MC-TR’den Reklam Almak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben istatistiklerimden memnun değilim
Satıcı konusunda da pek etkisini göremedim. Trafik kaynağımın %5'ini falan oluşturuyor. 4k görüntülenme var bir satış konumda fakat görüntülenmeden bana trafik olmamış. Keşke satıcılara yöneldikleri biraz daha işe yarasaymış.

Zamanında LeaderOS'da bu sebeple mc-tr'den ayrıldı.

Merhaba, forum üzerinde son zamanlarda çok fazla MC-TR'yi kötülemeye yönelik konu açılmaya başladığı için bu konudan başlayarak gerekli cevapları vermek istedim. Öncelikle foruma 1 gram yararı dokunmayan, hatta insanları gruplaştıran kişilerden bu tarz yakınmalar duyunca çok fazla dikkate almak istemiyorum. Hem forumun kötülüğünü düşünen hem onun için fikir sunan insanların samimiyetini göz önünde bulundurarak okursanız bu cümlemi çok tatlı olur.

Konu üzerinde "Yönetime ilettik ilgilenmediler, çözeceğiz dediler çözemediler" tarzı birçok cümlenin yer aldığını gördüm. 23 Nisan zamanı ekipten belli nedenler yüzünden ayrıldım ve yeni bir yetkili ekibi toplanmış ve kendilerince bir şeyler yapmışlar. Ekibe tekrardan döndüğüm zaman bazı arkadaşlar yokluğumda yerimi dolduran ekibin tüm suçunu bana yıktılar ve o yıkımın sonucu şu an forumda bu tarz konular açılıyor. Bu yaşanan tüm sıkıntılar yakında düzelecektir, yeni ekip arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza başladık.

Bu konuyu açan ve reklamların verimsizliği hakkında yorum yapan ve benden cevap bekleyen @GO Network, öncelikle artık yavaş yavaş forum ahlaklı bitiyor, insanlar eskiden birbirini samimi gördüğü için konulara yorum yapardı, kaynaşmak veya çeşitli şeyler için şu an öyle bir durum olmadığı için konularınıza yorum yapılmaması çok olası, bunun reklam alanlarının verimsizliği ile bir ilgisi yok. Reklam alanlarının verimsiz olduğundan bahsediyorsun fakat atılan herhangi bir bildirime en az 200 tık geliyor. Bunların verileri zaman zaman tutuluyor, üst bannerın alanına gelen tık ise bunun 2, 3 katı daha da fazla. Üyeler veya ziyaretçiler gördükleri her konuya yazmadığı için umarım reklamları suçlamıyorsunuzdur.

Ayrıca @GO Network sanırım sen tanıdığım Ender'sin, eskiden destek ekibinde bulunmuştun. İnsanların ne kadar destek istediğinin umarım farkındasındır. Forum desteğe bile günde 3 destek konusu açılıyor ve insanlar oradan destek istiyor. Forum desteğe açılan destek konularının içeriği eklenti, skript veya sunucu saldırıları ile ilgili, ufak bir dipnot ile belirteyim. Yani burada algı yaratmaya gerek yok, büyük ihtimal sen birileriyle sürtüştün ve bu konuyu o yüzden açıyorsun, tabi bu bir ihtimal.

Şimdi diğer yorumlara kabaca cevap vereyim. @GolDunEll 'in şu yorumuna, forumdaki reklam sistemi tamamen değişecek ve artık sadece bir veya iki sunucunun reklamlarını görmeyeceksiniz. Bununla ilgili birkaç çalışma yapacağız.

@Geyik 'in yorumuna, sana katılıyorum. Satıcılar/takımlar için ne gibi güncellemeler yapıldı inanın benim bile haberim yok. Herkes konuda satıcılara daha çok önem verildiğinden bahsetmiş fakat satıcılara karşı ne gibi şeyler yapıldığını söylememiş. Yapılan şeyler dolandırıcılıkları önlemek için yapılmış şeylerdi, eğer bunları satıcılar ile bağdaştırıyorlarsa arkadaşlar biraz yanlış bir eleştiri yapıyor gibiler.

Lafı çok fazla uzattım kusura bakmayın, bazen saçmalamış olabilirim fakat genel olarak insanların bahsettiği sıkıntılar yavaş yavaş geçecek. Herkese iyi akşamlar, iyi günler. :)

Merhaba, forum üzerinde son zamanlarda çok fazla MC-TR'yi kötülemeye yönelik konu açılmaya başladığı için bu konudan başlayarak gerekli cevapları vermek istedim. Öncelikle foruma 1 gram yararı dokunmayan, hatta insanları gruplaştıran kişilerden bu tarz yakınmalar duyunca çok fazla dikkate almak istemiyorum. Hem forumun kötülüğünü düşünen hem onun için fikir sunan insanların samimiyetini göz önünde bulundurarak okursanız bu cümlemi çok tatlı olur.

Konu üzerinde "Yönetime ilettik ilgilenmediler, çözeceğiz dediler çözemediler" tarzı birçok cümlenin yer aldığını gördüm. 23 Nisan zamanı ekipten belli nedenler yüzünden ayrıldım ve yeni bir yetkili ekibi toplanmış ve kendilerince bir şeyler yapmışlar. Ekibe tekrardan döndüğüm zaman bazı arkadaşlar yokluğumda yerimi dolduran ekibin tüm suçunu bana yıktılar ve o yıkımın sonucu şu an forumda bu tarz konular açılıyor. Bu yaşanan tüm sıkıntılar yakında düzelecektir, yeni ekip arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza başladık.

Bu konuyu açan ve reklamların verimsizliği hakkında yorum yapan ve benden cevap bekleyen @GO Network, öncelikle artık yavaş yavaş forum ahlaklı bitiyor, insanlar eskiden birbirini samimi gördüğü için konulara yorum yapardı, kaynaşmak veya çeşitli şeyler için şu an öyle bir durum olmadığı için konularınıza yorum yapılmaması çok olası, bunun reklam alanlarının verimsizliği ile bir ilgisi yok. Reklam alanlarının verimsiz olduğundan bahsediyorsun fakat atılan herhangi bir bildirime en az 200 tık geliyor. Bunların verileri zaman zaman tutuluyor, üst bannerın alanına gelen tık ise bunun 2, 3 katı daha da fazla. Üyeler veya ziyaretçiler gördükleri her konuya yazmadığı için umarım reklamları suçlamıyorsunuzdur.

Ayrıca @GO Network sanırım sen tanıdığım Ender'sin, eskiden destek ekibinde bulunmuştun. İnsanların ne kadar destek istediğinin umarım farkındasındır. Forum desteğe bile günde 3 destek konusu açılıyor ve insanlar oradan destek istiyor. Forum desteğe açılan destek konularının içeriği eklenti, skript veya sunucu saldırıları ile ilgili, ufak bir dipnot ile belirteyim. Yani burada algı yaratmaya gerek yok, büyük ihtimal sen birileriyle sürtüştün ve bu konuyu o yüzden açıyorsun, tabi bu bir ihtimal.

Şimdi diğer yorumlara kabaca cevap vereyim. @GolDunEll 'in şu yorumuna, forumdaki reklam sistemi tamamen değişecek ve artık sadece bir veya iki sunucunun reklamlarını görmeyeceksiniz. Bununla ilgili birkaç çalışma yapacağız.

@Geyik 'in yorumuna, sana katılıyorum. Satıcılar/takımlar için ne gibi güncellemeler yapıldı inanın benim bile haberim yok. Herkes konuda satıcılara daha çok önem verildiğinden bahsetmiş fakat satıcılara karşı ne gibi şeyler yapıldığını söylememiş. Yapılan şeyler dolandırıcılıkları önlemek için yapılmış şeylerdi, eğer bunları satıcılar ile bağdaştırıyorlarsa arkadaşlar biraz yanlış bir eleştiri yapıyor gibiler.

Lafı çok fazla uzattım kusura bakmayın, bazen saçmalamış olabilirim fakat genel olarak insanların bahsettiği sıkıntılar yavaş yavaş geçecek. Herkese iyi akşamlar, iyi günler. :)
Ben o ender değilim ☺️ Enderler karıştırılmasın

Hostinglere üye çekmek için forum reklamı sundular sonunda gelinen nokta bu. O kadar fazla sunucu reklamı var ki yeni açılan sunucuların reklamları arada kaynıyor. Eskiden konu ön eki almak bile değerli bir şeydi şimdi her bölümde en az 30 tane var. Her sunucu alana reklam vermek yerine 8-10gb üstüne verseler sorun çözülücek. Bence üye yok değil üye var sadece çok fazla reklam var hangisine tıklayacağını şaşırıyor insan.

Anasayfada 1 kocaman 8 büyük 6 küçük reklam var. Kocaman olan hariç diğer reklamlar asla dikkatimi çekmiyor gözüm bile çarpmıyor.

Çözüm:

1-) Yeni reklam alanlara ek bölge açmak yerine max 4 sunucu reklamı olsun ve sıra sistemi dönsün. Böylelikle hem aynı sunucuların reklamları sürekli gözükmez ve insanlarda "Bakalım yeni sunucu açılmış mı?" algısı oluşur ve foruma girer (ne alaka sürekli yeni sunucu açılıyor zaten demeyin 2. seçeneği okuyun) ama bu şekilde oyuncu foruma girse nolucak aynı sunucu reklamı sürekli orda.

2-) Yeni açılan sunuculara sunulan 1 aylık konu ön eki de 1 haftaya düşürülebilir. Böylelikle sunucu bölümlerine girdiğimizde 30 tane karmakarışık sunucu yerine bir kaç tanesi gözümüze batar onlara dikkat veririz.

3-) Premium üyelik de her üyeye verilmemeli bence ona da bi çözüm bulunmalı.

Muhtemelen bunlardan sonra forum gelirleri bayağı düşecek ama ortak bir yol bulunabilir forum su alan bir gemiye döndü. 1. Söylediğim forum aktifliğini tavana çıkarır tabii dikkate alınırsa. (:

Eğer reklam sistemi değişecek ise aşağıda belirttiğim tarzlarda olursa forumun daha az karmaşa içerikli olabileceğini düşünmekteyim.

1-) Her kullanıcı için günde sadece 1 sefer gösterilen ve ayrı sayfada açılmak yerine mevcut sayfada giriş ekranı gibi görünen bir pop-up reklamı.
2-) @Onur1337'nin önerisinden yola çıktığım 8 küçük ve 1 büyük yerine bir büyük ve 2 küçük olacak şekilde 6 saniyede bir sürekli olarak değişen ve her sayfayı yenilediğimizde rastgele birinden başlayan banner alanı.
3-) Hiçbir reklam görüntülemek istemeyenler için uygun fiyata satılan özel bir rolç (Yıllık veya sınırsız olarak satışı daha iyi olacaktır.)
4-) Reklam bildirimlerini her kullanıcı yerine forumda aktif olan kullanıcılara gönderilmesi veya gönderilen reklam bildirimlerinin bir süre sonra otomatikmen kaldırılması. (Forumda uzun süredir hesabı bulunan fakat aktif olmayan kullanıcılar foruma girdiklerinde 100+ reklam bildirimi görünce ne yazık ki forum hakkında pek iyi düşünmüyorlar)

Belki diğer dostlarımız da birkaç fikir önerisinde bulunurlar ve forumumuzu bulunduğu yerlerden daha iyi konuma getirebiliriz :) Umarım @Garp, @GrimTheDev gibi MC-TR yetkilileri fikirlerimize önem ve destek verir.

Keyubu ile bağlantı kesilmeli, reklamlar sadece para ile satılmalı. Para ile konu sabiti alanların, bildirim attıranların bir değeri kalmadı. Ne de olsa keyubu günde 5 konu sabitliyor.
Foruma yeni kaydolmuş olup, ilk mesajınızın bir firmayı kötülemesi garibime gitse de bu fikrinizi ben de düşündüm fakat forumun kazancı düşünülmeseydi sunucu sağlayıcısı olan bir firma ile böyle bir işbirliğine gidilmeyeceğini de düşünmekteyim.

Foruma yeni kaydolmuş olup, ilk mesajınızın bir firmayı kötülemesi garibime gitse de bu fikrinizi ben de düşündüm fakat forumun kazancı düşünülmeseydi sunucu sağlayıcısı olan bir firma ile böyle bir işbirliğine gidilmeyeceğini de düşünmekteyim.
Yok banlıyım o yüzden :(

İkincil bir hesap açmanızın, özellikle de yasaklı olmanız sebebiyle 10. kurala aykırı olduğunun farkındasınızdır umarım.
Tekrar ban yiyeceğim de zararım ne olacak :D Anlamadım zaten banlıyım ne kuralından bahsediyosun

Burası tam olarak “Market-Place” forumuna döndü, reklamı aldım geçenlerde fakat faydasını göremediğim için bu konuyu açtım. @Garp veya yönetim ekibi bu konu hakkında bir şeyler yapmalı bence.

Minecraft-Türkiye Destek Platformu yerine Minecraft-Türkiye Satış Platformu olsa daha mantıklı.
Screenshot_5.png

Screenshot_6.png

Reklamları izlemek için kullanıyorum ben bu forumu çünkü ana sayfamın tamamında sadece reklam var.

MC-TR kitlesini kaybetmedi, yeni bir kitle oluşturdu.
Hmmm yeni kitle şey mi dostum banlanan hesapların yan hesap açıp gelmesi mi?

mc-tr reklamının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse gelip bunuda iç açıcı bir şekilde anlatmasın bana.

adblock olmadan mc-trye giren mi var lo

adblock olmadan mc-trye giren mi var lo
Var maalesef, mesela ben bir mobil kullanıcı olarak adblock kullanamıyorum. Zamanında bir yetkili (kim hatırlamıyorum) bana mobil için özel daha az kasacak bir tema olacağını söylemişti, o da diğer sözler gibi uçup gitti herhalde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl