KODLAMAYA & YAZILIMA NASIL BAŞLARIM ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan be humble
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.055
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

be humble

Ege'Kaan
Elmaslar
59
Merhabalar MC-TR üyeleri kodlamaya başlamak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilecek profesyonel kişiler discord özele ulaşabilir mi ?

DISCORD ADRESİM : be humble#8922

ŞİMDİDEN YARDIMCI OLABİLECEK KİŞİLERE TEŞEKKÜR EDERİM :) İYİ FORUMLAR DİLERİM.

Discord yerine burada tartışırsan yalnızca sana değil bu konuyu merak eden diğer insanlara da yararı olur, o yüzden discord adresini kaldırmanı tavsiye ediyorum.

Ek olaraksa öncelikle ne yapmak istediğini bilmen gerek, örneğin;mobil programlama, web programlama vs. gibi hangi alanda çalışacaksan onu belirlemen gerek. Belirlediğinde yazarsan ona göre öneri verebiliriz.

Bende merak ediyorum webscript ve plugin kodlamayı.

1 : Algoritma Öğrenin
Algoritma öğrenmek yazılıma başlamanın ana unsurudur.

2 : Nesne Yönelimli Olmayan Bir Dil Öğrenin
Bu konuda da çok net bir tavsiyemiz var, C dili öğrenin. C dili, başlangıç için harika bir dildir.

3 : Veri Yapıları ve Algoritmalar Öğrenin
Lütfen kod editlemekten öteye geçmeyen, algoritma bilmeyen yazılımcılardan olmayın.

4 : Java ya da C# öğrenin
Piyasadaki en iyi OOP diller java ve c#’dır. Bu dilleri bilen aç kalmaz.

5 : SQL Öğrenin
SQL bilen herkes, herhangi bir VTYS (veri tabanı yönetim sistemi) ile rahatça kendisini geliştirebilir.

6 : Üst Düzey Özelleşmiş bir Alan seçin
Belli bir alanda kendini geliştirmek, yazılım bilmekten daha öte bir durumdur. Bu yüzden yukarıdaki 5 adımı tamamladıktan sonra kendinize bir alan seçmeniz gerekir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Discord adresim Zaih0#0627 aklına takılan birşey olursa sorabilirsin.

Önce sep site kodlaması mı yoksa oyun yapma kodlama sı mı yoksa program yapma kodlamasimi onu seçmelisin yoksa mobil uygulama mı

Açtığım konulara bakabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim <3

Baska bir yazılım dilimi ögrenmek istiyorsun ?

Azimli ol + yapamadığın bir yerde hemen pes etme + çok hırslı ol + ingilizce ni geliştir = Sende artık bir yazılım dili biliyorsun :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl