Kıymetli hâzirun, şu anda o kadar boş bir tartışma yürütüyorsunuz ki. Yok moderatör böyle konuşmaz, şöyle konuşur falan fişman... Bunları bırakıp asıl sorunlara yönelmeliyiz.
Birincisi bu platformda olan herkes şunu kabul ediyordur ki bu forumun başına geçen her yönetim ekibi bir öncekinden daha da çapsız oluyor, forum bir yaradan kan kaybediyorken bu yaraların sayısı katlanıyor. Bunun sebeplerini araştırmak lazım. Kimisi bu kötü gidişatı üçlü "koalisyon" şeklinde bir yönetim olmasına yoruyor, kimisi direkt olarak gelen yöneticilerin beceriksiz olduğuna yoruyor, kimisi artan reklamlara yoruyor...
Hazır reklam konusuna girmişken, şu bir gerçek ki bu forumun bu denli fazla reklama ihtiyacı yoktur. Bilmiyorum, ben ayrıldıktan sonra yetkililere maaş mı bağlandı, her ay düzenli olarak TEMA Vakfı'na fidan mı bağışlanıyor, gelirler deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için yetkili kurumlara mı bağışlanıyor da forum kendini çeviremiyor mu? Ne yapılıyor bu gelirler? Forumda bir yenilik mi yapılıyor? Forum mu iyileştiriliyor? Hayır! Ben bir şey göremiyorum. Gördüğüm tek şey saçma sapan sağda solda, üstte altta git gide artan reklamlar.
Hani konunun ilk sayfasında Sayın Yönetici neredeyse sözü "mendil açıp dileneceğiz" noktasına getirip forum hiç para kazanmıyormuş, dünya kadar gideri varmış gibi yorum yaptı ya. Bu paragrafı iyi okusun. Belki ben ne yapmalıyım diye bir düşüncesi varsa bir nebze cevaplanmış olur.
Bir kere yönetim kabiliyeti olan bir kişi, forumun iyiliğini düşünen bir yönetici önce bu forumu şahlandırmak için girişimlerde bulunur, yenilikler getirir, forum içerisinde açılan konuları sadece sunucu/takım tanıtımı ve yardım konularıyla bırakmayıp makale konuları açtırır, kullanıcılara bir şeyler sunar. Forumun aktifliği ve etkinliği arttıkça reklamların işlevselliği de artar ve böylece reklamlar bir anlam kazanır, önüne gelen reklam veremez, hatta ücretler bile artırılır. Bu şekilde az ama öz reklam olur, her yer 15 dakikada yaptırılan bannerlarla dolmaz ve dolaylı yoldan forum gelirleri de artar. Belki bu şekilde "Biz bir charity tarafından desteklenmiyoruz, kendi kendimizi idare ettiriyoruz" şeklindeki mağdur edebiyatına son verilir.
Şimdi bazı zeka katsayısı yüksek arkadaşlar çıkıp bir şeyler söyler. İster inanın, ister inanmayın, gerçekler bunlar! O sivri zekalı arkadaşlarımızın diyeceği bir iki cümle yazayım sizlere: "Destek olmuyorsan köstek de olma!", "Siz de anca milleti eleştiriyorsunuz, gidin bir öneri verin!" O tarz yorumlara peşin peşin cevap vereyim, Sayın Yönetim bir proje sunsun, üyelerle tartışsın, forumun tanınan kişileriyle gerekirse toplantı yapıp görüş alışverişinde bulunsun, çalıştığını ve çabaladığını insanlara hissettirsin. Merak etme, bizler zaten ondan sonra önerilerin âlâsını yaparız. Ki anlamasını bilenler için zaten bu yorumum birçok konu hakkında öneri içeriyor.
Şimdi ben bunları yazdım ama biliyorum, boşuna kendimi yordum. Yine aynı tas, aynı hamam. Hiçbir değişmeyecek. Belki yorumum, belki komple konu silinecek ve hiçbir şey olmamışçasına gamsız bir biçimde MC-TR fiyaskosu devam edecek.
Ama belki bütün bunlar karşıda gerçek bir rakip olsa yaşanmazdı. Şu an piyasada (hemen hemen) tek forum MC-TR olduğu için, rakip olmadığı için bütün bunlar devam edecek, yöneticiler ve yöneticileri atayan şahıs bu pervasızlığa ve umursamazlığa devam edecek.
Dolayısıyla daha da fazla uzatmak istemiyorum, geceniz hayrolsun...