Çözüldü Plugin Paketi Lisanslama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umeyir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 315
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

umeyir

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
umeyir

Discord:

umeyir

Herkeze Merhaba Bi Satış Takımım Mevcut Ve Plugin Paketi Hazırladım Satmak İçin Lisanslamak İstiyorum Nasıl Lisanslayabilirim Şöyle Bişe İstiyorum Eyer Plugin Olarak Olursa Lisans Pluginini Paketin Plugins Klasörüne Atacağız Ve Zaten Site Şeyi Destekliyor Plugin Paketi Alınca İp Girme Plugins Dosyasına Koyunca Başkasının Kulanmaması İçin Hiç Bir Şeyi Silemeyecek Lisans Sahibi Dahi Olsa Konsolda Bi Kod İsteyecek Ve Bu Kodu Sadece Ben Bileceğim Bu Kodu Girmedikleri Sürece Hem Lisansı Hemde Diğer Pluginleri Confg Dosyalarını Vesayire Ayıramıyacaklar Ve Paket Başkasının Eline Geçse Bile Paketi Kulanamıyacak Ayriyetten Silmeye Çalışan Kişinin Uyarısı Da Discorda Veya Siteye Gitmeli Webook Şeklinde Pluginleri Düzenleyebilirler Ama Silemezler Jarlar Herşey Dahil Düzenleyebilirler Ama Silimicekler Ayriyetten Diyelim Ben Paketi Siteden Satın Aldım Arkadaşıma Gönderdim Oda Başlattı Başlat.bat Dosyasından Sunucuyu Ozaman Plugin Dağıtılmış Olabilir Diye Bi Webbok Gelicek Ve Bende Siteden Heryerden Onu Sınırsız Banlicam Ve Lisansınada El Koyucam İlgilenler Varsa Yazarsa Çok Sevinirim Böyle Bişe Yaptırmak İstiyorum

Herkeze Merhaba Bi Satış Takımım Mevcut Ve Plugin Paketi Hazırladım Satmak İçin Lisanslamak İstiyorum Nasıl Lisanslayabilirim Şöyle Bişe İstiyorum Eyer Plugin Olarak Olursa Lisans Pluginini Paketin Plugins Klasörüne Atacağız Ve Zaten Site Şeyi Destekliyor Plugin Paketi Alınca İp Girme Plugins Dosyasına Koyunca Başkasının Kulanmaması İçin Hiç Bir Şeyi Silemeyecek Lisans Sahibi Dahi Olsa Konsolda Bi Kod İsteyecek Ve Bu Kodu Sadece Ben Bileceğim Bu Kodu Girmedikleri Sürece Hem Lisansı Hemde Diğer Pluginleri Confg Dosyalarını Vesayire Ayıramıyacaklar Ve Paket Başkasının Eline Geçse Bile Paketi Kulanamıyacak Ayriyetten Silmeye Çalışan Kişinin Uyarısı Da Discorda Veya Siteye Gitmeli Webook Şeklinde Pluginleri Düzenleyebilirler Ama Silemezler Jarlar Herşey Dahil Düzenleyebilirler Ama Silimicekler Ayriyetten Diyelim Ben Paketi Siteden Satın Aldım Arkadaşıma Gönderdim Oda Başlattı Başlat.bat Dosyasından Sunucuyu Ozaman Plugin Dağıtılmış Olabilir Diye Bi Webbok Gelicek Ve Bende Siteden Heryerden Onu Sınırsız Banlicam Ve Lisansınada El Koyucam İlgilenler Varsa Yazarsa Çok Sevinirim Böyle Bişe Yaptırmak İstiyorum
Lisanslamak bildiğim kadarıyla ana eklentilerin tamamını şifreleyip içine bir lisans kodu yerleştirdiğinizde oluyor. Örneğin; size ait bir eklenti olur ve bu ekletiyi satmak, ancak sadece sattığınız kişi tarafından kullanılacak hale getirmek istiyorsanız yapılan eklentiye bir lisans kodu eklemeniz gerekiyor ki bu oldukça basittir. Mesela daha önceden belirlediğiniz eklenti anahtarını eklentinize ekleyin, config.yml de yer alan
lisans: XXXX
bölümüne girilen lisans sizin önceden belirlediğiniz lisans ile uyuşuyorsa eklenti çalışacaktır. Uyuşmazsa zaten kısa bir mesaj ile bunu belirtebilirsiniz. Bu sınırsız lisans için basit bir kullanımdır. Eğer süreli lisans eklemek istiyorsanız; version checker gibi bir mantık ile süreli lisanslar ekleyebilirsiniz.

Edit: Eklentinin başkalarına geçme gibi durumlarda yapılabilecek en uygun durum şu olur: Yaptığınız eklentilere bstats ekleyin ve anlık olarak eklentiyi kaç sunucunun kullandığını görün. Eğer bir sorun varsa eklentiyi uzaktan kapatabilmek için eklentinize şifrelenmiş bir dosya ekleyin ve dosyayı bir web site aracılığı ile true/false belirleyerek kullanımını sonlandırabilirsiniz, aynı şekilde version checker ile yapılabilir.

Bu sadece benim fikrim; daha alternatif yolları olduğundan eminim.

Son düzenleme:
Ben Özel Plugin İstiyorum Zaten Yazımdada Belirttim Ben Öyle Tür Bi Lisanslama Şekli Olsa Benim İçin Daha Güzel OLur
Ama Sizin Dediğinizde Mantıklı Bana En Baştan Tek Tek Nasıl Yapacağımı Anlatırsanız Çok Mutlu Olurum Ne Yapmam Gerekiyor Herşeyi Çünki Dediklerinizden Bişey Anlamadım :D

Ben Özel Plugin İstiyorum Zaten Yazımdada Belirttim Ben Öyle Tür Bi Lisanslama Şekli Olsa Benim İçin Daha Güzel OLur
Ama Sizin Dediğinizde Mantıklı Bana En Baştan Tek Tek Nasıl Yapacağımı Anlatırsanız Çok Mutlu Olurum Ne Yapmam Gerekiyor Herşeyi Çünki Dediklerinizden Bişey Anlamadım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl