Nasıl Java Öğrenebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cheeisy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.191
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cheeisy

Cheeisy#2837
Elmaslar
259
Minecraft
Cheeisy

Discord:

Cheeisy#2837

Nasıl Java Öğrenebilirim?
Türkçe eğitim videoları var mı?​

Cevap beklediğin süre içerisinde araştırsaydın şuan başlamıştın

Cevap beklediğin süre içerisinde araştırsaydın şuan başlamıştın
Bu benim için yetersiz.

Javayı minecraft ile kısıtlı tutarak öğrenmeye çalışıyorsan tabii hiç birşey bulamazsın. Başlık Java, senin aradığın Bukkit, birisi dil, diğeri kütüphane. Java bilmeden bukkite girilmez. Java öğrenmek içinse çok güzel kaynaklar var. 2dk Youtube yi açıp arasan bulabilirsin

Biraz ben bu bataklığa nasıl başladığımı anlatayım belki 3-4 bir şey kaparsın. Yaklaşık 3 yıl önce matematik hocam "bak şöyle şöyle güzel şeyler var" diyip yazılım cehennemine soktu beni. İlk önce bir udemy kursu aldım, temeli öğrendim. Metodlardır, odur budur her neyse temel yani. Ondan sonra bir proje belirledim. Menülü bir program yazıcaktım, karekök almadır, pisagorlardır, asallardır her şeyi yapacaktı. Ama nasıl? İlk önce herkesin başladığı şu hello world örneğinden başladım. Ben buna nasıl bir şey atabilirdim? Hah variable'dan çekerek. E variable'dan çektim, başka bir şey ekleyemez miyim? böyle böyle gitti, araştıra araştıra. Yaklaşık 1.5 yıl temelimi mükemmelleştirdim. Ondan sonra algoritmalara başladım ve kendi tabirimce yükseliş dönemine geçtim. Araştırdım, araştırdım buldum. Ve artık şu projeyi yazmaya başlayacaktım.

Menüler nasıl yapılır? Nasıl dizayn edilir? Butona listener nasıl eklerim? E buna giriş nasıl yaparım? Mysql? Mysql güvenliği nasıl yapacağım? Nasıl kodları koruyabilirim, obfuscate? Cevap basit: Araştırarak. Ben kendi kendime öğretmiş biriyim, bir şeyi bulamadığımda stackoverflow ve java docs mükemmel bir yol arkadaşım. Uzun sürdü. Bayağı uzun sürdü ama sonunda o projeyi bitirdim. 1 yıl önce bu projeyi bitirdim. Fakat bu projeyi bitirmemle beraber ciddi manada yükselişe geçtim. Artık saçma sapan şeylere değil, ciddi manada mantık ve problem çözme işlerine yoğunlaşıyordum. Temelim artık çok iyiydi, çünkü kendi kendime öğrendiğim için artık java docsu ezberlemiştim.

Yaklaşık 6 ay önce ise spigot kütüphanesi ile tanıştım. Bir arkadaşım "vauv sen javayı biliyorsun, neden minecraft eklentileri yapmıyorsun bana da yapsana xd" gibi bir şey diyip beni buna soktu. Temelim sağlam olduğu için (Yani 3 ayda öğrenip ben javacıyım diye gezinmiyorum.) rahat bir şekilde mantığı kavradım. Fakat hala bir sorun var. Java ve spigot api, car(araba) ile carpet(halı) gibi aynı. Mantıkları aynı ama yazılışları, syntaxı bambaşka. Naptım? spigot api docs'a baktım. "Hmm, adama nasıl mesaj atarım? spigot api -> oyuncu sınıfı-> hah send message. nasıl yapılıyor bakayım.. Tamamdır yaptım!" bu mantıkla ilerledim. Hep kendime öğrettim.

Başkalarına göre 3 yılımı çöpe atmış olabilirim, ama eminim milletin 1 haftada bitireceği şeyleri 2 günde aynısını bitirmemin avantajını buradan alıyorum.

Sana tavsiyem: Temeli öğren, bir proje belirle, o projenin üstüne hep bir şeyler koyarak ilerle. Bilmediğin şeyler koy. Araştır. Öğren. Test et. Bunu böyle yapsam ne tepki verir? Deney yap. Kendi kendine eğit. Bu sayede kimseye bağımlı kalmadan kitaplık gibi iş yaparsın. Bu metod biraz uzun ve zaman harcatır, evet. Ama gerçekten karşılığını alacaksın.

Huh ne yazmışım be. Umarım okursunuz :D

Bu benim için yetersiz.
Bir java bilgin olmadan plugin yapmaya çalışamazsın, ben benim kaynaklarımı oku demedim ayrıca her konuda türkçe kaynak da bulamazsın, yabancı birçok kaynak kısa sürede az çok bir şey öğrenmeni sağlayacaktır ama illa Türkçe olsun diyorsan Türkçe aratma yaptığında Türkçe birçok video zaten çıkar. Ayrıca bunları kısa sürede öğrenemezsiniz bilginin kalıcı olması için uzun sürede kendi kapasiten kadar tekrar ve örneklerle pekiştirebilirsiniz, her isteyen 2 günde bilgisayar mühendisi çıkamadığı gibi her isteyen bir dili 2 günde öğrenemez

Minecraft için java öğreniyorsan hiç öğrenme sana tavsiyem. İleride java çok işine yarayacağını sanmıyorum. js,c#,php gibi diller öğrene bilirsin daha çok işe yarayacağına eminim.

Minecraft için java öğreniyorsan hiç öğrenme sana tavsiyem. İleride java çok işine yarayacağını sanmıyorum. js,c#,php gibi diller öğrene bilirsin daha çok işe yarayacağına eminim.
Java cross platforming olduğu ve nesne tabanlı olduğu için tercih edilen diller arasında ve mutlaka bir yerde işine yarar ki sadece minecraft için öğrenecek olsa bile öğrenmek istiyor, öğrenmenin kötü bir yanı yok. Günümüzde ise python çok ilgi görüyor, yeni ai teknolojileri ve kolay kullanılabilirliği yüzünden birçok şirket de sadece python üzerine alım yapmaya başladı ve birçok webmaster platformunda python için yeni kategoriler açtı. js ise hem webde hem de node sayesinde başka birçok alanda kullanılabiliyor. Önemli olan ne yapmak için kullanacağın, kafanıza göre bunun yerine bunu öğren demek yanlış olur, ister sadece minecrafta plugin yapar isterse lwjgl kullanarak oyun yapar

Bence Youtube'da olan Java videolarıyla Java öğrenemezsin.

Hayal ettiğini hatasız bir şekilde koda dökemiyorsan o dili layığıyla, sorunsuz bir şekilde bilmiyorsun demektir. Bu seviyeye gelebilmek için de 1-2 youtube videosu işini görmez veya seni o seviyeye getiremez. Bu tür tecrübeler edinmek çok fazla emek ve heves ister. Yazılım dillerini öğrenmek istiyorsan önce ingilizceni geliştirmeni öneririm. Başta discord botları ile ilgili olmak üzere çoğu dillerin Türkiye'de ki videolarının(genelleme yapmak zorundayım ancak hakkıyla yapan da var) clickbait veya copy paste olduğunu düşünüyorum. Neymiş efendim discord adresine, forum adresine gidip beğeni atıyormuşsun da hazır kodu sana veriyormuş bilmem ne.

Türkiye'yi gömmek istemedim. İlk cümlemde söylediğim gibi bu dilleri layığıyla bilen, ustası olan kişiler tabii ki var. Ancak bunlar Youtube'de veya clickbait-paste dolu platformlarda bu tür insanların arasında kaynıyorlar veya orada bulunmuyorlar. Bunun yerine Udemy gibi siteleri kullanıyorlar ki bu da ücretsiz olmuyor. Kimse 4-5 yılını verdiği bir dili ücretsiz şekilde anlatmaz ki. Türk insanlarının yaptığı en büyük hata bu, kendilerine rakip üretmek istemiyorlar sanırım.

"Araştırdım fakat türkçe adam akıllı birşey bulamadım. İngilizce olunca da olmuyor :/"
malesef bukkiti adam akıllı anlatan türk bulamazsın java için sin5an öneririm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl