Özel Geliştirilmiş Plugin mi, Yoksa Kaliteli Public Pluginleri Yapılandırmak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zyph0rr

Founder of RedTedNW
Elmaslar
282
Minecraft
Zyph0rr

Discord:

ZINKKK

Sunucu yöneticileri olarak hep bu ikilemde kalıyoruz.
Sizce bir sunucuyu eşsiz kılmak için sıfırdan özel eklentiler yazdırmak mı daha mantıklı,
yoksa piyasadaki kaliteli (premium/ücretsiz) eklentileri A'dan Z'ye en ince detayına kadar yapılandırıp birleştirmek mi daha iyi sonuç verir?
Performans, maliyet ve özgünlük açısından avantajları/dezavantajları nelerdir?

8tfg4yr.png
t4x0pw0.png

Tabiki sıfırdan yapmak en temizi ve sadece senin sunucuna has özellikler içerir buda senin yararına olur tabi biraz zaman óldürmen gerekir piyasadaki bulunan pluginlerde yani herkese açık olduğu için herkes seninle ayní fikirde olabilir bu biraz daha kolay gibi geliyor bana sonuçta özgünlük maliyet ve performans konusunda çok verimli olmaz gibi konudan konuya değișir tabi ama sıfırdan kodlarsan hem sana özgün olur hemde daha bașarılı daha iyi pluginler olușturmada + yönlerini - yönlerini öğrenerek daha iyi yerlere gelebilirsin gibi

Herhangi bir içerikte bu içeriği karşılayan ücretsiz bir alternatif var ise ekstra olarak yaptırmanın veya satın almanın israfa girdiğini düşünüyorum. Evet belki tamamen optimize olan ve çok uzun vadeli bir yatirim yapmayı düşünüyorsunuzdur. Bu gibi bir durumda tabikide ilerleyen vadede özel pluginler daha iyi bir seçenek. Aksi durumda farklı bir özellik harici özel plugin yaptırmak veya hazır paralı plugin almak israftan başka birşey olduğunu düşünmüyorum.

Tabiki sıfırdan yapmak en temizi ve sadece senin sunucuna has özellikler içerir ne kafa agritacam.

Tabiki sıfırdan yapmak en temizi ve sadece senin sunucuna has özellikler içerir ne kafa agritacam.
Sunucuna has derken neler mesela şuan herkes aynı değil mi hadi pinata çiftçi minyonu es geçelim başka sunucularda gördüğünüz mistik bi şey var mı varsa paylaşır mısınız merak ediyorum.

Sunucuna has derken neler mesela şuan herkes aynı değil mi hadi pinata çiftçi minyonu es geçelim başka sunucularda gördüğünüz mistik bi şey var mı varsa paylaşır mısınız merak ediyorum.
Sunucuya has içeriğe bağlı olması alışılmışın dışında olması güzel yabancılar da bizim kullanmadığı sistemleri yapıyor zamanında arastirdim

Sunucuya has içeriğe bağlı olması alışılmışın dışında olması güzel yabancılar da bizim kullanmadığı sistemleri yapıyor zamanında arastirdim
Bu dediklerinizi bende bi ara oturup araştırıcam bende merak ediyorum. Sunucumun açıldığı ay yok olmasını bende istemem fikir için teşekkür ederim.

Bence eşsiz kılmak sonuçta her zaman özgünlük en iyisidir en azından nerede hata olduğunu bilirsin sunucuda açık bulunması zorlaşır.

Eşsiz kılmak bence göreceli ya neyi eşsiz kılalım menüleri mi etkinlikleri mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl