Çözüldü sunucu güvenliği hakkında yardım gerek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TRAHMET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 629
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TRAHMET

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Minecraft
TRAHMET

Discord:

ahmet4242_

Herkese merhaba,
Şu anda Towny tabanlı bir Minecraft sunucusu yönetiyorum ve dün güvenlik açıklarından faydalanan biri tarafından tamamen çökertildi.
Sunucuyu geri yükledikten sonra, daha büyük bir topluluk oluşturmak istediğim için, premium olmayan oyuncuların da katılmasına izin vermeye karar verdim; ancak bu aynı zamanda koruma sistemimi sıfırdan yeniden kurmam gerektiği anlamına geliyor.

Şimdi, deneyimli sunucu sahiplerinden, oynanamaz hale getirmeden kırık bir sunucunun güvenliğini nasıl sağlayacağım konusunda gerçek ve pratik tavsiyeler toplamaya çalışıyorum.

Herkese merhaba,
Şu anda Towny tabanlı bir Minecraft sunucusu yönetiyorum ve dün güvenlik açıklarından faydalanan biri tarafından tamamen çökertildi.
Sunucuyu geri yükledikten sonra, daha büyük bir topluluk oluşturmak istediğim için, premium olmayan oyuncuların da katılmasına izin vermeye karar verdim; ancak bu aynı zamanda koruma sistemimi sıfırdan yeniden kurmam gerektiği anlamına geliyor.

Şimdi, deneyimli sunucu sahiplerinden, oynanamaz hale getirmeden kırık bir sunucunun güvenliğini nasıl sağlayacağım konusunda gerçek ve pratik tavsiyeler toplamaya çalışıyorum.
Hangi modlar var?

Velocity, çakma lobi veya lobi vb. Oyuncular servera girince townyde mi doğuyorlar?

towny şuan yapım aşamasında sadece towny lobisi var geçen sununucumu geliştirir ken sunucuma bir saldırı oldu ve patlatıldı ondan sonra yeniden kurdum şuan güvenlik olarak eklediğim authme ve lagfixer var ve birtane ana lobi kurmayı düşünüyorum
indir.gif
(yanlış kategoriye konu açtığım için özürdilerim bu arada)

Son düzenleme:
Size tavsiyem
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
plugini. Düzenlemesi oldukça basit makinanın ipsini yazıyorsunuz sadece o ipden giriş yapabiliyorlar başka bi makinadan sunucunuza bağlanamıyorlar.

şöyle yapmayı düşünüyordum doğrumu bilmem ama lobby kurmak için 1 ek server alıcağım o server da npc towny ekleyeceğim sanırım bunu velocity ile yapmam mümkün
Size tavsiyem
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
plugini. Düzenlemesi oldukça basit makinanın ipsini yazıyorsunuz sadece o ipden giriş yapabiliyorlar başka bi makinadan sunucunuza bağlanamıyorlar.

şöyle yapmayı düşünüyordum doğrumu bilmem ama lobby kurmak için 1 ek server alıcağım o server da npc towny ekleyeceğim sanırım bunu velocity ile yapmam mümkün
Velocity, çakma lobi, lobi ve oyun modlarını aynı makinaya kurdum ben preventportbypass'i yapılandırırken kafam karışmıyor hangi ipyi kullanacaktım diye falan. Maliyet arttırmaya gerek yok yeni açılacak sunucu için.

Size tavsiyem
bahsettiğiniz plugin amacı ve yaptığı değişiklik nedir tam olarak kurulum basitmi ve benim kullandığım sürüm 1.21.8 bu sürümle uyumlu değil galiba

evet 1.21 desteklemeyior

Güvenlik konusunda size verdiğim kategorideki konulara bakabilirsiniz isterseniz ama sizin için en iyisi preventportbypass tabi çalışırsa.
plugin in rehberine bu konu hakkında danıştım şu yanıtı aldım :evet, bir Ağ (bungeecord sunucusu) için iyi bir güvenliktir ancak tek bir sunucuda sorun yoktur, onu PPB ile korumanız gerekir (örneğin)

bunu deneyeceğim daha sonra birşey olursa dönüş yaparım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl