LuckPerms --force nedir ?

KingProtection

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
20

Discord:

vacentiastudios

Merhabalar iyi forumlar oldukça yaygın olan bir rank plugini olan LuckPerms kullanıyorum ve rütbe editlemek için /lp editor yazıp açılan siteden işlemlerimi yapıyorum ancak sol üste kaydet basıp gelen komutu sunucuya yazmam için 2 farklı yol bulunuyor bunlar biri "/lp applyedits df80gdf7h9" diğeri ise "/lp applyedits df80gdf7h9 --force" bunların arasındaki fark nedir bilen biri beni aydınlatabilirimi. Hayırlı akşamlar.

Merhaba,

Bu sorunuz için Chat-GPT'ye danıştım ve şu yanıtı aldım;
Minecraft'ta LuckPerms eklentisinin /lp applyedits komutunda kullanılan --force seçeneği, izinlerde veya grup ayarlarında yapılan değişiklikleri zorla uygulamak için kullanılır. Bu seçenek, çeşitli senaryolarda işe yarayabilir. Örneğin, bir izin veya grup ayarı değiştirildiğinde bazı oyuncuların veya grupların oyundan çıkmasını veya bağlantılarını kaybetmesini önlemek için --force seçeneği kullanılabilir. Bu seçenek, değişikliklerin hemen ve sorunsuz bir şekilde yürürlüğe girmesini sağlar. Ancak --force seçeneğini dikkatli kullanmalısınız, çünkü bazı durumlarda beklenmeyen sonuçlara neden olabilir ve mevcut izinleri veya grup ayarlarını geçersiz kılabilir. Bu nedenle, değişiklikleri yapmadan önce iyi düşünmek ve test etmek önemlidir.

Merhaba,

Bu sorunuz için Chat-GPT'ye danıştım ve şu yanıtı aldım;
Anladım ve aradığım cevabı buldum teşekkür ederim. O zaman bir soru daha patlatıyorum benim sunucumda luckperms mysql veritabanına bağlı yani lobide rankım neyse skyblock sunucundada rankım o ancak perm'ler içinde aynı şey geçerli mesela "essentials.kits.yemek" permini skyblock sunucusunda bir gruba verince aynı permi lobi sunucusundada o gruba vermiş oluyorum bunu nasıl engelleyebilirim ?

Anladım ve aradığım cevabı buldum teşekkür ederim. O zaman bir soru daha patlatıyorum benim sunucumda luckperms mysql veritabanına bağlı yani lobide rankım neyse skyblock sunucundada rankım o ancak perm'ler içinde aynı şey geçerli mesela "essentials.kits.yemek" permini skyblock sunucusunda bir gruba verince aynı permi lobi sunucusundada o gruba vermiş oluyorum bunu nasıl engelleyebilirim ?
Bir fikrim yok, eklentiye henüz fazla hâkim değilim. Lobide komutların kullanımını kapatarak önüne geçebilirsiniz.

Bir fikrim yok, eklentiye henüz fazla hâkim değilim. Lobide komutların kullanımını kapatarak önüne geçebilirsiniz.
Tamam ancak farklı oyun modları açınca çeşitli sorunlara yol açabilir.

Ne gibi sorunlar mesela?
mesela depo pluginini kullanıyorum diyelim ve skyblock'da oyuncu depo 5'e akdar yani "pv.5" yetkisine sahip diyelim ama syrvival sunucusunda sadece depo 1 açık diyelim ancak bu oyuncunun perm'lerinde "pv.5" permi zaten bulunduğu için skyblock'dada survival'dada hiç oynamamış olsa bile depo 5'e kadar açık oluyor bu sadece şimdilik akfamadn uydurdum birşey bunun gibi bir sürü sorun çıkabilir.

mesela depo pluginini kullanıyorum diyelim ve skyblock'da oyuncu depo 5'e akdar yani "pv.5" yetkisine sahip diyelim ama syrvival sunucusunda sadece depo 1 açık diyelim ancak bu oyuncunun perm'lerinde "pv.5" permi zaten bulunduğu için skyblock'dada survival'dada hiç oynamamış olsa bile depo 5'e kadar açık oluyor bu sadece şimdilik akfamadn uydurdum birşey bunun gibi bir sürü sorun çıkabilir.
Evet, bu büyük sorunlar oluşturabilir. Veri tabanını devre dışı bırakmak en iyi seçenek olabilir.

Bence lobide ranka vb ihtiyaç yok kapatabilirsiniz veri tabanını ayrıca illah yapıcam diyosanız sunuculara ayrı ranklar yapın.

Aynı MySQL sunucusunu tercih etmek yerine tüm sunucular da olmasını istediğiniz rütbeleri Luckperms Bungee veya Luckperms Velocity kullanarak çözebilirsin

Aynı MySQL sunucusunu tercih etmek yerine tüm sunucular da olmasını istediğiniz rütbeleri Luckperms Bungee veya Luckperms Velocity kullanarak çözebilirsin
Direk Luckperms yerine alternatif bir plugin aramayı düşünüyorum.

Direk Luckperms yerine alternatif bir plugin aramayı düşünüyorum.
Alternatifi yok en iyisi luckperms diğerleri kalitesiz yada bana göre "eski" ama yinede siz bilirsiniz bazı opsiyonları kapatarak güzel bi şekilde kullanabilirsiniz.

Alternatifi yok en iyisi luckperms diğerleri kalitesiz yada bana göre "eski" ama yinede siz bilirsiniz bazı opsiyonları kapatarak güzel bi şekilde kullanabilirsiniz.
Anladım ancak böyle sorunlarla uğraşmak yerine GroupManager ve CommandSync kullanıcam bu sayede bütün sunucularda aynı rank ancak farklı perm'ler sağlıcam.

Siz bilirsiniz dediğim gibi.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl