furkanavkas
Birisi mi Spawnlandı?
- Elmaslar
- 0
- Minecraft
- furkanavkas
Discord:
furkanavkas
Harika bir fikir. İşte tüm süreci ve karşılaştığımız sorunları özetleyen, forumlarda veya GitHub Issues'da paylaşabileceğin Türkçe ve İngilizce metinler:
Türkçe Özet:
Herkese merhaba,
Oraxen eklentisini PaperMC 1.21.4 sunucumda kullanmak üzere GitHub'daki kaynak kodundan kendim derlemeye çalışıyorum ancak bir dizi sorunla karşılaştım ve yardıma ihtiyacım var. Amacım, lisans ücreti ödemeden, geliştiricinin izin verdiği şekilde eklentiyi kendim için derlemek.
Yaşadığım Süreç ve Sorunlar:
Görünüşe göre Oraxen 1.194.0 sürümünün kaynak kodu hem Paper 1.21.4 için derlenemiyor hem de Paper 1.21.3 üzerinde çalışırken CommandAPI ile ilgili bir bug nedeniyle çöküyor.
Bu derleme sorununu (applyDevBundlePatches) veya 1.21.3'teki çalışma zamanı hatasını (commandRegistrationStrategy is null) aşabilen veya çözümünü bilen var mı? Geliştiricinin bu sorunlardan haberi var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.,
Gemini ai pro sürümü ile yaptım bu işlemleri bilginize.
Türkçe Özet:
Herkese merhaba,
Oraxen eklentisini PaperMC 1.21.4 sunucumda kullanmak üzere GitHub'daki kaynak kodundan kendim derlemeye çalışıyorum ancak bir dizi sorunla karşılaştım ve yardıma ihtiyacım var. Amacım, lisans ücreti ödemeden, geliştiricinin izin verdiği şekilde eklentiyi kendim için derlemek.
Yaşadığım Süreç ve Sorunlar:
- İlk Deneme (master dalı): Projeyi git clone ile çektim ve varsayılan master dalında ./gradlew build komutunu çalıştırdım. Derleme, :v1_21_R4:paperweightUserdevSetup adımında Exception executing applyDevBundlePatches hatası vererek başarısız oldu. Bunun sürüm uyumsuzluğu olabileceğini düşündük.
- İkinci Deneme (develop dalı): README dosyasında aktif geliştirmenin develop dalında yapıldığı belirtildiği için git checkout develop ile bu dala geçtim. ./gradlew build komutu çok uzun sürdü (tüm sürümleri derledi) ama başarıyla tamamlandı. Ancak, çıkan v1.184.1 sürümünü sunucuya attığımda, başlatma sırasında CommandAPIHandler instance... null! ...before calling CommandAPI#onLoad? hatası vererek çöktü. plugins klasörümde ayrı bir CommandAPI.jar yoktu, bu yüzden sorunun develop dalındaki kodda olduğunu anladık.
- Üçüncü Deneme (Stabil Sürüm - 1.193.3 ZIP): develop dalı bozuk olduğu için GitHub Releases'dan 1.193.3 sürümünün Source code (zip) dosyasını indirip derlemeye çalıştım. Bu sefer ./gradlew build komutu hemen No .git directory found! hatası verdi. Çünkü ZIP dosyası .git klasörünü içermiyordu ve grgit eklentisi buna ihtiyaç duyuyordu.
- Dördüncü Deneme (Stabil Sürüm - 1.193.3 Git Clone): Projeyi tekrar git clone ile çektim (bu sefer .git klasörü vardı) ve git checkout 1.193.3 ile bu sürüme geçtim. ./gradlew build komutu yine uzun sürdü ama sonunda yine :v1_21_R4:paperweightUserdevSetup adımında Exception executing applyDevBundlePatches hatası verdi. Anladık ki 1.193.3 sürümü, Paper 1.21.4'ün güncel yamaları için eski kalmıştı.
- Beşinci Deneme (Daha Yeni Stabil Sürüm - 1.194.0): git checkout 1.194.0 ile daha yeni bir stabil sürüme geçtim. ./gradlew build komutu yine :v1_21_R4:paperweightUserdevSetup adımında Exception executing applyDevBundlePatches hatası verdi.
- Altıncı Deneme (Cache Temizliği + 1.194.0): Sorunun bozuk bir önbellek dosyası olabileceğini düşünerek PC'yi yeniden başlattım, C:\Users\<kullanıcı adım>\.gradle\caches klasörünü tamamen sildim. Sonra tekrar 1.194.0 sürümündeyken ./gradlew build komutunu çalıştırdım. İşlem yine çok uzun sürdü (her şeyi baştan indirdi) ama yine ve yeniden :v1_21_R4:paperweightUserdevSetup adımında Exception executing applyDevBundlePatches hatasıyla başarısız oldu. Bu noktada, 1.194.0 kodunun Paper 1.21.4 (v1_21_R4 modülü) için kesin olarak bozuk/uyumsuz olduğuna ikna olduk.
- Yedinci Deneme (Geçici Çözüm - 1.21.3 için Derleme): Madem v1_21_R3 modülü sorunsuz derleniyordu, settings.gradle.kts ve build.gradle.kts dosyalarından v1_21_R4, R5, R6 ile ilgili tüm satırları silerek/yorumlayarak ./gradlew build komutunu çalıştırdım. Bu sefer BUILD SUCCESSFUL aldım ve bir .jar dosyası oluştu.
- Sekizinci Deneme (Çalıştırma - Paper 1.21.3): Sunucumu Paper 1.21.3 sürümüne düşürdüm ve 7. adımda derlediğim .jar dosyasını plugins klasörüne attım. Sunucuyu başlattım. Eklenti yüklenmeye başladı (Enabling Oraxen v1.194.0, Version v1_21_R2 has been detected). Bir sürü invalid texture-path uyarısı verdi (bunları şimdilik önemsemedim). Ancak hemen ardından yine çöktü, bu sefer farklı bir CommandAPI hatasıyla: java.lang.NullPointerException: ... because "this.commandRegistrationStrategy" is null.
Görünüşe göre Oraxen 1.194.0 sürümünün kaynak kodu hem Paper 1.21.4 için derlenemiyor hem de Paper 1.21.3 üzerinde çalışırken CommandAPI ile ilgili bir bug nedeniyle çöküyor.
Bu derleme sorununu (applyDevBundlePatches) veya 1.21.3'teki çalışma zamanı hatasını (commandRegistrationStrategy is null) aşabilen veya çözümünü bilen var mı? Geliştiricinin bu sorunlardan haberi var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.,
Gemini ai pro sürümü ile yaptım bu işlemleri bilginize.