Çözüldü Ram Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tavuhs

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
1
Minecraft
Aryras

Discord:

Aryras

Sunucumda gereksiz derecede ram Kullanımı var sürüm 1.19.2
40 kişi kayıt olduğu gün aktif 14 kişi varken 18 gb ramlere kadar çıkıyor sebebi nedir
Skript sayısı : 21
Plugin Sayısı : 68
İtemsAdder Aktif

Citizens eklentisinde bulunan npclerin miktarını kısarak veya Npc eklentinizi değiştirerek soruna bir gözatmanızı öneririm. En azından ufak bir test yapabilirsiniz gereğinden çok npc yükü biniyor sunucunuza farklı zamanlarda bu binen yük oranı değişiyor olmalıdır. Ayrıca skript miktarınız gözden kaçmayacak şekilde fazla 21 skriptin alternatif eklentilerini bulup kullanmanızı öneririm.

Citizens eklentisinde bulunan npclerin miktarını kısarak veya Npc eklentinizi değiştirerek soruna bir gözatmanızı öneririm. En azından ufak bir test yapabilirsiniz gereğinden çok npc yükü biniyor sunucunuza farklı zamanlarda bu binen yük oranı değişiyor olmalıdır. Ayrıca skript miktarınız gözden kaçmayacak şekilde fazla 21 skriptin alternatif eklentilerini bulup kullanmanızı öneririm.
15 tane npc var 8 tane npc sildim önerdiğin bi npc plugini varmı skriptler o kadar ram yiyor mu ?

Evet skriptler ram yiyebiliyor önerdiğim npc eklentiside FancyNpcs
Önerdiğin eklenti için teşekkürler ama destek sürümleri 1.19.4 çalışcağından şüphelerim var birde kendi içersinde komut verme gibi özellikleri varmı? İtemsAdder'ın da yüksek ram yediğini düşünüyorum kullandım itemsadder sürümü ItemsAdder_3.5.0c-r6 bu sürümü kullanıyorum şuanda

sürümü yükselt skriptlerden kurtul bir sorun kalmaz yüskek ihtimal

Önerdiğin eklenti için teşekkürler ama destek sürümleri 1.19.4 çalışcağından şüphelerim var birde kendi içersinde komut verme gibi özellikleri varmı? İtemsAdder'ın da yüksek ram yediğini düşünüyorum kullandım itemsadder sürümü ItemsAdder_3.5.0c-r6 bu sürümü kullanıyorum şuanda
Sürümünüzü bence şuanki en iyi çalışabilecek 1.21.4 veya 1.21.5 sürümlerine çıkartın itemsadderide güncelleyin. Evet kendi içinde komut verme özelliği mevcut.

Sunucunuzu Leaf ya da Paper'ın eklentilerinizin desteklediği en son sürüme geçirin. Spark kurun ve bir spark analizi alın.
Ayrıca

/spark heapsummary
/spark gcmonitor
/spark heapdump (Sunucunuz 10-30 saniye arası donacaktır, ardından plugins/Spark klasöründe .hprof uzantılı dosya oluşacak onu yükleyip iletin.)

Komutlarının çıktılarını yükleyin.

Sürüm güncelleyemiyorsanız
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bu adresten Spark'ı indirip plugins klasörüne atıp sunucuyu yeniden başlatın.
Yukarıda bahsettiğim komutları sunucunuz yoğunken yapın.

Sunucunuzu Leaf ya da Paper'ın eklentilerinizin desteklediği en son sürüme geçirin. Spark kurun ve bir spark analizi alın.
Ayrıca

/spark heapsummary
/spark gcmonitor
/spark heapdump (Sunucunuz 10-30 saniye arası donacaktır, ardından plugins/Spark klasöründe .hprof uzantılı dosya oluşacak onu yükleyip iletin.)

Komutlarının çıktılarını yükleyin.

Sürüm güncelleyemiyorsanız
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bu adresten Spark'ı indirip plugins klasörüne atıp sunucuyu yeniden başlatın.
Yukarıda bahsettiğim komutları sunucunuz yoğunken yapın.
Tamam bu gün yayın açılcak muhtemelen sunucuda ona göre bi bilgi atarım

1. Skriptlerin'de sıkıntılar olabilir
2. optimizasyon ayarlarını kontrol et
3. dünyayı sınırla
4. kullandığın eklentileri kontrol et mesela essentials kullanıyorsun essentials'in kendi chat eklentisi var fakat gidip interacitve chat kullanıyosundur yani gereksiz eklentiler vardır.
5. anti cheat sistemini gözden geçir

6. timings raporunu paylaşırsan yardımcı olabilirim.

7. elması hak ettim bence :D

Spark raporu çıkartıp buraya raporu atar mısınız? Ona göre daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Aksi taktirde sadece tahminler yürütülür.

Spark çalışınca ram düzene girdi neden acaba şuanda 4gb kullanıyor genel

Dostum kullandığın skript gereğinden fazla büyük ihtimal bu yüzden kaynaklanıyor büyük kısmı ya bir alternatif bul yada skript in pluginini yapmaya çalış en azından skript ten beter olmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl