Çözüldü Servere nasıl oyun ekleyebilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
çok kararsız kaldım keyubumu alsam batihostmu diye

yani hangisi daha iyi keyubumu batihostmu
Batıhost da iyidir fakat tavsiyem keyubu oldukça kaliteli hizmet veriyorlar. Destek talepleri çok hızlıca çözülüyor ve fiyatlar oldukça uygun. Ayrıca forumda bedava tek seferlik tüm üyelere bildirim gönderme hakkı veriyorlar, birde üzerine yanlış hatırlamıyorsam Premium flaması da falan da veriyorlar daha fazlası da var.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Şimdi biraz teknik gireceğim konuya ve tarafsız bakacağım.

Keyubu ve Batihostun makine olarak kaliteleri aynı ve ikisi de VPS veriyor keyubuda sadece Minecraft sunucu ibaresi var Batihost VDS Adı altında VPS satıyor.

Intel Xeon X-- ve Intel E-- işlemcilerinin desteklediği ana kart ve RAM ler kişisel kullanım için olanlardan daha yüksek olduğu için 512GB bir makineye 6 Adet konsa 48 Çekirdek işlem gücü demek oluyor. Herkesin 8GB makine aldığını var sayarsak 64 adet sunucu yapar ve kişi başı 0,75 çekirdek olur. Bir 30-40 kişilik minecraft sunucusu genel olarak 2 - 3.8GHZ arası çalışır. (Async tasklar dahil değildir) Yani alacağın 4GB'ı 40TL olan sunucular senin performans kaybetmene sebep olacaktır ve TIME_WAIT hataları almana sebep olacaktır.

Keyubu da bu sebeple sevdiğim bir sistem var kişisel kullanım için olan işlemcileri (i9 9900K - AMD Ryzen 1800X) tarzı biraz daha yüksek fiyattan farklı sunucu kategorisi olarak satıyor. VDS almanın çok güç olduğu Türkiyede (VDS ler GB'ı 40-50tl den başlar.) VPS seçimi yapılacaksa bu tarzda ana makinesi daha az RAM içeren kişi başı 1.25 civarı CPU işlem gücü içeren makineler seçmeni tavsiye ederim.

Onun dışında her 2 hostingin de klasik minecraft sunucusu etiketiyle sattığı sunucular aynı. Batihosttan zamanında bir sunucu açmıştım 45 eklenti 25-30 kişide sunucum TIME_WAIT hatası vererek kapanıyordu ve ben 200MB ram ve 0.2GHZ işlem gücü boşa gitmesin diye Windows yerine CENTOS kullanırım. Bana destek talebi olarak sunucunuzda çok skript var, eklentileriniz yoruyor cevabını aldım. (Şu an keyubu exceptional sunucum var 5GB ram ile 50 oyuncu oynatıyorum 60 adet eklenti var. %15-20 si kendi eklentim. Eski sunucumda da öyleydi ve hiç skript kullanmamama rağmen öyle cevap almak garip gelmişti.) Sonra htop değerlerinden takip ettim ve VDS adı altında aldığım makinenin RAM Değerleri anlık spikelar ile artıp iniyordu ve VMware kullanılması da ufak bir kopya olmuştu.

Batihostun keyubudaki premium ve exceptional sunuculara sahip olmadığını var sayarsak ve Keyubunun verdiği reklamların da iyi olduğunu bildiğimize göre tercih edilecek çok bi seçenek yok gibi.
Ama tekrar dediğim gibi en düşük paketi alacaksan reklam hariç hiç bi farkı yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl