Merhabalar!

HarunPurtass

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
12
Minecraft
LadyRekt
Facebook
harunpurtass

Discord:

Vaveyla#7252

Öncelikle hepinize merhaba, ben Harun. Minecraft'a 2015 yılında başladım. Bu forum'a da, 2019'da katıldım. 13 yaşındayım, ileride "Yazılım Mühendisliği" mesleğine sahip olmak istiyorum. "Yazılım" ve "Uzay" genel ilgi alanlarım. Bana bilgisayarı 4 yaşımdayken almışlar. O zamanlar flash oyunları öğrenmeye çalışıyorum, tabii. Aşağıdaki komşumuza giderdim, çünkü ne oynadığını veya oyunları nasıl oynadığını merak ediyordum. Bir gün, bilgisayarında pixel pixel bir oyun oynarken gördüm. "Fatih abi, bu ne?" diye sormuştum ona. Bana, şu cevabı vermişti. "Minecraft, bu. Boş ver, kafa yorma. Sen anlamazsın." Bende ona sinirlenip, eve gittim. Arama motoruna, "Maynkıraft indir, mayınkıraft nasıl iner?" gibi aramalar yaparak oyunu indirmeyi başarmıştım. Koşarak Fatih abinin yanına gittim, ve ona oyunu indirdiğimi söyledim. Şaşırdı, alkışladı. "Aferin sana" dedi. Dalga geçtiğini düşündüm, kızgın bir şekilde eve koştum. İşte minecraft'a böyle başladım. En sevdiğim minecraft sunucu tipi, "Factions". Şimdiden, tanıştığıma memnun oldum!

Aramıza hoşgeldin hocam. Doğru bir karar almışsın. Çoğu insana göre Minecraft çocuk oyunu gibi görülüyor. Biri bana sorduğu zaman "+Ne oynuyorsun?" "-Minecraft" cevabı verdiğimide "+Bu ne olum çocuk musun sen?" tarzı konuşmalar yaşanıyordu. Aslında oynanabilecek en zor oyunlardan biri çünkü oyun sınırsız, oyunu bitiremezsin. Devasa yapılar, devasa haritalar, devasa dünyalar yapıyorlar. Bunları normal biri asla yapamaz yetenek lazım. Tekrardan hoşgeldin!

Foruma hoşgeldin dostum.

Aramıza hoşgeldin hocam. Doğru bir karar almışsın. Çoğu insana göre Minecraft çocuk oyunu gibi görülüyor. Biri bana sorduğu zaman "+Ne oynuyorsun?" "-Minecraft" cevabı verdiğimide "+Bu ne olum çocuk musun sen?" tarzı konuşmalar yaşanıyordu. Aslında oynanabilecek en zor oyunlardan biri çünkü oyun sınırsız, oyunu bitiremezsin. Devasa yapılar, devasa haritalar, devasa dünyalar yapıyorlar. Bunları normal biri asla yapamaz yetenek lazım. Tekrardan hoşgeldin!
Foruma hoşgeldin dostum.

Hoş buldum.

Foruma hoş geldin. Mesajlarının arasında bir coşku olduğunu gözlemledim. Umarım bu coşku ile forumumuz da kalıcı ve örnek bir üye olursun. Gelecek hakkındaki hayalini sevdim. Şahsen bende aynı hayalin peşindeyim ve ulaşmaya çok az kaldı. Senden isteğim sadece lafta "Yazılımcı olacağım ben!" deme. İnternet üzerinde çeşitli sitelerde dolu dolu dersler var. Hiç olmadı paranı biriktir Udemy üzerinden ders satın alıp bu yaşlardan başla. Hem derslerini ihmal etme hemde bu dersler ile kendini pekiştir. İleride sana çok yardımı olacaktır.​
Uzay hakkındaki merakını (eğer yabancı dilin varsa) yabancı sitelerde çok güzel içerikler var. Bunları okuyarak pekiştirebilirsin. Benim senin yaşlarında pek bir yabancı dilim yoktu. Ama çeviriyi açıp araştırıp anlamlar çıkartmaya çalışıyordum. Ayrıca bu içerikler sayesinde yabancı dillerim gelişti. Şuan okulda gösterilen İspanyolca ve İngilizce dışında Almanca ve Flemenkçe dillerini anlayabilecek kadar biliyorum. Yabancı dil yazılımda çok önemlidir, bunu unutma.​
Uzun bir yol seni bekliyor, umarım başarılı olursun. Ailemize hoş geldin.

Foruma hoş geldin. Mesajlarının arasında bir coşku olduğunu gözlemledim. Umarım bu coşku ile forumumuz da kalıcı ve örnek bir üye olursun. Gelecek hakkındaki hayalini sevdim. Şahsen bende aynı hayalin peşindeyim ve ulaşmaya çok az kaldı. Senden isteğim sadece lafta "Yazılımcı olacağım ben!" deme. İnternet üzerinde çeşitli sitelerde dolu dolu dersler var. Hiç olmadı paranı biriktir Udemy üzerinden ders satın alıp bu yaşlardan başla. Hem derslerini ihmal etme hemde bu dersler ile kendini pekiştir. İleride sana çok yardımı olacaktır.​
Uzay hakkındaki merakını (eğer yabancı dilin varsa) yabancı sitelerde çok güzel içerikler var. Bunları okuyarak pekiştirebilirsin. Benim senin yaşlarında pek bir yabancı dilim yoktu. Ama çeviriyi açıp araştırıp anlamlar çıkartmaya çalışıyordum. Ayrıca bu içerikler sayesinde yabancı dillerim gelişti. Şuan okulda gösterilen İspanyolca ve İngilizce dışında Almanca ve Flemenkçe dillerini anlayabilecek kadar biliyorum. Yabancı dil yazılımda çok önemlidir, bunu unutma.​
Uzun bir yol seni bekliyor, umarım başarılı olursun. Ailemize hoş geldin.

Herhangi bir kredi kartım olmadığından, Udemy'den ücretsiz kurslarla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Yabancı dilim İngilizce; fena değil açıkçası. Öyle sitelerde takılıyorum, bırakmayacağım :'D. Önerilerin için teşekkürler, hoş buldum.

Hoş geldin, sen TurkeyMC kurucusu olan mısın? Eğer öyleysen yaptığın buildler fena, eline sağlık

Forumumuza hoş geldiniz. Seni tanıdığıma sevindim. Bu güzel bilgilerini forum içinde gayet güzel kullanabilirsin.

Merhabalar foruma hoşgeldin eğlenceli vakit geçirmen dileğiyle herşey gönlünce olsun..​

Bu Minecraft ile dalga geçilmesinde hiç hoşlanmam. Çünkü aslında bir çok oyundan daha iyi. Yani oyun Ender Dragon öldürerek bitmiyor. Kendinle yarışıyorsun, daha büyük farm, daha güzel ev derken oyun bitmek bilmiyor. Hayal dünyası sınırsız.

Edit: Aramıza hoşgeldin, yaşlarımız aynı :)

Bu Minecraft ile dalga geçilmesinde hiç hoşlanmam. Çünkü aslında bir çok oyundan daha iyi. Yani oyun Ender Dragon öldürerek bitmiyor. Kendinle yarışıyorsun, daha büyük farm, daha güzel ev derken oyun bitmek bilmiyor. Hayal dünyası sınırsız.

Edit: Aramıza hoşgeldin, yaşlarımız aynı :)
Birde şöyle sen git minecraftta domuz kes tarzı birşeyler söylüyorlar ya çok pis gıcık oluyorum o tip insanlara bir gram bilgisi olmadan minecraftta sallıyorlar :D

Bu arada yazılım mühendisi olacağım diye başlayan hayaller ileride hangi mesleği seçersem işsiz kalmama dönüşüyor haberiniz olsun. Ben bile hatrı sayılır bir dereceyle mühendisliği tercih etmedim. Ha hobi olarak yazılım ile uğraşıyorum ve çoğu mühendis arkadaşımdan çok şey biliyorum orası ayrı bir mevzu. :D

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl