LEADEROS Tekelleşmesi Gerçeği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Racfourd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 7.422

Racfourd

Aaaaacııııııktıııııımmmm!
Elmaslar
410
Minecraft
Racfourd

Discord:

racfourdtr

LeaderOS Hakkında Düşüncelerim
LeaderOS uzun zamandır web script alanında piyasada tekelleşmiş durumda. Bu durum onlara istedikleri her koşulu kullanıcıya dayatma imkanı sağlıyor. Sistemde 3 farklı paket bulunmasına rağmen, sadece en pahalı pakette tema desteği sunuluyor – üstelik sadece tema kullanabilmek için tek tek tema satın almak zorundasınız.

Ancak burada bitmiyor:
  • Tema için ayrıca ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.
  • cPanel bağlantısı için ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor.
  • Domain değişikliği için bile ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor.
  • "Ömür boyu lisans" olarak satılan paketi alsanız bile her yıl yenileme ücreti adı altında yeniden ödeme yapmanız isteniyor.
Kısacası sistemin her aşamasında kullanıcıdan tekrar tekrar ücret talep ediliyor. Bu da kullanıcı deneyimini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor.

Eğer büyük bir sunucunuz yoksa, zaten sitenize gelen kullanıcılar yalnızca ürün satın almak için giriyor. Kimse duyurulara göz atmak ya da uzun uzun sitenizi incelemek için zaman harcamıyor. Bu nedenle alternatif çözümler düşünmekte fayda var. Örneğin; basit bir Shopier mağazası bile çoğu zaman ihtiyacınızı karşılayabilir.

Ben sorun yaşadığımda "yorumunu okumaya gerek yok, ekip yaptıysa doğrudur" denildi. Daha başka bir şey demiyorum.

1416920532.webp

Ömür boyu kullanım yazıp sonrasında para istemek. Nitelikli dolandırıcılık cezası, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 158. maddesine göre 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası olarak öngörülmüştür. 2023 Öncesinde aldıysanız ve şuan sizden yıllık ücret talep ediliyorsa kesinlikle hukuki yola başvurun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Hem müşterisiyim hem TBStudio olarak kendisi partnerimiz kesinlikle tavsiye ederim.

LeaderOS uzun zamandır web script alanında piyasada tekelleşmiş durumda. Bu durum onlara istedikleri her koşulu kullanıcıya dayatma imkanı sağlıyor. Sistemde 3 farklı paket bulunmasına rağmen, sadece en pahalı pakette tema desteği sunuluyor – üstelik sadece tema kullanabilmek için tek tek tema satın almak zorundasınız.

Ancak burada bitmiyor:
  • "Ömür boyu lisans" olarak satılan paketi alsanız bile her yıl yenileme ücreti adı altında yeniden ödeme yapmanız isteniyor.
Kısacası sistemin her aşamasında kullanıcıdan tekrar tekrar ücret talep ediliyor. Bu da kullanıcı deneyimini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor.

Eğer büyük bir sunucunuz yoksa, zaten sitenize gelen kullanıcılar yalnızca ürün satın almak için giriyor. Kimse duyurulara göz atmak ya da uzun uzun sitenizi incelemek için zaman harcamıyor. Bu nedenle alternatif çözümler düşünmekte fayda var. Örneğin; basit bir Shopier mağazası bile çoğu zaman ihtiyacınızı karşılayabilir.
LeaderOS’u satın almış biri olarak şu an kullanmıyorum. “Ömür boyu lisans” satıp sonra her yıl yenileme ücreti istemeleri resmen zorunlu haraç. Üstelik bu ücret, ilk satın alma fiyatından bile yüksek olabiliyor. Ödemezsen sistemi tamamen kapatıyorlar.

Yurt dışındaki örneklerde (mesela MineStoreCMS) yenileme ücreti varsa bile, sadece güncellemelerden feragat ediyorsun, sistem çalışmaya devam ediyor. Hem daha şeffaflar, hem de kullanıcıya saygı var.

Ben de MineStoreCMS’ye geçtim. İlk başta biraz daha pahalı ama uzun vadede çok daha mantıklı. LeaderOS’un yaptığı maalesef sadece Türk kullanıcıyı sömürmek, üzülerek söylüyorum.

Haziran 2024 fiyatlandırma
1749405040273.webp

Güncel fiyatlandırma 1.800TL
Arada 2x fiyat farkı bulunmakta, biz enflasyonu ekleyelim(neden ekliyoruz bilmiyorum)
1749405134749.webp

Güncel olarak 1.000TL sularında olması lazım. 800TL'lik fiyat farkını yeniliklerden dolayı sayacağım.
1)
1749405259979.webp

2) yakında...

Son düzenleme:

Ancak burada bitmiyor:

Ömür boyu lisans paketimizin aidat olarak değiştirilmesinden bende aşırı rahatsızım. Bu konuda size hak veriyorum. Savunma olarak ise buna "o kadar modül sunuyoruz böyle bir webscript nerede var, bir zahmet aidat ödenilsin." falan filan diyerek geçiştiriliyordu galiba. Hatta ve hatta bunu destekleyen bazı kişiler vardı, örneğin "900 ₺ veremiyorsan sunucu açma zaten" gibisinden. İnsanlar bu webscriptini sınırsız olarak aldı zaten, rahatsız edici noktası bu, bu scripti alan bir kişi zaten 900 ₺ verebilir ama bunun sonradan böyle olması aşırı rahatsız edici, ya yanlış anlamak istiyorlar ya da gerçekten öyle anlıyorlar.

LeaderOS’u satın almış biri olarak şu an kullanmıyorum. “Ömür boyu lisans” satıp sonra her yıl yenileme ücreti istemeleri resmen zorunlu haraç. Üstelik bu ücret, ilk satın alma fiyatından bile yüksek olabiliyor. Ödemezsen sistemi tamamen kapatıyorlar.

Yurt dışındaki örneklerde (mesela MineStoreCMS) yenileme ücreti varsa bile, sadece güncellemelerden feragat ediyorsun, sistem çalışmaya devam ediyor. Hem daha şeffaflar, hem de kullanıcıya saygı var.

Ben de MineStoreCMS’ye geçtim. İlk başta biraz daha pahalı ama uzun vadede çok daha mantıklı. LeaderOS’un yaptığı maalesef sadece Türk kullanıcıyı sömürmek, üzülerek söylüyorum.
Merhaba bende 1,5 yıl öncesinde almıştım leaderOS ve yenilenme ücretini çok saçma bulmuştum ve vds firmasında yönetici olan bir arkadaşıma soruduğumda ise bana şunu demişti net hatırlamasamda “Extra gelir kaynağı olsun diye yapıyorlar tek seferlik olursa az para kazanıyorlar“ gibi bir cümle kurmuştu dediğim gibi tam net hatırlamasamda buna benzer bişey söyledi bende aşırı saçma buluyorum Yenileme ücretini + Destekleri eskisi gibi değildi. çok geç bakıyorlardı ilk aldığım zaman anında dönüş kuruluş yardım vb vardı 2 yıl sonra tekrar açtım sunucu bu seferde destek aşırı geç 1 mesaj yazıyorum 1 güne cevap alıyordum. artık sunucu kurmak benzer işler ile uğraşmasamda bende deneyimimi yazmak istedim.

Bu sorunlara cozüm olmak icin bu platformda bir cok gelistirici harekte geçmiş bulunmaktayiz.Suanda benim bildigim 3 platform aktif olarak webscript gelistirmekte.Fakat burda su sorunlarla karsilasiyoruz.Leoderosdan bu kadar sikayet edip bu webscript gelistiren kisilere hic destek olmayip köstek oluyoruz.Oncelikle bu zihniyet değişmesi butun minecraft topluluğu icin iyi olur

Bu sorunlara cozüm olmak icin bu platformda bir cok gelistirici harekte geçmiş bulunmaktayiz.Suanda benim bildigim 3 platform aktif olarak webscript gelistirmekte.Fakat burda su sorunlarla karsilasiyoruz.Leoderosdan bu kadar sikayet edip bu webscript gelistiren kisilere hic destek olmayip köstek oluyoruz.Oncelikle bu zihniyet değişmesi butun minecraft topluluğu icin iyi olur
Siz tekel arkadaşların zıttı davranırsanız minexon'un yerini alırsınız.
Arkanıza birilerine almaya çalışıp projeye devam etmek yerine projeyi yaparsanız yanınıza birilerini alırssınız. ^_^
Umarım projeniz hayata geçer beklemedeyim. :)

Fiyat biraz yüksek gibi

Fiyat biraz yüksek gibi
Dolar kurundan dolayı normal arkadaşın dediği gibi uzun vadeli düşünüyorsanız bu fiyatlar makul fakat her sene başka bir şeyin farkını ödemek istiyorsanız seçenekler mevcut bu scripti şimdi değil 3 sene önce alsaydınız hiçbir şey ödemeyecektiniz ama malum firmaya ödemek zorundasınız

Siz tekel arkadaşların zıttı davranırsanız minexon'un yerini alırsınız.
Arkanıza birilerine almaya çalışıp projeye devam etmek yerine projeyi yaparsanız yanınıza birilerini alırssınız. ^_^
Umarım projeniz hayata geçer beklemedeyim. :)
Üretmedigimizi kim soylemis ben bu isi yapmak isteyen fakat destek almayan arkadaslar icin yazıyorum.Ben suanda gelistirmekte oldugum bir script mevcut.

Yenileme fiyatı bu tür ürünleri ayakta tutmak için gerekli bana sorarsanız, ancak makul fiyatlarda olması gerekiyor. Aktif olarak LeaderOS kullanmıyorum, güncel fiyatlar ne durumda en ufak fikrim yok, ama 200₺'den yüksek bir yenileme fiyatı maalesef ki mantıklı değil.

Siteyi kendin barındırıyorsun, adamlara aktif bir webhosting yükün yok.
Yıllık yenileme masrafını ödemediğin zaman siten hala açık kalıyor ama güncelleme almıyor durumda olsa yine tamam, ama direkt siteni kapatmaları da kabul edilebilir değil.

Geliştiricileri aktif tutabilmek adına sürekli bir para akışı bence lazım, ona lafım yok, ama bunun dediğim gibi makul fiyatlarda olması gerekiyor.
Yıllardır süregelen bir website scripti LeaderOS, nereden baksanız aktif 500+ kullanıcısı vardır (lisans yenileyen), 200₺'den hesaplasanız 100k₺ ediyor, neyinize yetmiyor da uçuk fiyatlar koyuyorsunuz?

Yurtdışı tabanlı scriptlere yönelmektense yurtiçinde kaliteli iş çıkartanları desteklemek gerekiyor bence de, ama Türkiye piyasasında LeaderOS gibi (pek de sevilmeyen) bir dev varken onların da fiyatlarını aşırı makul tutması gerekiyor, yoksa insanlar çok test edilmemiş, yüzlerce kullanıcı tarafından kullanılmamış bir scripti satın almaktansa yine ismi bilinen LeaderOS'a yönelir. 80k₺'ye Huawei telefon mu alırsınız 85k₺'ye iPhone mu (kalite değil isim karşılaştırması olarak söylüyorum.)? Aynı durum.

Yenileme fiyatı bu tür ürünleri ayakta tutmak için gerekli bana sorarsanız, ancak makul fiyatlarda olması gerekiyor. Aktif olarak LeaderOS kullanmıyorum, güncel fiyatlar ne durumda en ufak fikrim yok, ama 200₺'den yüksek bir yenileme fiyatı maalesef ki mantıklı değil.

Siteyi kendin barındırıyorsun, adamlara aktif bir webhosting yükün yok.
Yıllık yenileme masrafını ödemediğin zaman siten hala açık kalıyor ama güncelleme almıyor durumda olsa yine tamam, ama direkt siteni kapatmaları da kabul edilebilir değil.

Geliştiricileri aktif tutabilmek adına sürekli bir para akışı bence lazım, ona lafım yok, ama bunun dediğim gibi makul fiyatlarda olması gerekiyor.
Yıllardır süregelen bir website scripti LeaderOS, nereden baksanız aktif 500+ kullanıcısı vardır (lisans yenileyen), 200₺'den hesaplasanız 100k₺ ediyor, neyinize yetmiyor da uçuk fiyatlar koyuyorsunuz?

Yurtdışı tabanlı scriptlere yönelmektense yurtiçinde kaliteli iş çıkartanları desteklemek gerekiyor bence de, ama Türkiye piyasasında LeaderOS gibi (pek de sevilmeyen) bir dev varken onların da fiyatlarını aşırı makul tutması gerekiyor, yoksa insanlar çok test edilmemiş, yüzlerce kullanıcı tarafından kullanılmamış bir scripti satın almaktansa yine ismi bilinen LeaderOS'a yönelir. 80k₺'ye Huawei telefon mu alırsınız 85k₺'ye iPhone mu (kalite değil isim karşılaştırması olarak söylüyorum.)? Aynı durum.
Shopier mağazası açıp ürün satın şu an en mantıklısı bu galiba.
Leaderos düzenli nakit akışı istiyorsa da aylık paketler koymalı ve ömür boyu paketlerini 1'e indirmeli.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl