük ama yine de güçlü bir çözüm. Bir fiziksel sunucu var, ama o sunucu üzerinde birden fazla sanal sunucu (VPS) çalışıyor. Yani ihtiyacınız olan kaynakları alıp daha uygun bir fiyata çözüm bulabilirsiniz. Hem fiyat/performans açısından iyi, hem de ihtiyacınız olduğunda daha fazla kaynak ekleyebilirsiniz.
  • Bulut Sunucuları (Cloud): Bu tip sunucular daha esnek ve ölçeklenebilir. Yani ilk başta az bir kaynakla başlayıp, ihtiyacınız arttıkça kaynak ekleyebiliyorsunuz. Eğer belirsiz bir büyüme planınız varsa veya kaynak yönetiminde esneklik istiyorsanız, bulut sunucuları iyi bir seçenek olabilir.

Ne Seçmelisiniz?
Bütçeniz çok sıkıntı değilse ve gerçekten güçlü bir altyapı istiyorsanız dedicated olabilir. Ama daha uygun fiyatla başlayıp, esneklik istiyorsanız VPS veya bulut tabanlı bir seçenek değerlendirilebilir.

2.​

Sunucunun işletim sistemi, yönetim tarzınızı ve sunucunuzun güvenliğini etkiler. İki ana seçenek var:

• Windows: Eğer Windows tabanlı bir yazılım kullanıyorsanız (örneğin, bazı oyun sunucuları ya da özel yazılımlar), Windows daha uygun olabilir. Ama Windows’un lisans ücretleri ve sistem kaynakları konusunda daha fazla yük getirebileceğini unutmayın.
  • Linux: Genelde daha stabil ve hafif bir seçenek. Çoğu sunucu yazılımı Linux’la daha uyumlu. Ücretsiz, açık kaynaklı olması da büyük bir avantaj. Ama Linux kullanmayı bilmiyorsanız biraz öğrenme süreci olabilir. Özellikle web hosting ve oyun sunucuları için çoğu kişi Linux’u tercih eder.

Kontrol Paneli Kullanmalı Mısınız? Evet, bir kontrol paneli kullanmak işleri kolaylaştırır. En popüler kontrol panelleri:

• cPanel: Özellikle web hosting için yaygın bir seçenek.
  • Plesk: cPanel’e benzer, fakat daha geniş yazılım desteği sunuyor.
  • Webmin: Ücretsiz, açık kaynak bir seçenek. Linux sunucuları için iyi bir alternatif.

3.​

Sunucunuzun güvenliği çok önemli! İşte başlamak için birkaç öneri:
  • Güçlü şifreler: Her hesabınız için karmaşık ve uzun şifreler kullanın.
  • SSH Anahtarları: Eğer Linux kullanıyorsanız, SSH anahtarlarıyla giriş yapmak çok daha güvenlidir.
  • Güvenlik Duvarı (Firewall): Sunucunuzun hangi portlara ve IP’lere erişim verdiğini kontrol etmelisiniz.
  • Antivirüs & Güvenlik Yazılımları: Windows sunucu kullanıyorsanız, güvenlik yazılımları kullanmanız önemlidir. Linux’ta da ufak ek güvenlik önlemleri almak faydalı olur.
  • Düzenli Güncellemeler: Sunucunuzdaki yazılımları sürekli güncel tutmalısınız.

4.​

Yedekleme ve izleme, sunucunuzun stabil çalışmasını sağlamak için kritik.
  • Yedekleme:
    • Acronis veya R1Soft gibi yazılımlarla günlük yedekleme alabilirsiniz.
    • Veri merkezinden uzak yedeklemeler (yani bulut tabanlı yedeklemeler) faydalı olabilir.
  • İzleme:Sunucunuzun performansını takip etmek için bazı araçlar kullanabilirsiniz:
    • Prometheus veya Zabbix gibi açık kaynaklı izleme araçları oldukça popüler.
    • New Relic veya Datadog gibi premium servisler de daha fazla özellik sunuyor.

5.​

Sunucunuzun bağlantı hızını artırmak için birkaç şey yapabilirsiniz:

• Yük dengeleme: Trafiği birden fazla sunucuya yönlendirerek, tek bir sunucunun aşırı yüklenmesini engelleyebilirsiniz.
  • CDN (Content Delivery Network): Özellikle dünya çapında büyük bir kullanıcı kitleniz varsa, içerikleri bir CDN üzerinden sunmak çok faydalı olabilir. Örneğin, Cloudflare gibi bir servis, web sitenizi hızlandırır.

6.​

Başlangıç için temel şeyleri kurduktan sonra aşağıdaki plugin'leri de göz önünde bulundurabilirsiniz:

• Web Server: Apache veya Nginx (web siteniz için).
  • PHP/MySQL: Web hosting veya oyun sunucusu kullanıyorsanız.
  • Let's Encrypt SSL: Web sitenizi güvenli hale getirmek için ücretsiz bir SSL sertifikası.
Yani özetle, ihtiyacınıza göre sunucu tipi seçmeli, yönetim için uygun yazılımları kullanmalı ve güvenlik önlemlerini ihmal etmemelisiniz. Ayrıca, yedekleme ve izleme araçları ile sisteminizi kontrol altında tutmalısınız. Sunucu kurmayla alakalı her şeyi anlattım umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
tam olarak istediğim şeyler bir sunucu açmak ıcın gereklı ılk adımlar nelerdır neler kurmam gerekıyor papermı purpurmu onu gectım temel plugınler nelerdır neler kurmam gerekıyor ve plugınlerden cok skriprtler sunucuyu yorarrmı basic bir sunucu nasıl kurarım temel olarak aradıgım sey bu

Tamamdır,

1️⃣ Sunucu Tipi:
  • VPS veya dedicated sunucu kullanabilirsin. Başlangıç için VPS yeterli olacaktır.
2️⃣ Sunucu İşletim Sistemi:
  • Linux (Ubuntu 20.04 veya 22.04) öneririm. Daha stabil ve hafif.

3️⃣ Sunucu Yazılımı:

• PaperMC veya Purpur tercih edebilirsin, ikisi de optimize edilmiş ve stabil sunucu yazılımlarıdır. PaperMC genellikle daha yaygın ve stabil olur.
4️⃣ Temel Pluginler:

• EssentialsX: Temel komutlar ve yönetim.
  • LuckPerms: İzin ve rütbe yönetimi.
  • Vault: Ekstra pluginler için temel yapı.
  • WorldGuard ve CoreProtect: Dünya koruma ve grief önleme.
  • AntiCheat: Hile önleme.
  • Dynmap: Harita görüntüleme (isteğe bağlı).

5️⃣ Skript Kullanımı:

Skript
kullanmak, pluginlere göre daha fazla işlem gücü harcar. Küçük özellikler için uygundur, ancak büyük projelerde plugin kullanmak daha verimli olur.
6️⃣ Yedekleme & Güvenlik:
  • Yedekleme: Sunucu başlatma komutlarıyla düzenli yedekleme al.
  • Güvenlik: Firewall, Fail2Ban gibi güvenlik önlemleri al.

Özetle: İlk başta PaperMC veya Purpur kullanarak temel pluginleri kurarsan, sunucunun temel işlevleri düzgün çalışır. Skript kullanmak yerine pluginlere yönelmen daha iyi olur çünkü skript sunucuyu yorar. Eğer başlangıç seviyesindeysen, bu adımlar sana yeterli olur." aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz. :)

Tamamdır,

1️⃣ Sunucu Tipi:
  • VPS veya dedicated sunucu kullanabilirsin. Başlangıç için VPS yeterli olacaktır.
2️⃣ Sunucu İşletim Sistemi:
  • Linux (Ubuntu 20.04 veya 22.04) öneririm. Daha stabil ve hafif.

3️⃣ Sunucu Yazılımı:

• PaperMC veya Purpur tercih edebilirsin, ikisi de optimize edilmiş ve stabil sunucu yazılımlarıdır. PaperMC genellikle daha yaygın ve stabil olur.
4️⃣ Temel Pluginler:

• EssentialsX: Temel komutlar ve yönetim.
  • LuckPerms: İzin ve rütbe yönetimi.
  • Vault: Ekstra pluginler için temel yapı.
  • WorldGuard ve CoreProtect: Dünya koruma ve grief önleme.
  • AntiCheat: Hile önleme.
  • Dynmap: Harita görüntüleme (isteğe bağlı).

5️⃣ Skript Kullanımı:

Skript
kullanmak, pluginlere göre daha fazla işlem gücü harcar. Küçük özellikler için uygundur, ancak büyük projelerde plugin kullanmak daha verimli olur.
6️⃣ Yedekleme & Güvenlik:
  • Yedekleme: Sunucu başlatma komutlarıyla düzenli yedekleme al.
  • Güvenlik: Firewall, Fail2Ban gibi güvenlik önlemleri al.

Özetle: İlk başta PaperMC veya Purpur kullanarak temel pluginleri kurarsan, sunucunun temel işlevleri düzgün çalışır. Skript kullanmak yerine pluginlere yönelmen daha iyi olur çünkü skript sunucuyu yorar. Eğer başlangıç seviyesindeysen, bu adımlar sana yeterli olur." aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz. :)
ekstra scoreboards tabda nıckler anımasyonlu vip yazıları chatte ısım gorunurlugu renkler vs ayarlarlamarı nasıl yaparım peki

ekstra scoreboards tabda nıckler anımasyonlu vip yazıları chatte ısım gorunurlugu renkler vs ayarlarlamarı nasıl yaparım peki
Animasyonlu VIP tagları gibi şeyler Itemsadder plugini ile oluyor. Fakat animasyonsuz düz görsel şeklinde taglar ya da chatte emojiler gibi şeyler texture packler ile oluyor. Bu tagları oyunculara eklemek için ise Luckperms pluginini kullanabilirsin. Oyuncuların tag ve yetkilerini ayarlaman için gereken bir plugin. Site üzerinden kolayca yönetebileceğin bir sisteme sahip.

Düzenleme: Şuan baktım kusura bakma kendi texture packin ile Itemsadder olmadan da animasyonlu taglar yapabilirsin. Fakat bu uğraştırıcı olur. Hazır bir pack satın almak ya da yaptırmak istersen bu da bir seçenek tabii.

Sunucunuzda ekstra özellikler eklemek, özellikle görsel ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için birkaç farklı plugin ve ayar kullanabilirsiniz. İşte istediğiniz özellikler için adım adım nasıl yapacağınızı açıklayayım:

1️⃣

• Plugin: AnimatedScoreboard
  • Bu plugin ile, oyunculara özel dinamik scoreboard'lar ve tablistler oluşturabilirsiniz. Örneğin, oyuncuların seviyelerini, sıralamaları veya diğer bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Scoreboard üzerinde animasyonlar da yapabilirsiniz.

2️⃣

• Plugin: EssentialsX
  • EssentialsX ile oyuncular, /nick [isim] komutunu kullanarak takma adlarını değiştirebilirler. Eğer takma adlara renk eklemek istiyorsanız, permissions (LuckPerms) ile izinleri ayarlayabilirsiniz.
  • Ayrıca, CoreProtect gibi plugin'lerle takma adlarla yapılan eylemleri kayıt altına alabilirsiniz.

3️⃣

• Plugin: ChatControl
  • Bu plugin, özellikle chat düzenini ve renkli metinleri kontrol etmek için kullanışlıdır. VIP oyuncular için özel renkli yazılar oluşturabilir, farklı prefix'ler (etiketler) ekleyebilirsiniz.
  • Alternatif: DeluxeChat plugin'i ile chat'i çok daha özelleştirebilirsiniz. Örneğin, farklı rütbelere renkli etiketler ve özel ön ekler ekleyebilirsiniz.

4️⃣

• Plugin: Multiverse-Core
  • Renkli isimler için, Multiverse ile her dünya için farklı kurallar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, chat ile ilgili renkli isimler veya logolar için EssentialsX ve DeluxeChat plugin'lerinin birleşimi de işinizi görecektir.

5️⃣

• Plugin: LuckPerms
  • VIP yazıları için, LuckPerms ile VIP oyunculara özel izinler ve yazılar ekleyebilirsiniz. Örneğin, /vip komutunu sadece belirli rütbedeki oyunculara açabilir ve chat içinde ya da tablist'te VIP etiketlerini gösterebilirsiniz.

6️⃣

• Plugin: TitleManager
  • Bu plugin ile oyunculara özel başlıklar (titles) ve animasyonlar ekleyebilirsiniz. VIP oyuncular için başlıkta animasyonlar gösterilebilir, ya da oyuncu bir etkinlik gerçekleştirdiğinde (mesela rütbe atlama) ekranda animasyonlu bir mesaj gösterilebilir.

Ekstra Notlar:​

• Skriptler: Eğer bazı özel özellikleri kendi başınıza yazmak isterseniz, Skript plugin'i kullanılabilir. Ancak dediğiniz gibi, skriptler genelde daha fazla işlem gücü tüketir, bu yüzden plugin'leri tercih etmek daha verimli olabilir.

Özet:​

• Scoreboard ve Tablist Animasyonu: AnimatedScoreboard plugin'i.
  • Nicknames ve Chat Ayarları: EssentialsX ve ChatControl/DeluxeChat.
  • Renkli VIP Yazıları ve İsimler: LuckPerms ve EssentialsX.
  • Ekran Animasyonları: TitleManager.

Bu adımlarla sunucunuzda istediğiniz özelliklere ulaşabilirsiniz.

Sunucunuzda ekstra özellikler eklemek, özellikle görsel ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için birkaç farklı plugin ve ayar kullanabilirsiniz. İşte istediğiniz özellikler için adım adım nasıl yapacağınızı açıklayayım:

1️⃣

• Bu plugin ile, oyunculara özel dinamik scoreboard'lar ve tablistler oluşturabilirsiniz. Örneğin, oyuncuların seviyelerini, sıralamaları veya diğer bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Scoreboard üzerinde animasyonlar da yapabilirsiniz.

2️⃣

• EssentialsX ile oyuncular, /nick [isim] komutunu kullanarak takma adlarını değiştirebilirler. Eğer takma adlara renk eklemek istiyorsanız, permissions (LuckPerms) ile izinleri ayarlayabilirsiniz.
  • Ayrıca, CoreProtect gibi plugin'lerle takma adlarla yapılan eylemleri kayıt altına alabilirsiniz.

3️⃣

• Bu plugin, özellikle chat düzenini ve renkli metinleri kontrol etmek için kullanışlıdır. VIP oyuncular için özel renkli yazılar oluşturabilir, farklı prefix'ler (etiketler) ekleyebilirsiniz.
  • Alternatif: DeluxeChat plugin'i ile chat'i çok daha özelleştirebilirsiniz. Örneğin, farklı rütbelere renkli etiketler ve özel ön ekler ekleyebilirsiniz.

4️⃣

• Renkli isimler için, Multiverse ile her dünya için farklı kurallar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, chat ile ilgili renkli isimler veya logolar için EssentialsX ve DeluxeChat plugin'lerinin birleşimi de işinizi görecektir.

5️⃣

• VIP yazıları için, LuckPerms ile VIP oyunculara özel izinler ve yazılar ekleyebilirsiniz. Örneğin, /vip komutunu sadece belirli rütbedeki oyunculara açabilir ve chat içinde ya da tablist'te VIP etiketlerini gösterebilirsiniz.

6️⃣

• Bu plugin ile oyunculara özel başlıklar (titles) ve animasyonlar ekleyebilirsiniz. VIP oyuncular için başlıkta animasyonlar gösterilebilir, ya da oyuncu bir etkinlik gerçekleştirdiğinde (mesela rütbe atlama) ekranda animasyonlu bir mesaj gösterilebilir.

• Skriptler: Eğer bazı özel özellikleri kendi başınıza yazmak isterseniz, Skript plugin'i kullanılabilir. Ancak dediğiniz gibi, skriptler genelde daha fazla işlem gücü tüketir, bu yüzden plugin'leri tercih etmek daha verimli olabilir.

discorddan benı eklermısın musaıt bir vakıtte konusaabılırmıyız discordum : nivelr

1️⃣

2️⃣

3️⃣

4️⃣

5️⃣

6️⃣

chatgpt'den üşenmeden yazıp yazıp atmışsın :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl