Minecraft Türkiye’de Farklılık Zamanı: Sesli Roleplay Neden Olmasın?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YıldızCraft

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
17
Minecraft
mertcan57tr

Discord:

mertcan5734

Selam millet.
Bu konuyu açma sebebim, Minecraft Türkiye topluluğunda artık farklı bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyor olmam. Şu an piyasada gördüğümüz sunucuların %90’ı Skyblock, Towny, Survival… Yani hep aynı şeyler. Artık gerçekten sıkılmadınız mı?

Benim önerim şu:
Minecraft’ta Sesli Roleplay sunucuları açılsa nasıl olurdu?
Eskiden bu tarz şeyleri yapmak zordu, kabul ediyorum. Ama artık 2025 yılındayız, teknoloji gelişti, imkanlar çoğaldı. Discord, proximity voice modları vs. her şey elimizin altında.

Peki Neden Hala Yapılmıyor?

Bazı yorumları okuyorum:
“Minecraft’ta RP mi olurmuş?”
“Tutmaz ki zaten...”
“Saçma, gereksiz...”

Bunlar tamamen ön yargı.
Evet, bugüne kadar açılan birkaç RP sunucusu oldu ama çoğu 1 ay bile dayanmadan kapandı. Çünkü ya ciddi yönetim yoktu ya da gerçekten üzerine düşülmedi. Sonra da “Tutmuyor zaten” denildi. Aslında sorun sistemde değil, yaklaşımdaydı.

FiveM, MTA gibi platformlarda RP yıllarca gelişti. MTA’da eskiden sadece DM ve zombi sunucuları vardı. Şimdi ise çoğu insan MTA'yı “RP oyunu” olarak biliyor. Çünkü birileri çıkıp o farklılığı getirdi, emek verdi.

Minecraft’ta Neden Olmasın?

Minecraft gibi özgürlükçü, yaratıcı bir oyunda sesli roleplay bambaşka bir deneyim olur.
Eğer doğru şekilde yapılırsa, güzelce yönetilirse ve rol kalitesine önem verilirse, bu sunucular kesinlikle tutar. Hatta bir akım başlatabilir.

Benim durumum şu an uygun değil, yoksa kendi başıma sıfırdan kurardım. Ama bu fikri değerlendirebilecek insanlara sesleniyorum:

“Lütfen sadece 1 haftalık, 1 aylık sunucular açmayın. Ciddi olun. Emek verin. Tanıtım yapın. Ve en önemlisi, rol kalitesini hedefleyin.”

Eğer bu fikri önemseyip hayata geçirirseniz, emin olun farklılık yaratırsınız.
Ve tekrar söylüyorum: Sıradanlıktan sıkılan çok kişi var. Sadece siz değilsiniz. Bu yüzden adımı siz atın.

Sesli RP pek olacağını sanmam malum mc kitle yaşı çok küçük olduğu için seslerini açmazlar :D bunun dışında RP olayı mc de mükemmel işler bazı ufak sorunlar var yemek,mobilya konusu sorunsuz. kozmetik konusuda sorunsuz ancak en ihdiyaç duyulan şey malum araçlar. kaliteli bi araba eklentisi olsa güzel bir RP sunucusu açılabilir yazılı olsada sorun olmaz muhtemelen. onun dışında ufak tefek kısımlar skript ile kolaylıkla yapılıp tamamlanır.

Ben yakınca açacağım Survival sunucumda RP ye yer vermeyi düşünüyorum tabi full RP değil ama belirli kısımlarda Zorunlu RP olayı ekliycem. Lands ile ülkeler kurucaklar ve ben tüm ülkeleri siyasete zorluycam her ülkeden her ay vergi alıcam ama böyle zorla değilde rolsel olarak ata binicem yanımada 3-5 atlı alıcam ülkesine girip haraç ödeme vaktin geldi gibi rolsel olaylar döndürücem. ödemezseler ülkelerini başına yıkıcam. toplantılar yapıp görev paylaşımı arazi kavgalarını planlıycaz.

Güzel bir farklılık olur mesele zaten birilerinin deneyip piyasaya sürmesi, insanlar gördükçe geliştirilebilir bir proje

uygulaması doğru yapıldığı taktirde tutabilir, sırf sesli var diye tutmaz sırf rp diye tutmaz, güzel yapıldığında tutar. Ses olmasa bile tutması lazım.
Şimdi ise çoğu insan MTA'yı “RP oyunu” olarak biliyor. Çünkü birileri çıkıp o farklılığı getirdi, emek verdi.
Aynı burda dediğiniz gibi o farklılığı getirecek kadar üst düzey ve kaliteli bir iş çıkarmanız gerekiyor, bir sürü açan oldu, ama hobi olarak açalım yapmış olalım bitsin kafasında açıyorlar.

Sizin yapmaya çalıştığınız şey tr top 1 tutan bir rp sunucusu olmak bu aşırı büyük ve aşırı uğraş gerektiren bir hedef, ve siz bunu para gibi motivasyon değil de böyle bişeyi mcde görmek istediğiniz için yapıyorsunuz diye zannediyorum, bu da bir çok kişi için zaman kaybı gereksiz uğraş olarak görülüyor buna uğraşacağıma başka bişey yaparım veya hobi olarak yaparım deniliyor ve bu yüzden yapılmıyor. Çünkü dediğim gibi baya kaliteli olması lazım tutması için. bunu bilerek yaklaşmanız lazım. Yükünüz çok fazla yani.

ayrıca yazılım tabanlı bir sürü engel var karşınızda örneğin üstte denildiği gibi düzgün bugsuz bir araç eklentisi olmaması ayrıca sunucuda bir ton özel eklenti olması gerekiyor piyasada mevcut olan hazır eklentiler işinizi tam olarak görmez. basit kalır.

Yapda oynayalım o zaman tutacağını sanmıyorum neden minecraftta sesli sohbetli sunucu olsun zorbalıkları küfürleri yönetebilecekmisin nasıl tutturmayı planlıyorsun en basitinden youtubede bile kaydırır geçerler

Yapda oynayalım o zaman tutacağını sanmıyorum neden minecraftta sesli sohbetli sunucu olsun zorbalıkları küfürleri yönetebilecekmisin nasıl tutturmayı planlıyorsun en basitinden youtubede bile kaydırır geçerler
konuda bahsettiğim gibi ön yargılısınız her şey düzgünce yapıldığında öyle bir tutar ki bi heves uğruna açarsan tabi tutmaz ama cidden farklılık getirmek isteyen biri açsa her türlü tutar yeter ki uğraşsın

uygulaması doğru yapıldığı taktirde tutabilir, sırf sesli var diye tutmaz sırf rp diye tutmaz, güzel yapıldığında tutar. Ses olmasa bile tutması lazım.

Aynı burda dediğiniz gibi o farklılığı getirecek kadar üst düzey ve kaliteli bir iş çıkarmanız gerekiyor, bir sürü açan oldu, ama hobi olarak açalım yapmış olalım bitsin kafasında açıyorlar.

Sizin yapmaya çalıştığınız şey tr top 1 tutan bir rp sunucusu olmak bu aşırı büyük ve aşırı uğraş gerektiren bir hedef, ve siz bunu para gibi motivasyon değil de böyle bişeyi mcde görmek istediğiniz için yapıyorsunuz diye zannediyorum, bu da bir çok kişi için zaman kaybı gereksiz uğraş olarak görülüyor buna uğraşacağıma başka bişey yaparım veya hobi olarak yaparım deniliyor ve bu yüzden yapılmıyor. Çünkü dediğim gibi baya kaliteli olması lazım tutması için. bunu bilerek yaklaşmanız lazım. Yükünüz çok fazla yani.

ayrıca yazılım tabanlı bir sürü engel var karşınızda örneğin üstte denildiği gibi düzgün bugsuz bir araç eklentisi olmaması ayrıca sunucuda bir ton özel eklenti olması gerekiyor piyasada mevcut olan hazır eklentiler işinizi tam olarak görmez. basit kalır.
şöyle aslında roleplay denilince araçlar değil yani nasıl deyim orta çağ roleplay benim demek istediğim roleplay her türlü uyum yaparsın yeter ki istekli bir şekilde açılsa bi heves uğruna açılmasa çok güzel olur minecraft dünyasına yeni bir farklılık getirmek elbette büyük uğraş gerekir sizin dediğiniz gibi çaba ister ama isteyince başarır insan

İnsanların dediklerine takma bunu MMORPG sunucuları içinde demişlerdi belki yeni dev bir sunucu olursun
ilerleyen zaman da durumlar düzelirse sağlam bir sunucu açma fikrim var roleplay benim amacım bu konuya bakan sunucu sahiplerini teşvik etmek

Selam bende bir boyle sunucu acmak istiyorum cok iyi dusunmussun bende yapmak isterim. ama sunucu fiyatlari belli pahali aternosdan falanda acmak zor simdi ram az isterseniz hepimiz toplasalim ortak olub acalim isterseniz yapariz discord:omerhuseynli019

Selam millet.
Bu konuyu açma sebebim, Minecraft Türkiye topluluğunda artık farklı bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyor olmam. Şu an piyasada gördüğümüz sunucuların %90’ı Skyblock, Towny, Survival… Yani hep aynı şeyler. Artık gerçekten sıkılmadınız mı?

Benim önerim şu:
Minecraft’ta Sesli Roleplay sunucuları açılsa nasıl olurdu?
Eskiden bu tarz şeyleri yapmak zordu, kabul ediyorum. Ama artık 2025 yılındayız, teknoloji gelişti, imkanlar çoğaldı. Discord, proximity voice modları vs. her şey elimizin altında.

Peki Neden Hala Yapılmıyor?

Bazı yorumları okuyorum:
“Minecraft’ta RP mi olurmuş?”
“Tutmaz ki zaten...”
“Saçma, gereksiz...”

Bunlar tamamen ön yargı.
Evet, bugüne kadar açılan birkaç RP sunucusu oldu ama çoğu 1 ay bile dayanmadan kapandı. Çünkü ya ciddi yönetim yoktu ya da gerçekten üzerine düşülmedi. Sonra da “Tutmuyor zaten” denildi. Aslında sorun sistemde değil, yaklaşımdaydı.

FiveM, MTA gibi platformlarda RP yıllarca gelişti. MTA’da eskiden sadece DM ve zombi sunucuları vardı. Şimdi ise çoğu insan MTA'yı “RP oyunu” olarak biliyor. Çünkü birileri çıkıp o farklılığı getirdi, emek verdi.

Minecraft’ta Neden Olmasın?

Minecraft gibi özgürlükçü, yaratıcı bir oyunda sesli roleplay bambaşka bir deneyim olur.
Eğer doğru şekilde yapılırsa, güzelce yönetilirse ve rol kalitesine önem verilirse, bu sunucular kesinlikle tutar. Hatta bir akım başlatabilir.

Benim durumum şu an uygun değil, yoksa kendi başıma sıfırdan kurardım. Ama bu fikri değerlendirebilecek insanlara sesleniyorum:

Eğer bu fikri önemseyip hayata geçirirseniz, emin olun farklılık yaratırsınız.
Ve tekrar söylüyorum: Sıradanlıktan sıkılan çok kişi var. Sadece siz değilsiniz. Bu yüzden adımı siz atın.
Türkiyenin ilk modlu/sesli post-apokaliptik zombi temalı rp sunucusunu açıyoruz... Gerçekten süreç aşırı zorlayıcı geçiyor developerlik olsun test vds'i ana vds olsun para işi de zor fakat bunu başarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ek'e birkaç fotoğraf bıraktım inceleyebilirsiniz... Projede yer almak isterseniz cevaplayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-09-03 222835.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-03 222835.webp
    269,1 KB · Görüntüleme: 79
  • Ekran görüntüsü 2025-09-03 222954.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-03 222954.webp
    350,8 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüsü 2025-09-05 154953.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-05 154953.webp
    212,7 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran görüntüsü 2025-09-05 155111.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-05 155111.webp
    410 KB · Görüntüleme: 73
Türkiyenin ilk modlu/sesli post-apokaliptik zombi temalı rp sunucusunu açıyoruz... Gerçekten süreç aşırı zorlayıcı geçiyor developerlik olsun test vds'i ana vds olsun para işi de zor fakat bunu başarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ek'e birkaç fotoğraf bıraktım inceleyebilirsiniz... Projede yer almak isterseniz cevaplayabilirsiniz.
çok güzel bir proje başarıyla tamamlanırsa net oynuyacağım

eskiden blocking dead vardı o geldi aklıma güzeldi hypixeldekini demiyorum casuale kadar inmiş bir modlu sunucuydu

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

1.18.2'ye kadar güncellemişler galiba güncel paketlerini buldum

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Gerçekten böyle bir rp oyunu yapsam metro oyununun online halini yapmak isterdim kesinlikle pvp yapılması gerekilen bir ayarı var

Son düzenleme:
Hiçbir halta yaramaz, boşuna uğraşıpta sonra "ben farklı yaptım mc-tr kitlesi şu bu bilmemne" diye forumda dıngırdanma, kaliteli bir oyun yapmak istiyorsan nasıl kaliteli iş yapılır, nasıl kaliteli kodlama yapılır, nasıl kaliteli oyun tasarımı yapılır bunları öğren bunlara kafa yor, farklılık = iyi iş, kaliteli iş değil, kimsenin böyle bir oyun moduna ihtiyacı yok, ihtiyaçları baz alarak birşeyler yap.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl