Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FreadFries

Tasarımcı (Yankılı)
Yazar Şefi
MinePass
Elmaslar
221
Minecraft
Furkan0936

Discord:

freadfries

Minecraft Sürümleri
1.21.x
Eğer gündemden (en azından ~1 yıl önce) geride kalmadıysanız ve olup bitenleri biliyorsanız KSI'ın çıkardığı "Thick of It" adlı şarkının internet üzerindeki etkisini biliyorsunuzdur. Eğer bilmiyorsanız basitçe anlatayım. İnternet KSI'ın çıkardığı bu şarkıya şarkının sözlerinin genellikle egoist ve basit oluşu sebebiyle tepki gösterdi. Videosunu çekip ilk defa dinleyenler genellikle KSI'a dalga geçti, şarkıyı ciddiye almadı ve şarkı zamanla internette bir "mim / caps" haline dönüştü. İnternette insanlar şaka niteliğinde şarkıyı kullandılar. KSI'a kendi şarkısına gelen tepki hakkında nasıl hissettiği sorulduğunda da o kadar umursamıyordu. Şarkının etkisi oldukça büyük oldu ki günümüzde bile bazı projelerin konusu. Bu konuda anlatacağım "Sick of It" eklentisi de bu şarkı sorunsalının bir parçası. Artık şarkının hikayesini bildiğimize göre bu eklentiyi incelebiliriz.

- Genel Bakış
Sick of It, şarkıyı oyuna eklemek için müzik disklerini bir yöntem olarak kullanıyor. Bu şarkının müzik diskinin bir üretim tarifi var, ve bu tarifle müzik diskini üretebiliyorsunuz. Müzik diskini çalmanız durumunda yakındaki yaratıklar en yakındaki lav gölüne yürüyüp kendilerini atacak. Bu davranış, yine şarkıya alaycı bir tutum sergilemek amacı ile "Şarkı o kadar kötü ki kendimi bir lav gölüne atıp kurtarmak istiyorum" gibi bir mesaj vermek istiyor.

3963f25885ed4896557a5d77d6b4dcc007b65d0f.gif

Üretim tarifine gelecek olursak diski üretmek için bir elmasa, bir tabloya (türü önemsiz), bir altın kaska ve bir tüy ve kitaba ihtiyacınız var. Bu eşyalar da yine şarkının sözlerine olan bir göndermedir.

1753609346684.webp

Fakat bu şarkının bir de köylü versiyonu var. Bu versiyonda şarkıyı bir köylü söylüyor ve üretmek için ilk baştaki üretim tarifine bir de zümrüt eklemeniz gerekiyor.

1753609359076.webp

Eklenti tamamen açık kaynaklı olup şarkıyı veya üretim tarifini değiştirebilirsiniz. İster şarkıyı "Tarkan - Yolla" yapın, ister tarife netherit bloğu koyun; tamamen sizin isteğinize kalmış.

- Kurulum
Eklentiyi kurmak için ekstra olarak Bookshelf adlı eklentiye ihtiyacınız var. Bu eklentiyi ve Bookshelf eklentisini sunucunuzun \plugins klasörüne taşımanız durumunda eklentiler yeniden yüklendiğinde Sick of It de aktif olacaktır.

- Kapanış
Konuyu burada noktalandırıyoruz. Bu eklenti şaka amaçlı bir eklenti olup sunucunuzdaki oyunculara komik bi' şaka yapmak istiyorsanız gayet hoş bir ilave olacaktır. Özellikle açık kaynak kodundan özelleştirilebilir olması sınırsız olasılık sağlıyor.

Benden bu kadar, kendinize iyi bakın, iyi oyunlar.

Ekli dosyalar

• 1753609382914.webp
    1753609382914.webp
    80,1 KB · Görüntüleme: 53
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl