LEADEROS Tekelleşmesi Gerçeği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Racfourd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 7.422
Demolarını incelemeden temel ve standart paket arkadaşlarım var sadece özelliklerinden kısıltılıp gene aynı webskriptini alıyoruz sanıyorlardı alınca gördülerki tarih öncesinden kalma bir webskript karşıladı birşey alırken incelemek araştırmak lazım ve alan adı değiştirmeden ücret almak binevi fırsatçılıktır.
Maalesef öyle tarihi eser satıyorlar

KASIM 2025 GÜNCEL FİYATLANDIRMA
1763201051301.webp

"Yapay Zeka Destekler" ibaresi doğrudur fakat firma bunun için ekstra ücret talep etmektedir.
"Ömürlük Kullanım" ibaresi yerini "Yıllık Yenilemeli Kullanım" ibaresine bırakmıştır.

Mesaj detaylı yazılmak üzere kaldırılmıştır.

Son düzenleme:
Konuyu tekrar göz gezdirdim ve ekran görüntülerine bakınca olay zaten kendini çok belli ediyor.

Eski fiyat tablosunda Premium paket 799 TL ve altında "ömür boyu kullanım" ve "ücretsiz güncellemeler" yazıyor. Yıllık yenileme ücreti diye bir şey yok. Bunu gören adam da doğal olarak "bir kere alırım, biter" diye düşünüyor.

Şimdi paylaşılan yeni tabloda ise Premium için 1499–1799 TL arası bir fiyat var, üstüne bir de "yıllık yenileme ücreti 899 TL’dir" notu eklenmiş. Yani hem giriş fiyatı uçmuş, hem de lisans sistemi tek seferlikten çıkıp "yüksek giriş + her sene para" modeline dönmüş.

Enflasyon hesabında da 800 TL’nin bugünkü karşılığının 980–1000 TL civarı olduğu gösterilmiş. Buna göre 1799 TL’ye çıkmak, enflasyonun epey üstünde kalıyor. Bir de her yıl 899 TL yenileme işin içine girince, birkaç sene kullanmak istediğinde eski "799 TL ömür boyu" dönemiyle kıyaslayınca toplam maliyetin katlandığı çok net.

Uzun süre bu alanda fiilen tek büyük oyuncu olması, milletin kendini mecbur hissetmesine yol açmış olabilir, ona da bir şey diyemem. Ama artık piyasada başka yazılımlarda var, Zonely gibi alternatifler de yavaş yavaş kullanıcı sayısıyla belirli yerlere gelmeye başladı. Yani eskisi kadar "başka çare yok, mecbursun" durumu da yok bence.

Firmanın kendi tarafında mutlaka kendince sebepleri vardır, onları yargılayacak değilim. Ama ortaya konan somut belgelere bakıldığında hem fiyat politikasında hem de lisanslama mantığında ciddi bir rota değişikliği olduğu, insanların güven kaybının da buradan çıktığı bence gayet açık.

Sen yılda bin TL küsür domaine veriyorsan buna da vereceksin. Sen sunucu satın alırken aylık bir kaç bin TL veriyorsan buna da vereceksin. Bir tasarıma 300-500TL veriyorsan buna da vereceksin. Bir eklenti satın almak istediğin zaman 700-800TL veriyorsan buna da vereceksin. Bir harita yaptırırken bir kaç bin TL veriyorsan buna da vereceksin. Bu site senin ekmek kapın buradan para yatıracak, ürün alacak bir çok şeyi buradan yapacak. Yılda 900 TL veremiyorsan zaten sunucu açma ki 1 yıldır açık olan sunucu demek ki tutmuş, para kazanan bir sunucu. 365 gün de 1 kere 900TL veremiyor musun? Bugün döner ekmek olmuş 400-500TL sadece bir kaç saatline tok tutuyor. LeaderOS 5 yıldan fazladır aktif olarak hizmet veriyor daha ne istiyorsunuz? Sizi yarı yolda bırakacak bir hizmet değil bunu iş görmüş ve her gün gelişmekte olan bir hizmet. Bir kaç tane VIP satsanız 1 yıllık website parası kazanıyorsunuz zaten. Ha bire şu konuyu hortlayıp durmayın kalite isteyen LeaderOS alır yılda 900TL vermekten çekinmez.

kazanmayanlar bu konuyu hortlatıp duruyorlarki hiçkimse kazanamasın emin olun kazanan adam 1 değil 5 de verir sadece mantık yürütmeniz yeterli bu site sayesinde 5x 7x kazanıpda buraya gelip fiyatlandırmasına suç atmak çok büyük bir cahillik bana göre

Bu işi kaliteli yapıyorlar ve tasarladıkları siteleri kolay kullanım sağlanabilmesi için bir çok şeye entegre ediyorlar. Üzerinde sürekli bir çalışma var. Bunu bir iş olarak yapıyorlar. Yıllık aidat bana göre çok cüzi bir miktar ve hatta geç kalınmış bir karar. Bende bir sunucu sahibi olarak söylüyorum ömür boyu vip satamam satarsam batarım. Batmam diyen varsa da zarar ediyordur.

Her şirketin kuralları değişebilir. Kampanyaları değişebilir, fiyatlandırması değişebilir. Bunu kullanıp kullanmamakta tamamen şahsınıza ait bir karar. Pahalı geliyorsa kullanmayabilirsin. İsterse adam 10.000 TL yapar isterse 100.000 Tl yapar. Emek onun emeği ürün onun ürünü.

Sen yılda bin TL küsür domaine veriyorsan buna da vereceksin. Sen sunucu satın alırken aylık bir kaç bin TL veriyorsan buna da vereceksin. Bir tasarıma 300-500TL veriyorsan buna da vereceksin. Bir eklenti satın almak istediğin zaman 700-800TL veriyorsan buna da vereceksin. Bir harita yaptırırken bir kaç bin TL veriyorsan buna da vereceksin. Bu site senin ekmek kapın buradan para yatıracak, ürün alacak bir çok şeyi buradan yapacak. Yılda 900 TL veremiyorsan zaten sunucu açma ki 1 yıldır açık olan sunucu demek ki tutmuş, para kazanan bir sunucu. 365 gün de 1 kere 900TL veremiyor musun? Bugün döner ekmek olmuş 400-500TL sadece bir kaç saatline tok tutuyor. LeaderOS 5 yıldan fazladır aktif olarak hizmet veriyor daha ne istiyorsunuz? Sizi yarı yolda bırakacak bir hizmet değil bunu iş görmüş ve her gün gelişmekte olan bir hizmet. Bir kaç tane VIP satsanız 1 yıllık website parası kazanıyorsunuz zaten. Ha bire şu konuyu hortlayıp durmayın kalite isteyen LeaderOS alır yılda 900TL vermekten çekinmez.
"Bu site sayesinde 5x 7x kazanıyorsan 900 de verirsin" kısmına da katılmıyorum. Herkes aynı ölçekte kazanmıyor. Hobi sunucusu da var, tam ticari işletme gibi çalışan da var. Kazanan zaten hesabını yapar, gider alır, kimse de karışamaz. Ama bu, geçmişte verilmiş "ömür boyu kullanım" mesajını yok saymayı haklı çıkarmaz. Ayrıca bu konuyu konuşan herkesi "kazanmayan, kimse kazanamasın istiyor" ya da "cahillik yapıyor" diye etiketlemek de bence haksız. İnsanlar sadece kendilerine başlangıçta anlatılan fiyatlandırma modeliyle şu anki model arasındaki çelişkiyi sorguluyor.

Şahsen ben LeaderOS kazansın mı kazansın, yapanın emeğine de saygım var. Piyasada artık alternatifler de var, herkes bütçesine ve kendini güvende hissettiği lisans modeline göre tercih yapar. Benim burada yazdığım şey "almayın" çağrısı da değil, sadece fiyatlandırma ve geçmiş vaatlere bakınca ortaya çıkan güven sorununa deyiniyoruz. Geri kalanı zaten herkesin kendi kararı.

KASIM 2025 GÜNCEL FİYATLANDIRMA
Ekli dosyayı görüntüle 275282

"Yapay Zeka Destekler" ibaresi doğrudur fakat firma bunun için ekstra ücret talep etmektedir.
"Ömürlük Kullanım" ibaresi yerini "Yıllık Yenilemeli Kullanım" ibaresine bırakmıştır.
Fiyatlandırma istenildiği gibi yapılabilir önemli olan müşterinin satın alıp almaması, eğer müşteriler satın almaktan vazgeçseydi fiyatları düşürürlerdi ancak müşteriler koydukları her fiyatı olduğu gibi ödediği için devam ediyorlar. Burada herhangi bir problem yok.

Ancak eski müşteriyseniz ve "ömürlük kullanım" adı altında satın alım yaptıysanız ve ödeme yapmak istemiyorsanız kanıtlarınızla beraber Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edin birkaç gün içinde gerekli ceazi işlemler başlatılır veya size direkt ücretsiz olarak kendileri vermek isterler.

Ayrıca "Ömür Boyu (Lifetime)" diye satıp sonradan "Yıllık Ödeme"ye çevirmek, Tüketici Kanunu'na göre "Aldatıcı ve Yanıltıcı Reklam/Ticari Uygulama" suçuna tekabül eder ve idari para cezaları kesilebilmektedir.

Son düzenleme:
Fiyatlandırma istenildiği gibi yapılabilir önemli olan müşterinin satın alıp almaması, eğer müşteriler satın almaktan vazgeçseydi fiyatları düşürürlerdi ancak müşteriler koydukları her fiyatı olduğu gibi ödediği için devam ediyorlar. Burada herhangi bir problem yok.

Ancak eski müşteriyseniz ve "ömürlük kullanım" adı altında satın alım yaptıysanız ve ödeme yapmak istemiyorsanız kanıtlarınızla beraber Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edin birkaç gün içinde gerekli ceazi işlemler başlatılır veya size direkt ücretsiz olarak kendileri vermek isterler.
Direkt topluluğa bir bilgilendirme yapmak istemiştim. Benim firmada biz lisansım bulunmamakta. Sadece en son gelen fiyat noktasını belirttim. Topluluğun fikirlerini de merak etmiştim fakat saygı çerçevesinin dışına çıkan bir konuşma sergilendi. Tavsiye için teşekkürler.

İyi Forumlar..

Daha askeri ücrete maaşlara yiyecek içeceklere ve benzeri ürünlere zam gelmemişken los pre ye zam gelmiş
Alternetifleri bu ücrete kalıcı ve bazı alternatiflerinde 2 kere kalıcı bazı alternatiflerinde ise 2 yıl hizmet alabiliyorken dopru düzgün güncelleme bile almayan lisansın yanında hiç değilse kullanışlı bir tema bile sağlamayan yazılım 2499₺ olmuş.
1767271519344.webp

30 Nisan 2025 tarihinde LeaderOS Premium paketini 1.499 TL ücretle satın aldım. Şu an sistemde görünen yenileme ücreti ise 1.249 TL. Yenileme zamanına yaklaşık 4 ay kaldı, neredeyse satın alma fiyatına yakın bir tutar ödenecek olması bana pek mantıklı gelmiyor.
Ekran görüntüsü 2026-01-01 161846.webp

Pardon görmemişim Motorlu Taşıt Vergisine (MTV) zam gelmiş bu yüzden los preyede zam gelmesi normal 🤣

Daha askeri ücrete maaşlara yiyecek içeceklere ve benzeri ürünlere zam gelmemişken los pre ye zam gelmiş
Alternetifleri bu ücrete kalıcı ve bazı alternatiflerinde 2 kere kalıcı bazı alternatiflerinde ise 2 yıl hizmet alabiliyorken dopru düzgün güncelleme bile almayan lisansın yanında hiç değilse kullanışlı bir tema bile sağlamayan yazılım 2499₺ olmuş.
Ekli dosyayı görüntüle 277311
Bu nasıl bir para la? Daha 3 gün önce bunun fiyatı 1800TL falandı. Matematik hesabı yapmayı mı bilmiyorlar nedir? Enflasyona göre hareket etmeyen hiçbir şirketten alışveriş yapmayacaksın arkadaş. Yapmayacaksın ki yaptıkları saçma sapan işlerin farkında olsunlar.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl