nivel
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 1
- Minecraft
- Bynivel
Discord:
nivelr
Merhabalar mc-tr ekibi ve ailesi,
Yeni bir sunucu açmayı planlıyorum, ancak bu konuda deneyimsizim ve süreci daha iyi anlamak istiyorum. Sunucu açma sürecinde dikkat edilmesi gereken ana noktaları öğrenmek, hangi araçlar ve yazılımlar kullanılması gerektiği hakkında tavsiyelere ihtiyacım var.
İhtiyaçlarım şu şekilde:
(ADMINLER HERHANGI BIR SUNUCU SAHIBI OLMADIGIM ICIN latest log ve timings raporlarını random verdım onun dısında nasıl ne yaparım anlamadım saygılarımla)
Sunucu açma süreci hakkında her türlü öneri ve ipucu benim için çok değerli olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!
Yeni bir sunucu açmayı planlıyorum, ancak bu konuda deneyimsizim ve süreci daha iyi anlamak istiyorum. Sunucu açma sürecinde dikkat edilmesi gereken ana noktaları öğrenmek, hangi araçlar ve yazılımlar kullanılması gerektiği hakkında tavsiyelere ihtiyacım var.
İhtiyaçlarım şu şekilde:
- Sunucu Seçimi:
Hangi sunucu tipini tercih etmeliyim? Dedicated sunucu, VPS ya da bulut tabanlı sunucu arasındaki farklar nelerdir? İhtiyacım olan kapasiteyi seçmek için neye dikkat etmem gerekir? - Yazılım ve Yönetim:
Sunucu işletim sistemi olarak Windows veya Linux tercih etmemin avantajları ve dezavantajları nedir? Yönetim için bir kontrol paneline ihtiyacım olacak mı? Eğer evet ise, hangi kontrol panelleri popüler? - Güvenlik Önlemleri:
Sunucumun güvenliği için hangi adımları atmalıyım? İlk etapta hangi güvenlik yazılımlarını kurmak önemli olur? - Yedekleme ve İzleme:
Sunucumun sürekli çalışması için hangi yedekleme çözümleri kullanılmalı? Ayrıca, sunucu performansını izlemek için hangi araçları önerirsiniz? - Ağ ve Bağlantı:
Sunucumun bağlantı hızını nasıl optimize edebilirim? Trafik yönetimi için ne tür ayarlamalar yapmalıyım?
bu maddeler haricinde hangi pluginlere ihtiyacım var basic olarak neleri kurmam gerekiyor bütçe konusunda bir problemım yok!!!
(ADMINLER HERHANGI BIR SUNUCU SAHIBI OLMADIGIM ICIN latest log ve timings raporlarını random verdım onun dısında nasıl ne yaparım anlamadım saygılarımla)
Sunucu açma süreci hakkında her türlü öneri ve ipucu benim için çok değerli olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!