Satış takımlarındaki ürünler neden bu kadar pahalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HestiaMC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.051

HestiaMC

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Herkese selam, bugün biraz içimi dökmek istedim umarım bir şeylere ön ayak olur bu yazdıklarım.

Türkiye'deki çoğu takımlar neden döviz bazlı çalışıyor? Bugün özel eklenti yaptırmak istedim, eklenti bilen birisi için çok basit olduğunu düşünüyorum; Oyunda belli bir vote sayısına ulaştıktan sonra otomatik olarak ejderha etkinliği yapılacaktı. Bütçemizi belirttiğimizde 100-150₺ civarı arkadaş dalga geçer gibi bu bütçe ile mi yapmayı planlıyorsunuz diye soru yöneltti. Bende karşılık olarak böyle bir eklentiye 300-500₺ verecek halim yok demiştim. Kendisi ise bu eklentinin bu civarlarda tutuğunu açıkladı. Bilmiyorum bana artık çok saçma gelmeye başladı bu fiyatlar eyvallah özel eklenti yazdırıyoruz eyvallah piyasa kötü ama Netflix, Discord gibi uygulamalar bile Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaparken niye herkes yok işte şu eklenti normalde 20 euro siz özel yaptırınca 15 euro falan oluyor diye triplere giriyor? Bana göre orta düzey eklentilerin 150-250₺ arası olması gerekirken fiyatlar 400₺'ye kadar çıkabiliyor.

Bence artık şu gereksiz fiyatlara bir dur demeliyiz herkes kendisini düşünmemeli, sonra ortaya çok klasik sunucular çıkıyor çünkü her şey çok pahalı olduğu için herkes ücretsiz eklenti kullanıyor.

Hani şunu anlarım şirketin olur misal veriyorum 400₺ bir ürüne %18 kdv koyarsın 472₺ tutar ve faturayıda atarsın. Ama çoğu satış takımı şuan vergi levhasız iş yapıyor, bazıları ise arkadaşların vergi levhasını gösterip %18 kdv ekliyor inanın şu durumdan artık çok sıkıldım. ARTIK ŞU FİYATLARA BİR ÇEKİ DÜZEN GELSİN LÜTFEN.

Tabii ki uyguna veren müşteri dostu olan, işine çok kaliteli yaptığı için pahalı satan bunlara eyvallah bunlar istediği fiyatı hak ediyor. Ama gereksiz fiyatlandırmalar yapan, en basit eklentiye bile 200-300₺ arası bütçe isteyen SATIŞ TAKIMLARI bence piyasadan silinmeli.

GÖRÜŞLERİNİZİ MERAK EDİYORUM, YORUMLARA BEKLİYORUM.

Bugun bir dürümcüye gittim yanlızca 1 dürüm 1 kola aldım ve 65 tl hesap ödedim. Ekonomi bu durumda iken adamın birisi saatlerce kafayi yiyip yazdiği 1 eklentiyi 100-150 tl karşılığında sunmasida doğru olmaz. Helede sizin doğrultularınıza karşı bir eklenti yazilacaksa bu adam 400 tl fiyat söylemekte cok haklı. Şuan nereden baksan sunucu açmak cok kolaylaşti herkes şuan isterse bir sunucu acabiliyor, Bence fiyatlandırmadan cok ilk önce herkesin sunucu açmaması lazım. Fiyatlarda yüksek olabilir ama tüm günümü birisinin istekleri üstüne bir eklenti hazırlayip bunun uzun bir süre desteğini veriyorsam 2 dürüm 2 kola fiyatınada olmaması lazım.

Hepsini bilemem ama elbet birkaç kişi, takım vardır fiyatları kendi çıkarına göre yüksek tutan ama sanmıyorum ki müşterilerden fazla para koparmak olsun niyetleri. Onlarında bir emeği söz konusu ve bu ekonomik şartlarda onların da fiyatları böyle tutması bence şu devirde gayet normal. Aynı yukarıdaki yorumda da denildiği gibi, bir öğün yemek parasına o kadar uğraş boşa çıkmış olur. Onlara da anlayış göstermek gerekiyor.

Ayrıca söylemek istediğim; Bu zamanlarda gerçekten önüne gelen herkes bir sunucu açma hevesinde. Bence bu çok büyük bir sunucu kirliliği. Bu olaya hiç sıcak bakmıyorum. Bütçesi ve bilgi birikimi olan kişilerin sunucu açması yerine, sadece tek hayali para olan insanların bilgi birikimi olmadan, çalıntı paketler kullanarak sunucu açmasının bence önüne geçilmesi gerekiyor artık. Bunu kendim için söylemiyorum, Türkiye Minecraft Topluluğu için söylüyorum. Piyasadaki sunucuların neredeyse %60'ının oyuncusu bulunmamakta. Bu durum da forum sitelerinde gerçekten çok büyük bir kirliliğe sebep oluyor.

Yurt dışındaki çoğu şirket gfx, yazılım, tasarım vs işlerini Türkiye Hindistan gibi ülkelerde yaptırıyor. Örneğin bir Alman Almanya da 100 200 € bandında kişinin taleplerine göre özel iş yaptırıyorsa bu işi TRde 20 € ya çözebiliyor. Şimdi özel iş yapan kişi Türk müşterisine 500 ₺ fiyat çekiyor ki sanki satıcıyı satın almış gibi görgüsüzce revize ekstra vs istiyor ne yapsın bu satıcı? Şuan freelance olarak döviz kazanılabilecek olan birkaç işten birisini milyarlık hacimdeki şirketlerin kazançlarıyla karşılaştırıp bölgesel fiyatlandırma diyorsun :D Anlamsız

Sanırım Türkiye'de vergi ile ilgili ilk işlemlerin arkasında olanlardan biriyim. Türkiye sektöründeki fiyat ölülüğünün ve şu anda saçma fiyatlandırmanın sebebi bu platformlar ve çocukların iş yapması. Beni yanlış anlayacak çok fazla insan çıkabilir burada. Ama her zaman acı konuşmayı severim.

TR sektöründe olsun ya da olmasın, ekonominin ciddi kötüleştiği bu devirde hiç kimse 100-150 liraya bilgisayar başına oturmayı denemesin. Bilgisayarın sadece başında yedeğin yemeği veya harcadığı elektriği bile amorti edemez o miktar.
Ayrıca satılan ürünlerin fiyatını sadece vakit değil, bilgi belirler. Bilgi paradır. Biliyorsanız, sizde para ödemeden yapabilirsiniz. Bununla beraber bende size şu soruyu sormak istiyorum;

Tek seferlik ödediğiniz eklenti ücretlerinden sunucunuzun ileriye dönük kazanacağı binlerce lira kazanıyorsunuz, buna neden çeki düzen vermiyorsunuz? Neden bizden fazla kazanıyorsunuz :)

Bununla beraber TR platformlarında ve genelde çoğu yabancı platformlarda 13-17 yaşındaki arkadaşların çıkması durumunda piyasa durgunlaşır, gerçekten fiyat ve emeğin hakkı olan ticaret anlayışı ortaya çıkacaktır. Ancak bu TR üzerindeki platformlar Minecraft sektörünü kaos, çekemezlik ve 5 kuruş para uğruna heba etmiş ve piyasayı takla attırmıştır.

Sadece satış ekipleri için değil, bir çok host firması ve bir çok sunucu sahipleri bu baskı altında kalmış veya piyasanın çirkinliğinden terk etmiştir.

Bunu kendi şahsım adına yazıyorum, kimsenin adına yazmıyorum. Düşüncem ve görüşlerim böyle.

Bu piyasa o kadar çok dolandırılma olayı gördü ki; dolandırmayan ve işinin hakkıyla yapan bir çok insanın adına yalan beyanlarda bulunarak büyük karalamalar yapıldı. Şimdi o insanların verdiği gerçek fiyatlara alışabilirsiniz. Çünkü zamanında bu insanların yanında hiçbiriniz durmadınız. 13 yaşında çocuklar 10 liraya paket yaparken veya dolandırmak için 15-20 liraya paket yaparken durdurun bunları diyen insanları susturdunuz. Şimdi ağlamaya hakkınız yok.

İyi geceler, iyi çalışmalar.

Düşünülmeden açılmış bir konu.
O kadar şey yazdım fakat yazdıklarını bir daha okuduktan sonra kime ne anlatıyorum, anlatıyoruz kafasına girip siliyorum.
Sunucuya 50 lira harcayayım ama 5000 lira kazanayım kafasındasın.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Düşünülmeden açılmış bir konu.
O kadar şey yazdım fakat yazdıklarını bir daha okuduktan sonra kime ne anlatıyorum, anlatıyoruz kafasına girip siliyorum.
Sunucuya 50 lira harcayayım ama 5000 lira kazanayım kafasındasın.
Görüşünüz biraz saçma geldiğini söyleyebilirim.

Ben yukarıda belirttim işini hakkıyla yapanlar var diye ve bunlar istediği fiyatı sonunda kadar hak ediyor diye, misal veriyorum sizin "Survival Paketiniz" bunu yapmak için belkide aylarınız vermişsiniz. Bunu siz ister 500₺'de koyabilir ister 1000₺'de koyabilirsiniz çünkü burada bir emek bir harcanmış süre var. Benim isyan ettiğim konu, ederinden çok fazla satılma konusu. Misal veriyorum Discord Bot Eklentisi yaptırmak istiyorum sunucuma özel, sunucuma özel olacağı için bunun ortalama döviz tutarı bana göre 5-15 arasında tutmalıdır. Lakin bana göre en basit Ejderha Etkinliği eklentisine bile 300 - 400₺ bir fiyat biçiliyor ise burada bana göre bir sıkıntı vardır. Arkadaş bana aynı şu cümleyi kurdu 2-3 gün içinde teslim edilir ben kesinlikle inanmıyorum 2-3 gün süreceğini. Tabii ki fiyatlar 50₺ olmasın 100₺ olmasın ama basit bir eklenti yapımı bari 150-200₺ civarında olsa ona bile kafiyim, iyi çalışmalar diyorum yaptığınız işleri severek takip ediyorum.

Görüşünüz biraz saçma geldiğini söyleyebilirim.

Ben yukarıda belirttim işini hakkıyla yapanlar var diye ve bunlar istediği fiyatı sonunda kadar hak ediyor diye, misal veriyorum sizin "Survival Paketiniz" bunu yapmak için belkide aylarınız vermişsiniz. Bunu siz ister 500₺'de koyabilir ister 1000₺'de koyabilirsiniz çünkü burada bir emek bir harcanmış süre var. Benim isyan ettiğim konu, ederinden çok fazla satılma konusu. Misal veriyorum Discord Bot Eklentisi yaptırmak istiyorum sunucuma özel, sunucuma özel olacağı için bunun ortalama döviz tutarı bana göre 5-15 arasında tutmalıdır. Lakin bana göre en basit Ejderha Etkinliği eklentisine bile 300 - 400₺ bir fiyat biçiliyor ise burada bana göre bir sıkıntı vardır. Arkadaş bana aynı şu cümleyi kurdu 2-3 gün içinde teslim edilir ben kesinlikle inanmıyorum 2-3 gün süreceğini. Tabii ki fiyatlar 50₺ olmasın 100₺ olmasın ama basit bir eklenti yapımı bari 150-200₺ civarında olsa ona bile kafiyim, iyi çalışmalar diyorum yaptığınız işleri severek takip ediyorum.
Senin sorduğun kişinin tanıdığım ve bildiğim bir kişi olduğuna eminim. Eklentileri temiz yazmaya, doğru dille yazmaya çalışıyor ve parayı çoğunlukla işçiliğe alıyor; bu yüzden öyle bir fiyat çekiyor. Farklı bir eklenti yapımcısına gidip aynı eklentiyi 50-60 liraya yaptırabilirsin. Senin istediğin özel bir eklentiye ucuz fiyat çekilmesi ama bu mümkün değil. Aynı eklentiyi birçok kişiye satan bir yerden 30 liraya alabilirsin ama sadece sana yapılıyorsa 150 lira alınması normal.

Yurt dışındaki çoğu şirket gfx, yazılım, tasarım vs işlerini Türkiye Hindistan gibi ülkelerde yaptırıyor. Örneğin bir Alman Almanya da 100 200 € bandında kişinin taleplerine göre özel iş yaptırıyorsa bu işi TRde 20 € ya çözebiliyor. Şimdi özel iş yapan kişi Türk müşterisine 500 ₺ fiyat çekiyor ki sanki satıcıyı satın almış gibi görgüsüzce revize ekstra vs istiyor ne yapsın bu satıcı? Şuan freelance olarak döviz kazanılabilecek olan birkaç işten birisini milyarlık hacimdeki şirketlerin kazançlarıyla karşılaştırıp bölgesel fiyatlandırma diyorsun :D Anlamsız
Şimdi yabancıya 20€ olacak diye biz Türk müşterilere aynı fiyat arasında yapması saçma gelmiyor mu? Evet haklısınız bazı müşteriler çok fazla can sıkıyor ona da ekstra revize gibi durumlarda ek ücret talep edilebilir. Bence bir satış takımı bir ürünü teslim ettikten sonra bir müşteri 1-2 hafta sonra yazıyor ise buna destek bile vermeyebilir çünkü bu zamana kadar neden bekletmiş? Bana göre artık yurt dışı endeksli fiyatlandırmayı sonlandırmamız gerekiyor.

Şimdi yabancıya 20€ olacak diye biz Türk müşterilere aynı fiyat arasında yapması saçma gelmiyor mu? Evet haklısınız bazı müşteriler çok fazla can sıkıyor ona da ekstra revize gibi durumlarda ek ücret talep edilebilir. Bence bir satış takımı bir ürünü teslim ettikten sonra bir müşteri 1-2 hafta sonra yazıyor ise buna destek bile vermeyebilir çünkü bu zamana kadar neden bekletmiş? Bana göre artık yurt dışı endeksli fiyatlandırmayı sonlandırmamız gerekiyor.
Bu durum sadece senin yaptırmak istediğin kişiyle alakalı. Piyasada dövizle çalışan kişi sayısı az.

Senin sorduğun kişinin tanıdığım ve bildiğim bir kişi olduğuna eminim. Eklentileri temiz yazmaya, doğru dille yazmaya çalışıyor ve parayı çoğunlukla işçiliğe alıyor; bu yüzden öyle bir fiyat çekiyor. Farklı bir eklenti yapımcısına gidip aynı eklentiyi 50-60 liraya yaptırabilirsin. Senin istediğin özel bir eklentiye ucuz fiyat çekilmesi ama bu mümkün değil. Aynı eklentiyi birçok kişiye satan bir yerden 30 liraya alabilirsin ama sadece sana yapılıyorsa 150 lira alınması normal.
Hayır kingof0!'dan bahsetmiyorum o yaptırdığı eklentilerinin sonuna kadar hak ediyor. Ondan hatta 2-3 eklenti bir tanede özel eklenti satın aldım. Kendisi yaptığı işi sonuna kadar hak ediyor. Benim isyan ettiğim konu genel olarak bir pahalılık var. Misal veriyorum aynı eklentiyi bahsettiğim kişi yapsa çekeceği miktar garezime gitmez çünkü işin iyi yapıyor ve 4-5 senelik geçmişi var. Ama başka bir takıma gittiğimde aynı fiyattan bir nispeten fazla verdiği için bu biraz saçma geliyor hocam.

Sorunda orada 150₺ alınsa veya 200₺ alınsa kafi. Ejderha Etkinliği neden 250-300₺ veriyim hocam onu bahsediyorum.

Sanırım Türkiye'de vergi ile ilgili ilk işlemlerin arkasında olanlardan biriyim. Türkiye sektöründeki fiyat ölülüğünün ve şu anda saçma fiyatlandırmanın sebebi bu platformlar ve çocukların iş yapması. Beni yanlış anlayacak çok fazla insan çıkabilir burada. Ama her zaman acı konuşmayı severim.

TR sektöründe olsun ya da olmasın, ekonominin ciddi kötüleştiği bu devirde hiç kimse 100-150 liraya bilgisayar başına oturmayı denemesin. Bilgisayarın sadece başında yedeğin yemeği veya harcadığı elektriği bile amorti edemez o miktar.
Ayrıca satılan ürünlerin fiyatını sadece vakit değil, bilgi belirler. Bilgi paradır. Biliyorsanız, sizde para ödemeden yapabilirsiniz. Bununla beraber bende size şu soruyu sormak istiyorum;

Tek seferlik ödediğiniz eklenti ücretlerinden sunucunuzun ileriye dönük kazanacağı binlerce lira kazanıyorsunuz, buna neden çeki düzen vermiyorsunuz? Neden bizden fazla kazanıyorsunuz :)

Bununla beraber TR platformlarında ve genelde çoğu yabancı platformlarda 13-17 yaşındaki arkadaşların çıkması durumunda piyasa durgunlaşır, gerçekten fiyat ve emeğin hakkı olan ticaret anlayışı ortaya çıkacaktır. Ancak bu TR üzerindeki platformlar Minecraft sektörünü kaos, çekemezlik ve 5 kuruş para uğruna heba etmiş ve piyasayı takla attırmıştır.

Sadece satış ekipleri için değil, bir çok host firması ve bir çok sunucu sahipleri bu baskı altında kalmış veya piyasanın çirkinliğinden terk etmiştir.

Bunu kendi şahsım adına yazıyorum, kimsenin adına yazmıyorum. Düşüncem ve görüşlerim böyle.

Bu piyasa o kadar çok dolandırılma olayı gördü ki; dolandırmayan ve işinin hakkıyla yapan bir çok insanın adına yalan beyanlarda bulunarak büyük karalamalar yapıldı. Şimdi o insanların verdiği gerçek fiyatlara alışabilirsiniz. Çünkü zamanında bu insanların yanında hiçbiriniz durmadınız. 13 yaşında çocuklar 10 liraya paket yaparken veya dolandırmak için 15-20 liraya paket yaparken durdurun bunları diyen insanları susturdunuz. Şimdi ağlamaya hakkınız yok.

İyi geceler, iyi çalışmalar.
Hocam Allah için buradaki çoğu satış takımı buradan kazandığı paralar ile mi evini geçindiriyor? Fiyatlara alışın diyorsunuz neden bir kaç takım hariç çoğu takımın kurumsal kimliği yok? Herkes freelancer iş yapıyor bu demektir ki pasif gelir kazanıyorlar. Yazmışsınız ki 100-150₺'ye yediğin yemeği ödediğin elektriği ödeyemez. Biz sunucu sahipleri ileri binlerce lira kazanıyor diyorsunuz bizim yaptığımız işte risk var bir kere. Aylık olarak makine fiyatları ödüyoruz, Reklam için bütçe ayarlıyoruz, Site vb. masraflarımız var. Şuan çoğu sunucuda bot basılıyor ben işimi düzgün yapmaya çalışıyorum ama benim sunucum daha açılmadı geliştirilme aşamasında benim harcadığım miktar 5k'yı geçti. Hangi satış takımı harcamış açılışta 5k?

Destansı konu

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl