MC-TR WİPE V.3 - Görüş Ve Önerileriniz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumda son yıllarda neden sürekli yönetim değişikliğine gidiliyor buradan ne anlamalıyız? İç yönetimde ne yaşanıyor? Neden hiçbir forum hükümeti tutunamıyor? Neden AR-GE çalışmalarına yeterli önem verilmiyor? Neden kalan birkaç kullanıcıda kaybedilmeye çalışılıyor? Eh reklam falan hikaye zamanınızın tadını çıkartın, forum ölüyor forum sahipleride normal olarak ölüyorsa bari cebimize 3 5 koysun diyebilirler normaldir. Biliyorum forumların dönemi bitti fakat forumu sadece satıcılar ve sunucu sahipleri kullanacaksa ve o sunucularda oynayacak oyuncularla alakalı hiçbir şey yapılmayacaksa forumu direkt satış/tanıtım forumuna çevirmekte gayet mantıklı bir çözüm gibi gözüküyor. Hem gayet iyi kâr bırakır.

Forumda son yıllarda neden sürekli yönetim değişikliğine gidiliyor buradan ne anlamalıyız? İç yönetimde ne yaşanıyor? Neden hiçbir forum hükümeti tutunamıyor? AR-GE çalışmalarına yeterli önem verilmiyor? Neden kalan birkaç kullanıcıda kaybedilmeye çalışılıyor? Eh reklam falan hikaye zamanınızın tadını çıkartın, forum ölüyor forum sahipleride normal olarak ölüyorsa bari cebimize 3 5 koysun diyebilirler normaldir. Biliyorum forumların dönemi bitti fakat forumu sadece satıcılar ve sunucu sahipleri kullanacaksa ve o sunucularda oynayacak oyuncularla alakalı hiçbir şey yapılmayacaksa forumu direkt satış/tanıtım forumuna çevirmekte gayet mantıklı bir çözüm gibi gözüküyor. Hem gayet iyi kâr bırakır.
Dostum öncelikle mesajınızı düzeltmenizi tavsiye ederim zira; forum ölmüyor. Kötü bir dönemden geçti ve bu forum sizin düşündüğünüz gibi bir gelir bırakmadığı için insanlar gerçek hayatta, başka platformlarda maaşlı bir iş bulduklarında veyahut kendi işini kurduklarında bırakıp hayatını idame ettiriyor. Burası daha çok bir sevda gibi diyelim. Benim zamanında yönetimden çıkmam, tekrar girmem de bu yüzden. Tiyatro işlerim vardı çalışıyordum ancak şu anda ikisini bir arada yürütebiliyorum. Kült topluluklar ölmez tabii forum eskiyen bir şey ama burası 9 yıldır var ve yıllar sonra da var olacaktır, biz olsak da olmasak da.

forumun neresi reklam dolu?
Senin forum deneyimini kısıtlayıp kafanın ortasında reklam da çıkmıyor. Mobilde sorun var büyük gözüküyor bunu da düzelteceğiz her şeyin boyutu ayarlı.
Ekranıma sığmadı alttaki. Bu görüntü güzel mi? Forum deneyimini kısıtlamıyor mu?
1681463848061.png
1681464491965.png

dahil herkese dağıttığım oyunları, cihazları, bakiyeleri alzheimer olmayan herkes biliyor 100'ü aşkın çünkü.
Hiçbiri forumun parasıyla dağıtılmadı demiştin geçen gün discordda dolayısıyla foruma verilen reklamlarla ilişkisini çözemedim.
Git Enis Kirazoğlu veya bir sürü youtuber'ın videosunu aç izle. GTA 5 RP sunucusu, Mobil oyun reklamı video içi yönlendirme hepsi var. Biz bu işi ve hizmeti sana ücretsiz sunmuyoruz sunmak zorunda da değiliz bundan bahsediyorum.
Reklam verilmesin taraftarı değilim sadece azaltılması yönünde öneri sunuyorum diye 5. yazışım herhalde. Ayrıca hepsindeki reklamları tek tıkla ileri sarıp izlemeyebiliyorsun.
Tekrar saldırgan köpüren bir cevap verirsen de yine yanıtını alırsın merak etme uyarıyla geçecek şekilde kelime dağarcığı dar bir insan yok karşında çünkü :)
Ne diyon allah aşkına? Daha da konuya yanıt vermeyeceğim tartışma seviye düşürüyor. Foruma girişte pop-up şeklinde reklam değil de "adblock kullanın" yazısı koyabilirsiniz. Köpürmek falan bir forum yöneticisine yakışmayan konuşmalar ben seviyeyi bu kadar aşağı çekmemiştim. Öneriyi tartışmaya çeviren de sizsiniz diye düşünüyorum.

Ekranıma sığmadı alttaki. Bu görüntü güzel mi? Forum deneyimini kısıtlamıyor mu?
Ekli dosyayı görüntüle 221302Ekli dosyayı görüntüle 221303

Hiçbiri forumun parasıyla dağıtılmadı demiştin geçen gün discordda dolayısıyla foruma verilen reklamlara ilişiğini çözemedim.

Reklam verilmesin taraftarı değilim sadece azaltılması yönünde öneri sunuyorum diye 5. yazışım herhalde. Ayrıca hepsindeki reklamları tek tıkla ileri sarıp izlemeyebiliyorsun.

Ne diyon allah aşkına? Daha da konuya yanıt vermeyeceğim tartışma seviye düşürüyor. Foruma girişte pop-up şeklinde reklam değil de "adblock kullanın" yazısı koyabilirsiniz. Köpürmek falan bir forum yöneticisine yakışmayan konuşmalar ben seviyeyi bu kadar aşağı çekmemiştim. Öneriyi tartışmaya çeviren de sizsiniz diye düşünüyorum.
*Baştan beri öneri sunduğumu yazdım bunu anlamak istemeyip yazdıklarımla alakasız yanıtlar vererek savunmaya geçen sizsiniz*

Öncelikle konudan asla sapmadım ve değer verip yanıt vermeye çalışıyorum seviyeyi düşürdüğümü düşünmüyorum zira senin gerildiğini çok net konuşmandan anlayabiliyorum. Orada reklamları sarabiliyorsan dediğim gibi burada da sol tarafta çıkan reklamda kapatma tuşu, bildiğin gibi farklı çözümler de var. Önceden aldığımız çözümlerle mesaj içi reklamlar 1 boşluklu çıkmakta, konu içeriğine geçilince üst reklamlardan rahatsızlık vermemek için de scroll doğrudan aşağı kaymakta. Ha ben mükemmel bir şey reklam dolsun her yer demiyorum ancak tekrar söylüyorum ki bu hiçbir sayfayı kaydıracak şekilde veya profil, mesaj alanını bozacak şekilde yapılmıyor. Bunu bir üye olsam da söylerim -ki- üyesi olduğum;

d*n*nımh*ber, t**hnop*t gibi forumlarda pop-up reklam ve her tarafında reklam olmasına rağmen hiçbir ekstra yazılım kullanmadan oralarda da forum deneyimimi devam ettirebiliyorum. Çünkü biliyorum ki bu adamlar bu reklamlardan kazandıklarını hak ediyor. 10 Küsür yıldır onlar da tıpkı bu forum gibi birçok internet kullanıcısına iyi kötü hizmet vermeye çalışıyor.

Benim en sevmediğim şey bu dünyada haksızlık ve emek hırsızlığıdır. Kimsenin emeğini ve değerini de hiçe saymam. Bu konuşmalar sana seviyeyi düşürmüş gibi geliyorsa da senin sorunun fikrini paylaşırken karşıt fikirlere de saygı duymayı öğrenirsin olur biter. Zira senin tam tersini düşünüp bizi destekleyen de bir sürü üyemiz var bu forumda sadece kendini haklı görme hiçbir şeyde. Dünyanın %80 bir kısmı demokratik şekilde yönetiliyor ve kendini demokratik sanarken fikir dayatmaya çalışanlardan olma. Ben senin zıttını düşünüyorum sen benim zıttımı hepsi bu. Ve ben burada seninle flamamdan bağımsız konuşuyorum. Flamama bağlı kalarak konuşsam her şeyi yapabileceğimi düşünüp ego kasardım.

Tekrar sevgiler sana.

d*n*nımh*ber, t**hnop*t gibi forumlarda pop-up reklam ve her tarafında reklam olmasına rağmen hiçbir ekstra yazılım kullanmadan oralarda da forum deneyimimi devam ettirebiliyorum. Çünkü biliyorum ki bu adamlar bu reklamlardan kazandıklarını hak ediyor. 10 Küsür yıldır onlar da tıpkı bu forum gibi birçok internet kullanıcısına iyi kötü hizmet vermeye çalışıyor.
Ben de mc-tr üzerinden ekstra yazılım kullanmadan forum deneyimimi devam ettirmek istiyorum hepsi bu. Fakat yönetici "adblock kullanın" mesajlarını beğenince böyle bir şeyin mümkün olmayacağını bundan sonrasının laf kalabalığı olacağını düşünüyorum.

Ben de mc-tr üzerinden ekstra yazılım kullanmadan forum deneyimimi devam ettirmek istiyorum hepsi bu. Fakat yönetici "adblock kullanın" mesajlarını beğenince böyle bir şeyin mümkün olmayacağını bundan sonrasının laf kalabalığı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle, adblock kullanın mesajını beğenmemin sebebi tamamen art niyetsiz ve şaka amaçlı. İlk yorumumda da bir gif kullanmamdan buranın bir forum ve eğlence platformu olduğunu unutmadığımı ve ciddiyet figürü olmak istemediğimi anlayabilirsin.

İkincil olarak forum deneyimini iyileştirmek için tabii ki düzenlemeler yapıyoruz, yapacağız. Diğer arkadaşa verdiğim yanıttan bunun sinyalini zaten verdim. Mobil görünüm düzelecek ve mesaj içindeki reklamlarda 3 lü şekilde alt alta olmak yerine boyut küçültülerek yan yana getirilecekler eskisi gibi. Elimizden geldiğince forumun tema ve mesaj düzenini bozmamaya biz de çalışıyoruz ve bu forumu en az senin kadar seviyoruz. Veya kendi adıma konuşayım ben seviyorum.

Bunu 7 yıldır bu forumun bir bireyi ve yetkisiz şekilde yıllarca bu forumda konular açıp, güzel arkadaşlıklar kurmamdan anlayabilirsin.

Attığımız mesajlardaki reklamları kaldırabilirsiniz, Sunucular kendi üyelerine Tanıtım konumuza yorum yapar mısınız? diye sorarken ''Mesajlar içerisindeki reklamlar'dan dolayı üye kaybeder miyim ?'' diye düşünmek zorunda kalıyor. Burası forum elbette reklam yapılacak Yönetim Ekibi para kazanacak biz para kazanmasın demiyoruz ama en azından Sunucu Tanıtım konularından bu saçmalığı kaldırabilirsiniz.
Onaylı Satıcı & Takım rolleri için indirim sağlayıp forumdaki satıcıların sayısını arttırabilir veya özel olarak anlaşma sağlanır. mc-tr.com'da '' Premium Üye & MinePass '' olanlara %10 indirim sağlarsan sana 1 Yıllık Onaylı Satıcı için %50 indirim sağlarız vs. gibi anlaşmalar yaparsanız hem satıcı memnun olur hem'de Mesaj içerisinde olan kaldırılmasını istediğimiz bu reklamdan edeceğin zararı '' Premium Üye & MinePass '' satışı ile kapatabilirsiniz.
Daha sığdıramayacağım onlarca sorun ve öneri var, sesli olarak görüşme imkanınız varsa akşam iletişim kurabilirim.

Daha güzel ve modern bir temaya geçiş yapabilirsiniz.

MC-TR discord sunucusunu bir sunucu topluluğu gibi kullanıp ek kazanç elde edip sitede ki reklamları azaltabilirler.

Eski sunucumda oyuncularımın neredeyse hepsini forumdan kazanmış birisi olarak Kreof'un dediği doğru. Şu anda forum ölü durumda. Normalde bir konu 1 ay içerisinde 1-2.5k görüntülenmesi gerekirken sabitle almış konum bile 400 görüntülemeyi anca görmüş. Haliyle forumdaki reklamlar eskisi gibi iş görüldüğü zannedilse de iş görmüyor ya da parasına göre çok kötü bir seçenek. Şu anda forum çoğunluk sunucu sahipleri, topluluk yetkilileri ve satıcılardan ibaret.

Eski sunucumda oyuncularımın neredeyse hepsini forumdan kazanmış birisi olarak Kreof'un dediği doğru. Şu anda forum ölü durumda. Normalde bir konu 1 ay içerisinde 1-2.5k görüntülenmesi gerekirken sabitle almış konum bile 400 görüntülemeyi anca görmüş. Haliyle forumdaki reklamlar eskisi gibi iş görüldüğü zannedilse de iş görmüyor ya da parasına göre çok kötü bir seçenek. Şu anda forum çoğunluk sunucu sahipleri, topluluk yetkilileri ve satıcılardan ibaret.
Oyuncuları foruma kazandıracak bir çok projem ve önerim var @Batuhan Yenidogan ulaşırsa inşAllah eski aktifliğine kavuşması için yardımcı olacağım

Belkide forum kazançlarını reklam ve partnerliklere yöneltip forumda ki eski aktifliğe ulaştırabilirler.

YouTuberlera reklam yaptırabilirler, Sunuculara ve discord topluluklarında reklam yapabilirler aynı şekilde satış platformlarında da bunu yapabilirler.

Belkide forum kazançlarını reklam ve partnerliklere yöneltip forumda ki eski aktifliğe ulaştırabilirler.

YouTuberlera reklam yaptırabilirler, Sunuculara ve discord topluluklarında reklam yapabilirler aynı şekilde satış platformlarında da bunu yapabilirler.
Eski aktiflik demişsinde onun toparlanması imkansız gibi bir şey kaliteli içerik yapan satıcılar artık yok forum onlar sayesinde aktiflik kazanıyordu (bana göre)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl