Çözüldü Özel GUI oluşturma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silinen üye 116132
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.023
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 116132

Ziyaretçi
Merhaba, sunucumdaki oyunculara oyun içi özel bir gui açmak istiyorum. İstemediğim örneği ve istediğim örneği aşağıda paylaşacağım.

İstemediğim:
istemediğimGUI.JPG

İstediğim:
istediğimGUI.JPG

NOT: Herhangi bir mod istemiyorum, zaten mod ve client kodlayarak gui yapısını değiştirebiliyorum fakat oyuncularım sunucuya girdiğinde normal (official minecraft version) herhangi bir komut yazdığında ya da herhangi bir işlev yürüttüğünde bu GUI ile karşılaşmasını istiyorum. Oyuncunun texturepack vs. eklemesi gerekmeyecek bir şey olmalı (bildiğim kadarıyla sunucuya girdiğinde otomatik texturepack yükleme vardı bilen varsa yazarsa sevinirim.) bu yüzden texture değiştirerek de yapamıyorum. Bir hazır plugin ya da minecraft geliştirici desteği vs. den haberdar olan ya da düşündüklerimden farklı bir yöntem bilen kişi bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

NOT: Buton, yazı, [mümkünse]resim vs. eklenebilir olmalıdır, yoksa bir işe yaramaz

Bilen ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Bana buradan veya hesabımda belirttiğim discord adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir de eğer konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın :)

Bu guiler bedrock editiona ait olması lazım

Birkaç plugin alarak veya kendin skript/plugin kodlayacak yapabilirsin bunu, fakat texturepack şart çünkü olmayan birşeyi oyuncuya göstermezsin.

Ayrıca hazır olan pluginler dışında Türkiyede bu iş için plugini yazıcak birisinin olduğunu sanmıyorum uğraşmazlar.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Ha birde şu varki o gui için texture paketini de kendim yapman lazım.

Birkaç plugin alarak veya kendin skript/plugin kodlayacak yapabilirsin bunu, fakat texturepack şart çünkü olmayan birşeyi oyuncuya göstermezsin.

Ayrıca hazır olan pluginler dışında Türkiyede bu iş için plugini yazıcak birisinin olduğunu sanmıyorum uğraşmazlar.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Ha birde şu varki o gui için texture paketini de kendim yapman lazım.
Plugin yaparak denedim zaten fakat texture oyuncu yüklemezse hata alıyor, otomatik olarak textureı çalıştırmayı da denedim fakat busefer hata olmamasına rağmen oyuncu göremiyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kendisi textureı çalıştırıp girerse istediğim sonuç oluyor fakat texture kullanmadan girerse hata oluşuyor

Bence hiç uğraşma pek hatasız ve stabil bir şekilde yapabiliceğini düşünmüyorum mecbur bir şekilde client yapman gerekicek gibime geliyor.

Client ile cidden çok rahat oluyor, gerek texture gerek özel şeyler açısından ama 100 oyuncu altına client zorunlu tutmak pek mantıklı değil gibi geliyor açıkcası

Minecraft Bedrock Edition'da yapılabiliyordu sanırım fakat Java Edition'da bu şimdilik mümkün değil, en azından Modsuz veya Client'siz, Belki texturepack ile yapılabilir ama kolay olacağını hiç sanmam, bence zorlama bu tarz bi menü yapmaya çalışmayı bırak. Zaten yapılabilseydi Hypixel gibi büyük sunucular yapardı.

Ya zaten spigot(yada protipes) içerisinde texturepack ayarı olması lazım oraya link yazıyorsun ve aktif ediyorsun girince otomatik aktif ediyor.

Bunun dışında Önerdiğim eklenti gibi eklentiler var içlerine veya apisine veyahut yazılımcısı ile iletişime geçerek nasıl yaptıklarını öğrenebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl