LEADEROS Tekelleşmesi Gerçeği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Racfourd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 7.422
Bu konu baya uzamıştı direkt kısa keseyim
gameixa
1750343776206.webp

leaderos
1750343807863.webp

Gamexia bildiğim kadarıyla tam olarak MC entegreli bir script değil.
Bahsedilen o değilde yanlış anlamışsın :)
Bir tarafta ömür boyu algısı varken diğer tarafta yıllık olduğu belirtiliyor. (İkiside yıllık)
Gameixa da %50 yenileme ücreti var deniliyor, leaderos direkt fiyat çekmiş.

LeaderOS'un saçma fiyatlandırma yaptığını biliyordum da bu kadarını beklemiyordum ülkemiz için baya fazla ya sunucu filan demişler gel kardeşim sana aylık 3k-5k arasına 512 gb sunucu sağlayalım oradan yönet apini falan filan daha leaderos php 7.4 den çıkamadı diye biliyorum php 8 geçememiş bir yazılımdan bahsediyoruz azuriom en kötü php 8.2 destekliyo yani anlayacağınız diğer insanlar gibi türk milletini nasıl ceplerinden paralarını alsam diye düşünüyorlar keşke insanlarımız böyle olmasa ama yapacak bir şey yok azuriom kullanmanız daha iyi olacaktır yüzlerce extensions var ihtiyacınız olan herşeyi saniyeler içerisinde yapabilirsiniz ve ücretsiz.

Kolay gelsin hocam inşallah sizin gibiler sayesinde bunlar gibi insanlar akıllanacaklar discordlarında o kadar tembih etmişler ki birisi eleştiri yapıyo kaldıramıyorlar hep saçma saçma sigaradan yok bana elma armuttan örnek veriyor saçmalığa bak sen kimsin ki benim yediğim ürünlerden örnek veriyorsun.
Domates kaç para hocam senin haberin var mı? :sohappy:

Domates kaç para hocam senin haberin var mı? :sohappy:
Domates mevzusunu anlamayanlar olabilir onların arkadaşları geyik vb. gibiler işte ekonominin sanki tek onları vurduğunu pazardaki fiyatlarla karşılaştırıyorlar domates salatalık gibi kardeşim sizin beyninizin çalışması için domates salatalık mı gerekiyor?

r10 da şubat ayında konusu açıldı sen bi ürünü ömür boyu olarak veriyorsan güncelleme yapmasan bile o ürün kişide çalışması lazım ha onun için para istiyorsan o halde ömür boyu yazmayacaktın ben olsam gider bunu mahkemeye veririm web.archive kayıtları da var aynı şekilde anlatırdım durumu bi ürün veya hizmeti ömür boyu diye satabiliyorsan bu güncellemeleri yapmasa bile o zaman ki aldığı versiyon ile kullanmaya devam etmesi gerekmektedir.

r10'a gitmeden konunun resimleri buradadır.

1750685982421.webp

1750686015013.webp

1750686417077.webp

Kurulan firma deniyor fakat müşterilerine fatura ulaştığını göremedim isteyen de olmadığı ve minecraft kitlesinin o zamanlar da yaş kitlesi de göz önüne bulununca her şey daha net oluyor.

Buda bir kişinin yaşadığı şok :D
1750686087818.webp

1750686110227.webp

Domates mevzusunu anlamayanlar olabilir onların arkadaşları geyik vb. gibiler işte ekonominin sanki tek onları vurduğunu pazardaki fiyatlarla karşılaştırıyorlar domates salatalık gibi kardeşim sizin beyninizin çalışması için domates salatalık mı gerekiyor?

r10 da şubat ayında konusu açıldı sen bi ürünü ömür boyu olarak veriyorsan güncelleme yapmasan bile o ürün kişide çalışması lazım ha onun için para istiyorsan o halde ömür boyu yazmayacaktın ben olsam gider bunu mahkemeye veririm web.archive kayıtları da var aynı şekilde anlatırdım durumu bi ürün veya hizmeti ömür boyu diye satabiliyorsan bu güncellemeleri yapmasa bile o zaman ki aldığı versiyon ile kullanmaya devam etmesi gerekmektedir.

r10'a gitmeden konunun resimleri buradadır.

Ekli dosyayı görüntüle 266538
Ekli dosyayı görüntüle 266539
Ekli dosyayı görüntüle 266542
Kurulan firma deniyor fakat müşterilerine fatura ulaştığını göremedim isteyen de olmadığı ve minecraft kitlesinin o zamanlar da yaş kitlesi de göz önüne bulununca her şey daha net oluyor.

Buda bir kişinin yaşadığı şok :D
Ekli dosyayı görüntüle 266540
Ekli dosyayı görüntüle 266541
@hek1 İle o videoyu aradık ama bulamadık domates muhabbeti video da geçiyordu gerçekten komediydi.

1750879344233.webp

siz onu bunu bırakında leaderos gene zam yapcakmış acaba yeni fiyat ne olacak :C 2.5 3k vardır ya adjapsıdjasdıjasd

Yapın olm daha iyisini o zaman kullanın çöp bilmemneos kullanacağınıza :D
bir ton ai var yapan

Bir arkadaş araba aldığında 2 sene sonra firma senden para istese ne diyeceksin demiş. Gerçekten çok komik :slightly:

Arkadaşın haberi yok galiba, araçların yıllık zorunlu trafik sigortası ve 2 yılda bir yapılması gereken muayenesi var. Muayene araç fiyatıyla pek ölçülemez tabii 2-4 bin tl civarı. Fakat aracın trafik sigortası aracın türüne değerine ve pek çok şeyine göre değişmekte.

Şuan sahip olduğum araç 2011 model ve o sene aracı 26.000₺'ye almıştık. Yıllık zorunlu trafik sigortası 22.000₺ ödemek durumunda kaldım. (2024 ücreti 2025'de kim bilir kaç olacak). Ödemezsen trafiğe çıkamıyorsun mesela :grinning:
Ayrıca araçlarda yılda 2 defa MTV alınmaktadır. Bu da yine aracın türüne, değerine ve motor gücüne değişmektedir. Örneğin teslaların yıllık MTV ücreti 60.000₺'dir.

Geçen sene kafelerin menülerine bakıyordum geçen, su 20₺, kola 50₺, yemekler 100-150₺ civarında, şuan tekrar aynı menülere baktığımda su 80₺ kola 120₺, yemekler 300-500₺ bandında.
Yani 800₺ yıllık aidat ücreti 2 öğün yemeğe eşit gibi bir şey. :cool:

LeaderOS'un ilk müşterilerindenim (Yanılmıyorsam v5'in 3. müşterisiyim). Ben ilk temel lisansı satın aldım. Hiç premium'a ihtiyacım olmadı, çünkü zaten kendim leaderos'un üstüne eklemeler yapıyordum. Temamı kendim yapmıştım ve tüm ihtiyaçlarımı karışıyordu. Ayrıca aidat ücreti 2020'den beri var yanlış hatırlamıyorsam, o zamanlar temel ve standart paket için bile vardı.
Ekli dosyayı görüntüle 265553
Yani sadece tema için bu kadar üzülmenize gerek yok, madem aidat ücreti bu kadar fazla geliyor size, temel paketi alıp ücretli tema yaptırtabilirsiniz.

Ben lisansı aldıktan aylar sonra Fırat ile arkadaş oldum. Yani öncelerinde epey bir süre müşterisiydim. LeaderOS'un tüm gelişim sürecini ve tekel olma sürecine canlı bir şekilde tanıklık ettim. Diyebileceğim tek şey, Fırat kazandığı parayı çoğunlukla sistemi geliştirmek ve daha iyi bir kalite sunmak için kullanmıştır. Mesela LeaderOS'un oyunla entegrasyonunu sağlayan eklentiyi bana ücretli bir şekilde kodlatmıştır. Bunu da open-source olarak github'da paylaşıp herkese ücretsiz sunmuştur.

Bilmediğiniz üzere, kullandığınız yazılımın şifreleme algoritmaları, lisans kontrolleri gibi pek çok şey yıllık ücretle fiyatlandırılmaktadır. Yani sizden aldığı ücreti Fırat LeaderOS'un kapanmaması, lisansların çalışması vs. şeyler için kullanmaktadır. Ayrıca ücretsiz sunulan Botlar, oyun-web bağlantısı gibi şeyler ortak hub serverlardan çalışıyor yani bir cloud sistemiyle sizin altyapınızda kesinti olmaması için birden fazla sunucu ile desteklemektedir.

Sunucularda VIP ücretleri 200-400₺ bandında değiştiği varsayılırsa aslında 800₺ yıllık aidat için gayet uygun gibi duruyor.
Minecraft alınca da Microsoft sana 1.21 1.22 sunduk piyasadan çekilmedik tekrar ödeme yapıcaksın neden demiyor acaba zekalarımı yetmiyor

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl