Mspt 128 tps 10 garip durumlar yardım lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

naganetwork

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
34
Minecraft
KINGXIEJ

Discord:

xiej_

Merhaba an itibari türkiyede bilinik bir hosting firmasının üyesiyim,16gbram r950x işlemci ve 14 çekirdekli işlemciye yükselltikan itibari ile güncel ss aşağıdadır ,sunucumda 135 eklenti var çakma lobim vesaire yok,düzenli olarak her hafta cuma günü paralı sosyal medya reklamları basıyoruz ve aralık ayında ünlü bir youtuber ile anlaşmamız var,ekte gördüğünüz tps ve mspt değeri 40+ online da çekilmiştir bu işlemci ve bu ram ile :D bana garip geldi,bugünkü bastığım sosyal medya reklamlarından bir oyuncum ayrıca bir hosting firmasında görevliymiş,kullandığınız ssunucu bilgilerini görebilirmiyim bu kadar online da bu mspt değeri çok saçma dedi,bende söyledim,adam bana random atıp o şirket oversell yapıyor sıkıntılar bunlada biraz alakalı ve bundan bir hafta önce bir hosting firması ile görüştüğümde onlarda aynı şeyi demişti garibime gitti ,bu olaydan önce bu x firması sunucunuz işlemcinin %90ını kullanıyor ne gibi bir beklentiniz var dedi ardından paket artırıma gidip 16 çekirdekli bir işlemciye geçtim ve şuan %20-30 aralığına takılıyor fakat sonuç aynı,an itibari ile aşağıda gördüğünz mspt ve tps değerleri ne yapacağım hiçbir fikrim yok,önerisi hosting önerisi olan var mı cidden bu tarz sıkıntılar bu tarz verdiğimiz reklamlar yanında beni çok yoruyor.
Hosting önerisi olan varmı cidden yoruldum.Belki dedikleri gibi hata bendedir,ancak cidden başka bir firmaylada 1 aylığına denemek istiyorum.

Dipnot:Lütfen ama lütfen chunky önerisinde bulunmayın. -27binden +27bine bu chunkları benim açmam haftalarımı alır.
Timings:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Ekli dosyalar

• wow.png
    wow.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 224
Son düzenleme:
Merhabalar,
EXORAS olarak sizlere yardımcı olmak isteriz.
discord.gg/exoras
Sizle dün sunucu sahibim konuşmuş aklımdasınız gece verdiğiniz destekten ötürü aşırı teşekkür ederim,tekrar yazacağım.❤️

Çekirdek sayısını arttırmak Minecraft sunucusunun performansını arttırmaz, Minecraft sunucuları tek çekirdekte çalışır. (DİPNOT: çekirdek sayın 4'den aşağı olmamalı yine de.)
40 oyuncuda 16GB RAM'in hepsini kullanıyor olma ihtimalin 0, performanısını işlemcin düşürüyor muhtemelen.
Bunun sebepleri arasında hostingin işlemciyi çok fazla kişiye satması olabilir tabii ki de, ancak senin sunucunun da mükemmel olduğunu düşünmüyorum, 135 plugin var demişsin. Bulduğun her eklentiyi indirip kurdun mu ne yaptın da 135 eklentiyle sunucu açtın anlayabilmiş değilim. Milyonlarca özelliği olan, eklentilerini kendim yazdığım sunucumda bile eklenti sayısı, 13 kendi yazdığım eklentime rağmen 92'ydi, eklenti sayını azaltmayı dene. Ama şöyle de bir durum var, 135 eklentin var diye TPS'in 10'a düşmesi yine çok normal bir durum değil, ya eklentilerden birisi optimize değil, makineyi çok zorluyor, ya da gerçekten işlemcinde bir problem var.

0 oyuncuda aldığın TPS değerleri de bunlara benzer mi? Bakıma alıp bunu kontrol etmeni istiyorum.
Eğer 0 oyuncuda bile 20 TPS alamıyorsan, eklenti sayını azaltmayı dene, ihtiyacın olmayan, kullanmadığın eklentileri sil, ardından tekrardan 0 oyuncudaki TPS değerlerine bak.

Eklenti sayını 100'lere indirebilirsen performansında çok büyük artış olacağını düşünüyorum, yine de sorunun kökten çözülmeyebilir tabii ki, eğer eklenti silmene rağmen sorun çözülmezse böyle bir durumda hosting değiştirmeyi deneyebilirsin, ki yine %100 sorunun çözülür diyemeyiz, sunucu optimizasyonuna dair herhangi bir bilgimiz yok çünkü.

Bunlara ek olarak "spark" eklentisini kurarak, spark profiler linkini atmanı rica edeceğim, eklentilerini daha detaylı incelememize yarar bu. Ek olarak Spark eklentisi kuruluyken /tps yazdığında sana CPU kullanımını da gösteriyor, bu detayları da paylaşman bizim için daha sağlıklı olur.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba an itibari türkiyede bilinik bir hosting firmasının üyesiyim,16gbram r950x işlemci ve 14 çekirdekli işlemciye yükselltikan itibari ile güncel ss aşağıdadır ,sunucumda 135 eklenti var çakma lobim vesaire yok,düzenli olarak her hafta cuma günü paralı sosyal medya reklamları basıyoruz ve aralık ayında ünlü bir youtuber ile anlaşmamız var,ekte gördüğünüz tps ve mspt değeri 40+ online da çekilmiştir bu işlemci ve bu ram ile :D bana garip geldi,bugünkü bastığım sosyal medya reklamlarından bir oyuncum ayrıca bir hosting firmasında görevliymiş,kullandığınız ssunucu bilgilerini görebilirmiyim bu kadar online da bu mspt değeri çok saçma dedi,bende söyledim,adam bana random atıp o şirket oversell yapıyor sıkıntılar bunlada biraz alakalı ve bundan bir hafta önce bir hosting firması ile görüştüğümde onlarda aynı şeyi demişti garibime gitti ,bu olaydan önce bu x firması sunucunuz işlemcinin %90ını kullanıyor ne gibi bir beklentiniz var dedi ardından paket artırıma gidip 16 çekirdekli bir işlemciye geçtim ve şuan %20-30 aralığına takılıyor fakat sonuç aynı,an itibari ile aşağıda gördüğünz mspt ve tps değerleri ne yapacağım hiçbir fikrim yok,önerisi hosting önerisi olan var mı cidden bu tarz sıkıntılar bu tarz verdiğimiz reklamlar yanında beni çok yoruyor.
Hosting önerisi olan varmı cidden yoruldum.Belki dedikleri gibi hata bendedir,ancak cidden başka bir firmaylada 1 aylığına denemek istiyorum.

Dipnot:Lütfen ama lütfen chunky önerisinde bulunmayın. -27binden +27bine bu chunkları benim açmam haftalarımı alır.
Timings:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Eğer skript dosyaların 5 6 taneyse tek bir dosyaya ekle tüm kodları. Denedim işe yarıyor. 10 15 TPS'den 20 TPS sabit yapıyor. Bir dene istersen.

1700271089731.png

Ayrıca 16 çekirdek makinanın %80'nini bir kişiye nasıl veriyorsunuz çok merak ediyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Rabisu firmasından fiziksel sunucu almanızı öneririm.
Eğer ki kafanızın rahat olmasını istiyorsanız ve bütçeniz varsa.​

Rabisu tavsiye etmem desteği pek iyi değil​
Desteğe ihtiyaç duyacağın bir durum oluşmuyor çünkü.
Ayrıca 4 aydır kendileriyle çalışıyorum iletişim konusunda hiçbir sorun yaşamadım.​

R9 5950X işlemcili makinelerimiz 32 coredur. Overselling yapmayarak verebiliyoruz alıp deneyebilirsiniz.
yani bahsettiğiniz işlemci 16000 lira şuan ve diğer parçaları saymadım bile büyük ihtimal makine 32000 - 33000 civarına size geliyor. merak ettiğim şey şu 64 makinayı 2400 liraya birine veriyorsunuz. Ancak 13 ay içinde makine kendi parasını karşılar ve kar edebilirsiniz. Elektrik kısmına girmeyeceğim bile 13 ay sonra zaten yeni işlemciler çıkmış olur. Senelerce aynı makine ile satış yapsanız haklısınız fakat 1.5 sene de bir işlemci değiştirmeniz gerekiyor belki de nasıl kar ediyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl