Minecraft Türkiye sunucularının rezilliği

over_brave

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
81
Minecraft
Over_Brave

Discord:

Over_Brave#9324

Bir çok kişi denedi hemde bir çok kişi. Hani bazı kimseler ara sıra konu açıp diyor ya "Eski zevk, eski tat kalmadı! Nerede o eski günler, nerede o eğlendiğimiz günler!" Nerede biliyor musun? O sunucu sahiplerinin hepsi şuan başka yerde çalışıyorlar. Çünkü onlar Minecraft'ı para için değil, sizlere güzel bir hizmet güzel bir anı bırakmak için sunucularını açıyorlardı. Taa ki 2012-2015 yılları arasında...

2015'in 2. yarısında "opsky" illeti maalesef ki Türkiye'ye bulaştı. Ve piyasadaki hak, haram yiyen insanlar "Aha! Kolay para kazanmanın yeni bir yolu!" diyerek bu işlere giriştiler. Ve sonucunda bu güzel anı bırakan sunuculardaki oyuncular bu "opsky" denilen illeti çok sevdikleri ve kolayına geldikleri için bu sunucuları arkasına bakmadan çekip gittiler. Daha sonrasında "opsky" sunucuları oyuncuları kandırarak para kazanmaya, emek daha doğrusu "HAS SKYBLOCK" olan sunucular ortada kaldı. Oysaki bu adamlar p2w neydi bilmezdi. Spawner alan insan diğerlerinin önüne geçemezdi. Evet illaki diğer oyuncularının önüne geçirecek özellikleri vardı ama onlarda en fazla "/vipspd, /vipjump" komutlarıydı.

Tabii piyasa gelişti. Ama hangi yönde ? Çakallık mı, insanlık bakımından mı? Tahmin edebileceğiniz gibi çakallık yönünden gelişmeye başladı. Oyunculara "Sistem yaptık!" deyip "jackpot" sistemleri koymaları, "metin taşı" diyerek sunucuyla hiç bir bağlantısı olmayan sadece göz boyamak için eklenen sistemler veya "Bizim sunucumuz çok iyi! Diğerlerini unutun!" diyerek "opsky" dan kazanılan haram paralarla sunucularını yalan reklamlarla tanıtması. Her şey o kadar adaletsiz ve düzensiz işliyorki.. Oysaki Allah (C.C.) bize bu beyni kullanalım diye verdi. Şimdi demeyin bana "Kullanıyoruz da para kazanıyoruz". Allah(C.C.) bunun için değil, hak yolunda ilerleyin ve alın terinizle yaptığınız işte kazandığınız parayı alın diye verdi. Kafanızı kurnazlığa değil helal yola çalıştırın diye verdi. Ve buna biz irade diyoruz. Ama insanlar ahiret hayatı değil bu yalan dünyaya kandığı için maalesef ki seçimlerini sürekli ama sürekli olarak kurnazlık yanında kullanıyorlar.

Tabii ki bu işleri karşılaştıran hosting firmalarıda oldu. "OPSky aç sende parayı kır! Ne işin var emekte!" daha sonrasında bu yargılarını sürümlere döktüler.

Sürüm demişken. Minecraft'ı 1.4.7 sürümünden beri oynuyorum. Ve ilk oynamak istediğim "Lehamam" youtube kanalındaki "Survival games" videoları ile başlamıştı. Yıl 2012 ve ilk defa Minecraft sunucusu arıyordum girip oynayabilmek için. Bana her şey o kadar garip geliyordu ki. Çok hoşuma gidiyordu. Orada "SonOyuncu" sunucusu ile karşılaştım ve orada "Creative" oyun moduna başladım. İlk internet arkadaşlığımı orada edindim. Daha sonrasında faction sunucuların kalkınmasına o sunucudan o sunucuya geçerken kalıcı arkadaşlarım oldu, @GoveNEX gibi. "SonOyuncu creative" oyun modunda yeni bir sürüm geldiğinde direk olarak geçiş yapıyorlardı. Çok hoşuma gidiyordu. Üstelik "1.6" sürümünde atlar geldiğinde atları araziye koyamıyorduk, her sunucuda olduğu gibi geçişlerde böyle problem olabiliyor ve daha sonrasında düzeltiyorlardı. Ben "creative" oyun modunda ilk kulaklığımı almıştım "Mavi Supersonic" markalı bir kulaklık gerçekten mikrofonu ve ses kalitesi o zaman için çok iyiydi. Ben otel yapmıştım o arsaya. Kaç kez ihanete uğramıştım, sana yardım edicez arsana ekle tarzında, otelimi yıkmışlardı, lavla doldurmuşlardı. Ama ben hiç bir zaman pes etmedim ve sürekli olarak baştan yenisini yaptım. Otele sunucudaki diğer oyuncuları çağırıyorduk. Evcilik oynar gibi otel odalarına yerleştiriyordum.

2013'te ben de SonOyuncu gibi sunucu açmak istedim herkes gibi. "O oteli nasıl alır da, kendi sunucumun başlangıç bölgesine koyarım?" diye. Daha sonrasında sunucu işlerine daldım ve o gün bugündür bu alanda kendimi olabildiğince geliştirmeye çalıştım. SonOyuncu kadar olamasamda onlar gibi nasıl sunucu açacağımı öğrendim. İlk faction daha sonrasında skyblock sunucumu açtım. Skyblock sunucum çok tutmuştu. O zaman ki verilere göre Türkiye'de 2. sıradaydık skyblock bölümünde. 1. ise @Boray 'ın kurmuş olduğu TeamEnderS sunucusuydu. Ve hostumuz o zaman ki en iyi hostu olan ama bir yandan da pahalı olan Nitrado'ydu. Günler geldi geçti. Bir varlığımızı sürdürmeye devam ettik ki konunun başında belirttiğim "opsky" gelene kadar. Sunucumuzda oyuncu kalmamıştı.

Gel zaman git zaman, "opsky" illetini oyuncular sevmeye devam etti. Ondan hiç bıkmadılar. Yani yaptığın şeylerin aynısını her hangi bir sunucunun "creative" oyun modunada girsen aynısını yapabiliyordun zaten. Ama yok, sadece sunucu kurucularınıda suçlamamak lazım. Ülkemizin insanı bu rahata bu kolaylığa alıştığı süre boyunca diğer sunucuların işi yaş. Bu sunuculara umut veren işte bu rahatına düşkün insanlar. İnsanlar emek verilenden değil, diğer kurucular gibi en kolay nerede kasılırım kafasında takılıyorlar. Onlar için emek adeta çöpten ibaret. Oysaki emek verilerek yapılan şeyin daha çok değeri vardır. Çünkü onu sen yaptın, hazır almadın. Ama maalesef ki ülkemizin insanı bunu anlayamayacak kadar cahil ve körpe beyinlere sahipler. Kendilerini geliştirmekten çok başkalarından hazır alarak kullanmayı biliyorlar, çünkü kendilerini böyle yetiştirdiler. Kendilerini beynini kullanamayacak kadar düşük seviyedeler.

Her neyse, sürümler geldi geçti. Minecraft yeni sürümler çıkarttı. Ve bende önceden olduğu gibi sunucu sürümlerinin artmasını bekledim. Ki insanlar 1.9 PVP'sine lanet kusana kadar. Ama inanın hiç biri gelipte o PVP tarzını denemedi. Bu oyun survival üstüne kuruluydu. Sunucular için değil. Survival için gayet güzel bir yenilikti oysaki. Ama insanlar ön yargılarından vazgeçer mi? Elbette hayır! Şimdi oradan dangalağın teki çıkıp diyecek "Sen diyorsun 1.9 üstü sunucular için değil." Mojang bize daha fazla şey sunmak için üst sürümleri çıkartıyor. Yine git aç son sürüm sunucunu. Bu 1.9 PVP sistemini kapatacak eklentiler var, git onları kullan zorun ne? Hayır, olamaz. Ülkemin insanı her zaman haklıdır. 1.8 dedim mi 1.8 olacak! Oldu bitti.
Gülünç olan ne biliyor musun? Oradan kendini bilmez adamın teki çıkıp şunu diyor - çok biliyormuş gibi. - "BİR ÇOK EKLENTİ 1.8 DESTEKLİYOR. SON SÜRÜMÜ DESTEKLEYEN EKLENTİ SAYISI ÇOK AZ!". Siz üst sürümlere önem vermezseniz adam niye yapıp kendisini yorsun ki? Hayır zaten öyle bir şeyde yok ortada. Kaliteli olan tüm eklentiler şuan son sürümleri destekliyor ve destekleme yede devam ediyor. Sen hala yerinde sayıklamaya devam et.

Daha sonrasında son sürüm sunucular oyuncu alamayınca şu yargı çıktı "Ne işin var son sürümde, git 1.8 aç!" Hayır. Mojang bize daha fazla yenilik ve hayal gücümüzü genişlettirmek ve daha güzel şeyler sunmak için yeni sürüm çıkıyor. Ama yine ülkemizin insanı yerinde sayıklamayı çok seviyor. Çünkü korkuyorlar. Cesaret güçleri yok! Neden mi? Son sürüm bilgi ve para istiyor. Ve insanlar sadece para kazanmaya odaklandığı için para fazla harcamak istemiyorlar. Eee para harcamadan nasıl gelişeceksin? Sorun ne biliyor musun? 1.8 sunuculara i7 7700 işlemci fazla fazlasıyla yeterken, gerekli optimizeyi yapamadıkları için i9 9900 işlemci alıp açıklarını böyle kapatıyorlar. Ve asıl i9 9900 işlemciye sahip insanlar ortada kalıyor. Ve hala 1.8 ile 1.15 sunucularını karşılaştırabilen zihniyetli insanlar var aramızda. 2020 ile 2014'te çıkan bir sürümü karşılaştırabilecek kadar aciz ve bilgisizler. Hayır gelipte sormuyorlar neden böyle? Gerekli cevabı ilettiğimde ise sessizce yanımdan uzaklaşıyorlar. Ama hala insanları para için kullanmaya devam edebiliyorlar.
Mesela sadece son sürüm vanilla bir sunucuyu i7 7700 açsan full optimizeyi sağlasan bile 15-20 kişiden sonra bu sunucu TPS düşüşlerine sebep olacaktır. Çünkü işlemci 2016, Minecraft'ın şuanki güncel son sürümü ise 2019'un sonunda çıktı. Arada 3-4 yıllık bir zaman dilimi var. Herhalde daha güncel kodlamaya sahip bir oyunu daha düşük bir işlemcide çalıştırmanın ne kadar saçma olduğunu hepimiz biliyordur. Anlatmak istediğim şu ki mantıken daha yeni çıkmış bir sürümle 3-4 yıl önceki işlemciyle bu oyunun sunucusunu açmak çok zor. Ama laf anlatamadıktan sonra ne işe yarar. Daha doğrusu karşı taraf anlamadıkça.

1586122119866.png
1586122150263.png

Dünya genelinde oynanılan sürüm dağılımı.
148161 sunucudan sadece %13.2'lik bir kısmını 1.8 sunucular kaplıyor. Yarısını ise her zaman olduğu gibi son sürüm.

Bir çok host firması var Türkiye'de. Ve çoğu yurt dışından alıp Türkiye'de ki makine ihtiyaç sahiplerine satıyorlar ve buna ticaret diyorlar. Eee bunu bende yapabilirim? İlla yurt dışından makine almam için Türkiye'deki bir hostu kullanmak zorunda değilim. Bir sürü yabancı host var, gider onlardan alırım daha iyi, iyi iyi ama ingilizcem yok nasıl sorununu anlatacaksın değil mi? Ay kıyamam. Sen üşenip onuda öğrenmedin değil mi? Forumda orada burada herkesten ağlayarak yardım dilenerek hazır şeyler elde ettiğin için olabilir mi? Dolayısıyla sorunun asıl kaynağıyla uğraşman gerekirken burada millete yalakalık yaptın. Her neyse...
Kısacası Türkiye'de host firmasıysan makinelerin Türkiye'de olacak. Dışarıdan al sat yapmıcaksın. Demeyin şimdi "Sen kimsinde bana ticareti öğreticen?" Az önce dedim, sizden alacağıma gidip yurt dışından alırım daha iyi.
Mesela @Keyubu bu işte çok iyi ilerliyor. 2 tane i9 makine aldı ve müşterilerine sağlam düşük pingli makine sağlıyor. Diğer hostlar ne işe yarıyor? Sizin bu hosttan farkınız ne? Yoksa sermayenizi yurt dışına mı harcadınız? Yazık...
Bazıları diyor ya "Çok pahalıya satıyor i9 makineleri, GB başı 20 TL'mi olur ya! " evet olur. Siz bu firmanın önüne rakip olmazsanız 50 TL'ye de koyar 100'TL'ye de. Ve inanın almaya devam ederler. Çünkü onlara bu hizmeti sağlayan Türk firması yok. Ve sizde Türk olduğunuz için ve beyninizi çakallığa çalıştırdığınız için daha doğrusu "Bu firmayı nasıl düşürebilirim? Bu firma bunu yaptı bundan makine almayın!" tarzında cümleler kurmak yerine icraat yapın. Boş durmayın.

Ve hosting firmaları sadece işin parasına bakıyorlar. İnisiyatif sıfır. Az önce belirttiğim gibi 1.8 sunucusuna i7 kat ve kat yeterken i9 stoklarını kapatıyorlar ve son sürüm kullanıcıları için gerekli stok kalmıyor. Neden? Tekrardan belirtiyorum. 1.8'de optimizeyi sağlayamayıp bu açığını i9 ile kapatıyorlar. Hosting firmaları buna bir çeki düzen vermesi gerekir. Ha ben demiyorum ki boş kalsın stoklar tabii ki alın ama gerçekten ihtiyaç sahiplerine bu işlemcileri vermesi gerekir, optimizeyi sağlayamadıysa bu onun suçudur diğer ihtiyaç sahiplerinin haklarına giriyorlar. Madem sunucu açmayı bilmiyorsun açma daha iyi, keyfi ve para için açtığın sunucuda oyuncularını 2 gün oynatıp daha sonrasında emeklerini mahvederek insanların hakkına girme, Sadece oyuncularının değil makine ihtiyaç sahiplerinin de hakkına giriyorsun. Ama maalesef ki sadece para para ve para. Hem hosting hem sunucu kurucusu bakımından.

Oysaki herkes birbirinin iyiliği için uğraşsa, herkes bir birine sallayıp tutmak yerine iş birliği yapsa, para için değilde gerçekten yapmak istediği için oyuncularına kaliteli sunucusu sunabilmek için uğraşsa bu yazılarımın hiç bir anlamı olmaz. İşte o zaman Türkiye sunucuları adam gibi bir yer olur. Ama nafile.

İş bunla da kalmıyor. Forum sahipleride aynı işle meşguller. Kolay yoldan para kazanmak. İşlerine gelmeyen yerleri dinlemeyip, para dedim mi uçan yönetim ekibinden bahsediyorum ya. Birde kendilerine laf atınca uçan yetkililer. Çünkü foyalarının ortaya çıkmasını istemiyorlar. Maazallah herkes sonra düşman kesilir forum başına. Kendilerini çıkmaz sokağa sokunca kaçıp gidiyorlar. Nasıl kaçıyorlarsa artık!? Saygıdan bahsediyorlar. Adaletten bahsediyorlar. Ama hiç biri kendilerinde yokken bunları insanlara zorla öğretmeye daha doğrusu DİZ ÇÖKTÜRMEYE çalışıyorlar. Baş kaldırınca ise bir yerden delip bulup oradan kaçıyorlar. Çünkü kendilerini bir şey sanıyorlar. Ama yok dediğim gibi ne kadar konuşsam boş. O insanın karakterinde olacak...

Konuya büyük ihtimal cevap vermicem çünkü içimde olan her şeyi anlattım ve her sorununuza karşı cevabının olduğunu düşünüyorum. Zaten bu kadar açıklamaya yüzsüzce zıtlık yönünde soru soracaksanız o sizin sorununuz. Bu forumda durmayı da düşünmüyorum. Hepiniz sağlıcakla kalın.

Umarım bir çok kişi bilgilendirici ve en önemlisi anlatıcı bir yazı olmuştur. İçime attığım bu sıkıntıları baştan aşağa kadar okuyan herkese çok teşekkürler ediyorum. Umarım bazı kişilerin gözünü açmayı başarabilmişimdir.

Ekli dosyalar

• upload_2020-1-3_5-19-27.png
    upload_2020-1-3_5-19-27.png
    103,2 KB · Görüntüleme: 321
Son düzenleme:
Şu foruma sahip kişilerin bile harita çaldığını görmek beni üzüyor doğrusu. Kitlede diyoruz fakat sunucu sahiplerinde de iş yok. OpFaction açıyorlar yahu OpFaction nedir ya? Daha dün bir tane op sunucusuna girdim /adakit komutu yazdım yazmaz olaydım, hatta bir Youtuber için (eskiden sevdiğim birisiydi) adakit daha hazırlamışlar. Güle güle öldüm açıkçası. Bu sabah beni engelledi Batuhan Yenidoğan, yalan söyledi bana kendisi "Haritamız çalıntı değil satın aldım" diye. :D Gülünç bir durum, sıkıntı sunucu sahiplerinde. Üşenmeden de yazmışsın.
haritayı satın aldık harita şahsım tarafından satın alındı kanıtlayabilirim lütfen iftira atmayın kanıtları sunun :) harita nosfer craft adlı bir
sunucuda kullanıyordu zamanında kadir adlı arkadaşımın sunucusu kendisi samimi arkadaşımdır kendisine de anlattım harita ikimizin :) lütfen yalanlarınız kendinize saklayın ve evet ada kit dolu dolu çünkü sunucu OPSKY ne bekliyorsunuz taş falan filan mı verelim derdiniz varsa discord adresim ! WinstonTR#1578

**BURADA BÖYLE YAN HESAPLA SALAMAYIN 2 YÜZLÜ OLMAYIN**

Son düzenleme:
Bir sunucu sahibi olarak yaptığınız açıklamaları gereksiz bulup 1.8,op skyblock, Küçük Oyunlar(Jackpot Rulet ) vs gibi şeyler artık gözünüzde değersiz ibaresine bürünmüşler.
Değişime Ve Topluma Ayak Uydurmak Gerekir. Sözleri bugünde geçerli olmaya devam edecek dünya var olduğu süre boyuncada.
Belki Ülkeye Op skyblock Ultraop skyblock gibi oyunlar gelmemeliydi ancak, şuanki minecraft oynayan neslimiz hazıra düşkün olduğundan dolayı sunucu sahipleri böyle bir oyun çıkarma gereksinimi duyuyor.
Şimdi neden Sonoyuncu çıkarmıyor gibi yorumlar dolacak neden mi ?
çünkü SonOyuncu zamanın en iyi emek skyblocklarından birini açtı ve kısa zamanda yüksek bir ilgi topladı.
emek skyblockun yanında op skyblock getirmeyi illaki düşünmüşlerdir. getirmemelerinin sebebini ben söyleyeyim.
çünkü açaçakları op skyblock emek skyblocku yiyip bitirirdi. Belki daha fazla para kazanırdı ancak 1 oyun açıp öbür oyunu düşücekti SO da bunu yapmak istemedi. Gelelim Hosting firmalarına
Kendim 32 gb Keyubu dedicated kullanıyorum.
Mesela @Keyubu bu işte çok iyi ilerliyor. 2 tane i9 makine aldı ve müşterilerine sağlam düşük pingli makine sağlıyor. Diğer hostlar ne işe yarıyor? Sizin bu hosttan farkınız ne? Yoksa sermayenizi yurt dışına mı harcadınız? Yazık...
Söylemiş olduğunuz bu işte çok iyi ilerliyor cümlesi ve parasını i9 makinelere vermesi doğru bir cümle.
Diğer hostlar ne işe yarıyor kelimesini hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Çevremde çok fazla keyubu dışı hosting firması kullanan tanıyorum bu kişiler zevkine makine almıyor. ya makineleri sağlamdır yada söylendiği kadar iyi hizmet sağlanıyordur.
Buradan sonra söyleceklerimde keyubu eleştireceğim kusura bakmasın kimse
Neden Keyubuyu Seçtik ? = Senelerdir bu işin uzaktan takipçisiyiz. Bizde Keyubu diğer host firmalarına göre daha ucuz diye tercih etmeye karar verdik. Ozaman Sunucu anlamında i9 dahi yoktu kafa kafaya ip çeken iki firma birbirinden farksızdı ikiside aynı makineleri veriyordu tek fark fiyattı. O yüzden zamanında çoğu insan keyubuyu tercih etti.
Şahsıma ve Sunucuma o 1 senelik keyubu kullanımımda hiç sorun yaşatmadılar.
Ancak bu son 4 aydır Keyubu firmasında çok fazla değişim söz konusu bu değişimi isteyen kazandığı para Keyubuyu değiştirdi cümlesine bağlasın isteyen Keyubu artık hiçbir şeye yetişemiyor cümlesine bağlasın.
1 sene hiçbir sıkıntı yaşamadığım firma ile son 4 aydır sürekli zıt düşüyorduk.
xeon makine sürekli kapanıyordu. makineyi aldığım ilk gün keyubunun verdiği hosting ve websitesi gün içerisinde 15 16 defa çöküntüye uğruyordu. Bizde bunun yüzünden Ryzen makinelere geçme kararı aldık. Maalesefki işleri istediği gibi gitmediğini tahmin ediyorum Ryzen kullanan Yani "ENTERPRİSE" dedikleri müşterilerin bizde dahil olmak üzere makineleri gitti ve yaklaşık 1 hafta gelmedi. Bu 1 haftada oyuncu kaybediyorum para kazanamıyorum gibi cümleler nerdeyse farklı discord gruplarında bile konu oldu. İ9 Makinelerle durumu toparladılar gibi. Şuan Keyubunun tek sıkıntısı "Hosting". İlk çöktüğünde istediğim destek sonucunda Tüm kullanıcı verilerimi yedek almak ister misiniz demeden 3000 kişiyi sildiler. Yaptıkları tek bir hata benim o 3000 kişiyi 1 haftada tek tek kaydetmeme mal oldu. Yeni müşteriler geldikçe keyubu o eski kitle dedikleri kemik kitleyle yavaş yavaş ilgilenmemeye başladı ve Yöneticiler de bunun farkında. Şuan getirdikleri i9 makineye gb başı 20 tl verilir mi verilir. Çünkü eski Ryzen veriminden eser yok. 5gb bir i9 makineye 100 tl az değil
Konumumuza geri döner isek bir host firmasını eleştirmek gerekirse her şeyiyle eleştirmek gerekir iyi yönde kötü yönde.
Ancak bu eleştiri yapılırken sadece Türkiyeye i9 getirmesi göz önünde bulundurulmuş. Host firması değerlendirilecekse bunu bir Keyubu çalışanı değil bir müşterisinden okumanız gerekmekte. Şuan bizimle ilgilenen Ve lütfen biri bir soru sorduğunda ona "Google Gibi Bir Velinimet Var " demek yerine sorunumuza çözüm getirebilirsiniz.
Konu çok dağıldı ancak bunları anlatmam gerekirdi. Ve şuan op skyblock ve ultraop skyblock eski kitleye yani şuan 17-20 yaş aralığındaki kitle için pek mantıklı gelmesede küçük oyuncularımız hızlı kasılmayı ve hazırı seviyorlar.
Bi bakmışsınız 1 sene sonra hiç bilmediğimiz bir oyun çıkacak piyasaya ve bu oyun op skyblocku bitirecek o yüzden Her anlamda yeniliklere ve değişikliklere açık olmak gerekir.
Keyubu kullanan aynı zamanda eski bir oyuncu ve sunucu sahibi olarak Olayların böyle işlediğine inanıyorum . Çok Fazla Eleştiri alacağımıda biliyorum. İsteyen ile istediği gibi uzun uzun konuşurum
DİSCORD : Apeirons#1682
Ayrıca Şuan Bizimle Özel Olarak "Yusuf Kemal" İlgilenmekte ve Son 1 Haftadır İlgisinden Dolayı Memnunum

Dostum Eline koluna saglik, içimden uzun uzun geçen şeyleri dökmüşsün.

Ben bu geçen pazar bir sunucu açtım ve klanımdaki oyuncuların dedigi şeyler;

Abi git opskyblock aç ilk gün 30+ çeker.
Abi millet ne anlasın özel sistemlerden gibi şeyler.

Sırf şu yazdıkların gibi biri olmamak için dışa bagli olmadan java eclipse ile kendi eklentilerimi yaptım..

Umarım hak eden kurucular hak ettigi degeri bulur.
vipine P9 P10 set verip p2w yapan sunucular degil.

ille yapacaksaniz benim gibi p2next yapın.

Keyubu da sütten çıkmış ak kaşık değil. Sürüm konusunda aşırı derecede hak veriyorum sana ben de denedim sadece 1.15 açmayı ama gelen kişi sayısı 15'i geçmedi. Bir süre sonra sunucu kendini çeviremez hal alıyor ve dolayısıyla zarar'a girmeye çalışıyorsun sırf sunucuları değil oyuncularıda suçlamak gerekiyor. Zarara gireceğin bir işe girmek ister misin? Bu yüzden en kolay yoldan OPSkyblock açıyorlar.

Şu foruma sahip kişilerin bile harita çaldığını görmek beni üzüyor doğrusu. Kitlede diyoruz fakat sunucu sahiplerinde de iş yok. OpFaction açıyorlar yahu OpFaction nedir ya? Daha dün bir tane op sunucusuna girdim /adakit komutu yazdım yazmaz olaydım, hatta bir Youtuber için (eskiden sevdiğim birisiydi) adakit daha hazırlamışlar. Güle güle öldüm açıkçası. Bu sabah beni engelledi Batuhan Yenidoğan, yalan söyledi bana kendisi "Haritamız çalıntı değil satın aldım" diye. :D Gülünç bir durum, sıkıntı sunucu sahiplerinde. Üşenmeden de yazmışsın.
Keşke fake bir hesaptan yazmasaydın dostum. Şimdi gerçek hesabına olacak olan :)

Bu arada arkadaşın açtığı konu güzel ve yapıcı eleştirilerle dolu hiçbir lafım yok. Saygılı ve hakaretsiz bir platformda herkes ile tartışılır konunuz için teşekkürler. Ancak insanlara dayatma yapılmasını doğru bulmam. İsteyen istediği sunucuyu açar ve playerını oynatır.

Kimse kimsenin ne mod açacağına, ne yapacağına veya yapmak istediğine karışamaz. Burası 1600 Orta Doğu medeniyetiyle yönetilen bir ülke değil. Bir platform da değil. Bu yüzden bazı eleştirileriniz çok bağnaz şahsi fikrimce. Kimse kimseyi zorla bir sunucuda oynatmıyor sonuçta kitle ne severse o oynanır.

İyi akşamlar dilerim, tekrar teşekkürler içinden çok şey çıkarılabilecek bir konu. Benim gibi 2011 yıllarından beri oynayan birini duygulandıran da bir konu aynı zamanda.

OpSkyblock bir illet değil yine bir emek verilen bir tür açıkcası şuan ki 9999 Elmas Block veren sunucuları bende fazla sevmiyorum ama.
Geçmişe bakıcak olursma OpSkyBlock ilk zamanlarında GolemSp ile olmadımı ?
O golem spawner farmını yapmak için ayrı bir emek ordan çıkan güller ile demirleri ayırmak ayrı bir emek.
Demirleri markete satmak ayrı bir emek
Sattığın demirlerden gelen parayla elmas block vs alıp adana dizmen ayrı bir emek.
Bizzat ben kendim opskyblock'u severek oynardım(GolemSpawnerli)
Sabahlara kadar elmas block dizdiğimi bilirim. sabahlara kadar elmas block dizip birden 1m 10m ada yapamıyorduk.
Gecemizi gündüzümüze katıp 1 ayda 100k ada yapamıyorduk.

Bence OpSkyblock terimini genel olarak kullanma. Opskyblock üçe ayırmak gerekirse EmekOpSkyBlock, OpSkyblock, UltraOpSkyBlock olması gerek
Teşekkürler.​

Gerçekten açıklayıcı bir konu olmuş. Zamanında faction sunucusu açtım yaklaşık 1 yıl önce ve gerçekten böyle bir hayal kırıklığı olamazdı. O kadar emek verdiğim pluginleri hazırladığı haritaları birlikte hazırladığımız ekip. Sunucuyu açtık ve ilk gün sadece 20 online geldi ve diğer günler 2-3 onlineda durdu. 1 kişi bile vip almadı. Herşey düzgündü. Eski nostaljileri yaşatmak istemiştim ama demek ki kimsenin umrunda değildi. Amacım para kazanmak bile değildi sadece bu nostalji ne kadar isteniyor diye göz gezdirmek istemiştim. Olan sadece 50 tlme oldu ve üzgün değilim. Hala eğer oyuncular böyle bir sunucu isterse hiç durmadan sunucuyu açarım parası mühim değil. Ancak gerçekten eski tat kalmadı. Bu sunucu işini para için yapanlar eminim ki devir değiştiğinde artık oyuncular kolay yolları istemediğinde batacaklar. İnanıyorum ki nostalji severler artacak.

Buraya ne destansı yorumlar yazılır ama yazmaya zamanım yok. Maalesef, Türkiye'de olan sunucular gelişmiyor ve hep 1.8'e mahkum kalıyor :'(

Maalesef bazen yapacak bir şey olmuyor. Mojang'ın azizliği. Keşke adam gibi optimizasyon yapsınlar şu yeni versiyonlara da TPS düşüşü olmadan yüzlerce oyuncu alabilsek.

Yahu az zeka az mantık şahıs eski keyubu çalışanı...

Kendisi eski keyubu çalışanı olduğu için keyubuyu önermiyor, 1 yıldan fazla yaşadığı tecrübeyi anlatıyor. Hala keyubu çalışanı olduğununu düşünen var ise ona ben soğuk su ısmarlamak istiyorum .

Ben sunucumu 2018 1 aralık ta emek skyblock olarak açtım, ve bana gelen tek öneri Opskyblock ne zaman açılcak sorusuydu. Yaklaşık 12 aydır sunucumu emek skyblock olarak aktif tuttum. Fakat sunucu maksimum günlük 25 onlineye ulaşıyordu. Bu yeterli bir rakam değildi. İşimizi ne kadar düzgün yapsak ne kadar kaliteli yapsak ta ne yazikki op skyblock terimi bizim moralimizi bozuyordu.
Konuda keyubu firmasının vermiş olduğu i9 makinelerine değinmek istiyorum. Üst sürüm evet üst bir işlemci gerektiriyor, o fiyata satmaları kat kat normal, ama farklı bakış açılarından bakarsak size veya bana veya x kişisine pahalı gelecektir. Ki ben mesela gb başı 20 tl vermem, bu benim kendim düşüncemdir.
Fakat ben 1 yılda şunu anladımki türk hosting firmaları hemen hemen hepsi aynı. Birine gidersin seni ters çevirir, diğerine gidersin saçma saçma destek taleplerinde alay alay mesajlar görürsün. Bu dediğimi hem x firması ben y firması hem z firması yapıyor.
Ayrıca ben şuan kullandığım hosting firmasının op skyblock sunucularına destek verdiğini, ayrımcalık yaptığını, düşünüyorum. Buna katılan 6 - 7 arkadaş tanıyorum. Oturup tartışıyoruz hepimiz hemen hemen aynı konuda şikayetçiyiz. Konunun hosting firmaları ile alakası olmadığı için bunu burda bitiriyorum.

Türk insanı Kolay, Bedavacı, Hazıra Konma terimlerini sevdiği için ne yazikki op sunucular kapanmayacak. Ben 12 aydır emek skyblock aktif tuttum yeri geldi okul harçlığım ile kira çıkardım. Sırf 15 oyuncum bana güvenip oynadığı için. Fakat geçen ay artık bazı şeyleri göz önüne almamız gerektiğini düşünerek bende bir op skyblock sunucusu açtım. 12 aydır aktif olan emek skyblock sunucum maksimum 75 online çekti ve günlük 15 ila 25 arası oyuncu çekmesine rağmen kirasını çıkaramıyordu. Elimdeki kalan para ile gelecek ay hetzern den bir makine alıp, bol bol reklam verip üst sürümlerde güzel oyunlar çıkarmak olacak.

@Geyik in açmış olduğu 1.14.4 Tabanlı Hibrit Skyblock [ Emek ] sunucusu geçtiğimiz günlerde yaz'a kadar kapatma gereği aldı. Bunun sebebi ise üst sürüm olması ve oyuncu sayısının yetersiz olması.

Demek istediğim burası türkiye abi üst sürümden anlayan insan yok, ha vardır bi 200 tane çıkar, çıkmaz bilemem. Op skyblock terimi bitene kadar üst sürüm sunucu açmayı mantıksız buluyorum. Ki bence bu gidişle corona bitircek :-)

Aramıza hoş geldin kanka...

Bence bu üst sürüm işlerinin tutması için deli gibi paralar harcanması gerekiyor ki insanlar o sunuculara gelsin. Bizim millet bundan anlıyor ?

Çok Doğru fakat talep arz meselesi kitle ne isterse onu buluyor.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl