Çözüldü Özel GUI oluşturma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silinen üye 116132
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.023
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir Türk sunucusunda görmüştüm böyle menü, bunun için client yapmalısın.

Ya zaten spigot(yada protipes) içerisinde texturepack ayarı olması lazım oraya link yazıyorsun ve aktif ediyorsun girince otomatik aktif ediyor.

Bunun dışında Önerdiğim eklenti gibi eklentiler var içlerine veya apisine veyahut yazılımcısı ile iletişime geçerek nasıl yaptıklarını öğrenebilirsin.
Otomatik olarak yükleme denedim fakat texture yüklenmesine rağmen bazen hatalar oluşabiliyor.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bir Türk sunucusunda görmüştüm böyle menü, bunun için client yapmalısın.
Client yaparak halledebildiğimi ve farklı bir yöntem aradığımı belirtmiştim sanki ama peki

İncelemelerim sonucu ".minecraft/versions/sürümnumarası/sürümnumarası.jar/assets/minecraft/textures/gui/demo_background.png" dosyasını buldum. İstediğim şey tam olarak buydu. (1.12 sürümü için baktım diğerlerinde farklı olabilir ya da hiç olmayabilir.) Birkaç sorunum kaldı, bu var olan texture'daki gui'yi oyuncuya nasıl gösteririm? Bu gui'nin üzerinde buton, resim, yazı vs. nasıl eklerim? Anlaşılan bu gui kullanılabilir fakat nasıl yapacağımı ben bilmiyorum. Bukkit-Java üzerinde çalışan ve bilgili olan kişilerin anladığını ve bana yardım edebileceğini umuyorum :]

Bulduğum png dosyası:
demo_background.png

Gördüğünüz gibi, bu resmi kırpmam da gerekiyor çünkü altında transparaned bir kısım var, belki kesmeye gerek kalmaz ve arkaya getir öne getir şeklinde yapabiliriz.
NOT: Bunu envanter ile birlikte vs. açmak istemiyorum, tek başına gösterilmeli ve üzerinde resim, yazı, buton, text kutucukları vs. olsa çok güzel olur.
NOT2: Minecraft'ın client içindeki class'larını incelemeye çalışıyorum fakat anlaşılmasın diye olabildiğince karıştırmışlar gibi, anlayabilen veya çözümünü bilen mutkala yazsın

Bana buradan veya hesabımdaki discord bilgileri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hala yardım lazım*

Güncel

Yok mu bi' yardım

Paralı olsa bile, yapacak varsa bana discord üzerinden ulaşabilir ya da [email protected] adresinden mail atabilir

Hala güncel

Güncel, blok ekleyebildim modsuz pluginsiz ama aynı yöntemle gui açamıyorum

Moderatör tarafından düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl