Araştırdım fakat türkçe adam akıllı birşey bulamadım. İngilizce olunca da olmuyor :/Cevap beklediğin süre içerisinde araştırsaydın şuan başlamıştın
Cevap beklediğin süre içerisinde araştırsaydın şuan başlamıştın

efekurban
KardasLand#9552
Bir java bilgin olmadan plugin yapmaya çalışamazsın, ben benim kaynaklarımı oku demedim ayrıca her konuda türkçe kaynak da bulamazsın, yabancı birçok kaynak kısa sürede az çok bir şey öğrenmeni sağlayacaktır ama illa Türkçe olsun diyorsan Türkçe aratma yaptığında Türkçe birçok video zaten çıkar. Ayrıca bunları kısa sürede öğrenemezsiniz bilginin kalıcı olması için uzun sürede kendi kapasiten kadar tekrar ve örneklerle pekiştirebilirsiniz, her isteyen 2 günde bilgisayar mühendisi çıkamadığı gibi her isteyen bir dili 2 günde öğrenemezBu benim için yetersiz.Rehber - MineCraft Plugin Dersleri│Plugin yazmak için ilk adımlar!
Merhaba, sizlere plugin yazmanız için gerekli olan ilk adımları anlatacağım. Öncelikle kullanmamız gereken dili, bu dil ile neler yapabileceğinizi, bu dile bağlı olarak kullanabileceğimiz düzenleme programlarını (kod editörleri, yani IDE), hangi seviyede bir plugin kodlayabileceğinizi anlatmak...www.mc-tr.com
Thiccenings#0351
Java cross platforming olduğu ve nesne tabanlı olduğu için tercih edilen diller arasında ve mutlaka bir yerde işine yarar ki sadece minecraft için öğrenecek olsa bile öğrenmek istiyor, öğrenmenin kötü bir yanı yok. Günümüzde ise python çok ilgi görüyor, yeni ai teknolojileri ve kolay kullanılabilirliği yüzünden birçok şirket de sadece python üzerine alım yapmaya başladı ve birçok webmaster platformunda python için yeni kategoriler açtı. js ise hem webde hem de node sayesinde başka birçok alanda kullanılabiliyor. Önemli olan ne yapmak için kullanacağın, kafanıza göre bunun yerine bunu öğren demek yanlış olur, ister sadece minecrafta plugin yapar isterse lwjgl kullanarak oyun yaparMinecraft için java öğreniyorsan hiç öğrenme sana tavsiyem. İleride java çok işine yarayacağını sanmıyorum. js,c#,php gibi diller öğrene bilirsin daha çok işe yarayacağına eminim.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!