Sizce sunucu açmalımıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YasinDLG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.759
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok güzel. Şimdi biraz küçük detaylara değinelim. Parşömen ile sınıf(Ninja ve savaşçıyı kastediyorum) değiştirebileceğini söylemişsin. Bu sınıf değişimi sırasında eş seviyeli bir değişim mi yapmayı düşünüyorsun? Mesela yürüyerek 10 seviye Ninja oldum ve ardından parşömen ile savaşçı sınıfına geçtim. 10 seviye savaşçı mı olacağım?

Bence parşömeni şu amaçla kullanmalısın. Anlatacağım durumu büyü gibi düşün.

- Şimdi, kişi parşömeni kullandığında geçici bir süre o sınıfa geçiş yapabilsin ve bu geçiş sırasında herhangi bir seviye özelliğini elde edemeden geçtiği sınıfın eşyalarını sınırlama olmadan kullanabilsin.

Örnek/ Ben oyun başında Ninja seçtim. (Yukarıda anlattığım duruma göre bunu değiştiremeyeceğim) 2. seviye Ninja demir set 3.seviye Ninja da elmas set kullanabiliyor olsun. (Aynı durumu savaşçıya uyarlayıp farklı zırhlar hayal et) daha sonra parşömen yardımıyla geçici bir süre savaşçı sınıfına geçiş yaptım. Normalde Ninja seviyem 1 ama 2. veya 3. savaşçı setlerini bu süre içinde sınırlama olmadan kullanabiliyorum.

Tabi bunun işleyiş konusunda fikir sahibi olan senin ben çok fazla detay bilmiyorum. Buna göre ayarlamanı sen yaparsın.

Sana yukarıdaki öneriyi sunmamın iki sebebi var:
Birinci sebebi adil bir gelişme yöntemi olsun istiyorum. Ninja yürüyerek seviye atlarken savaşçı adam öldürerek seviye atlıyor. Savaşçının kasılması bu durumda çok daha zor olacak.
İkinci sebebi ise bu parşömenlerin değerini korumak istemem.
Ninjadan savaşçıya geçince ninja seviyen duruyor olacak ve aynı şekil savaşçı dan ninjaya geçince. Parşomenler 8saat de bir kullanılabilecek.

Ninjadan savaşçıya geçince ninja seviyen duruyor olacak ve aynı şekil savaşçı dan ninjaya geçince. Parşomenler 8saat de bir kullanılabilecek.
Haaa! Anladım. O zaman seçme gibi bir içerik oluşturmana bence gerek yok. Çünkü birinin diğerinden bir üstünlüğü kalmayacak. Bunun da sebebi çoğu kişi bunları eş zamanlı olarak geliştirmeye çalışacak...

Eğer sınıfa dayalı bir sunucu açıyorsan baştaki seçim çok önemli olmalı. Daha önce rpg oynadın mı bilmiyorum ama (minceraft dışında) bir sınıf seçtin mi genellikle değişim olmaz. Bu da oyunu etkili ve etkin kılar. Sana verdiğim öneri de bu yöndeydi.

Haaa! Anladım. O zaman seçme gibi bir içerik oluşturmana bence gerek yok. Çünkü birinin diğerinden bir üstünlüğü kalmayacak. Bunun da sebebi çoğu kişi bunları eş zamanlı olarak geliştirmeye çalışacak...

Eğer sınıfa dayalı bir sunucu açıyorsan baştaki seçim çok önemli olmalı. Daha önce rpg oynadın mı bilmiyorum ama (minceraft dışında) bir sınıf seçtin mi genellikle değişim olmaz. Bu da oyunu etkili ve etkin kılar. Sana verdiğim öneri de bu yöndeydi.
Zaten karakter değiştirme parşömeni 0.1 şans ile zindandan düşecek oldukça değerli olacak.

Zaten karakter değiştirme parşömeni 0.1 şans ile zindandan düşecek oldukça değerli olacak.
Anladım. Fikriniz güzel, ekstra olarak şunu söyleyebilirim.

Seviyelere göre eşya kullanım hakkı verebilirsiniz[1.seviye Uralarak'ın Zırhını 2.seviye Uratus'un zırhını kullanabilir... anlamışsınızdır.]

Kitler oluşturabilirsiniz. [1.SEVİYE NİNJA KİTİ / 2.SEVİYE NİNJA KİTİ...]

Sınıflara göre özel meslekler oluşturabilirsiniz. [Ninja için-> Oduncu, Madenci / Savaşçı için -> Balıkçı, Büyücü mesleklerini yapabilir.(Sallıyorum)(Her sınıfın kendine has bir mesleği olabilir demeye çalıştım.)]

Eşyalara özel efekt ekleyebilirsiniz.[Ninja eline herhangi bir kılıç aldığında 5 blok etrafındakileri savurur. Gibi...]

Bu kadar :D. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sunucu açmak, biraz sıkıntılı bir iş aslında eğer büyük bir sunucu açmayı planlamıyorsan yatırım yapamacaksan pek kazanamazsın sadece eğlence ve kendine kitle kurma amaçlı bir sunucu açarım diyorsan oda keyfine kalmış ama yinede maliyetli bir iş kendi bilgisayarından yapsan elektrik , statik ip parası vs.

Aklın varsa açma. Ben girdim o illete.

dostum ilk önce sağlam bir kitlen olucak sonra paranı hazır ediceksin öyle 200 tl ile sunucu açılmaz adam gibi suncun tutmasını istiyorsan reklamını adam gibi yaptırıcaksın pakete gelirsek kitlen var ise ücretli yaptırmanı öneririm

Öncelikle merhaba ben Yasin.

Aklımda bir çok altyapı, fikir, sunucu tarzı mevcut fakat sizden de bir fikirler almak istedim.
Tutması için sizce sunucunun cinsi ne olmalı ve nasıl sistemler olmalı ?

Bana fikirlerinizi iletirseniz çok memnun olurum.

Maddiyat açısını düşünmeyin. Sadece fikirlerinizi iletin.​
şuan açma yazı bekle bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl