KODLAMAYA & YAZILIMA NASIL BAŞLARIM ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan be humble
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.045
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

be humble

Ege'Kaan
Elmaslar
59
Merhabalar MC-TR üyeleri kodlamaya başlamak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilecek profesyonel kişiler discord özele ulaşabilir mi ?

DISCORD ADRESİM : be humble#8922

ŞİMDİDEN YARDIMCI OLABİLECEK KİŞİLERE TEŞEKKÜR EDERİM :) İYİ FORUMLAR DİLERİM.

Discord yerine burada tartışırsan yalnızca sana değil bu konuyu merak eden diğer insanlara da yararı olur, o yüzden discord adresini kaldırmanı tavsiye ediyorum.

Ek olaraksa öncelikle ne yapmak istediğini bilmen gerek, örneğin;mobil programlama, web programlama vs. gibi hangi alanda çalışacaksan onu belirlemen gerek. Belirlediğinde yazarsan ona göre öneri verebiliriz.

Bende merak ediyorum webscript ve plugin kodlamayı.

1 : Algoritma Öğrenin
Algoritma öğrenmek yazılıma başlamanın ana unsurudur.

2 : Nesne Yönelimli Olmayan Bir Dil Öğrenin
Bu konuda da çok net bir tavsiyemiz var, C dili öğrenin. C dili, başlangıç için harika bir dildir.

3 : Veri Yapıları ve Algoritmalar Öğrenin
Lütfen kod editlemekten öteye geçmeyen, algoritma bilmeyen yazılımcılardan olmayın.

4 : Java ya da C# öğrenin
Piyasadaki en iyi OOP diller java ve c#’dır. Bu dilleri bilen aç kalmaz.

5 : SQL Öğrenin
SQL bilen herkes, herhangi bir VTYS (veri tabanı yönetim sistemi) ile rahatça kendisini geliştirebilir.

6 : Üst Düzey Özelleşmiş bir Alan seçin
Belli bir alanda kendini geliştirmek, yazılım bilmekten daha öte bir durumdur. Bu yüzden yukarıdaki 5 adımı tamamladıktan sonra kendinize bir alan seçmeniz gerekir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Discord adresim Zaih0#0627 aklına takılan birşey olursa sorabilirsin.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Önce sep site kodlaması mı yoksa oyun yapma kodlama sı mı yoksa program yapma kodlamasimi onu seçmelisin yoksa mobil uygulama mı

Açtığım konulara bakabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim <3

Baska bir yazılım dilimi ögrenmek istiyorsun ?

Azimli ol + yapamadığın bir yerde hemen pes etme + çok hırslı ol + ingilizce ni geliştir = Sende artık bir yazılım dili biliyorsun :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl