atasci

mustayland

_thread
Tek önemli kural, biz özel olarak kabul etmediğimiz sürece yaptığımız hiçbir şeyi dağıtmamanız gerektiğidir.
"Yaptığımız hiçbir şeyi dağıtmak" derken kastettiğimiz:
-Oyunumuzun kopyalarını başkasına vermek;
-Yaptığımız hiçbir şeyi ticari olarak kullanmak;
-Yaptığımız hiçbir şeyden para kazanmaya çalışmak; veya
-Başkalarının yaptığımız hiçbir şeye adil olmayan veya mantıksız bir şekilde erişmesine izin vermek;
Biz özel olarak kabul etmediğimiz sürece. Ve çok net olmak gerekirse, "Oyun" veya "yaptığımız şey", Oyunumuz için
istemci veya sunucu yazılımını içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir ve tüm platformlarda
Minecraft ve Minecraft: Java Edition'ı içerir.
Ayrıca, bir Oyunun güncellemelerini, yamalarını, indirilebilir
içeriklerini, eklentilerini veya değiştirilmiş sürümlerini, bunların bir kısmını veya yaptığımız başka herhangi bir şeyi içerir.

_thread
Haklısın, zaten crackler Notch döneminde başladı... Örneğin minecraftForFree yazdığın zaman sebebini öğreniyorsun.Bence Minecraft kitlesinin büyük bölümü korsan oynadığı için olabilir.
BeyazPolis#1044
Çok doğru bir noktaya değinmişsin dostum. Mojang aslında eula seçeneğinde online modu kapatmanızı açık açık yasaklıyor. Ancak bunun için yapılan bir operasyonel ceza yok.Minecraft premium satın alma potansilyeli olan kitleyi kaybetmemek için yopıyorlar. Yani kaçımız Minecraft'ı önce crack oynayıp sonra premium aldı :d?
Crack Oyuncu = Oyunu satın alma potansiyeli olan kişi
Murtatan
Lan bu nitro olayı bende işe yaradı kötü hissettim kendimi.Çok doğru bir noktaya değinmişsin dostum. Mojang aslında eula seçeneğinde online modu kapatmanızı açık açık yasaklıyor. Ancak bunun için yapılan bir operasyonel ceza yok.
Bunun sebebi ise harika bir pazarlama stratejisi olması.
1.) Mojang free oyun mantığını destekler ve kitlesine iyi gözükür.
2.) Önce ver sonra al stratejisini uygular. Dijital bir ürün her zaman bir kopyadır ve maliyetsiz olarak dağıtılabilir. Bu da bir pazarlama stratejisine yol açar. Örneğin benim yıllardır discord kullanmam ve hiç nitro almadığım için discordun bana yıllık nitro vermesi gibi. Çünkü zaten almıyorum ve verdiklerinde bir kayıpları yok aksine nitroyu beğenip devam ettirme olasılığım var. 2017'den beri kayıtlıyım ve hiç nitro almadım, bu adam yıllardır nitro almadığına göre bi deneme verelim belki alır gibisinden düşünüyorlar ve bu istatistiksel olarak yararlı sonuçlar yaratıyor.
3.) User kapasitesi her zaman daha dolu gözükür. Pozitif verilere yansır. Yani yatırımcılarına şu kadar kullanıcımız var potansiyel olarak şu kadar premium satabiliriz diyebilirler.
4.) Dolaşımı arttırırlar. Bir şeyin ücretsiz oynanması demek, daha fazla kişi tarafından oynanması ve kulaktan kulağa yayılabilme potansiyelinin daha fazla olması demek.
5.) Mojangin operasyonel ekibi crack v.s ile savaşmak için daha fazla kaynak harcamak istemeyebilir. Sonuç olarak crackli oyun mantığını durdurmak, yeni ekip üyelerini insource etmek ya da bir yerden outsource etmekle alakalıdır.
6.) Mojangin kurumsal yapısı ve kültürel yapısı, bu pazarlama stratejileri olmadan önce bile böyleydi. Kültürü değiştirmek ve sırf maddi değerler için kurumsal yapıya zarar verme riskine girmek istemezler.
7.) Crack mantığı büyük oranda java edition için geçerlidir. Bu ise ap ayrı devasa bir stratejidir. Java edition gibi bir yapı devasa topluluklara sahiptir. Bukkit, Spigot, Fabric gibi. Bir ürünü open source yapmak onun her daim gelişmesiyle sonuçlanır. Burada java edition bir nevi open source, ve aynı zamanda yine mojang'e aittir :) Hatta mojang'deki bir çok geliştirici bu apileri kullanıp oyuna güzel fikirleri becerikli bir şekilde uygulayabildiği için kendini kanıtlamış ve alınmıştır.
8.)Roblox ücretsizdir. Minecraft'ı tamamıyla ücretli yapmak rakip stratejileri için yararsızdır.
Daha sayılabilecek onlarcaa sebep var ama işte bazıları bunlar..
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!