Çözüldü Skyblock sunucusu için PL/SKRİPT yazmak istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yuna

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
10

Discord:

yunaisgod

Herkese selamlar,

Uzun zamandır kendi Skyblock sunucumu açma hayalim var. Fakat gerek iş hayatım, gerekse kişisel yoğunluğum nedeniyle plugin yazma konusunda kendimi geliştirme fırsatı bulamadım.

Aklımda birçok sistem fikri var ve bunları hayata geçirebilmek için öncelikle yazıya döküp sonrasında kendi başıma geliştirebilir hale gelmeyi hedefliyorum. Bu noktada merak ettiğim şey şu: Kendi sistemimi yazabilecek seviyeye ulaşmak için nereden başlamalıyım ve hangi konuları öğrenmeliyim?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar dilerim.

Öncelikle böyle bir hedefin olması gerçekten güzel. Minecraft sunucularında kendi sistemlerini geliştirmek istiyorsan temel olarak şu adımları takip etmeni öneririm:

1. Java Öğrenmek:
    Minecraft pluginleri büyük oranda Java ile yazılıyor. Nesne yönelimli programlama (OOP) mantığını öğrenmen işini çok kolaylaştırır. Başlangıç için Java’nın temellerini öğrenmelisin.
  2. Spigot / Paper API İncelemek:
    Java’nın temellerini öğrendikten sonra Spigot veya Paper API dökümantasyonuna göz at. Burada olaylar (events), komut sistemleri (commands) ve envanter işlemleri (inventories) gibi temel şeyleri öğrenmelisin.
  3. Basit Pluginler Yapmak:
    İlk etapta büyük sistemlere odaklanma. Örneğin:
    • /deneme yazınca sana bir mesaj gönderen basit bir plugin
    • Belirli bir bloğu kırınca oyuncuya ödül veren ufak bir sistem
      Bu küçük projeler seni adım adım geliştirecek.
  4. Kaynaklardan Yararlan:
    • YouTube’da bolca Spigot/Paper plugin geliştirme serileri var.
    • SpigotMC forumu ve PaperMC Wiki de çok iyi kaynaklar.
  5. Kendi Fikirlerini Denemek:
    Basit şeylerde ustalaştıkça aklındaki Skyblock sistemlerini parça parça yazmayı dene. İlk başta belki eksik olur ama zamanla istediğin noktaya ulaşırsın.

Kısaca: Java → Spigot/Paper API → Küçük denemeler → Kendi sistem fikrin.

Eğer sabırlı ilerlersen, kendi sunucuna özel sistemleri yazabilecek seviyeye kesinlikle gelirsin.

Öncelikle böyle bir hedefin olması gerçekten güzel. Minecraft sunucularında kendi sistemlerini geliştirmek istiyorsan temel olarak şu adımları takip etmeni öneririm:

1. Java Öğrenmek:
    Minecraft pluginleri büyük oranda Java ile yazılıyor. Nesne yönelimli programlama (OOP) mantığını öğrenmen işini çok kolaylaştırır. Başlangıç için Java’nın temellerini öğrenmelisin.
  2. Spigot / Paper API İncelemek:
    Java’nın temellerini öğrendikten sonra Spigot veya Paper API dökümantasyonuna göz at. Burada olaylar (events), komut sistemleri (commands) ve envanter işlemleri (inventories) gibi temel şeyleri öğrenmelisin.
  3. Basit Pluginler Yapmak:
    İlk etapta büyük sistemlere odaklanma. Örneğin:
    • /deneme yazınca sana bir mesaj gönderen basit bir plugin
    • Belirli bir bloğu kırınca oyuncuya ödül veren ufak bir sistem
      Bu küçük projeler seni adım adım geliştirecek.
  4. Kaynaklardan Yararlan:
    • YouTube’da bolca Spigot/Paper plugin geliştirme serileri var.
    • SpigotMC forumu ve PaperMC Wiki de çok iyi kaynaklar.
  5. Kendi Fikirlerini Denemek:
    Basit şeylerde ustalaştıkça aklındaki Skyblock sistemlerini parça parça yazmayı dene. İlk başta belki eksik olur ama zamanla istediğin noktaya ulaşırsın.

Kısaca: Java → Spigot/Paper API → Küçük denemeler → Kendi sistem fikrin.

Eğer sabırlı ilerlersen, kendi sunucuna özel sistemleri yazabilecek seviyeye kesinlikle gelirsin.
Önerin için teşekkür ederim.

İlk önce hedefin benim açımdan yükseklerde olmamalı basit eklenti veya skriptlerle başlamalısın örneğin block engelleme , item engelleme veya hoşgeldin tarzı eklentiler ve skriptler direkt java öğrenmenede gerek yok java zor bir dildir python tarzı dillerle başlayıpta kendini geliştirebilirsin. Ve bunları yaparken ingilizceni geliştirmelisin ki bişeyler yazarken zorluk çekme. Java Dökümanlarına hakim olmaya çalış github tarzı yerlerde araştırma yap bir hatayı chatgptye bildirme. Eğer bildirirsende kendin yazarak anlamaya çalış. Ve sana yorum katarken yapay zeka kullanmayan insanlardan yardım istemeye özen göster.

Kodlamayı iyi seviyede öğrenmek istiyorsan izleyerek ya da okuyarak değil kodlama yaparak öğrenirsin. Tabii ki gerektiği yerde kaynaklardan yararlanabilirsin ama günümüzde AI diye bir şey var.

Şahsen ben çok komplike pluginleri yazarken AI'den yardım alıyorum ve bu sayede kodu nasıl yazdığını incelemek için fırsatım oluyor, inceledikçe inceledikçe zaten kafana oturuyor. Sıfırdan, sunucumda istediğim şeyi şu an orta seviyede java kod yazabiliyorum, sadece bu methodu uyguladım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl