MC-TR Yönetim ekibi ile düşüncülerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekibi tanıyorum. Garp'a sürekli ne kadar başarılı olduğunu zaten dile getiriyorum. Konuda bahsettiğim eski yetkili arkadaşlarında ne kadar başarılı olduğunu dile getirdim zaten. "Bir kaçı" diye ayrıcalık gösterdim o bir kaçı arasında olmadığına kimin nasıl emin olabiliyorsun reis
zamanımda yetkilim olduğun için olabilir mortiscraft tanıdık geldimi düşünce tarzını az çok bılıyorum fakat haksız yorum yapıyorsun bence

zamanımda yetkilim olduğun için olabilir mortiscraft tanıdık geldimi düşünce tarzını az çok bılıyorum fakat haksız yorum yapıyorsun bence
hayır tanıdık gelmedi ben bu zamana kadar bir yerde yetkili olmadım

MC-TR.COM yöneticisi olarak konuya cevap vermek görevimdir diyerek sizi selamlıyor ve düşüncelerinizi sunduğunuz cümlelerinizi tek tek ele alarak cevaplamak istiyorum.
Bundan tam 2 yıl önce bakın tam 2 yıl önce forum çok daha farklıydı, kimse kimsenin arkasından şu şöyle bu böyle diye konuşmuyordu. Fitne fesat işler çevrilmiyordu. (konuşanlar elbet vardı tabi ki ama onlarda insan olmadıkları için) şu an bambaşka bir hal aldı ve ilerliyor.
Bundan tam 2 yıl önce bende bu forumda idim. Bundan tam 2 yıl önce bu forumda yine bu tarz olaylar oluyordu. İnsanlar birbirlerinin arkasından iş çeviriyorlardı, birbirinin arkasından konuşuyorlardı. Sen o insanların arasında olmadığın için bunu görmemen gayet normal. Yöneticiler ve belli yetkililer o zamanlar kendilerini dokunulmaz sanıyorlardı. Birisini yasakladığı zaman yönetici veya yetkili kimse bir şey diyemiyordu, insanlar çekiniyordu.

Yine o zamanlar iletişim ve ulaşılabilirlik bu kadar kolay değildi. Bilgiye bu kadar kolay erişilemiyordu. Durum böyle olunca dolandırılan veya farklı sorunları olan kişiler forumda konu açmak veya insanlara o kişiyi ifşalamak yerine farklı çözümler arıyordu.

Yine o zamanlar imkanlar bu kadar geniş olmadığı için, satıcılar ve sunucular azdı ve olgun insanlardı. Satıcılar, satıcıdan çok bir abi gibi yaklaşıyor, müşterinin memnuniyeti için uğraşıyordu. Sunucu sahipleri, sunucudan çok o kaliteli vakitleri önemsiyor, oyuncuların keyfine bakıyordu. Şu an artan satıcı sayısı ve artan sunucu sayısıyla doğru orantılı olarak rekabette arttı ve rekabetin artması pis işlerin doğmasına olanak sağladı.

Eskiden hiç sorun yoktu diyenler için şu sözü bırakacağım ve diğer cümleye geçeceğim:
"Barışı hiç görmemiş çocukların ve savaşı hiç görmemiş çocukların farklı değerleri vardır."

"Kurallara yönetim de dahil kimse uymuyor." Uyulmayan kuralları zaten herkes biliyor oraları geçin şimdi. Forum'dan ayrılan ve tekrar tekrar ertesi gün gelen bir çok yetkili oluyor. Benim bakış açımla tamı tamına boomerang gibi.. atıp atıp tekrar gelip gidiyorlar. Forumda ki kurallar ya sıkılaştırılacak yani sıkı bir kontroller olacak. Böylelikle yetkili kadrosu bile tam anlamıyla her şeyden memnun kalacak.
Uyulmayan kurallardan kastın tam olarak nedir? Düşündüğüm şey ise hak vereceğim eğer o değilse ona göre tekrardan yorum yapacağım. Forumdan ayrılan kişiler ertesi gün tekrar gelebilir, bu doğal bir şey. Kişinin ayrılma nedenini bilmediğin için bu konuda yorum yapman pek doğru değil. Boomerang konusuna gelecek olursam, birçok kişi bu foruma emek verdi. İnsanlar bu kadar emek vermişken tabi ki bırakmak istemezler. Bir süre ayrılırlar ve daha sonra sorunları çözülünce geri gelebilirler. Bu gayet doğal bir şey.

Forumdaki kurallara gelecek olursak, forum kuralları eski yönetimin koyduğu kurallar. Bu kurallar hiçbir şekilde değiştirilmedi sadece birkaç ekleme yapıldı. Yetkili ekibinin memnun olup olmadığını bilmeniz ise işin çok farklı bir boyutu.

Atılan yada istifa eden yetkililer uzun bir süre tekrar kadroya alınmayacak ki kimin ne olduğu, kimin gerçekten işe yaradığı; şayet kimin yaramadığı ortaya çıksın. Spesifik konular da dahil tartışılarak ve üyelere de kararlarını sorarak (bir anket yardımı ile) o kişinin ekibe alınıp alınmaması tekrardan böylelikle gerçekleştirilebilir.
Atılan ya da istifa eden her yetkili ekibe tekrardan katılabilir fakat bazı şartlar doğrultusunda. Eğer katılamayacak durumdaysa ekip içerisindeki düzeni bozacak bir kişiliğe sahiptir. Kimin iş yapıp kimin iş yapmadığı ekibimizin haftalık raporları ile belli oluyor. Bu raporlar eskiden tutulan raporlar gibi sığ değil, geniş kapsamlı ve detaylı raporlar. Hafta boyunca tüm yetkililerimiz takip ediliyor. Yaptıkları görevler dahil, üyeler ile arasındaki sohbet ve muhabbet dahil. Bu yüzden böyle bir şeyi demeniz ekipte bulunmadığınız için yanlış olacaktır.

Bir yetkilinin ekibe tekrar alınıp alınmayacağını üyelere sormak aşırı yanlış bir şey. Bir tasarımcıya, eklenti paketi hakkında bir şey sormak ne kadar doğruysa bu da o kadar doğrudur. Bu konu hakkında birçok şey denebilir, örnek verilebilir fakat böyle bir uygulama yanlış bir şey.

Foruma yetkili olmak için bir kaç gün önce başvuru yapmıştım fakat benden bir CV doldurulması istendi. Çok güzel bir şekilde onu doldurdum kendi ellerimle bir CV hazırladım her harfine; çizgisine kadar, ancak geri dönüş yapılmadığı için başvurumu geri çekmek durumda kaldım. Bunu deme sebebim yönetim ekibinin aktifsizliği.. Yönetim ekibinin biraz ayak uydurmasını istiyorum artık şu foruma.
Öncelikle Discord üzerinden yazdın oradan da cevap verdim, buradan da cevap veriyorum. Bu sana bu konu hakkında üçüncü cevap verişim. "Başvuru forumlarını şefler ve ekip lideri inceliyor." yönetimi bu yüzden suçlaman yanlış bir durum. Forumdaki yetkililer senin etrafında dönmüyor, forumdaki ekibe alma düzeni şu şekildedir:
1- Kişi başvurusunu yapar.
2- Şef veya ekip lideri inceler.
3- Başvuru uygun değilse reddedilir. / Başvuru uygunsa kabul edilir. / Başvuru uygun fakat ekip doluysa bekletilir. / Başvuru hatalı ise ya bekletilir ya da konu silinir.

Yapmış olduğun başvuru "Başvuru Formları" kısmında yer alan hiçbir başvuru formuna uymamaktadır. Bu yüzden senin başvurunu değerlendiremeyiz, ayrıca gelmek istediğin mevki YÖNETİCİ mevkisi. Böyle bir şey ne yazık ki olamaz.

Zamanında gerçekten çok güzel emek verip bir yerlere gelen kişiler vardı. Yusuf Kemal (hai) zamanında çok güzel işler başardı ama nereye kadar 7-8 yıl olacak dile kolay. Bu adam artık yorulduğu için bir köşeye çekildi aynı şekilde Cremranyec78, SydeFQ, smt287 vs.
Forumun kurucusu ve başta her şeyi ile ilgilenen @Hai 'ye hiçbir şekilde bir şey diyemeyiz fakat şunu unutmamak lazım. Her dönem, yönetici mevkisinde kim olursa olsun forumu o kişi tek başına ayakta tutmadı. Her dönem belli yöneticiler altında belli yetkililer vardı. Bu forumu şu kişi geliştirdi, bu forumu şu kişi ayakta tutuyor, bu şöyle bu böyle demek kadar yanlış bir şey yok. Yukarıda saydığın isimlerin zamanında yetkili ekibinde de çok sağlam isimler vardı. Bu isimleri bilen kişiler vardır veya yoktur fakat bende o zamanlar yetkililik yaptığım için bu konulara aşinayım ve yorumunda bahsettiğin gibi değil olaylar.

Benim bu foruma ilk kayıt olduğum hesabı silen kişi, o 3 isim arasından biri. Ben o zamanlar 200'den fazla konu açmış biriydim. Gecem gündüzüm forumdu, bilen vardır bilmeyen vardır. O hesap ise bu yıl içerisinde silindi. Yani bahsettiğin ya da övdüğün kişiler sütten çıkma ak kaşık değil, o dönemler ise yorumundaki gibi harika zamanlar değil.

Artık ekip içi bir huzurun kurulmasını istiyorum ve üst yönetimden lütfen ekibe daha sağlam elemanlar almasını istiyorum. Bunlar benim görüşlerim. Ha son olarak yenilik geliyor güzel ama biz yenilikten öte sitenin huzurunu istiyoruz. Saygılarımla.
Ekip içerisindeki huzurun olup olmadığını bilmeniz için ekipte bulunmanız gerekiyor ya da birilerinin size bilgi sızdırması gerekiyor. O yüzden bu konudaki yorumunuzun ne denli düzgün olduğunu sorgulamak istiyorum. Ekipteki kişilerin ne kadar sağlam olduğunu geçmişteki kişilerle karşılaştırarak çözebilirsiniz. Biz kimseye, şu çok iyi bu çok kötü demiyoruz. Biz insanlara "Bu adam bu foruma emek veriyor." gözüyle bakıyoruz. Klasik bir örnektir fakat bu konuyla ilgili şunu diyeyim ve kapanış metnime geçeyim: "Cebinde 20 TL'si olup 20 TL'yi veren ve cebinde 100 TL'si olup 50 TL veren iki kişi arasından, size 50 TL verenin 20 TL verenden daha çok değer verdiğini düşünmeyin." Yetkili ekibinde bulunan kişinin adı veya namı değil, foruma verdiği değer ve emek önemli bizim için.

-
Forumdaki eski sohbetleri, dostluğu, ortamı çok severdim. Hala daha öyle olsun isterim fakat insanlık ve forum gelişiyor. Yukarıda bahsettiğim rekabet gibi şeyler bu forumu etkiliyor, siyasi gelişmeler, ülkeler arası ilişkiler yine bu forumu etkiliyor. Ne saçmalıyorsun, abartma gibi yorumlar yapabilirsiniz fakat forumda üyelik, reklam alanı veya satış izni alabilmek için cebinizden para ödemeniz gerekiyor. Bu para kolay kazanılmıyor, ayrıca bu parayı forumdan da kazanmıyorsunuz. Durumu çok iyi olmayan biri için o para ile alınan ürünün kıymeti aşırı fazla, bu yüzden en iyi şekilde değerlendirebilmek için her türlü işe girişebiliyor. Bu lafım herkes için geçerli değil, genel bir yorum ve sadece örnek. Bu örnek çeşitlendirilebilir.

Uzun bir metin oldu herkesten özür diliyorum, belki başınızı şişirmişimdir. Metin içerisinde anlamsız yerler varsa kusuruma bakmayın, hastayım ve başım çatlıyor. Site sahipleri, yönetici ve yönetim ekibini lütfen bir tutmayınız. Bu forumda 2 site sahibi, 1 yönetici ve bir yönetim ekibi var. Yönetim ekibi birçok kişiden oluşabilir. O yüzden yorumlarınızı ve kullandığınız kelimeleri düzgün seçiniz.

İyi akşamlar dilerim.

Aga müfettişler ve şefler zaten düzgün değil, @DonsuzTurk sen hariç ;), yönetim de kötü bence haklısın. @EmreSHN sen hariç ;)

Bundan tam 2 yıl önce bende bu forumda idim. Bundan tam 2 yıl önce bu forumda yine bu tarz olaylar oluyordu. İnsanlar birbirlerinin arkasından iş çeviriyorlardı, birbirinin arkasından konuşuyorlardı. Sen o insanların arasında olmadığın için bunu görmemen gayet normal. Yöneticiler ve belli yetkililer o zamanlar kendilerini dokunulmaz sanıyorlardı. Birisini yasakladığı zaman yönetici veya yetkili kimse bir şey diyemiyordu, insanlar çekiniyordu.

Yine o zamanlar iletişim ve ulaşılabilirlik bu kadar kolay değildi. Bilgiye bu kadar kolay erişilemiyordu. Durum böyle olunca dolandırılan veya farklı sorunları olan kişiler forumda konu açmak veya insanlara o kişiyi ifşalamak yerine farklı çözümler arıyordu.

Yine o zamanlar imkanlar bu kadar geniş olmadığı için, satıcılar ve sunucular azdı ve olgun insanlardı. Satıcılar, satıcıdan çok bir abi gibi yaklaşıyor, müşterinin memnuniyeti için uğraşıyordu. Sunucu sahipleri, sunucudan çok o kaliteli vakitleri önemsiyor, oyuncuların keyfine bakıyordu. Şu an artan satıcı sayısı ve artan sunucu sayısıyla doğru orantılı olarak rekabette arttı ve rekabetin artması pis işlerin doğmasına olanak sağladı.

Eskiden hiç sorun yoktu diyenler için şu sözü bırakacağım ve diğer cümleye geçeceğim:
"Barışı hiç görmemiş çocukların ve savaşı hiç görmemiş çocukların farklı değerleri vardır."
Bende bu yazdıklarına birer ufak metin hazırlamak istiyorum.

Parantez içinde "belirttiğim gibi" o zamanlarda tabi ki vardı; yok değildi ama gerçekten kimse kimsenin arkasından şu anki gibi daha kötü işler çevirmiyordu. Şu anki ortam aşırı berbat ve tekrardan "belirttiğim gibi" kuralları daha sıkı normale göre daha sıkı gözden geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bunları üstünüze attığım bir suç olarak görmeyin lütfen tamamıyla düşüncelerim bundan ibret.

Uyulmayan kurallardan kastın tam olarak nedir? Düşündüğüm şey ise hak vereceğim eğer o değilse ona göre tekrardan yorum yapacağım. Forumdan ayrılan kişiler ertesi gün tekrar gelebilir, bu doğal bir şey. Kişinin ayrılma nedenini bilmediğin için bu konuda yorum yapman pek doğru değil. Boomerang konusuna gelecek olursam, birçok kişi bu foruma emek verdi. İnsanlar bu kadar emek vermişken tabi ki bırakmak istemezler. Bir süre ayrılırlar ve daha sonra sorunları çözülünce geri gelebilirler. Bu gayet doğal bir şey.

Forumdaki kurallara gelecek olursak, forum kuralları eski yönetimin koyduğu kurallar. Bu kurallar hiçbir şekilde değiştirilmedi sadece birkaç ekleme yapıldı. Yetkili ekibinin memnun olup olmadığını bilmeniz ise işin çok farklı bir boyutu.
Forumdan ayrılan kişiler ertesi gün tekrardan tabi ki gelebilir. Ben gelemez demiyorum çünkü böyle bir zorunluluk koyulmamış daha sonradan geleceksin diye. Emekli tagı ne güne duruyor o zaman orada haklısın. Ancak. Fikirlerim gereğince gelmemeli yani en az 2.5 - 3 hafta boyunca. Böylelikle kim ne katkıda bulunuyor daha açık gözükür. Rapor incelemek zor bir iş değil önemli olan kişinin nasıl incelediği ve üyeler tarafından kimin daha çok sevildiği. Sevilmekten kasıt gerçekten işini bu; şu daha iyi yapıyor bakış açısını gösterdiği.

Bir yetkilinin ekibe tekrar alınıp alınmayacağını üyelere sormak aşırı yanlış bir şey.
Üyeler o kişiden memnun değil ise o kişi ekipte oldukça iç huzursuzluklar çıkacaktır. Daha fazla kin beslenmeye başlanacaktır. Bu benim düşüncem bu sayede üyeler de söz sahibi olacaktır. Ben çocuk gelişimi okudum ve insanların da psikolojisinin nasıl olduğunu az çok aldığım dersler sayesinde öğrendim.

Öncelikle Discord üzerinden yazdın oradan da cevap verdim, buradan da cevap veriyorum. Bu sana bu konu hakkında üçüncü cevap verişim. "Başvuru forumlarını şefler ve ekip lideri inceliyor." yönetimi bu yüzden suçlaman yanlış bir durum. Forumdaki yetkililer senin etrafında dönmüyor, forumdaki ekibe alma düzeni şu şekildedir:
1- Kişi başvurusunu yapar.
2- Şef veya ekip lideri inceler.
3- Başvuru uygun değilse reddedilir. / Başvuru uygunsa kabul edilir. / Başvuru uygun fakat ekip doluysa bekletilir. / Başvuru hatalı ise ya bekletilir ya da konu silinir.

Yapmış olduğun başvuru "Başvuru Formları" kısmında yer alan hiçbir başvuru formuna uymamaktadır. Bu yüzden senin başvurunu değerlendiremeyiz, ayrıca gelmek istediğin mevki YÖNETİCİ mevkisi. Böyle bir şey ne yazık ki olamaz.
Şöyle diyeyim. Ben bunu sana bahsettiğimde zaten destek için başvurmuştum "deneme destek" için. Ancak deneme destek ile asla forumda yükselemeyeceğimi anladım ve Yusuf'a yazdım. Sağolsun geri döndü ve sevindiğini söyledi sonra bir kaç şey hakkında konuştuk. Bana Batuhan'a bahsettiğini söyledi ve onunla görüşmemi de söyledi ve ben görüştüm ancak ufak bir konuşma ardından dönüş olmayınca yani EmreSHN'in bahsettiğine göre ve RuhunGenci isimli arkadaşında bahsettiği üzere yoğun oldukları dile getirildi. Bende vazgeçtim.

Forumun kurucusu ve başta her şeyi ile ilgilenen @Hai 'ye hiçbir şekilde bir şey diyemeyiz fakat şunu unutmamak lazım. Her dönem, yönetici mevkisinde kim olursa olsun forumu o kişi tek başına ayakta tutmadı. Her dönem belli yöneticiler altında belli yetkililer vardı. Bu forumu şu kişi geliştirdi, bu forumu şu kişi ayakta tutuyor, bu şöyle bu böyle demek kadar yanlış bir şey yok. Yukarıda saydığın isimlerin zamanında yetkili ekibinde de çok sağlam isimler vardı. Bu isimleri bilen kişiler vardır veya yoktur fakat bende o zamanlar yetkililik yaptığım için bu konulara aşinayım ve yorumunda bahsettiğin gibi değil olaylar.

Benim bu foruma ilk kayıt olduğum hesabı silen kişi, o 3 isim arasından biri. Ben o zamanlar 200'den fazla konu açmış biriydim. Gecem gündüzüm forumdu, bilen vardır bilmeyen vardır. O hesap ise bu yıl içerisinde silindi. Yani bahsettiğin ya da övdüğün kişiler sütten çıkma ak kaşık değil, o dönemler ise yorumundaki gibi harika zamanlar değil.
Bence bu kişiden kişiye göre değişen bir düşünce. Ben onu başarılı bulmuşumdur; sen ötekini bir başkası öbürünü.. Kime göre neye göre? Ben o zamanlar gerçekten daha iyi yerlerde olduğunu düşünüyorum forumun. Senin de işini gayet güzel yaptığını herkes görüyor ama "kime göre neye göre?" Ben senden gayet memnunum bunu sana discord üzerinden defalarca belirttim zaten.

Uzun bir metin oldu herkesten özür diliyorum, belki başınızı şişirmişimdir. Metin içerisinde anlamsız yerler varsa kusuruma bakmayın, hastayım ve başım çatlıyor. Site sahipleri, yönetici ve yönetim ekibini lütfen bir tutmayınız. Bu forumda 2 site sahibi, 1 yönetici ve bir yönetim ekibi var. Yönetim ekibi birçok kişiden oluşabilir. O yüzden yorumlarınızı ve kullandığınız kelimeleri düzgün seçiniz.
Ne demek. Güzel bir açıklama metni olmuş ellerine sağlık.

Sadece Minecraft oynuyoruz neden buna bu kadar takıyorsunuz. Tamam böyle dolandırıcıların birbirleri arasında tartışmaları, dedikoduları okumak keyifliydi de ilk defa birinin forum'a sitem ettiğini görüyorum :D

Sadece Minecraft oynuyoruz neden buna bu kadar takıyorsunuz. Tamam böyle dolandırıcıların birbirleri arasında tartışmaları, dedikoduları okumak keyifliydi de ilk defa birinin forum'a sitem ettiğini görüyorum :D​

Ohooo. Bu bir şey mi? Bir mesaj ve hatta flama uğruna neler yapılıyor??! Vallaha bıktık. Artık bir şeylerin yapılması gerekiyor.

Her şeyi geçtim. Birkaç dakika öncesine kadar bir olay yaşandı ve adamlar haklılar. Özür diliyorum, engeli basıyorlar. (Yetkili...)

Sadece Minecraft oynuyoruz neden buna bu kadar takıyorsunuz. Tamam böyle dolandırıcıların birbirleri arasında tartışmaları, dedikoduları okumak keyifliydi de ilk defa birinin forum'a sitem ettiğini görüyorum :D
Çok yanlış anlamışsın. Aslında kendi çapında okuyup değerlendirmişsin o da bir başarı bunu bile yapamayan güzel insancıklarımız var aramızda. Ben burada foruma sitem etmedim orayı ufak bir düzeltme ile düzelteyim. Sadece son zamanlarda ilgisizlik görüyorum. Bu bir düşüncedir lütfen yanlış anlaşılmasın. Yazdıklarım yanlış anlaşılır oldu da :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl