Nedir Bu Brute Force, Neyin Nesidir?

YusufAliGüngör

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
32
Minecraft
YusufAliGungor

Discord:

Yusuf_Ali_Güngör_20#8802

Selam MC-TR !
Bu konumda sizlere brute force'un ne olduğunu, ne için kullanıldığını ve kullanma mantığını anlatacağım. Sade ve anlaşılır şekilde anlatacağım konu hakkında kafanıza soru takılır ise sormaya çekinmeyin.

Nedir Brute Force Hocam? Söyle Hele.

Brute Force web site hack programıdır.

Ne İçin Kullanılır Bu Program Usta? Anlat Bakalım.
Brute Force web sitelerin admin panel kullanıcı isimlerini ve şifrelerini kırmak adına yazılmış olan genellikle wordpress siteleri üzerinde hakimiyet kuran bir programdır.

Tamam Kardeş İyi Hoşta Nasıl Kullanacaz Biz Bunu?
Bunu kullanmamız için 4 adet farklı şeye ihtiyacımız var bunlar sırasıyla ;​

1. Brute Force Programına Hadi Canım, Dalgamı Geçiyorsun Birader. Dediğinizi Duyar Gibiyim Aman Demeyin Hızlıca Devam Ediyorum :)​
  2. Dork Listesine Sitelerin 1 Metin Belgesine Yazılmış Hali.​
  3. Username Listesine Kullanıcı Adlarının Metin Belgesine Yazılmış Hali.​
  4. Password Listesine Şifrelerin Metin Belgesine Yazılmış Hali.​
2,3,4 ncü Maddeleri programda gerekli yerlere koyup çalıştırdığımızda program site URL'lerini alıp otomatik olarak alıp kullanıcı adı ve şifreleri denemeye başlıyor. Eğer bir siteye girip onun bilgilerini bulursa sitenin URL'sini ve bilgilerini havuza atıyor. Program başındaki arkadaşımız ise bilgilerle siteye girip zarar veriyor veyahut hiçbirşey yapmıyor girip çıkıyor admin paneline.

Evet Arkadaşlar Brute Force'un En Yalın Halini Size Böyle Özetleyebilirdim. Eğer İşinize Yaradıysa Ne Mutlu Bana İyi Günler Dilerim.

Son düzenleme:
Kısa,güzel bir anlatım olmuş.

Website hack programı değil bildiğiniz flood programı her saniye harfleri test etmek için kullanılır ancak spam koruması olan bir program veya websiteniz varsa işlevsiz kalıcaktır.

Ekleme yapmak istiyorum.
Brute force web site hack programı değildir.
Brute force dediğimiz şey bir bottur. Her yerde her türlü kullanılabilir.
Bir örnek veriyorum:
Minecraftta authme plugini brute force kullanılmasın diye her deneyişte sunucudan atar..

Brute force aslında nedir?
Ona verdiğiniz listedeki tüm şifreleri teker teker deneyen, korumasız sistemlerde oyuncu, kullanıcı şifreleri kıran bottur.

Koruması nasıldır?
Google ReCaptha günümüzde tüm siteler tarafından kullanılmakta.
Brute force un asla aşamayacağı koruma Google ReCaptha

Şöyle bir gerçek var ki brute force en ufak işe yaramamaktadır...
Eğer bir instagram, facebook, oyun hesabı vs. hacklemek, düşürmek, çalmak istiyorsanız yöntemler şunlardır:
Sosyal Mühendislik
Trojen...
şeklinde devam eder.

Hesap çalmak insanları kandırma ile yapılabilir sadece.
Anonymous, ayt, ducky lane... hack gruplarının tamamı bu yöntemleri kullanırlar.
Instagram, facebook gibi sitelerde SQL açığı bulamazsınız.

Bulsanız bile şifreler "Facebook Çalışanlarının" bile kıramayacağı biçimde MD5 SHA1 şifreleme yöntemleriyle şifrelenir.
MD5, SHA1, SHA256 gibi şifreleme yöntemleriyle şifrelenen şifreler asla geri eski halinde döndürülemedikleri için veri tabanlarındaki şifreler bu yöntemlerle şifrelenmiştir..

Sonuç olarak brute force işe yaramamaktadır, hesabınızın çalınması veya birinin hesabını çalmanız hedef kişinin korunmasına bağlıdır.
Hedef kişi kandırılabilir durumdaysa, fake hesap açıp instagram doğrulaması için şifrenizi atın deseniz bile inanacak haldeyse onun hesabını çalabilirsiniz.

Zaten Ducky Lane bir çok ünlünün hesabını bu şekilde ele geçirmiştir...

Saol'un Hocam Eklemeleniz İçin.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl