Bulundu Sunucu ile takas sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SquidGaming

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
5
Minecraft
LugalKalma
Öncelikle sunucumda özel para birimi olarak kullandığım &2Kredi şeklinde bir item var ve bu item gold_nugger yani Altın Külçesi türkçe hali ile.Ben bunlardan 1 tane elde edene 1 demir vermek istiyorum yani oyuncu bundan 1 tane biriktiricek /takas1 şeklinde bir komut yazıcak (/takas yapmazsanız sevinirim türkçeleştirme var /trade'i türkçeleştirdim(komutu kendim editleyebiliyorsam istediğiniz şekilde yapabilirsiniz)) ve o kişiden &2Kredi isimli altın parçacığını alıp demir vericek.Basit bir skript gibi gözükebilir yani önceden yapılmış diyebilirsiniz ama bir problem var ki Sunucumda Anvil ile itemlere renkli isim verebiliyorsunuz.Yani bir kişi gold nugget'a gidip &2Kredi ismini verdiğinde onu bu sistemde kullanabiliyor daha doğrusu sistemi buldum ve orda kullanıyordu biraz uğraştım ama istediğim gibi olmadı bende buna bir lore ekledim yani özel iteme artık &2Kredi with lore "Sadece takasda kullanılır" açıklamasını verdim bulduğum skriptti yine editledim lore'a göre ama bir değişim olmadı.Sizden isteğim lore'na ve ismine bakıp eğer doğru ise o itemi alıp 1 demir veren bir skript.Kolay gelsin.

Kod:
variables:
   {kredi.para} = 0 #sunucuda sıkıntı çıkarmasın diye değişken ile kullandım.

on right click with gold nugget:
   gold nugget named "&2Kredi" with lore "Sadece takasda kullanılır" #altın parçasına sağ tıkladığında
   add 1 to {kredi.para.%player%} #kredi para değişkenine 1 ekliycek
   remove gold nugget named "&2Kredi" with lore "Sadece takasda kullanılır" from player inventory #ve oyuncunun envanterinden itemi alıcak
   send "&4Sunucu: &6Kredin Dönüştürüldü Demirini Almak İçin /kredidönüştür Kullan!"

command /kredidönüştür:
   trigger:
      if {kredi.para.%player%} is greater than or equal to 1:
         give 1 iron to player #ve kredisini dönüştürüp demirini alıyor
         remove 1 from {kredi.para.%player%}

Denenmedi denerseniz sevinirim eğer hata varsa hata logunu atarsan sorunları çözerim iyi forumlar :)

Kod:
variables:

if gold nugget named "&2Kredi" with lore "Sadece takasda kullanılır": #altın parçasına sağ tıkladığında
       remove gold nugget named "&2Kredi" with lore "Sadece takasda kullanılır" from player's inventory #ve oyuncunun envanterinden itemi alıcak
       send "&4Sunucu: &6Kredin Dönüştürüldü Demirini Almak İçin /kredidönüştür Kullan!"

command /kredidönüştür:
   trigger:
Dener misiniz?

Kod:
variables:

if gold nugget named "&2Kredi" with lore "Sadece takasda kullanılır": #altın parçasına sağ tıkladığında
       remove gold nugget named "&2Kredi" with lore "Sadece takasda kullanılır" from player's inventory #ve oyuncunun envanterinden itemi alıcak

command /kredidönüştür:
   trigger:
Dener misiniz?
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
[/URL]

Kod:
    if name of event-item is "&6Kredi" with lore "Sadece takasta kullanılır!"
        remove gold nugget named "&6Kredi" from player's inventory
        add {kredi::%player%} to 1
        send "&6&lSunucu > &eKrediye dönüştürdün! &a/takas1" to player

command /takas1:
    trigger:
        if {kredi::%player%} is greater than or equal to 1:
            give iron to player
            remove 1 from {kredi::%player%}
Şöyle bir şey yazdım, denemedim, hata verirse yazın, takas1 kısmını size bıraktım istediğiniz gibi değiştirirsiniz.

Kod:
    if name of event-item is "&6Kredi" with lore "Sadece takasta kullanılır!"
        remove gold nugget named "&6Kredi" from player's inventory
        add {kredi::%player%} to 1
        send "&6&lSunucu > &eKrediye dönüştürdün! &a/takas1" to player

command /takas1:
    trigger:
        if {kredi::%player%} is greater than or equal to 1:
            give iron to player
            remove 1 from {kredi::%player%}
Şöyle bir şey yazdım, denemedim, hata verirse yazın, takas1 kısmını size bıraktım istediğiniz gibi değiştirirsiniz.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

2. satırın sonuna : koymamışım 2. satırın sonuna : koyun ve event-item'ı item olarak değiştirin yani şu şekilde:
if name of item is "&6Kredi" with lore "Sadece takasta kullanılır!":
Birde iron yerine iron ingot yazın yani:
give iron ingot to player
Eğer yine olmazsa yazın kendim girip deneyeceğim.

2. satırın sonuna : koymamışım 2. satırın sonuna : koyun ve event-item'ı item olarak değiştirin yani şu şekilde:
if name of item is "&6Kredi" with lore "Sadece takasta kullanılır!":
Birde iron yerine iron ingot yazın yani:
give iron ingot to player
Eğer yine olmazsa yazın kendim girip deneyeceğim.
1 hataya düştü
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sunucunuzdaki addonlar neler?
addonlar derken

if item is golden nugget named "&6Kredi" with lore "Sadece takasta kullanılır!":

O satırı bunun ile değiştirir misiniz? (2. satır, boşluklara dikkat ederek değiştirin.)

özür dilerim üniversite sınavına çalıştığım için foruma pek bakamadım ancak ordaki hatanın ne olduğunu söyleyeyim 4. satırdaki add {kredi::%player%} to 1 olan yeri şu şekilde değiştirin düzelecektir add 1 to {kredi::%player%}

add kelimesinden sonra değişken yazılmaz add kelimesinden sonra değiştirmek istediğiniz sayı veya komutta kullanıyorsanız argument olarak yazılır şu şekilde
Kod:
command /para <number>:
   trigger:
   add arg-1 to player's balance
gibi kullanılır. iyi forumlar dilerim. :)

özür dilerim üniversite sınavına çalıştığım için foruma pek bakamadım ancak ordaki hatanın ne olduğunu söyleyeyim 4. satırdaki add {kredi::%player%} to 1 olan yeri şu şekilde değiştirin düzelecektir add 1 to {kredi::%player%}

add kelimesinden sonra değişken yazılmaz add kelimesinden sonra değiştirmek istediğiniz sayı veya komutta kullanıyorsanız argument olarak yazılır şu şekilde
Kod:
command /para <number>:
   trigger:
gibi kullanılır. iyi forumlar dilerim. :)
Konuya pek bakmadım, sadece arkadaşı bilgilendirmek için atıyorum :D
add yanında boşluk olması gerekiyor yoksa hata verebilir :D
Kod:
command /para <number>:
   trigger:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl