LEADEROS Tekelleşmesi Gerçeği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Racfourd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 7.422
LeaderOS, Projects tarafından çıktığı zamandan beri kullanılmaktadır. Bundan önce Mineweb, Craftweb, Glory Webscript gibi birçok altyapı kullanma fırsatımız oldu.

LeaderOS oldukça güzel, ömürlük bir yazılım. Geçtiğimizden beri herhangi bir problemle karşılaşmadık. İstedikleri fiyatı koymakta özgürler. İşlerine bu fiyatı biçiyorlar ve kimseyi almaya zorlamıyorlar. Benzer scriptleri sabote ederek değil kendileri stabil bir yazılım ortaya koyarak tekel haline geliyorlar. Bundan ötürü kimsenin koyulan fiyatta söz hakkının olduğunu düşünmüyorum.

Bugüne kadar Projects için LeaderOS'un iki eksisi oldu:
1- Zamanında MCThemes ile resmi partnerlik yaptılar. Temalarını önerdiler ve insanların satın alabilmesini sağladılar. Geçen bir sürenin ardından MCThemes ile görüş olarak ayrı düştüler ve o temayı kullananlara güncelleme desteği vermeyi bıraktılar. Kullanıcılar LeaderOS'un tavsiye etmiş olduğu bir ürünü almakla birkaç ay içinde ölecek bir tema almış oldular.
2- 2020'li yıllarda lisans sorgu kaldırma hizmeti sattılar. 500TL civarı gibi yüksek bir paraya sattılar ve biz de sürekli aidat ödememek için bu ürünü satın aldık. Ardından 2025 yılında yazılımı güncelleme kararı aldığımızda bize aidat ödememiz gerektiğini söylediler. Biz de zamanında ürünü satın aldığımızı belirttik. Kendileri ise ürünün sadece v5 için geçerli olduğunu söylediler. Biz satın alırken kullanım koşullarında böyle bir ibare yoktu. Vadedilen şey tek seferlik sınırsız bir aidat ödemesiydi. Zaten mantıken baktığınız zaman crackli bir v5 sürümü kullanmak size sınırsız aidat muafiyeti sağlar. Kendileri bu noktada verdikleri sözü tutmadılar ve sonradan kafalarına göre madde eklediler.

LeaderOS ile iş yapıyorken, verilen hizmetin sadece o an geçerli olduğunun ve zaman içerisinde sekteye uğrayabileceğinin farkında olmak gerekir. Bu eksiler ne kadar önemlidir ne kadar değildir sizin takdirinize kalmış.

İyi forumlar dilerim.

Herkesin 1500 TL gibi yüksek bir yıllık ödemeden bahsetmesi yanıltıcı olabilir. Bu tür hizmetleri her ay on binlerce kişi satın almıyor; aidat öder gibi yılda bir kez ödeme yapılıyor. Tahminimce bu ödeme 200-300 TL civarında olacaktır. Günümüzde 200-300 TL, sunucu işine girmek isteyen biri için karşılanabilir bir miktar. Eğer sunucu işiniz yoksa ve sadece satış yapmayı düşünüyorsanız, Discord ve Gitbook gibi platformlar başlangıç için yeterli olacaktır.

Tekrar belirtmek gerekirse, satın alım fiyatı oldukça makul. Bir webscript satın alıp 3-4 yıl civarında kullandığınızı varsayarsak, ödeyeceğiniz 1000 TL gibi bir miktar, bu insanların yaptığı kaliteli işin size kazandıracağı paranın yanında çok daha az kalacaktır. Ekledikleri özelliklerin yetersiz kalacağını düşünmüyorum. Elbette bu benim kişisel görüşüm.

Ayrıca, yeni ekiplere destek sağlayarak mevcut firmaların fiyatlarını düşürebileceğiniz veya onları piyasadan eleyebileceğiniz yönünde düşünceler var. Eğer bahsettiğiniz "yeni adamlar" piyasaya girip mevcut firmalardan daha iyi bir iş çıkardıklarını iddia ederlerse ve ürünleri gerçekten de kaliteli olursa, kesinlikle satın alınabilecek webscriptler listesine gireceklerdir. Rekabet her zaman faydalıdır.

İyi forumlar ve iyi geceler dilerim.

Ben bir yazılım yapımcısıyım ve geçmişte LeaderOS & Minexon gibi tecrübelerim oldu.

Müşteri ilişkilerine ne kadar önem verilse de sonuçta güncellemelerle uğraşılmıyor. O zamanlar hep güncelleme beklerdik belki 1 senede farklı sistemler görürdük. Gördüğümüz sistemde tırnak payı bile etmiyor. Güncellemeler, hep aynı sistemler üzerinden değilde farklı fikirlerle çalışılır. Görüyoruz ki aynı çıkarımı tekrar tekrar uyguluyorlar keza Ocak ayından ve şu zaman dilimine kadar ki güncellemeleri yaklaşık 4 günde yapabilecek iken neden 7 aya sığdırılıyor bir düşünmek gerek. Stabil sürüm yayınladınız anladık ama müşteriler olarak yeni güncellemeler getirmenizi beklerdik.

Şirketinizin işleri sadece pazarlama ürünü biçiminde yürüdüğünü hepimiz gördük. Tüm sunucu sahiplerinin hayallerini böyle sömürdüğünüz için tebrik ederiz.

Ekran görüntüsü_19-7-2025_12316_demo-site.leaderos.net.webp

Yapın olm daha iyisini o zaman kullanın çöp bilmemneos kullanacağınıza :D
bir ton ai var yapan
Milletin emeğine çöp möp diyeceğine önce saygı duymayı öğren sonrada bu işin yapay zeka ile olmayacağını öğren yapmanın basit bişey olmadığınıda öğren sonra gel tartış.

Ben bir yazılım yapımcısıyım ve geçmişte LeaderOS & Minexon gibi tecrübelerim oldu.

Müşteri ilişkilerine ne kadar önem verilse de sonuçta güncellemelerle uğraşılmıyor. O zamanlar hep güncelleme beklerdik belki 1 senede farklı sistemler görürdük. Gördüğümüz sistemde tırnak payı bile etmiyor. Güncellemeler, hep aynı sistemler üzerinden değilde farklı fikirlerle çalışılır. Görüyoruz ki aynı çıkarımı tekrar tekrar uyguluyorlar keza Ocak ayından ve şu zaman dilimine kadar ki güncellemeleri yaklaşık 4 günde yapabilecek iken neden 7 aya sığdırılıyor bir düşünmek gerek. Stabil sürüm yayınladınız anladık ama müşteriler olarak yeni güncellemeler getirmenizi beklerdik.

Şirketinizin işleri sadece pazarlama ürünü biçiminde yürüdüğünü hepimiz gördük. Tüm sunucu sahiplerinin hayallerini böyle sömürdüğünüz için tebrik ederiz.

Ekli dosyayı görüntüle 268780
Güncelleme yapılması sadece güncelleme alıyor yenilik ekliyoruz denmesi içinmi getirilmeli yoksa ihtiyaç duyulan veya özgün bişey katmak içinmi güncelleme yapılmalı

LeaderOS'a 1800tl verip her yılda fiyatının yarısını verip üstüne rezalet destek ve script almak yerine Azuriom, Namelessmc veya Minestore kullanın.
LeaderOS Parasının hakkını veriyor dostum üstüne destekde gayet hızlılar scriptte oldukça başarılı o saydığın öbür skriptler ya bedava yada Türkiye için eksikleri var mesela minestorede paraşüt birfatura gibi faturalandırma entegrasyonları yok ve Türk müşteri sayısı az olduğu için getirilmiyeceğini söyledi sahibi ayrıca sanal pos entegrasyonlarındada çok kısıtlı ve minestore en basitinden destek sistemi gibi sistem/modul ne diye isimlendiriliyorsa sunmuyor sadece mağaza anasayfa sunuyor öbürleri zaten bedava olduğu için güncellemede sistemler olarak çokda zayıf

Leaderos:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

MineStore:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Azuriom:

Script kalitelerini bu linklerden anlayabileceğinizi düşünüyorum.
Herşey sayfa hızı olsa keşke dostum azuriom gibi bedava basit bir skripti buraya katman akıllı bir insan hareketi değil minestore zaten Türkler için uygun değil yukarıdaki mesajımda anlattım

kendi web scriptinizi yapın istediğiniz gibi düzenleyin ayarlayın
amacınız 6-7 aylık sunucular açmak ise şahsi site scripti sizin için mantıksız
önünüzü göremiyor sunucunuzun tutup tutmayacağından emin değilseniz scripti sizin için mantıksız
sunucunuzu oluşturdunuz reklam vermeye paranız yok ama site scripti yaptırıyorsanız scripti sizin için mantıksız
10 tane oyun türü ile sunucu açıyorsanız scripti sizin için mantıksız ( muhtemelen sunucunuz tutmayacak boşa site scripti yaptırmayın)

siz veya ekibinizde back-end geliştiricisi yoksa scripti sizin için mantıksız (anında hataları düzeltebilecek birisi şart)
site seo bölümü zaten başlı başına ayrı bir konu

şimdi bunları göz önüne alarak siz kararınızı verin her ne kadar bir tekelleşme olmuş olsa da başlangıçta minimum 100k verip site scripti yaptırmaktansa bir kaç bin TL karşılığında başkasının hali hazırda tasarladığı sistemi kullanmak daha mantıklı sunucunuz sabit bir kitleye ulaşır konseptiniz gereği oyuncunuz site ile çok içli dışlıdır o zaman kendi site scriptinizi yaptırmanız daha sağlıklı olur

LeaderOS Parasının hakkını veriyor dostum üstüne destekde gayet hızlılar scriptte oldukça başarılı o saydığın öbür skriptler ya bedava yada Türkiye için eksikleri var mesela minestorede paraşüt birfatura gibi faturalandırma entegrasyonları yok ve Türk müşteri sayısı az olduğu için getirilmiyeceğini söyledi sahibi ayrıca sanal pos entegrasyonlarındada çok kısıtlı ve minestore en basitinden destek sistemi gibi sistem/modul ne diye isimlendiriliyorsa sunmuyor sadece mağaza anasayfa sunuyor öbürleri zaten bedava olduğu için güncellemede sistemler olarak çokda zayıf
6 yıl önce çıkan artık güvenlik güncellemeleri almayan php 7.4 kullanıyorlar :D

Bir ara sunucum için güzel bir site ayarlamak isterken görmüştüm o dönem 1k ya en üst paketi satıyorlardı ki daha 1800 tl olalı çokta olmadı bu adamların bu kadar parayı nereye harcadığını anlamıyorum :D yıllık ödeme mantığı belki herkese koymaz sonuçta büyük bir sunucu sahibinin ödeyememe gibi bir durumunun olcağını sanmıyorum. Tek sorun yeni açılmaya başlamış bir sunucu için zor olabilir ama genelde yeni açılan sunucuların çoğunu küçük yaş kitle açıyor onlarda sunucu işlerinin maliyetini hesaplamayan çocuklar olduğu için bu fiyatlar abartı geliyor yoksa bu işe bir sermaye ile girecek kişi için çok büyük bir para değil. leaderosun bu piyasada tekelleşmesinin sebebi adamlar kendi reklamlarını çok güzel yaptılar her sunucu açan kişinin siteye ihtiyacı olunca leaderos tan al diyen çok fazla kişi oldu herkes adamları basit yoldan tanıdı ki zaten bende bu yolla tanıdım ayrıca çoğu büyük sunucuların sitesini gezerken aynı tasarımı görüp
yazısı ile dikkatimi çekti. ne kadar güncel paketler yapıyorlar almadığım için bilemem ama bu adamlar bu tekellik sayesinde çok güzel para kazanıyorlar belli :D

Kendilerini 5 senedir kullanan birisi olarak konuşmak istiyorum.

Kendilerini severim gerçekten destek konusunda bir numaralar hızlılar ve iyi niyetli insanlar olduklarını düşünüyorum.
Lakin biz bu paketleri alırken "Ömür Boyu Kullanım" adı altında sınırsız olarak aldık.
Sonradan "Yıllık Yenileme" adı altında her sene ödeme almalarını bende yanlış buluyorum fiyattan dolayı değil sadece ömür boyu diye aldırılıp sonradan yenilemeye dönmesi yüzünden.

Tabii günümüzde artık her şeyin fiyatı arttı bu adamında geçinmesi gerekli farkındayız lakin bunu yeni satın alanlara yapabilirdi yani önceden
"Ömür Boyu Kullanım" adı altında sınırsız olarak satın alan insanları bundan muaf tutabilirdi, sağlık olsun biz Fırat beyden razıyız kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum aksine işi sürdürebilmesi için gerekli olduğu kanaatindeyim sadece ayrım yapılması gerekirdi eskiden ve yeni alanlar arasında yine de dediğim gibi biz razıyız en azından işini düzgün yapan birisi olduğu için kendilerine teşekkür ederim.

1754230230325.webp

Demolarını incelemeden temel ve standart paket arkadaşlarım var sadece özelliklerinden kısıltılıp gene aynı webskriptini alıyoruz sanıyorlardı alınca gördülerki tarih öncesinden kalma bir webskript karşıladı birşey alırken incelemek araştırmak lazım ve alan adı değiştirmeden ücret almak binevi fırsatçılıktır.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl