Rehber Null Plugin ile Orjinal Plugin arasındaki farklar!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aLoneX

a.k.a Acyd
Elmaslar
575
Minecraft
4cyd
AyDPEp.png

bLvrad.png

Merhaba değerli MC-TR Üyeleri ve Yetkilileri, bugün sizlere Null Plugin ile Orjinal Plugin arasındaki
farkları ve neden önemli olduğunu açıklayacağım.

ROg0A6.png

Null Pluginler nedir, nelerdir? Null plugin binevi korsancılıkla eş değerdir. Size bedava satın alınan
pluginler yok demiyorum fakat Null plugin diğer adıyla Leak Pluginler korsancılıktır. Nasıl mı yapıyorlar,
ilk önce bir kişi bu plugin SpigotMC.org sitesinde ücretini ödeyerek alıyor ve kodlarını düzenleyerek
hiç bir şey değiştirmeden küçük bir Trojan Virüsü ekliyorlar. Bu olaydan onlarda karlı çıkıyor. Sunucunuza
eklediğiniz o Null Plugin sunucunuzun her detayına bakabiliyor ve inceleyebiliyor.

rJ03z7.png

Orjinal pluginler kesinlikle güvenli olup SpigotMC.org'un yetkilileri tarafından inceleniyor. Nasıl mı indirebilirsiniz.
SpigotMC.org'un sitesinde konu seçme bölümü bulunuyor.
rJ03Gm.png

Resources bölümünde Paralı veya Bedava pluginleri gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz. Fakat yinede güvenemiyorsanız kullanıcıların
konu altlarındaki yorumları inceleyebilirsiniz.

ZO5ErV.png

Eğer NULL Plugin kuracak veya indirmeyi düşünüyorsanız içinde Trojan bulunup bulnumadığını
öğrenmek istiyorsanız; Plugine girip içinde NULL yazıyor mu yazmıyor mu diye kontrol etmeniz gerekir.
Anlamanın bir diğer yöntemi ise plugin dosyasını .winrar ile açmak ve plugin.yml metinini incelemektir. Unutmayın her NULL pluginin içinde trojan bulunmamaktadır.

Not: Sitede Resources burada bulunuyor:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Son düzenleme:
Bize Bunu Anlatığınız İçin Teşekkürler
İnsanlar Ona Göre Ayarlar

İyi Günler,İyi Forumlar

Önceden açılmış olmasına rağmen tekrar tazelenmesi iyi oldu :)
İyi Forumlar :)

"Arasındaki Farklar" adı altında açılmış bir konu fakat pek bir ayrıntı yok. Şöyle diyeyimki NULL pluginler bir kişi tarafından satın alınıp içindeki kaynak kodlarına ek kodlar eklenip trojan gibi sizin bilgilerinizi NULL plugini yapan kişiye gider. Null plugin olup olmadığını anlamanın bir kolay yolu eğer pluginde about gibi bir komut varsa girip null yazıyormu yazmıyormu diye bakmaktır. Bir diğer yöntem ise plugini winrar ile açıp diyio plugin.yml metninin içini incelemektir :) Böyle bir bilgi ekleyebilirsin :)

"Arasındaki Farklar" adı altında açılmış bir konu fakat pek bir ayrıntı yok. Şöyle diyeyimki NULL pluginler bir kişi tarafından satın alınıp içindeki kaynak kodlarına ek kodlar eklenip trojan gibi sizin bilgilerinizi NULL plugini yapan kişiye gider. Null plugin olup olmadığını anlamanın bir kolay yolu eğer pluginde about gibi bir komut varsa girip null yazıyormu yazmıyormu diye bakmaktır. Bir diğer yöntem ise plugini winrar ile açıp diyio plugin.yml metninin içini incelemektir :) Böyle bir bilgi ekleyebilirsin :)
Ekleniyor...

Arasında fark olmaz mı, "Null plugin" dediğimiz çalıntı pluginlerin, emek hırsızı insanlar tarafından dağıtımı ve görgüsüz kişilerin kullanması, ve spigot sitesinden emeğe saygı duyularak parası ödenmiş bir plugini kendi serverında kullanan cana yakın kişilerin arasındaki fark. Bu tarz şeylere çok büyük emek ve zaman harcanıyor. Korsancılığa hayır demeyi öğrenin.

Peki şimdi Merak ettim Bende EpicWorldGenerator diye bir plugin var spigot da paralı gözüküyo ben bunun leak mı orjinalmi oldugunu nerden bilcem ?

Peki şimdi Merak ettim Bende EpicWorldGenerator diye bir plugin var spigot da paralı gözüküyo ben bunun leak mı orjinalmi oldugunu nerden bilcem ?
Eğer paralı ise leak olamaz ama bunu başka bir yerde ücretsiz bir şekilde bulursan leak olabilir; ama unutma bütün ücretsiz pluginlerde virüs vs. bulunmuyor sadece belirli ve güvenilmeyen sitelerden alınca leak olabilir.

Son düzenleme:
Cok Saol Bılgılendırıcı olmus

Tamam güzel anlatım yalnız şöyle 2 sorum var.
1. Si - Mesela ben sw me null pl yükledim. Pl yi silince bu virüs gidermi?
2. Si - Madem adamlar virüs ekliyor bu virüsü plugin cinler vb. vb. Niye Silip te kullanmıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl