Şuan Sıfırdan Sunucu Açsan Ne Açardın?

Rousseaw

Omne propositum habet.
Sunucu Sahibi
Elmaslar
176
Discord İzni
Minecraft
Rousseaw

Discord:

Rossaw

mctr.webp

Merhaba Değerli MC-TR.com Üyeleri,

Eğer şuan sıfırdan bir sunucu açacak olsaydınız hangi oyun modunu / türünü tercih ederdiniz? Neden?

Cevaplarınızı Bekliyorum..

İyi Forumlar..

Vallah canım çok MMORPG RPG Tabanlı bir sunucu çekmiyor değil 😅

Reliva Survival açardım

MMRPG SURVİVAL olsa tadından yenmez,bildiğim kadarıyla piyasada pek yok

MMORPG SURVIVAL Açardım. Sanırım açıyorum gibi...

arkadaşlar mmorpg survival TR için pek uygun değil şahsi görüşüm.
MC Oyuncu kitlesi itemlerdeki özellikleri - her seviyedeki ve farklı özellikleri ara geçiş silahlarını zırhlarını vb anlamıyorlar.

Direk en son seviye neyse o silah ve zırh elde etmeleride uzun sürecekse pek meraklısı değiller.

- MC de saatlerce grind yapma olayı yok , spawner başında mob kesmek daha zevkli geliyor arkadaşlara :D
O yüzden düz survival taraftarıyım. MMORPG den vazgeçip öyle yapıyorum şuanda

skyblocktan devam.

1.21.11 Faction Abi :sohappy:

Sanırım yeni nesil minigame sunucusu açardım. Oldukça hit almaya başladı, potansiyeli yüksek.

Başlangıç için çok riskli değil mi?
Uzun yıllardır sunucu açıyorum, kendi deneyimlerimi aktarayım.

2019 civarı pvp sunucuları çok popülerdi, bunu kullanarak pvp sunucusu açmıştık ve 700 online'lara ulaşmıştık ama kontrol edemiyorduk çünkü o zamanlar ne bizim teknik bilgimiz iyidi ne de forklar bu kadar gelişmişti; paper mi kullansak normal spigot mu kullansak tartışması yapıyorduk ama pvp modunun popülerliğinden ötürü güzel online yakalamıştık.

Devamında survival titanyum oyun modunu kopyaladık ve 2020 civari güzel hit yakalamıştı, yapılan şeyi kopyalamak bir noktada online getiriyordu.

Devamında Skyblock açmaya karar verdik sonra Towny modunu fark ettik ve "bu neymiş la bunu açak" diyerek Towny açtık ve Blokolik açılmış oldu. Açıldığımız zamanlarda 5 tane falan türk towny sunucusu vardı ve Towny popülerleşmeye başlıyordu sanırım bunun etkisiyle ciddi bir hype olmuştu ve towny tutulmuştu. +250 oyuncu sayılarını görmüştük ama yanlış yönetimden battık.

Günümüzde towny açtım aktif olarak craftlord.net sunucumda towny modu bulunuyor, 15 tatil başlangıcında açtım ve deli gibi reklam yapmama rağmen hiç bir şekilde online çekemedim çünkü insanlar towny tarafında yeni sunuculara şans vermiyor. Büyük 3 sunucuda oynamayı tercih ediyorlar. Açılış günümde onların yeni sezonu olduğu için ciddi derecede online kaybım oldu. O yüzden towny modunu riskli görüyorum.

SMP açılabilir ancak çok fazla sunucu oldu ve rakip fazla şuan herkes SMP açmaya çalışıyor diğer bir sıkıntısı da paper tabanlı sunucularda smp düzgün çalışmıyor. Folia şart diyebilirim o zaman da teknik bilgi ve dertler devreye giriyor yine riskli.

Skyblock sanırım en safe tercih olabilir, klasik sabit tr skyblock kitlesine uygun bir skyblock açarsan online çekmeme ihtimali yok, aç bırakmaz.

Fakat şuanda daire, pillars, pvp modları gibi şeyler çok popülerleşmeye başladı ve insanlar hızlı bir şekilde girip takılıp kaçabildikleri modları sevmeye başladılar. Türkiyede bazı sunucular getirmiş olsa da tam olarak minigame üzerine olmadıkları için kitle yakalayamıyorlar.

Reklam olarak da tiktok reels ve shorts tarafında ciddi bir artış var hem kitleye ulaşmak kolay hemde minigame modları bu tarz içeriklerle büyümeye çok müsait. Yani smp ve towny'nin bu tarz sorunlarıyla uğraşacağıma skyblock açarım yada diğer bir tercih minigame tarafında güzel bir altyapı kurup yapılmamış basit hızlı oynanabilen oyun modları çıkarırdım.

Uzun yıllardır sunucu açıyorum, kendi deneyimlerimi aktarayım.

2019 civarı pvp sunucuları çok popülerdi, bunu kullanarak pvp sunucusu açmıştık ve 700 online'lara ulaşmıştık ama kontrol edemiyorduk çünkü o zamanlar ne bizim teknik bilgimiz iyidi ne de forklar bu kadar gelişmişti; paper mi kullansak normal spigot mu kullansak tartışması yapıyorduk ama pvp modunun popülerliğinden ötürü güzel online yakalamıştık.

Devamında survival titanyum oyun modunu kopyaladık ve 2020 civari güzel hit yakalamıştı, yapılan şeyi kopyalamak bir noktada online getiriyordu.

Devamında Skyblock açmaya karar verdik sonra Towny modunu fark ettik ve "bu neymiş la bunu açak" diyerek Towny açtık ve Blokolik açılmış oldu. Açıldığımız zamanlarda 5 tane falan türk towny sunucusu vardı ve Towny popülerleşmeye başlıyordu sanırım bunun etkisiyle ciddi bir hype olmuştu ve towny tutulmuştu. +250 oyuncu sayılarını görmüştük ama yanlış yönetimden battık.

Günümüzde towny açtım aktif olarak craftlord.net sunucumda towny modu bulunuyor, 15 tatil başlangıcında açtım ve deli gibi reklam yapmama rağmen hiç bir şekilde online çekemedim çünkü insanlar towny tarafında yeni sunuculara şans vermiyor. Büyük 3 sunucuda oynamayı tercih ediyorlar. Açılış günümde onların yeni sezonu olduğu için ciddi derecede online kaybım oldu. O yüzden towny modunu riskli görüyorum.

SMP açılabilir ancak çok fazla sunucu oldu ve rakip fazla şuan herkes SMP açmaya çalışıyor diğer bir sıkıntısı da paper tabanlı sunucularda smp düzgün çalışmıyor. Folia şart diyebilirim o zaman da teknik bilgi ve dertler devreye giriyor yine riskli.

Skyblock sanırım en safe tercih olabilir, klasik sabit tr skyblock kitlesine uygun bir skyblock açarsan online çekmeme ihtimali yok, aç bırakmaz.

Fakat şuanda daire, pillars, pvp modları gibi şeyler çok popülerleşmeye başladı ve insanlar hızlı bir şekilde girip takılıp kaçabildikleri modları sevmeye başladılar. Türkiyede bazı sunucular getirmiş olsa da tam olarak minigame üzerine olmadıkları için kitle yakalayamıyorlar.

Reklam olarak da tiktok reels ve shorts tarafında ciddi bir artış var hem kitleye ulaşmak kolay hemde minigame modları bu tarz içeriklerle büyümeye çok müsait. Yani smp ve towny'nin bu tarz sorunlarıyla uğraşacağıma skyblock açarım yada diğer bir tercih minigame tarafında güzel bir altyapı kurup yapılmamış basit hızlı oynanabilen oyun modları çıkarırdım.

Bu benim içni en büyük sıkıntı olabilir,
Türkçeleştirme büssürü plugin vds parası paypal mıydı neydi onun parası ohooo cok zor

Bana kalırsa yıllardan beri değişmez olarak skyblock ile başlamak en sağlıklısı olacaktır. Towny, Survival, Factions, BoxPVP vs. oyun modlarına kıyasla daha az uğraş gerektiriyor. Yıllardır Minecraft piyasasında varım ve gördüğüm kadarıyla hiç skyblock sunucularının popülerliğini yitidiğini görmedim.

Sunucunuzu skyblock ile açmak bence en doğrusu olacaktır, üstün körü bir sunucu planlaması yapmak gerekirse güzel bir alt yapıya sahip bir skyblock sunucusu açıp 100-200 civarı aktifliğe ulaşınca towny oyun modunu açmanız olacaktır, Bunun devamında diğer ana oyun modlarını yani survival, oneblock, factions, boxpvp gibi oyun modlarına yönelebilirsiniz. Bundan sonra daha çok oyuncuların vakit geçirebileceği kısmen daha basit practice, creative ve çeşit mini oyun sunucuları açabilirsiniz ve renk katabilirsiniz.

Böyle özetlemesi kulağa çok basit geliyor ama bu dediklerimi gerçekleştirmek gerçekten büyük uğraş, para ve zaman gerektiriyor. Bu yüzden sunucunun reklamlanmasını, sunucu yönetimini ve sunucu altyapısını çok iyi bir şekilde yapmanız gerekiyor. Artık eskisi gibi anlık bir hevesle hobi olarak başlanmayacak kadar maliyetli olmuş durumda ve iyi bir planlama ile girmeniz gerekiyor.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl