Mantıklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NastorBr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 86

NastorBr

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
6
Minecraft
NastorBr

Discord:

fffrozic

sizce essentials, cmi gibi pluginler profesyonel projeler için mantıklımı? neden?

EssentialsX mantıklı fakat daha hafif forklanmış bir Essentials tarzında eklenti yazılabilir daha profesyonel sunucu için.

Essentials çok kaynak tüketiyor alternatifi daha mantıklı alternatifinde komutlar aç kapat şeklindede çalıştığı için ban komutları advancedban la çakışmıyor. Eğer bir takımsan uğraşmaya gerek yok essentialsx kur geç ama takım değilsen öbürüne yönelmeni öneririm adı aklıma gelmedi.

Essentials çok kaynak tüketiyor alternatifi daha mantıklı alternatifinde komutlar aç kapat şeklindede çalıştığı için ban komutları advancedban la çakışmıyor. Eğer bir takımsan uğraşmaya gerek yok essentialsx kur geç ama takım değilsen öbürüne yönelmeni öneririm adı aklıma gelmedi.
bende aynı şeyi düşündüm kendi core pluginimi yazıyorum şuan :d

bende aynı şeyi düşündüm kendi core pluginimi yazıyorum şuan :d
Yapay zekaya yaptırıyorsun*. Bunu yapmanın ne gibi bir avantaj sağlayacağını merak ettim. Essentials/CMI gibi yıllardır geliştirilen ve tonla gerçek sunucuda kullanılan bir sistemi sırf ‘kendi core’um olsun’ diye baştan yazmak bana pek mantıklı gelmiyor. Özel ihtiyaçların varsa ayrı tabii; ama profesyonellik açısından kendi yazmış olmak tek başına bir artı değil.

Yapay zekaya yaptırıyorsun*. Bunu yapmanın ne gibi bir avantaj sağlayacağını merak ettim. Essentials/CMI gibi yıllardır geliştirilen ve tonla gerçek sunucuda kullanılan bir sistemi sırf ‘kendi core’um olsun’ diye baştan yazmak bana pek mantıklı gelmiyor. Özel ihtiyaçların varsa ayrı tabii; ama profesyonellik açısından kendi yazmış olmak tek başına bir artı değil.
Nerden biliyorsun ki bir yerde yazmamış AI'a yaptırıyorum diye 🤔

sizce essentials, cmi gibi pluginler profesyonel projeler için mantıklımı? neden?
Bana kalırsa profesyonel projelerde ikisi de kullanılabilir ama ben CMI tarafını daha mantıklı buluyorum. Tek eklentiyle birçok işi hallediyorsun ve düzgün ayarlanınca gayet stabil çalışıyor.

EssentialsX de kötü değil hatta yıllardır kendini kanıtlamış bir plugin ama proje büyüdükçe yanına ekstra pluginler eklemeye başlıyorsun. CMI bu konuda daha toplu geliyor.

Tabii büyük projede asıl olay “CMI mı Essentials mı”dan ziyade gereksiz özellikleri kapatmak ve mümkün olduğunca sunucuya özel sistemleri ayrı/custom geliştirmek bence.

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl