Sol Reklam

Spor & Kilo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HERA143

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Puanlar
70
Yer
Kocaeli
Minecraft
HERO143
Beyler spora yeni başladım da kafamda bi soru kaldı daha 3. günüm 3 ay komple giderim okul zamanı eğer ikj 2, 2,5 ay gelişme yaşarsam okuldan sonra da devam ederim o sorun değil
sorum şu: ben sabah saat kaçta kalkıyorsam tuzlu yağsız yememeye dikkat ediyorum yemeği yiyorum spora gidiyorum baya yapıyorum kardiyo normal ağırlık falan kilo az da olsa tabi gider 80 kiloyum 79.5 falan gibi bi rakam oluyor eve gelip akşam yemeği yiyince gene 80.20 falan oluyorum acaba ilk zamanlar böyle mi ilerliyor yoksa bi sorun mu var?

Spora neden gidiyorsun dostum ? Kilo almak için mi ? Zayıflamak için mi ? Yağ yakıp estetik görünmek için mi ? Önce bu sorulara cevap vermeli ondan sonra amaca yönelik bir çalışma ve beslenme programı yazmalı ya da yazdırmalısın. Spora eğer yeni başladıysan zaten ilk 1 ay full body çalışıp vücudunu hazırlaman gerekir. Daha sonra ki aylar bölgesel çalışabilirsin ya da full body devam edebilirsin, tercih sana kalmış. Spora eğer yeni başladıysan 2 2.5 ay içerisinde pek bir değişim bekleme. Değişimler en az 3-4 aydan sonra gözle görülür hale gelir. Başlar başlamaz herhangi bir supplement kullanmanı önermem çünkü vücuduna alıştığının dışında ani yüklemeler sana sorun çıkarabilir. Onun dışında sormak istediğin bir soru olur ise buradan cevaplayabilirim.

Spora neden gidiyorsun dostum ? Kilo almak için mi ? Zayıflamak için mi ? Yağ yakıp estetik görünmek için mi ? Önce bu sorulara cevap vermeli ondan sonra amaca yönelik bir çalışma ve beslenme programı yazmalı ya da yazdırmalısın. Spora eğer yeni başladıysan zaten ilk 1 ay full body çalışıp vücudunu hazırlaman gerekir. Daha sonra ki aylar bölgesel çalışabilirsin ya da full body devam edebilirsin, tercih sana kalmış. Spora eğer yeni başladıysan 2 2.5 ay içerisinde pek bir değişim bekleme. Değişimler en az 3-4 aydan sonra gözle görülür hale gelir. Başlar başlamaz herhangi bir supplement kullanmanı önermem çünkü vücuduna alıştığının dışında ani yüklemeler sana sorun çıkarabilir. Onun dışında sormak istediğin bir soru olur ise buradan cevaplayabilirim.
Zayıflamak için 80 kiloyum 65'e hedefim vücudumun fazla kilolu durmuyor 1.78 gibi boyum var fakat ben rahatsız oluyorum sarmalar vb gibi şeylerden 3 ay boyunca gitsem 80 den hiç değişiklik görmez miyim hocam beslenme programı haftalık yok tabiki ( yağ , tuz aburcubur vb) yemiyorum kestim çoğunu da 1.5 saat kardiyo yapıyorum sonra normal aletlere geçiyorum. her hangi bir toz almıyorum

Tabiki bi andan kilo verip vücut düz bi hal aldığında kardiyoyu bırakıp full ağırlığa odaklanıp gelişmek istiyorum.

Dostum kilo verirsin 2-3 ayda tabii ki ama 80 den 65 e düşmen bu kadar kısa bir sürede çok zor. Zayıflamak için yapman gereken temel şey karbonhidrat alımını düşürüp kalori açığı vermeli ve bol protein ağırlıklı beslenmelisin. 0 karbonhidrat zaten imkansız ama olabildiği kadar azaltmanı tavsiye ederim. Onun dışında günde 1.5 saat kardiyo aralıksız yapıyorsan yaktığın kaloriyi hesapla ve yaktığın kalori üzerinde kalori almamaya çalış gün içerisinde. Ek olarak dediğim gibi full body çalışmalarına da devam edebilirsin ağırlıklarla. Eğer özel sormak istediğin bir şey olursa discord adresimden ulaşabilirsin bana.

Günde 3 kere tartılman çok saçma, yalnızca bir kere, sabah açken tuvaletten sonra tartıl. Ancak bu şekilde doğru kilonu öğrenebilirsin. Ek olarak, kilonu günlük olarak ölç fakat üstüne düşme, bir yere not al. 1 hafta sonunda ortalama kilonu hesapla ve önceki haftaya göre kaç kilo verdiğini/aldığını onun üzerinden hesapla. Günlük olarak çok fazla farklılık gösteriyor kilo. Eğer yapabiliyorsan aç karna yap idmanını ve kardiyonu. Tabii ki performansın daha düşük olacak fakat zaten yeni başladığın için çok büyük bir olay değil bu tam aksine ilk başta daha da hızlandırır. Ben kişisel olarak kahvaltı yapmıyorum, sağlamından bir veya iki bardak filtre kahve iç o zaten götürür öğle yemeğine kadar. Spordan sonra bol protein içerikli besinler tüketmeye özen göster. Eğer spor öncesi öğün yiyeceğim diyorsan da karbonhidrat almaya özen göster. Tabi ki kalitesiz karbonhidratlar (şeker vb) değil. Yulaf gibi zengin içerikli, güzel karbonhidrat kaynaklarından faydalanabilirsin. Onun haricinde karbonhidratı sıfıra indireceğim gibi bir düşüncen olmasın, karbonhidratlar senin düşmanın değil. Hiç değilse iyi karbonhidratlar. Kardiyoda canın sıkılıyorsa koşu yerine bisiklet sürmeni önerebilirim, sürdürülebilir olması çok önemli. Özellikle de yeni başlayanlar için. 3 4 ay gibi bir sürede 15 kilo vermek hiç de basit bir şey değil ve muhtemelen veremeyeceksin. Hedef olarak 65'e düşmeyi seçebilirsin. Harcadığından daha az enerji alacağından ötürü her antreman gücün artmayacak, birçok kişi her antremanda gücün artmalı diyor fakat öyle bir olay yok, özellikle definasyonda. Birkaç hafta sonrasında artış olmuyorsa ağırlıklarında tabiki de bir şeyler yanlıştır.

5-6 senedir yapıyorum, mütevazı bir şekilde aynada hoş duran bir vücudum var, basit bir önerim var:

- Bu işin mantığını öğren, vücudunu dinle

İşin mantığını çözdüğün zaman öyle program falan kovalamıyorsun, supplement falan uğraşmıyorsun, vücudunu anlıyorsun, dinliyorsun ve ona göre cevap veriyorsun. Akıllıca yaklaş, mallıkla uğraşma yani kısacası. Her spora ilk başlayan gibi eskiden ben de kasıyordum da mantığı çözünce geçti, akıllandım.

Bitti gitti.

1 sene istikrar ile hoşuna giden vücudu elde edeceğine söz. Tabi o vücüdu elde ettikten sonra en sinir bozucu kısım, ömrün boyu devamlı o formu koruma geliyor ama o da tuzu biberi. Hayırlı olsun.

Zayıflamak için 80 kiloyum 65'e hedefim vücudumun fazla kilolu durmuyor 1.78 gibi boyum var fakat ben rahatsız oluyorum sarmalar vb gibi şeylerden 3 ay boyunca gitsem 80 den hiç değişiklik görmez miyim hocam beslenme programı haftalık yok tabiki ( yağ , tuz aburcubur vb) yemiyorum kestim çoğunu da 1.5 saat kardiyo yapıyorum sonra normal aletlere geçiyorum. her hangi bir toz almıyorum
65 kiloya düşme çok zayıf durursun 72 73 yeterli bence

5-6 senedir yapıyorum, mütevazı bir şekilde aynada hoş duran bir vücudum var, basit bir önerim var:

- Bu işin mantığını öğren, vücudunu dinle

İşin mantığını çözdüğün zaman öyle program falan kovalamıyorsun, supplement falan uğraşmıyorsun, vücudunu anlıyorsun, dinliyorsun ve ona göre cevap veriyorsun. Akıllıca yaklaş, mallıkla uğraşma yani kısacası. Her spora ilk başlayan gibi eskiden ben de kasıyordum da mantığı çözünce geçti, akıllandım.

Bitti gitti.

1 sene istikrar ile hoşuna giden vücudu elde edeceğine söz. Tabi o vücüdu elde ettikten sonra en sinir bozucu kısım, ömrün boyu devamlı o formu koruma geliyor ama o da tuzu biberi. Hayırlı olsun.
Gittiğim spor yerinde her hoca olduğu gibi 1 gün kısa bi konuşup gösterip daha kalan günü hiç ilgilenmiyor sormadığım sürece discord üzerinden istek attım kabul ederseniz detaylı konuşmak isterim.

65 kiloya düşme çok zayıf durursun 72 73 yeterli bence
72 73 kilo da kardiyoyu salıp full ağırlık çalışsam kilo alma gibi bi durum yaşanır mı? veya gelişim olarak bi etkisi olur mu?
65 gibi bi rakam söylememe sebebim vücudun 72 de nasıl durduğunu bilmiyorum 65 gibi bi kilo da düz bi hal aldığı için direkt ağırlığa hedef koyup gelişirim dedim.

72 73 kilo da kardiyoyu salıp full ağırlık çalışsam kilo alma gibi bi durum yaşanır mı? veya gelişim olarak bi etkisi olur mu?
65 gibi bi rakam söylememe sebebim vücudun 72 de nasıl durduğunu bilmiyorum 65 gibi bi kilo da düz bi hal aldığı için direkt ağırlığa hedef koyup gelişirim dedim.
Güzel soru mantık şöyle işliyor önceliğin vücudunun yaktığı kaloriyi hesaplamak olsun bu kaloriyi internet üzerinden boy ve kilonu yazarak hesaplayabilirsin günlük kalori ihtiyacının fazlasını alırsan kilo alırsın yani ağırlık çalıştıktan sonra gidip yaktığın kaloriyi evde fazlasıyla alırsan kilo almaya devam edersin vücut geliştirmenin en önemli kuralı beslenme-çalışmaya bağlıdır.

KALORİ EKSİĞİ
AĞIR VE SERT İDMAN
DÜZENLİ UYKU
BOL SU TÜKETİMİ

İlk zamanlarda spor yaparken vücut sıvı dengesinde dalgalanmalar olabilir, bu yüzden kilo değişiklikleri normaldir.

Beyler spora yeni başladım da kafamda bi soru kaldı daha 3. günüm 3 ay komple giderim okul zamanı eğer ikj 2, 2,5 ay gelişme yaşarsam okuldan sonra da devam ederim o sorun değil
sorum şu: ben sabah saat kaçta kalkıyorsam tuzlu yağsız yememeye dikkat ediyorum yemeği yiyorum spora gidiyorum baya yapıyorum kardiyo normal ağırlık falan kilo az da olsa tabi gider 80 kiloyum 79.5 falan gibi bi rakam oluyor eve gelip akşam yemeği yiyince gene 80.20 falan oluyorum acaba ilk zamanlar böyle mi ilerliyor yoksa bi sorun mu var?
ben kafein kapsül kullanıyorum daha fazla enerjik olursn bi kapsülde 200mg kafein & taurine var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!