Çözüldü multiverse-inventories tam çalışmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omurkayracakir

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
gaziii1

Discord:

@gazii2

Birçok farklı yolu denedim. Atıyorum "Varsayılan" diye bir grup oluşturdum, bu gruba world(lobi), survival, survival_nether, survival_the_end dünyalarını ekleyip shares kısmını da all yaptım. Envanter, can, falan her şey aynı oldu ama bu sefer world'den survival'a geçiş yapınca last_location işe yaramıyor. survival dünyasının ana konumuna atıyor. Bir farklı yol daha denedim, Varsayilan1 ve Varsayilan2 diye iki grup yaptım ve Varsayilan1 grubuna sadece survival dünyalarını atadım. Varsayilan2 grubuna ise sadece world ve survival dünyasını atadım ve her iki grupta da shares all olarak ayarlı. Ancak bu sefer netherde ve endde /spawn komutunu yazınca dünya yükleniyor ekranı gelip olduğu yere geri atıyor. Aynı şekilde /world survival yapınca da olduğu yere atıyor. netherde /world survival yapınca ende atıyor. endde ölünce oyunu bitirdiğimiz yerin üstüne falan ışınlıyor. survivalden world'e envanteri kopyalıyor ama world'den survivale geçince envanter siliniyor vs. Grupları silince /spawn çalışıyor. Bunu nasıl aynı tek oyunculuda survival oynuyormuş gibi ayarliyicaz?

Denediğim gruplar aynen şu şekil:

-----1-----

groups:
survival:
worlds:
- survival_nether
- world
- survival
- survival_the_end
shares:
- all

-----2-----

groups:
Varsayilan1:
worlds:
- survival_nether
- survival
- survival_the_end
shares:
- all
Varsayilan2:
worlds:
- world
- survival
shares:
- all

diğer pluginlerle çakışıyor olabilir yada essentials veya perworldinventory aynı işlevi görüyor olabilir pluginin configini incele

diğer pluginlerle çakışıyor olabilir yada essentials veya perworldinventory aynı işlevi görüyor olabilir pluginin configini incele
Essentials Spawn plugininde varsayılan dünya konumunda hangi metodu dinleyeceğine dair ayar var örneğin normal minecraftın kendi /setworldspawn komutunu dinlesin gibi. Ben onu lowest yani multiverse için ayarladım.

1727038692863.webp

Essentials Spawn plugininde varsayılan dünya konumunda hangi metodu dinleyeceğine dair ayar var örneğin normal minecraftın kendi /setworldspawn komutunu dinlesin gibi. Ben onu lowest yani multiverse için ayarladım.

Ekli dosyayı görüntüle 251297
Grupların birbirine etkisi olabilir. "Varsayılan" ve "Varsayilan1"/"Varsayilan2" gruplarını birleştirmek yerine, sadece bir grup kullanmayı deneyebilirsin tek bir grup altında tüm dünyaları ekleyip shares: all ayarını yapman daha iyi olabilir.
last_location ayarının doğru çalışabilmesi için, gruplar arası geçişlerde oyuncunun konumunu kaydedebilmesi gerekir. Tüm dünyaların aynı grup içinde olduğundan emin olman lazım
Eğer her dünya ayrı bir grup içindeyse, bunlar arasındaki bağlantılar düzgün ayarlanmamışda olabilir. world ile survival arasındaki bağlantıları kontrol et bence

Eğer bahsettiğiniz şey kısacası oyuncunun kaldığı yerden devam etmekse:

bu konuda daha önce bir paylaşımda bulundum.

Eğer bahsettiğiniz şey kısacası oyuncunun kaldığı yerden devam etmekse:

bu konuda daha önce bir paylaşımda bulundum.
Bunu denedim, tam çözüldü diyecekken 2 sorunla karşılaştım.

1- yatağı olmayan adam öldüğü zaman netherin yeniden doğma bölgesinde doğuyor. end için de aynı.
2-end portalına atlamış birisi endden dönmeye çalışınca yine son konumunda doğdu için end portalının içinde doğup tekrar ende gidiyor. yatağı olsa da olmasa da.

grubu sildim yine düzelmedi. Ayrıca nether portalından geçince adam netherde nereden kaldıysa oradan devam ediyor. dünyada rtp atıp nether portalı açınca netherde eski yerinde doğduğu için altuzay kabarcığı başarımı veriyor.

Son düzenleme:
Bunu denedim, tam çözüldü diyecekken 2 sorunla karşılaştım.

1- yatağı olmayan adam öldüğü zaman netherin yeniden doğma bölgesinde doğuyor. end için de aynı.
2-end portalına atlamış birisi endden dönmeye çalışınca yine son konumunda doğdu için end portalının içinde doğup tekrar ende gidiyor. yatağı olsa da olmasa da.
hocam orada worlds: anahtarı mevcut. yani world_nether ve world_the_end eklenmemişse sorun çıkıyor demektir (tabii denediyseniz bilemem). ayrıca oyuncuyu son konumuna ışınlama işlemi basit bir skript ile yapılabilir. (Doğru yapılmadığı zaman sunucu çöker.)

hocam orada worlds: anahtarı mevcut. yani world_nether ve world_the_end eklenmemişse sorun çıkıyor demektir (tabii denediyseniz bilemem). ayrıca oyuncuyu son konumuna ışınlama işlemi basit bir skript ile yapılabilir. (Doğru yapılmadığı zaman sunucu çöker.)
world dünyasını lobi olarak kullanıyorum, diğer dünyaların isimlerini survival, survival_nether, survival_the_end olarak ayarladım. İlk başta nethere, ende gidemiyordum ama server.properties içindeki dünyanın adını değiştirince düzeldi. worlds: kısmında da attığınız gibi ayarladım, kendi dünya isimlerime göre değiştirdim. Zaten çalışmasa olduğu yere geri göndermezdi. Sorun pluginle alakalı olabilir. Belki de yapımcı bunu düşünmemiş olabilir. Bahsettiğim konu başka bir yerde portal açınca ve nethere gidince eski nether konumunda doğmak, başka bir yerde portal açınca ve dünyaya gidince eski dünya konumunda doğmak, endden dünyaya gitmeye çalışınca eski dünya konumunda doğmak (end portalına atlarken) ve endde mahsur kalmak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl