night ve knight okunuşu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FakeTaxiDriver

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
120
ikiside aynı şekilde okunuyor farkları nasıl anlaşılıyor mesela biz 100 ve surat olarak yüzü kullanıyoruz onun gibi mi :/

hayır. kn gelince hafif peltek bir n oluyor.
şapkalı n.

Forumun erenleride gelmiş
edit:ingilizcem hoş değil hocam plebim ben ne yapacan :P

Açıklıyorum,

Knight eski İngilizcede "Kınayt" diye okunurdu, yani kelimenin doğru okunuşu "kınayt" ama bir süre sonra İngilizler "kn" sesini telaffuz etmeyi bıraktılar ( "knife" "kneel" "knee" "knead" de aynı kaderi paylaşmıştır naytla) o k sesi aslında ordaymış gibi dil arkada okunur bana sorarsanız ama irlandalı adam farklı okur yukarı wessexli adam farklı okur. İstediğiniz gibi okuyun azizim.

Açıklıyorum,

Knight eski İngilizcede "Kınayt" diye okunurdu, yani kelimenin doğru okunuşu "kınayt" ama bir süre sonra İngilizler "kn" sesini telaffuz etmeyi bıraktılar ( "knife" "kneel" "knee" "knead" de aynı kaderi paylaşmıştır naytla) o k sesi aslında ordaymış gibi dil arkada okunur bana sorarsanız ama irlandalı adam farklı okur yukarı wessexli adam farklı okur. İstediğiniz gibi okuyun azizim.
eyw sayende kültürlendim

Açıklıyorum,

Kendisini forum entellektüel insanları grubunda görücez yakındır :P

Cümledeki yerine göre anlam kazanır. Mesela meat ve meet de aynı şekilde okunur fakat cümlede hangi anlamda kullanıldığı önemli. Fakat Meat kelimesini USA : mit UK : miit diye okur. Pek kafana takmana gerek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl