Şuan Sıfırdan Sunucu Açsan Ne Açardın?

son 2 yıldır bu şekilde büyüyen bir sunucu hatırlamıyorum hocam varsa bilgilendirirsen sevinirim.
hocam insanlar yeni sunucu açıyor, reklam veriyor ve reklamı gören kişiler güzel görünüyorsa deniyorlar, gayet standart bir şey bunda olmayacak şey nedir onu anlamadım. Olmasaydı 2 yıldır yeni sunucu görmezdik, bir sürü yeni sunucu görüyorum deniyorum ve bazıları 40 50 kişi bazıları 100 kişi vb. oluyordu yeni olup da açılış gününde 500 600 olan vardı yepyeni sunucu.
Evet, Towny camiasında çok olan bir durum. Fakat bu küçük sunucuya bir şans vermek değil, zaruriyetten doğan bir seçim. Yani klanlar problem yaşamasa yine küçük/yeni sunucuya şans vermeyecekler.
Sunucu sahibi ile problem yaşamasa da genel sunucudan sıkılabiliyor, tamam burda her şeyi yaptık herkesi kestik sonraki sunucuya geçelim vb. denilebiliyor, birde şurada klanımızı açalım denilebiliyor. Mesajda belirttiğim gibi fresh start isteniliyor, hep aynı sunucudan sıkıldık deniliyor. Bunların hepsi dendi ve duydum ben de klanların sohbetleri arasında, Ama insanların bunu demesi için sunucunun sıradan dümdüz olmaması lazım, o adam sunucuya gelse bile geri çıkacak yoksa.
Arkadaş ben towny açıyorum tutmadı demiş ve sunucusu herhangi bir towny sunucusu ile aynı. Yukarda bahsettiğim gibi towny modunu yıllardır oynayan insanlar klanlar ve klan liderleri ile konuşup bu insanların towny modundan istedikleri yeni sunuculardan istekleri oynadıkları sunuculardaki sorunları ve eksikleri dinleyip geçirseydi güzel bir sunucu yapabilirdi, önemli bir şey bu geçilecek bir şey değil burayı komple atlamışsın.

Ne açarsan aç türkiyede sunucun tutmadığı sürece zarar edersin artık büyük sunucular ortada son zamanlarda açılanların yarısı kapanıyor sıkı denetimde başladı dikkat edin lütfen 2 kuruş kazanıp 10 kuruştan olmayın zaten vergi olayları saçmasapan

hocam insanlar yeni sunucu açıyor, reklam veriyor ve reklamı gören kişiler güzel görünüyorsa deniyorlar, gayet standart bir şey bunda olmayacak şey nedir onu anlamadım. Olmasaydı 2 yıldır yeni sunucu görmezdik, bir sürü yeni sunucu görüyorum deniyorum ve bazıları 40 50 kişi bazıları 100 kişi vb. oluyordu yeni olup da açılış gününde 500 600 olan vardı yepyeni sunucu.

Sunucu sahibi ile problem yaşamasa da genel sunucudan sıkılabiliyor, tamam burda her şeyi yaptık herkesi kestik sonraki sunucuya geçelim vb. denilebiliyor, birde şurada klanımızı açalım denilebiliyor. Mesajda belirttiğim gibi fresh start isteniliyor, hep aynı sunucudan sıkıldık deniliyor. Bunların hepsi dendi ve duydum ben de klanların sohbetleri arasında, Ama insanların bunu demesi için sunucunun sıradan dümdüz olmaması lazım, o adam sunucuya gelse bile geri çıkacak yoksa.
hocam genel cevap veriyim. ben özellikle son 2 yıldır townynin birkaç büyük sunucu tekelinde olduğunu görüyorum/biliyorum. bu süreçte 100'den fazla sunucu açılıp kapanmıştır. içlerinde farklı deneyimler sunanlar da oldu, çok basit birkaç değişiklikle hazır paket sunucu açanlar da oldu. örneğin pandemi döneminin büyük sunucularından biri birkaç ay önce farklı bir isimle tekrar piyasaya girmeye çalıştı, farklı sistemler sunuyorlardı. tutunamadılar. pandemi dönemindeki oyuncu sayılarının çeyreğine bile ulaşamadılar ne üzücüdür ki. burada da en baştaki mesele devreye giriyor: oyuncu zihniyeti. oyuncular/klanlar büyük sunucularda birbirleriyle rekabet etmeyi tercih ediyor. ekserisi böyle. aralarında lüzumu üzerine farklı sunuculara kayanlar elbette ki oluyor. kimisi söylediğiniz gibi temiz bir başlangıç istiyor, kimisi yönetimle problem yaşıyor, kimisi rekabet karşısında eziliyor. en başa dönersek tekrar söylüyorum "genel kitlenin" küçük sunucuya kayma eğilimi gözlemlediğim kadarıyla yok. (burada kastım bir sebep olmadan girip küçük sunucuyu deneme eğilimi yok. hep bir sebebe bağlanıyor başka sunucuya kayması.)

towny modunu yıllardır oynayan insanlar klanlar ve klan liderleri ile konuşup bu insanların towny modundan istedikleri yeni sunuculardan istekleri oynadıkları sunuculardaki sorunları ve eksikleri dinleyip geçirseydi güzel bir sunucu yapabilirdi
kısmen katılıyorum. kitlenin talepleri doğrultusunda hareket eden sunucu diğerlerine göre öne çıkar bu doğru, fakat bu tek başına kitleyi çekmek için bir yol değil. towny türkiyenin tekelleşmesi küçük sunucuların her şeye rağmen büyümesini engelliyor. örneğin ben yarın sunucu açacak olsam, sistemlerim de tamamen kitlenin taleplerine hitap etse dahi sunucumun oynanacağının garantisi yok. çünkü oyuncuyu büyük sunucudan bu tarafa geçmesi için ikna etmem gerekiyor. burada da iş oyuncu zihniyetinde bitiyor. sistemlerim iyi o zaman oyuncu gelir çok iyimser bir yaklaşım oluyor. misal geçen ay büyük bir sunucu sezon sıfırladı. o dönem açılacak bütün küçük sunucuları silindir gibi ezdi. klan liderlerinin bu dönemlerde bakış açısı da neden küçük sunucuda oynayayım mantığında oluyor ki hak veriyorum. ben olsam ben de öyle yapardım.
velhasılıkelam 1- sunucu sahiplerinin gösterdiği efor çok önemli. 2- towny oyuncu kitlesinin kendini yeniliklere açması, büyük sunucuların tekelinden kendilerini kurtarması gerekli.

açmazdım. farklı bir şeye yatırım yapardım. fivem gibi bir mecrada 20k 25k paraya aklının almayacağı miktarları kazanıyorsun

50k yatırımla 430k ciro 2 ayda.
not: mc'de en çok yatırım yapan ve en popüler bir sunucunun sahibi olmama rağmen 800 online gördüğümde bile 1 ayda 80 90 kağıdı zor görüyorduk. pasif gelir 6-7 ay boyunca gider ancak bu piyasa artık bitti.

hocam genel cevap veriyim. ben özellikle son 2 yıldır townynin birkaç büyük sunucu tekelinde olduğunu görüyorum/biliyorum. bu süreçte 100'den fazla sunucu açılıp kapanmıştır. içlerinde farklı deneyimler sunanlar da oldu, çok basit birkaç değişiklikle hazır paket sunucu açanlar da oldu. örneğin pandemi döneminin büyük sunucularından biri birkaç ay önce farklı bir isimle tekrar piyasaya girmeye çalıştı, farklı sistemler sunuyorlardı. tutunamadılar. pandemi dönemindeki oyuncu sayılarının çeyreğine bile ulaşamadılar ne üzücüdür ki. burada da en baştaki mesele devreye giriyor: oyuncu zihniyeti. oyuncular/klanlar büyük sunucularda birbirleriyle rekabet etmeyi tercih ediyor. ekserisi böyle. aralarında lüzumu üzerine farklı sunuculara kayanlar elbette ki oluyor. kimisi söylediğiniz gibi temiz bir başlangıç istiyor, kimisi yönetimle problem yaşıyor, kimisi rekabet karşısında eziliyor. en başa dönersek tekrar söylüyorum "genel kitlenin" küçük sunucuya kayma eğilimi gözlemlediğim kadarıyla yok. (burada kastım bir sebep olmadan girip küçük sunucuyu deneme eğilimi yok. hep bir sebebe bağlanıyor başka sunucuya kayması.)

kısmen katılıyorum. kitlenin talepleri doğrultusunda hareket eden sunucu diğerlerine göre öne çıkar bu doğru, fakat bu tek başına kitleyi çekmek için bir yol değil. towny türkiyenin tekelleşmesi küçük sunucuların her şeye rağmen büyümesini engelliyor. örneğin ben yarın sunucu açacak olsam, sistemlerim de tamamen kitlenin taleplerine hitap etse dahi sunucumun oynanacağının garantisi yok. çünkü oyuncuyu büyük sunucudan bu tarafa geçmesi için ikna etmem gerekiyor. burada da iş oyuncu zihniyetinde bitiyor. sistemlerim iyi o zaman oyuncu gelir çok iyimser bir yaklaşım oluyor. misal geçen ay büyük bir sunucu sezon sıfırladı. o dönem açılacak bütün küçük sunucuları silindir gibi ezdi. klan liderlerinin bu dönemlerde bakış açısı da neden küçük sunucuda oynayayım mantığında oluyor ki hak veriyorum. ben olsam ben de öyle yapardım.
velhasılıkelam 1- sunucu sahiplerinin gösterdiği efor çok önemli. 2- towny oyuncu kitlesinin kendini yeniliklere açması, büyük sunucuların tekelinden kendilerini kurtarması gerekli.
klanlar topluca giriş yapıyor, tanıdığın klan lideri varsa çağırırsın adam beğenirse insanları buraya sokar başlarlar. kendi açacağım sunucuda böyle yaptım adamlar açılmadan sunucuyu beğendi çünkü sıradan değildi siegewar ve towny üstüne fork yapmıştık kendi sistemlerimizi yazmıştık çünkü. Sunucuyu açsaydım hemen girecek bir sürü adam vardı klan discordda o zamanlar 1.5k 2k kişiydi gang ve hyperion klanları discordda bir @Everyone'ye bakıyordu, Klan lideri olmasa bile senin sunucunu o klana ait bir üye bulsa güzelse bakın güzel sunucu buldum başlayalım der (bu da çok kez oldu) bütün klan olmasa dahi gene artış gelecek ordan. Nitekim ki ben o zamanlar görüp görebileceğin büyük küçük her Towny sunucunun discordunda vardım ve sürekli küçük sunucularda bile bir sürü insanda ortak sunucu gösteriyordu.
Bağlantın varsa ve güzel sunucu yaptıysan Towny tutturabileceğin en kolay mod dostum. kaliteli sunucu + klan desteği alırsan rahatsın bunlar varken de tutmuyorsa o kişi sorunludur.
Bu iki şeyin yoksa towny olsun herhangi bir mod olsun zaten tutamazsın gayet sıradan bir şey oyuncu zihniyetine bakmıyor bu, bağlantın yoksa deli gibi reklam yaparsın şansa tutarsın bu şansa dayalılığı bir kuple sunucu kaliteli ise indirirsin. Towny modunu türkiyeye ilk geldiği yıllardan beri takip ediyordum son zamanlarda bıraktım, 2019 civarında ilk tr towny sunucuları açılmaya başlandı.

Son düzenleme:
Pvp/ffa sunucusu acardim ama para kazanmak için yapicaksam origin realms mantikinda bi şiy yapardim

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl