Minecraft Türkiye’de Farklılık Zamanı: Sesli Roleplay Neden Olmasın?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Merhabalar,

Çünkü ya ciddi yönetim yoktu ya da gerçekten üzerine düşülmedi
Öncelikle böyle bir proje gerçekten hakkıyla yapılmak istenirse ortada sağlam bir iradenin yanında yoğun bir mesai harcanması da elzem. Günümüz şartlarında ne yazık ki böyle bir şey mümkün değil, kendince bu tarz şeyler yapmaya çalışanlar da bir seviyeye kadar getirdikten sonra şu ya da bu sebepten dolayı o noktada bırakıyor. O geldiği noktada da ufak dahi olsa rağbet görmeyince tamamen bırakıyor.

Hatırladığım kadarıyla bundan birkaç yıl önce bazı gruplar RolePlay sunucuları yapmaya çalışıyorlardı ancak yukarıda da zikrettiğim üzere ya yeterli iradeyi gösteremeyip bırakmak zorunda kaldılar ya da harcanması gereken mesai için vakit ayıramadılar. En temel sebepler bunlar.

kimsenin böyle bir oyun moduna ihtiyacı yok, ihtiyaçları baz alarak birşeyler yap
Tamamıyla olmasa da BeyazPolis'e katılıyorum, yani yukarıda saydığım şeylerden bağımsız olarak bir de oyuncu faktörünü göz ardı etmemek gerekir. Oyuncuların yaşını bir kenara bırakıyorum, BeyazPolis'in de dediği gibi ortada bir talep olması gerekir. Makro iktisadın babası olarak bilinen Keynes'in de savunduğu görüşe göre "her talep kendi arzını yaratır". Ortada bir talep olmadıktan sonra böyle bir şeyi piyasaya süren de olmayacaktır.

Sadece deneme amaçlı büyük sunucular ortaya birkaç prototip koyabilir. Ama o "büyük" sunucuların da Minecraft Türkiye piyasasına bir yenilik getirmeye çalışmak yerine büyük ölçüde ceplerini doldurmaya çalıştıkları düşünülürse böyle bir şeyi beklemek abesle iştigaldir.

Ne yazık ki başta kendini bu piyasada "büyük" olarak niteleyenlerden başlamak üzere eleştirilebilecek pek çok şey var ama bir sonuca varamayacağımız için kendimizi boşuna heder etmeyelim...

Herkese iyi forumlar dilerim.

Türkiyenin ilk modlu/sesli post-apokaliptik zombi temalı rp sunucusunu açıyoruz... Gerçekten süreç aşırı zorlayıcı geçiyor developerlik olsun test vds'i ana vds olsun para işi de zor fakat bunu başarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ek'e birkaç fotoğraf bıraktım inceleyebilirsiniz... Projede yer almak isterseniz cevaplayabilirsiniz.
Sunucu Ön Tanıtım kategorisinde ya da Minecraft Projeleri kategorilerinde belki bir konu açabilirsiniz. Bu şekilde hem ufaktan bir kitle oluşmaya başlar hem de ilgisini çekenler sizinle iletişime geçeceklerdir.

Kolaylıklar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl