- Elmaslar
- 1.558
Discord:
Batuhan Yenidogan#6666
Yahu az zeka az mantık şahıs eski keyubu çalışanı...
Kendisi eski keyubu çalışanı olduğu için keyubuyu önermiyor, 1 yıldan fazla yaşadığı tecrübeyi anlatıyor. Hala keyubu çalışanı olduğununu düşünen var ise ona ben soğuk su ısmarlamak istiyorum .
Ben sunucumu 2018 1 aralık ta emek skyblock olarak açtım, ve bana gelen tek öneri Opskyblock ne zaman açılcak sorusuydu. Yaklaşık 12 aydır sunucumu emek skyblock olarak aktif tuttum. Fakat sunucu maksimum günlük 25 onlineye ulaşıyordu. Bu yeterli bir rakam değildi. İşimizi ne kadar düzgün yapsak ne kadar kaliteli yapsak ta ne yazikki op skyblock terimi bizim moralimizi bozuyordu.
Konuda keyubu firmasının vermiş olduğu i9 makinelerine değinmek istiyorum. Üst sürüm evet üst bir işlemci gerektiriyor, o fiyata satmaları kat kat normal, ama farklı bakış açılarından bakarsak size veya bana veya x kişisine pahalı gelecektir. Ki ben mesela gb başı 20 tl vermem, bu benim kendim düşüncemdir.
Fakat ben 1 yılda şunu anladımki türk hosting firmaları hemen hemen hepsi aynı. Birine gidersin seni ters çevirir, diğerine gidersin saçma saçma destek taleplerinde alay alay mesajlar görürsün. Bu dediğimi hem x firması ben y firması hem z firması yapıyor.
Ayrıca ben şuan kullandığım hosting firmasının op skyblock sunucularına destek verdiğini, ayrımcalık yaptığını, düşünüyorum. Buna katılan 6 - 7 arkadaş tanıyorum. Oturup tartışıyoruz hepimiz hemen hemen aynı konuda şikayetçiyiz. Konunun hosting firmaları ile alakası olmadığı için bunu burda bitiriyorum.
Türk insanı Kolay, Bedavacı, Hazıra Konma terimlerini sevdiği için ne yazikki op sunucular kapanmayacak. Ben 12 aydır emek skyblock aktif tuttum yeri geldi okul harçlığım ile kira çıkardım. Sırf 15 oyuncum bana güvenip oynadığı için. Fakat geçen ay artık bazı şeyleri göz önüne almamız gerektiğini düşünerek bende bir op skyblock sunucusu açtım. 12 aydır aktif olan emek skyblock sunucum maksimum 75 online çekti ve günlük 15 ila 25 arası oyuncu çekmesine rağmen kirasını çıkaramıyordu. Elimdeki kalan para ile gelecek ay hetzern den bir makine alıp, bol bol reklam verip üst sürümlerde güzel oyunlar çıkarmak olacak.
@Geyik in açmış olduğu 1.14.4 Tabanlı Hibrit Skyblock [ Emek ] sunucusu geçtiğimiz günlerde yaz'a kadar kapatma gereği aldı. Bunun sebebi ise üst sürüm olması ve oyuncu sayısının yetersiz olması.
Demek istediğim burası türkiye abi üst sürümden anlayan insan yok, ha vardır bi 200 tane çıkar, çıkmaz bilemem. Op skyblock terimi bitene kadar üst sürüm sunucu açmayı mantıksız buluyorum. Ki bence bu gidişle corona bitircek :-)
Öncelikle selam, konuştuğunuz şey ve üzerinde tartıştığınız şey ''Alan memnun, satan memnun'' muhabbeti. İstediğimiz kadar veya istediğiniz kadar bu konuda tartışalım, tartışın cevap çok basit. İnsanlar bu modu seviyor ki oynuyor. Sevmese bir tane piyasada OP adı altında sunucu kalmaz zaten. Keyubu veya Türk hostinglerine gelecek olursak;
Bu ülkede dolar ve euro kurlarının durumu ortada. En ufak bir stabil bilgisayar toplamak istediğinde bile harcadığın para ortada. Burada gelip de bir Türk hostingini eleştirmek o kadar bağnaz ve taşra zihniyetine bağlı bir şey ki. Adam sana 11 milyara makine toplayacak tamamen Türkiye lokasyonlu, bu ekonomiye ve bu şartlara rağmen sana en iyi sunucuyu sunmak için pingsiz şekilde mücadele edecek, sen de gelip gb ına şu şu para pahalı diyeceksin. Bunu sadece ''Cahil'' bir insan söyleyebilir. Ya da dünyadan bir haber bir insan.
Özet olarak, adam 4 milyara 3 tane Xeon işlemcili sunucu dizip sabaha kadar satış yapabileceği yerde gidip sana i9 gibi kaliteli veya yeni nesil bir işlemci sunuyorsa, (bu hangi hosting olursa olsun) mücadelesi alkışlanır. Çünkü bu ülkenin ekonomisi sen ne kadar bilmesen veya inanmasan da ortalama bir asya ülkesinden bile kötü. Çok üzgünüm.
Kısacası talep olmasa çok şikayet edilen OP sunucular olmaz, talep olmasa bu makineler bu ülkeye bu şartlarda da olsa getirilmez.
Ha Türkiye'deki hostinglerin tek sorunu yalakalık adını verdiğimiz düzenbaz işler yapması orası ayrı.