HestiaMC
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Sizin görüşünüzde merak ediyorum bir sunucu sahibi olarak. Tarafsız eleştiri yapar mısınız, memnunmusunuz bu fiyatlardan?Destansı konu
Sizin görüşünüzde merak ediyorum bir sunucu sahibi olarak. Tarafsız eleştiri yapar mısınız, memnunmusunuz bu fiyatlardan?Destansı konu
Birincisi sadece birinci yıl 50K₺ tutarında ödeme çıktı bizden, yani sidik yarışmaya devam ettirmeyin. Çünkü hiçbir şeyin detayını ve arka planını bilemezsiniz. Neyin ne olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok. Siz kendi açınızdan düşünüyorsunuz. Hadi gelin, hesap yapalım.Hocam Allah için buradaki çoğu satış takımı buradan kazandığı paralar ile mi evini geçindiriyor? Fiyatlara alışın diyorsunuz neden bir kaç takım hariç çoğu takımın kurumsal kimliği yok? Herkes freelancer iş yapıyor bu demektir ki pasif gelir kazanıyorlar. Yazmışsınız ki 100-150₺'ye yediğin yemeği ödediğin elektriği ödeyemez. Biz sunucu sahipleri ileri binlerce lira kazanıyor diyorsunuz bizim yaptığımız işte risk var bir kere. Aylık olarak makine fiyatları ödüyoruz, Reklam için bütçe ayarlıyoruz, Site vb. masraflarımız var. Şuan çoğu sunucuda bot basılıyor ben işimi düzgün yapmaya çalışıyorum ama benim sunucum daha açılmadı geliştirilme aşamasında benim harcadığım miktar 5k'yı geçti. Hangi satış takımı harcamış açılışta 5k?
Hocam bakın dediğimi ısrarla anlamak istemiyorsunuz ki. Benim isyan ettiğim konu fiyatların pahalı olması değil bilende fiyatları aynı çekiyor bilmeyende. Misal veriyorum kingof0! adlı arkadaşı belki tanıyorsunuzdur, ondan bir çok eklenti satın aldım ve fiyatları gayet hak ettiğini düşünerek aldım. Tekrar diyorum ÇOĞU SATIŞ TAKIMI İŞİNİ HAK EDEREK YAPIYOR BUNLARA EYVALLAH. Benim isyan ettiğim konu misal veriyorum ben sunucuma özel 2-3 adet eklenti yaptıracağım sizce bu 2-3 eklenti normal fiyatıyla birlikte kaç ₺ tutar? Hani bilmiyorum bana mı çok geliyor fiyatlar çok aşırı geliyor 2-3 eklenti yaptırdığımızda bile.Birincisi sadece birinci yıl 50K₺ tutarında ödeme çıktı bizden, yani sidik yarışmaya devam ettirmeyin. Çünkü hiçbir şeyin detayını ve arka planını bilemezsiniz. Neyin ne olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok. Siz kendi açınızdan düşünüyorsunuz. Hadi gelin, hesap yapalım.
Yalnız bu hesabı biraz daha farklı yapacağım. 5500 birim maaşın olduğu (yeni zammı katmadan) konuşalım.
(Bu kişilerin sadece Minecraft işi yaptığını düşünelim.)
- Evin kirası,
- İnternet ücreti,
- Elektrik,
- Su,
- bla bla bla.
Sadece bunlar bu kadar paraya yetmiyorken siz çıkııp diyorsunuz ki insanlar pasif gelir kazanıyor. Sanane kardeşim pasifine, aktifine. İnsanlar istediğini kazanır. Satıcı fiyat verir, alıcı fiyatı kabul eder. 2 2'in 4. Bu kadar yani. Bunun nesini tartışıyorsun.
Senin riskin var, buradaki insanların riski yok mu? Bu adam kaç sene uğraşmış bir şeyler öğrenmiş. Sen geliceksin niye 20 liraya satmıyor diye kızacaksın.
Hadi bide şu yönden bakalım kardeşim;
Paketi sattın, desteğini veriyorsun. Bi tanesi çıktı sabah akşam seni arıyor. Ben afedersin (kendime söylüyorum) geri zekalı olmam lazım 100-200-500 lira almak için. Gerçekten bak, çok ciddiyim. Benim gece 12'den sonra arayan her bir müşteriden 3-4k₺ almam lazım. Çünkü o saatler benim. Buradaki hiçbir satıcı hiçbir sunucunun kölesi değil. Böyle bir acı gerçek var.
Bak bu sadece yazılım tarafı değil, hosting tarafında da böyle. Ama bazı arkadaşlar kendini zeki sandığı ve yoksulluğa alıştığı için ufak ufak para kazanıp ciddi şeyler kazandığını düşünüyorlar. Onu da anlamış değilim.
Ya arkadaşlar kendinize gelin gerçekten. Dün ülkeye döndüm, kola alayim dedim kola olmuş 30 lira siz neyi tartışıyorsunuz.
Bırakın da bu piyasada emek veren insanlar da biraz kazansın. Gerçe şu anda bu kaos ortamında ve gördüğüm kadarıyla emek vereni de göremiyorum. (Ekipleri haricinde 1-2 tanıdığım genç girişimci hariç.)
Şuna da ayrıca cevap vermek istiyorum; fiyat ile kurumsallık arasındaki bağı anlayamadım. Kurumsallık arttığında fiyat artması veya fiyat arttığında kurumsallığın artması diye bir oran-orantıyı nasıl kurdun onu anlayamadım. Bugün dünyanın en büyük hosting firması olan şirketlerin konteynırlar içerisinde cayır cayır yandığında kurumsallıkla-fiyat arasındaki ince çizgiyi gördü bu insanlar. Yani sen ne kadar zengin bir firma olsan da insanın içerisinde olacak. Yaptığı işe saygısı olacak. Ha şunu da can-ı gönülden söylüyorum bak. Aynı durumda eskiden yarıştığım çocuklara karşı da özeleştirimi yaparım. TR sektöründeki tüm takımlar ciddi manayla boşa ve geleceğinin kesinlikle bittiği saçma bir noktada yarışa tutulmuşlar. Zaten zamanla anlayacaklar buradan aldıkları zararı. Ama kaçabilecekleri zamanın kalmaması da ayrıca çok ciddi ve üzücü bir konu.
Bence konuyu baştan-aşağı okuyun ve kendinizi eleştirin. Forumu terkediyorum, kendinize iyi bakın. (Çok bile kaldım :D - Birinin radarına girmişim, selam olsun buradan ona.)
Merhaba, tekrardan geldim cevaplamak için. İçimde kalmasın.Hocam bakın dediğimi ısrarla anlamak istemiyorsunuz ki. Benim isyan ettiğim konu fiyatların pahalı olması değil bilende fiyatları aynı çekiyor bilmeyende. Misal veriyorum kingof0! adlı arkadaşı belki tanıyorsunuzdur, ondan bir çok eklenti satın aldım ve fiyatları gayet hak ettiğini düşünerek aldım. Tekrar diyorum ÇOĞU SATIŞ TAKIMI İŞİNİ HAK EDEREK YAPIYOR BUNLARA EYVALLAH. Benim isyan ettiğim konu misal veriyorum ben sunucuma özel 2-3 adet eklenti yaptıracağım sizce bu 2-3 eklenti normal fiyatıyla birlikte kaç ₺ tutar? Hani bilmiyorum bana mı çok geliyor fiyatlar çok aşırı geliyor 2-3 eklenti yaptırdığımızda bile.
Evet dediğiniz konularda haklısınız çoğu kişi gecenin köründe yok şurada bu hatayı buldum burada bu hatayı buldum bunlar çok yanlış şeyler. Tüketici tarafına baktığımızda bir ürünü satın alıyorsun onu 1 hafta içinde incelersin sonra bulduğun yanlışları hataları bir kereliğine satıcıya iletirsin destek konusu bana göre orada biter. Ama lütfen şunu anlayın ben burada sidik yarışı falan yaptırdığımda yok orada kastettiğim konu; EN BASİT EKLENTİLERE BİLE BANA GÖRE YÜKSEK MEBLALAR İSTENMESİ. Farkında mısınız bilmiyorum ama, ülkede her şey pahalı diye tek mağdur olanlar satıcılar değil...
Merhaba tekrardan,Merhaba, tekrardan geldim cevaplamak için. İçimde kalmasın.
Kingof'u tanıyorum, kendisi de beni çok iyi tanır. Onun yüksek fiyat vermesi, onun kaliteli olduğunu göstermez. Bakın kalite ile fiyat oran-orantısı çok büyük hatadır. Kingof özünde çok iyi, işini iyi bilen ve yapmak için gayret gösteren bir kardeşimizdir. Fiyatın yüksekliği ne onu çok iyi yapar ne de çok kötü yapar. Ancak özünde çok iyi bir insan ve şahsım adına da kefilimdir kendisine.
2-3 adet eklenti yaptıracağım ne kadar tutar?
- Yani buna spesifik bir cevap vermek zordur. Mesela; kavimler göçü gibi bir sisteme 1000$ fiyat iletmiştik. Tek bir eklenti bu. Ama aynı zamanda örnekleyecek olursam; Event sistemine de 3000$ demiştik. Mesela plotSquared eklentisinin addon'u için 500$ aldığımızı da bilirim. Bunların belirli kısmı Türk, belirli kısmı yurt dışı. Farketmez el nihayetinde. Yani buradaki fiyat, istenilen ürün özellikleri ve ortalama zamana göre belirlenir. Çalıştığınız kişinin deneyimi de fiyata tuz olur. Aynı zamanda tabii ki arka planda bir çok ekstra ücrete ilave getirebilecek bir çok şey...
"En basit eklentilere bile bana göre yüksek meblalar istenmesi"
- Bak burada zaten kendine cevap veriyorsun. Sana göre yüksek, o halde bu işi bırakabilirsin. Bütçene uygun değilse bu işi yapmayabilirsin/yaptırmayabilirsin. Ancak bunun için kimseye söz söyleyemezsin. Mesela benim Apple alacak bütçem yok. Ama herkese çok pahalı diyorum. Gidip samsung alternatifine bakmıyorum. İlle de apple. Eğer apple istiyorsan, o parayı ödeyeceksin. Samsung istiyorsanda bazı sıkıntıları göze alacaksın.
Şunu da söylemezsem olmayacak, bu platformlarda kim kaldı da ne ürünü almaya çalıştınız bilmiyorum. Zaten 3-4 kişi var. Diğerlerinden ürün alınabilecek gibi değil. Fiyatların düzelmesi için şöyle bir yol izlenebilir;
- Bu platform yaptığı tüm hataları kabullenir, tüm hataları yaptığı kişiden platform önünde özür diler,
- Geçmişte "dolandırıcılık" yapan kişilerin/çocukların hepsi yasaklanır,
- Din uğruna kalpaklık yapan insanların kalıntıları da temizlenir,
ondan sonra bu piyasa rayına girer. Ama bunda da şöyle bir şey var; gerçekten işi yapan insanlar geri döner mi? Bu soruya cevabı ben değil, o kişiler verir. Gidip sorabilirsiniz. Gerçe onlar da normal fiyatlar vermez artık bu piyasa koşullarında.
Yani şikayetinizde ne kadar haklı olsanız da şikayetçi olduğunuz kişiler satıcılar değil; satıcılara yardaklık eden platformlar olmalıdır. Nasıl fiyatlar yükseldiğinde hükümete laf ediliyorsa burada da direkt mc-tr platformunun şu zamana kadar yaptığı tüm hataları nasıl telafi edebilecek onu sormalısınız.
Gerçekten bazen özlüyorum. Yani para olarak değil, eğlence olarak özlüyorum. Aylarca dolandırıcılık yapanlar hakkında savaşıyorduk. Bir çok insanla görüşüyorduk. Şimdi bakıyorum, hala durdukları yerdeler. Hala boş ve gereksiz işlerin peşindeler. Bir çoğu batmış, bir çoğu hala yerinde sayıyor. Bu beni gerçekten çok üzüyor.
İç dökme postu gibi bir şey oldu, ama hiçbir şey değişmeyeceği için; kendi başına bir şeyler öğrenmelisin. Hatta yol yakınken dinle beni, paranı kendine harca. Minecraft'a değil. Bak aynı işi yapan ticari faaliyet gösterenlerdenim. Ama sana bunu içtenliğimle yazıyorum. Yolun yakınken kaç ve kendini kurtar. Burası iyi bir yer değil.
Not: Kral sen buraya discord adını bırak, seninle saatlerce daha kaliteli tartışmalar yapalım. Ben seni ekleyeceğim.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!