Minecraft sunucusu açacağım fakat vergi levham yok sıkıntı yaratırmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BurakBey0834

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Merhaba yaşım 18 den küçük olduğu için vergi levham yok fakat minecraft sunucusu açmak istiyorum . Açmamda herhangi bir sakınca varmıdır vergi levhası sıkıntı yaratırmı

Sunucudan ilk kazanç elde ettiğin zaman vergi mükellefi olursun. Sana tavsiyem sunucuyu belirli bir noktaya getirene kadar yani elde tutulur düzenli para kazancı elde ettiğin zaman sunucunu açıldığından beri kazanılan geçmiş kazançları dahil ederek vergi ödemen olacaktır. Elde tutulabilecek ve düzenli bir kazanç elde etmeye başlayınca şirket açarsın ve vergi levhası çıkarırsın. Reşit olmadığın için velin üzerine yapabilirsin reşit olunca kendi üzerine alırsın.

Bu arada yeni açılan sunuculara "vergi levhan olmadığı içi seni şikayet ederim" diyen rakip elemeye çalışan kısmen büyük sunucuların şaklaban sahiplerini dikkate alma. Onların ne olduklarını biliyoruz :D

Sunucudan ilk kazanç elde ettiğin zaman vergi mükellefi olursun. Sana tavsiyem sunucuyu belirli bir noktaya getirene kadar yani elde tutulur düzenli para kazancı elde ettiğin zaman sunucunu açıldığından beri kazanılan geçmiş kazançları dahil ederek vergi ödemen olacaktır. Elde tutulabilecek ve düzenli bir kazanç elde etmeye başlayınca şirket açarsın ve vergi levhası çıkarırsın. Reşit olmadığın için velin üzerine yapabilirsin reşit olunca kendi üzerine alırsın.

Bu arada yeni açılan sunuculara "vergi levhan olmadığı içi seni şikayet ederim" diyen rakip elemeye çalışan kısmen büyük sunucuların şaklaban sahiplerini dikkate alma. Onların ne olduklarını biliyoruz :D
Teşekkür ederim peki sabit kazanç sağlayana kadar herhangi bir sorun yaratmaz dimi ?

Teşekkür ederim peki sabit kazanç sağlayana kadar herhangi bir sorun yaratmaz dimi ?
Merhaba, arkadaşında dediği gibi ilk başta direkt vergi levhası oluşturmana bence gerek yok düzenli gelir elde etmeye başladığınızda bu işlemlere başlamanızı verginizi o zaman ödemenizi tavsiye ederim, sabit kazanç muhabbeti şöyle normalde 1000₺ de kazansan vergisini vermek zorundasın ama hiç bir zaman maliyenin düşük gelirin peşine düştüğünü görmedim geliriniz arttığında şirketinizi açmanızın ilk etapta sizin için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Merhaba yaşım 18 den küçük olduğu için vergi levham yok fakat minecraft sunucusu açmak istiyorum . Açmamda herhangi bir sakınca varmıdır vergi levhası sıkıntı yaratırmı
Tamamen şansa bağlıdır. Eğer biri gerçekten şikâyette bulunursa veya maliyeye takılırsan, evet sorun yaşayabilirsin. Ancak şu anda çoğu satıcı ve sunucu sahibi vergi ödemiyor, bu da bir gerçek.

Vergiden kaçtığın sürece üzerinde her zaman “Acaba fark edilir mi, ne kadar ceza gelir?” gibi bir stres olur. Bu nedenle, vergi işlerini velin üzerinden yürütüp vergini ödemenizi tavsiye ederim.

Türkiye’deki vergi oranları ve maliyetler yüksek geliyorsa, İngiltere veya Amerika’da da şirket kurabilirsin. Bu ülkeler, Türkiye’ye kıyasla daha düşük vergi oranları uygulamaktadır.

Tamamen şansa bağlıdır. Eğer biri gerçekten şikâyette bulunursa veya maliyeye takılırsan, evet sorun yaşayabilirsin. Ancak şu anda çoğu satıcı ve sunucu sahibi vergi ödemiyor, bu da bir gerçek.

Vergiden kaçtığın sürece üzerinde her zaman “Acaba fark edilir mi, ne kadar ceza gelir?” gibi bir stres olur. Bu nedenle, vergi işlerini velin üzerinden yürütüp vergini ödemenizi tavsiye ederim.

Türkiye’deki vergi oranları ve maliyetler yüksek geliyorsa, İngiltere veya Amerika’da da şirket kurabilirsin. Bu ülkeler, Türkiye’ye kıyasla daha düşük vergi oranları uygulamaktadır.
Düzenli gelir elde edilene kadarki süreçte alınan ödemeler vergi levhasi alındıktan sonra vergi ödemesi yapılabilir mi peki ?

Şşşşş yap yap bişeyler olmaz diğer yapanlar gibi bunuda görmemezlikden geliriz yap sen

Şşşşş yap yap bişeyler olmaz diğer yapanlar gibi bunuda görmemezlikden geliriz yap sen
görmemezlikten geliriz derken ben burda bilgi almak için danışıyorum sizin yaptığınııza bakın doğru olanı yapmak için destek arııyorum sizin söyledğiniz şeyler hoş değil.

görmemezlikten geliriz derken ben burda bilgi almak için danışıyorum sizin yaptığınııza bakın doğru olanı yapmak için destek arııyorum sizin söyledğiniz şeyler hoş değil.
? cevaplar yukarda verilmiş cevaplar verildigine göre dalgasına vurabiliriz gibi

Düzenli gelir elde edilene kadarki süreçte alınan ödemeler vergi levhasi alındıktan sonra vergi ödemesi yapılabilir mi peki ?
Düzenli/düzensiz bunun bir önemi yok. 1₺ bile kazansan bunun vergisini vermek zorundasın.

Devlet pek umursamıyor shopier bağlayıp kartına parayı çeken çok kişi var sunucu büyürse baban kendi üstünden yürütür şimdilik takma kafana :D

Şöyle ilk kazandığın parada vergi mükellefi olursun, Lakin yukarıda dediğim gibi düzenli kazanç elde edince ödemeye başlamanı öneriyorum.

Peki birisi beni vergi levham yok diye şikayet ederse en fazla ne olabilir? Süreç nasıl ilerler?

1.
Vergi Dairesi veya Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) inceleme başlatır ve PayPal, Papara, PayTR, iyzico, banka hesapların incelenir ve gelir tespiti yapılır.(Kazancın miktarına bakılmaksızın bu tespit yapılır)

2. Gelir tespiti yapıldıktan sonra KDV ve Gecikme Faizi gibi şeyler vergi borcuna eklenir, Adına vergi borcu oluşturulur.

3. Bu durumda artık Şirket ve Vergi Levhası çıkarman ve vergileri ödemen gerekir. Bu işlemlerin sonunda vergi borcunu ödemediğin her ay vergi borcuna gecikme faizi ödemeye başlarsın. Vergi gecikme faizini şöyle örneklendirebiliriz;
15.000 TL kazanç elde ettin ve beyan etmedin → yaklaşık 20-25 bin TL’ye kadar ceza + vergi çıkabilir (gecikme süresine göre).

4. Bu noktada en yakın vergi dairesine başvurman ve ödemeleri yapman gerekiyor.

Not: Vergi kaçakçılığı suçu (VUK madde 359) ciddi boyutlarda ve kasten yapılırsa, hapis cezası olabilir. Ancak hobi amaçlı, küçük ve düzensiz gelirlerde genelde hapis değil, idari para cezası uygulanır.

Burada sana düzenli kazan elde edince ödemeye başla dedemim sebebi sunucunun ilk zamanlarında gidip az miktarda kazançlar için hemen ödemektense kazancının elde tutulabilir noktaya geldikten sonra ödemen olacaktır. Tabi ki de rakip elemeye çalışan şaklaban sunucu sahipleri başına üşüşecektir bunlar ile muhatap olmamaya çalış direkt sunucun ve kazancın ile ilgilen, Şikayet edebilirler etsinler yapabilecekleri en fazla şey senin 8 ay sonra açacağın vergi levhasını daha erken açtırmak olacaktır. Sonuç olarak her türlü vergi levhası çıkartıp geçmişe dönük vergi borcunu gecikme faizi ile birlikte ödeyeceksin. Vergilerini ne kadar erken ödersen o daha az para ödemiş olacaksın bu yüzden mümkün olan en erken zamanda vergi levhası çıkarmaya çalış.

Uzun lafın kısası her türlü vergi levhası çıkarman gerekiyor, en mantıklısı sunucun düzenli kazanç elde edince vergi levhası çıkarman olacaktır. Olası bir şikayet durumunda da telaşe olma en yakın vergi dairesine başvur en rahat şekilde vergi levhasını çıkart yoluna bak.

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Kazanç elde ettiğinizde elde ettiğiniz kazancın vergisini ödemeniz gerekir. Vergi levhanız olması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl